Чикагската кланица

Мен ако питате изречението на деня, на месеца и на „годината на Русия над България” е следното:

„България и Русия планират да задълбочат сътрудничеството в енергетиката”.

Казал го е най – сериозно президентът на Руската федерация Дмитрий Медведев след като си поговорил с българския си колега Георги Първанов. Което е все едно да заяви, че дълбоката зависимост на България от Русия в енергетиката не е достигнала предела на дълбините, поради което двете страни са се договорили да продължават, докато София удари окончателно дъното.

Обаче мен никой не ме пита коя е най – важната новина. Вас – също. За тази работа си има професионалисти. На тях им дай клане…А че българската енегрийна независимост е на колене под ножа на един единствен износител, който при това току – що доказа с газовото колективно наказание, наложено на България, на какво е способен, това няма значение!

Друго си е центърът на новините да се завърти около дрънкането на Бойко Борисов в Чикаго и сега да си изясняваме точно колко непремерено е било и какви са нюансите на квалификациите му по отношение на турци, цигани, пенсионери. А сместа става още по – пикантна в съчетание с преразказите за отвратителното клане в едно българско село, където баща погубил децата си подпалил…хайде да не преразказвам и аз, че цял ден слушам садистичните подробности, които се леят от новинарския поток върху невинните ни глави.

Не ме разбирайте погрешно, не оспорвам правото на новинарите да осведомяват. Само се осмелявам да отбележа, да се хвана на бас, да се закълна и да си изям телевизора, ако греша, че няма да Ви кажат колко нелепо и стратегически нагло е руският президент да ни задълбочава още повече енергийната връзка, която и без това вече ни е стегнала гърлото като въже на бесилото – като онова същото, за което Ленин обичал да казва, че глупавите капиталисти били готови да си купят от болшевиките, за да бъдат обесени.

Иначе в новинарското меню на деня къде, къде по – вкусно е да бъде сготвен гювеч от едно клане , с подправка „Чикаго”- да го наречем „Чикагската кланица”.

23 мнения за “Чикагската кланица”

 1. Абе, тоя простак да не земе да се върне от Москва с още един голем шлем у ръка?

 2. Здравейте,

  Написали сте “сместта”… Няма да се разсърдя ако ми махнете коментара след като го оправите

 3. Четвъртък, 2009, Февруари 5
  Нацист на закуска при Барак Обама в Белия дом
  Майстора на класическата риторика и познавач на мъртвите и изкуствени езици и столичен кмет – известен с класическото антично име Бойко Рапона – в грандиозна реч в
  петия по големина български град Чикаго – ме накара да се почувствам нищожен и безсмислен по две причини.
  Първо: не знаех, че тази високоинтелектуална личност, въплатявала се в много образи и
  длъжности – от лична табуретка на Тодор Живков до бъдещ министър-председател е генетик от ранга на д-р Менгеле.
  Второ: най-после разбрах, че съм негоден и лош човешки материал и за нищо не ставам, а
  до сега не вярвах на жена си.

  След изявата си относно имената на българските граждани и тази в Чикаго – няма съмнение, че Бойко Борисов най-после афишира по безспорен начин национал-социалистическите си идейно-политическите възгледи, които дълги години конспиративно криеше от масите.

  Дълго и плодотворно коалиционна сътрудничество на Иван Костов с ГЕРБ!

  Приятна закуска в Белия дом на Барак Обама с Бойко Рапона!

  За сега друга няма – стягам дисагите за Чикаго.

 4. Абсолютно е така -гледната Ви точка-напълно съвпада с моята .
  Само бих добавила,че медиите явно по поръчка на ”мозъчния” тръст на Гоце ни работят по методите на най-примитивна съветска психотроника и то много от отдавна.

 5. Новините са си направо две г-н Инджев,и на Д.Медведев и на Б.Борисов…само “попарването” е от различен характер:
  -президентско и очаквано….
  -генералско,/!уж!/ пикантно и наивно..
  Но е разтресло самия “Олимп” на БСП и любимото дете на партията Добрев-син
  Та стяга “тежка артилерия” за отстрелване или на “мухи” или на нещо друго….
  Чуруликат и другите гугутки- К.Нинова и Мест/о/ан..но не могат, да се намерят,от тук до Брюксел….
  – между “Харвард” и църквата “Св.Иван Рилски” “къкри” било лекция било друга ерекция,по която И.Костов отрича,както отрича и Генерала за Царя!!!
  Но …..все така убедително,че ти иде да се самоубедиш….
  И още повече,ако ..вземе ,че стане и закуска с Барак Обама!!
  Демократическата партия,била пример за Герб…
  Просто…строшете телевизора,докато се разсее мъглата и проличат контуртите на Главния готвач….

 6. В пълно съгласие с автора,ще си позволя да доразвия някои от податките,макар и не напълно в съзвучие с акцента в статията.Ще обърна внимание на две едновременни публични изявления на двама политици от “враждебни”политически формации,поразително еднакви,въпреки различията в образованието и статута на авторите им.Едната е на Андрей Пантев.Цитирам по памет:”Порядъчните хора в България са дефицит”.Другата е на Бойко Борисов:”В България остана кофти човешки материал”.Смайващо,нали!Най-беглият анализ на тези изявлени,а и на личностите,от които изхождат,може да накара изкушените от извършването му да достигнат до любопитни констатации,а именно:-че политичеси противници са невероятно единодушни;-че прокарват в обръщение една и съща идеологема/което единият вероятно съзнава,а другият-едва ли/;-че цинизмът на идеологемата е потресаващ/за единия-да му е простено,но за другия не би могло и при-найдобро желание/;-че мъдрата мисъл е била сътворена в един и същ политически център;-целта на това твърдение-най-малкото да откаже всеки достоен наш съгражданин от желание да се задълбочава в реалностите у нас,както и да парира политическата му активност;-че и двамата като личности могат да бъдат сочени в психологията като образци за нарцисизъм.Нагледно ни се илюстрира една от причините,поради които от 1989 год. насам гражданите в тази страна са хванати за носа с халка и синджир и са разигравани като циганска мечка.Защо циклично ни представят претоплена вчерашна манджа с надпис “демократична”и от време на време БСП влиза във властта? Елементарната политическа логика сочи,че на тази партия е много по-изгодно да стои в опозиция.Целта е друга.Режисьорите я слагат на власт за да се приемат решения,които биха дискредитирали доста грубо, пробутваните ни за демократични останали партии и правителства,решения като надяването ни на голям,ама много голям шлем,например.И тогава,да заповяда Бойко и след 4 години – язък!А Пнтев,със словесната гнусота,която избълва с присъщият нему високомерен патос,с което априори иска да подчертае,че е извън непорядъчните и може да си позволи това морално менторство,уви,си остава на нивото на “салтката и ракииката”.И на нивото на своя единомисленик.

 7. Най ме кефи как се втурнаха да предричат политическа гибел на човека, който с такъв стил на говорене основно си спечели двойната преднина пред тях. Мисля, че са бая стреснати от това, което очакват да се случи на следващите избори. И се надявам да се случи, де, че ми писнаха.

 8. Тъжното е, че голяма част от “журналистите” едва ли могат да направят дори и една аналогия със заглавието Ви – те не са чели например Алеко, а и да са – трудно ще направят връзката. В рамките на две десетилетия основната им маса бе сведена (в повечето случаи) до хубавки безполезни момиченца, които прехвърчат от институция на институция или чакат по седем часа пред някоя импозантна сграда да излезе тежко някой-нищо-не-казващ-дембелин, който те, с риск за снажните си телца чинно да запишат с репортерските си диктофончета, ако са се добутали по-близо до устенцата му. После някои от същите ставаха редактори в медиите и журналистиката им я редяха “отгоре” едни не особено прозрачни персони. Тъжното е, че точно попрочелите това-онова и можещи да схванат много метафори зад “Чикагската кланица”, са именно тези, които перфидно манипулират зрителя, читателя, слушателя. Защото нещо някога ги е превърнало в мизантропи, минали на страната не на Chicago underground, а на страната на “третото поколение комунист”, гледащи с погнуса към безполезните твари под тях…
  Това не е и не може да бъде журналистика. Нито с кавички, нито без. Ето един линк за привържениците на независимата и професионална журналистика:

  http://bgpetition.com/ivo-na-ekran/index.html

 9. Цял ден се чудих, какво крият..!? А вчера пък водещата новина беше, че мъжете борели инфаркт с воайорство… Новинки…, мурзилки.

 10. Цинизъм?! Национал-социализъм?! Позволете да ви кажа искренно какво почувствах, когато се запознах с казаното от Бойко Борисов: колко просташко, казах си, но … дявол да го вземе, този човек казва нещо, което действително мисли! В този оглушителен хор от притворства, от лъжи,от премълчавания, от бисери като “вина пием само маркови”,”здравейте циркаджии”,”карате ме да се смея”, от невероятни определения като “философски наратив” от взаимствани термини като “голям шлем”, от леещо се пантевско изящно сквернословие, от безмислици като “когато му дойде времето”, през министърското “Куйович, Муйович, …уйович” и какво ли не още – един кандидат-политик изрекъл … Какво? Една простотия!Но – моля ви, да сложим ръката си отдясно, където някои имат сърце – простотията, която е изрекъл… е нещо което го мислиме… със неудобство, с тъга, със страх, със срам от нас самите дори… Но не го изговаряме, стискаме зъби, отвратително и тревожно ни е, но ползуваме тази терминология само на ум, както често псуваме само на ум!Тъй изнемогвам от наглото лъготене на управляващите полуинтелигенти, така отвратен съм от тяхното дълбоко убеждение, че ние, българите сме тъпаци и то от векове, че естествено изречените думи на този прост кандидат-политик, (особено след като чух цялата му реч произнесена в Чикаго)предизвикаха у мене чувството, че прав или крив, той ме извежда за малко от ужасното, ежедневно словоблудство на хуманоидите, които ни управляват чрез трите власти…и тяхните слуги от многотиражната преса и гледаните телевизионни канали.

 11. ..аз ще го изям моят телевизор
  преди вас ..хахах : ))

  ..все пак прихващам промяна във
  поведението на Държ. ни глава, като
  че ли виждам нотки на съмнение и
  някакво пробуждане ..явно най-
  накрая е зацепил , че другари със
  инициали Р.Овч. са продали страната
  със преподписването на
  контракта..тоя па как можа да
  излезе пред парламента и вместо да
  му е тягостно и притеснено , го
  обърна и почна да се кара на всички
  ..немат срама ейй …

  ..и дано сега успее го позакрапи,
  тоя Медведев му набл. реакциите
  няма нищо общо със Путин..няма да
  чакаме дълго и ще има стълновение
  между двамата във някаква форма!!

 12. Във никой случай не съм симпатизант на Б.Б. и ГЕРБ, но нека си признаем – това,което каза Борисов га мислим всички…. Включително БСП,ДПС и т.н…. Това е… Уви…

 13. Словесната г н у с о т а н а в и с о к о м е р и е т о, г-н Бродилов, е удобното и предварително калибрирано поведение на по-специалното партийно “анти” на “лявото” интелектуално лоби,надянало академични титли и обсипвано с издателски и др. благинки….
  Разршават му се и еретични,
  немислими и и недопустими – за бетонни глави -дори цинични волности,ако “вършат” работа…
  Преди време един професор бе удобен,наричайки своя съпартийка лъжкиня като дърта сливенска циганка,а предпочитанията му към оралната любов с жените-по друг повод с интервю-били,само да са добре измити….
  Интервюта….да,но и с Иво Инджев, и на Екрана!!!
  Иначе Вашият линк за независимата и професионална журналистика е затрогващо дело….

 14. Не е лесно да си жив.
  На зап… на източния фронт, нищо ново /то няма и фронт, ако става дума/. За да има фронт, трябва да има две противостоящи страни, поне аз така го разбирам.
  За вчерашната телевизия просто не си заслужава да се говори. И не само, цялото журналистическо войнство се е втурнало да се занимава с един, който е превъртял… абе, садо-мазо.
  За Бойко нещата са малко по така. Не съм му бил фен, но интервюто ми хареса. Ако трябва да бъда съвсем точен, има известна прилика между него и г-н Инджев. Ей сега ще ми наскочите, ама поне ми дайте възможност да се изясня. Значи, като изключим въпроса, че г-н Инджев има излъчване на аристократ, а Бойко на обратното, какво остава? Ами остава това, че това, което пише г-н Инджев, му идва отвътре. Е, на Бойко и на него му идва отвътре. Твърденията на г-н Инджев принципно са верни и съвпадат с вижданията ми, чета го редовно, тъй като в последна сметка, той дава словесен израз на това, което и аз си мисля /доколкото имам информацията, разбира се/. Твърденията на Бойко /гледах ги снощи по канал 3/, ами, нищо невярно не каза човека. Само дето го каза в своя си стил. И призова да не се правим на ощипани, ами да отиваме да гласуваме. Ами това е. От друга страна си мисля, че страната ни, така както е представена от Чорни, все някак си трябва да бъде изчистена. И никак не съм сигурен, че аристократ ще може да свърши тази работа. Впрочем, един аристократ вече се опита. А за да се набърка човек в лайната и да ги изрине, наистина трябва да е обратното на аристократ. Впечатли ме, наистина ме впечатли /макар и може би да е си е чист популизъм, но никой до сега не го е правил/, отношшението му към мажоритарния вот и от там към едноличната власт. Хареса ми че не изключи и себе си от възможността да се почувства “свръх”, ако няма контрол над него. Пак казвам, може да е популизъм, евтин, скъп, но просто този популизъм трябва да попие в главите ни, за да даде някакъв резултат.

 15. За себе си, аз направих следните изводи:
  1. Бойко все още не се е обиграл – така, че колкото и да говори – нищо да не казва/основно политическо качество на българските политици/
  2. Когато няма чадър, престъпниците ги хващат веднага.Вероятно и съдебната система ще регистрира още 1 от 95% осъдителни дела.

 16. ..аа не, и на Бойко му идва отвътре
  ,каза си всичко той , да не мислите
  че той е знаел, че го записват !!!

  …не е , ако не бяха журн. нямаше
  да го научим ..не, че аз нз какъв
  му е начина на мислене ..толкова му
  позволява акъла, това мисли ..кво
  да праиш ..има още един лаф дето го
  изръси той по врмемто на газ.криза

  “Ако Станишев беше такъв приятел
  със Путин…”

  кви приятелства бре, ти от коя
  планета падаш …навсякъде по всяко
  има материал 😉

 17. Че чета редовно Иво Инджев с възхищение – това съм го писал.
  Но вече си имам и любим коментатор.
  Поздравления за КАТЯ МИХАЙЛОВА!

 18. За мен Бойко Борисов е продукт на БКП/БСП. Мисля си, че изявленията му в Чикаго(за човешкия материал в България, за възможните обединения в дясно) никак не са случайни или изпуснати. За мен всичко е строго режисирано, със строго определена цел – манипулация и разделение на обществото, поредното оплюване на дясното, отклоняване на вниманието от истински важните за България въпроси- идващо от едно място – БСП/ДС.

 19. Не съм горещ привърженик на ББ, но съм на същото мнение – в България просто дефицита на управленски кадри е жесток. Това е самата истина. През 1990-1991г., когато в СУ провеждаха окупационна стачка имах ледния разговор с Николай Павлов, тогава депутат във Великото НС, а по-късно говорител на Конституционния съд. Минаха доста години и цитирам по памет:
  “Идва при мен Сашо Томов и ми казва -че си седнал в дясната част на Народното събрание не ме учудва, но защо от едната ти страна е седнала Снежана Ботушарова, а от другата Стоян Ганев. Ами да, зная кои са, но те сега се ни необходими и работят за нашата кауза. Но виж какво става в Университета – стачкуват 1-ва, 2-ра и отчасти 3-га година студентите. Това са хората на които едни ден ще разчитаме. След десетина години, те ще имат квалификацията и необходимия опит, да управляват”л Тогава г.н Павлов каза, за съжаление, част от истината – тези студенти пораснаха, но днес никакви ги няма. Много от по-способните напуснаха страната, други просто се отчаяха и както повечето българи днес седят пред телевизорите и коментират на чаша кафе или в по-добрия случай във форумите на Интернета. Това е – дефицит както за избирани, така и на избиратели. Остават ония, за които ББ говори

 20. Крайно време е да се внесе малко яснота по отношение на тази закуска на Борисов с Обама. Т.нар. “закуска” е Националната молитвена закуска, чийто домакин е Конгресът на САЩ и която се организира от неправителствена организация наречена The Fellowship Foundation. Американският президент е гост на тази закуска (като обикновено държи реч), както са и останалите около 3500 човека, които присъстват на нея. Сега можете ли да си представите каква точно е вероятността Борисов да седи на една маса с Обама и двамата да преглъщат заедно корасани и да си си отпиват от кафето?

 21. 02.02 23:18 – КАКВА Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ВЯРЯТА И КРИЗАТА ?

  Нека да направя груб анализ на народа :

  1. убедени в леви идеи лица 1 000 000 .
  Тези хора са твърдият електорат на бсп / бкп.
  Хора, които са фенове на тази партия са атеисти.
  Те са се обявили като ВРАГОВЕ на Христовата вяра. Но те са врагове на всяка религия.
  Освен на Култът към Маркс и Енгелс. Но и тях не познават и не им вярват.
  Тези хора са разрушители – вярват в и на античовеците.

  2. мюсюльмани около 600 000 .
  без коментар.

  3. роми 700 000.
  Тази част от народа практикуват Православие с обратен знак.
  Не. Не се смейте. Всеки крадец или убиец от тези мили хора казват молитва преди всяко свое престъпление !!!
  Не е възможно да са вярващи християни. Те са престъпили границата на добрия религиозен тон.
  И тези лица са разрушители.

  4. откровенни престъпници 200 000 – 300 000.
  тези хора са огромна част от бялото население. Това са мъже и жени, които приемат престъпленията си за гяволък. Ако са вярващи не биха си позволили да живеят така.
  И тези са разрушители.

  5. членове на партии 300 000 – 400 000 .
  Отделям ги от другите неверници.
  Защото ако един индивид е член на партия, независимо коя, след 1997 година значи не е вярващ.
  Щом си член на престъпна група , наречена благозвучно партия , си откровен престъпник.
  Щом имаш членска карта за която и да е било партия в България – приемаш за нормално престъпленията към теб, семейството си , приятелите си, народа си.
  Ти си съучастник !
  А казано е ” Който знае , че извършва гнусно дело върши грях” !
  И тези са съучастници на разрушителите.
  Ако смятате , че са малко – прибавете съпрузите.

  6. деца.
  Децата в Родината са изоставени от Църквата.
  Изоставени от родителите си.
  Децата на България не познават ВЯРАТА , защото няма кой да им покаже БОГ.
  Срещат се добри хора, които се грижат за душата на отделни деца.

  7. политици, военни, полицаи, и чиновници
  участвали в престъпното управление през последните 60 години.
  Всички тези хора са невярващи.
  Защото ако вярват в Бог не биха си позволили да се доближат до омърсените .
  Течащата вода не може да измие престъпленията по ръцете на тези хора.
  Те не са вярващи.
  Сума :
  Не претендирам за точност.
  Извинявам се на всяка група , която съм пропуснал.
  —-
  Колко хора биха искали да живеят почтенно. ? .
  Малка част от Обществото.
  Какво общество – Сган.
  Общество е сбор на подобни индивиди.
  Значи тези, които остнаха са Извън Обществото.

  Вярващите имат ли водачи ? Не.
  Вярващите имат ли свещеници – пастири ? Не.
  и тук ще сложа точка 8.

  8. Свещенослужители.
  Не отец, а служител .
  Няма нужда от коментар.
  Колко имена на свещеници може да изброите ?
  Не, не от близкият Храм.
  От медии, от близки.
  Отец Балачев бе заврян в най-циганската църква в България.
  Така всеки , който иска като него да живее в мир с вярата – да си знае,
  че ще отиде при разрушителите.
  В Православен Храм на границата циганското гето Татарли – София служеше свещеник с призвание.
  Но защо при враговете на вярващите ?
  За да не мътят главите на народа. Там при враговете на Христа няма да навредят на никого.
  Успяха.
  В Обеля , София години наред, като се напият юнаците, пребиват свещеника,
  който е изпратен там като тяхна връзка с Бог.
  Отидете в Семинарията – София.
  Ще видите мизерия, която е скрита за всеки нормален човек.
  Няма да знаете къде сте. Шок. Ужас. Мрачно и гадно място. Смити и смазани деца.
  Деца, които трябва да бъдат пастири.
  Боже , прости им !
  Те знаят какво правят. Правят го съзнателно Господи. Тези , които го организират са престъпници.
  Боже прости им !
  Аз не мога.
  Погребенията на вярващи и невярващи се извършват от РАЗРУШИТЕЛИТЕ !
  Това не може да се случи в никоя нормална държава.
  Антихристиянин да копае и полага във ВЕЧНИЯ му дом Християнин.
  Това е “Възродителен процес” за християни.
  Който се поругава с мощите на мюсюльмани – става жертва на атнихристияни.
  Справедливо е.

  КАКВА Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ВЯРЯТА И КРИЗАТА ?
  никаква
  Забравете какво сте прочели !
  Всичко е наред.
  Вие сте добре.
  Събудете се.
  3 – 2 – 1
  Амин

 22. Националната молитвена закуска е традиционно, ежегодно събитие от огромно морално значение. Поканени са лидери от цял свят, с различни религии и разбирания в името на разбирателството, взаимната прошка и Христовата любов между хората. Някои от представителите, като г-н Борисов например, имат предварителни индивидуални срещи с г-н Президента на Щатите. Разбира се хора лишени от елементарна вяра в доброто, като дребнавата петрова са обсебени от “гАдината на България Гоце в Русия”.

 23. Това , че казва истината, не означава че е “невежа””пропуснал 20 години политиканстване” и всякаквите там бла бла.Цялата тази олелия на посткомунисти и комунистически интерпретации само повдига имиджа на ББ.Не винаги горчивата истина се приема спокойно другарко Катя Михайлова.Остава да искате реабилитация, както Станишев за репортажа по SNN за Плевен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.