Извинителна болежка

Куриоз: Станишев можел да се извинява!

Показа ни тази дълбоко законспирирана досега своя ( и на партията му) черта, като се извини на македонския президент Бранко Цървенковски от името на Бойко Борисов, който казал…каквото и да е.

Станишев се изявява като говорител на столичния кмет. Щеше да е смешно, ако не беше толкова плитко, че чак да се удави човек ( защото човек може да бъде удавен и в локва, ако го притискат с ботуш ).

Нескопосаната пропаганда, подкована по съветски образец, продължава да марширува като авангард на българската политика. Не че Борисов не дава поводи за критика. Но за един премиер, натоварен с най – голямата власт ( и отговорност) в републиката, е недопустимо да смесва прерогативите си на министър – председател, преговарящ с държавен глава на друга страна, с пристрастията на партийния вожд.

Очевидно е, че Станишев опитва да спечели партийни точки като уязви своя опонент Борисов. Цървенковски му се оплаква от Борисов, и хоп – българският министър – председател вижда в това възможност да клъвне противника си в предстоящите избори .

Само това да беше. А не е. Защото мнозина тук ще се запитат следното: след като се оказва най – изненадващо, че лидерът на червените е в състояние да произнесе думичката „извинете”, защо не го прави по други, доста по – автентични поводи?

Не трябва ли да се извини на българските граждани, които нарече циркаджии само защото не може да преживее под купола на своя управленски цирк факта, че има хиляди българи, които са готови да се подпишат с имената си срещу неговото управление?

Не е ли редно да се извини на сънародниците, които обяви за ненормални, защото се интересуват от темата за досиетата?

Дали, щом като е готов да се извинява от името на други ( физически лица), не смята за редно да поднесе нещо като съжаление за емблематичната реплика на своя съпартиец Филип Боков, който от трибуната на Народното събрание обобщи наглостта на своята управляваща каста по отношение на тоталитаризма: „поемаме вината само с мезе”. Или смята, че всички несъгласни с тази арогантност стават само за мезе в живота, който е изродена версия на „пиянството на един народ”?

А ще дочакаме ли извинение за провала на неговото управление на европейска България, в която властта му има рекордно ниските за континента 15 процента одобрение ( и на самата Европа, която го замеря с безпрецедентни за ЕС по своята критичност доклади) по толкова много показатели, че той би трябвало да прекара остатъка от живота си на колене в изповедалнята?

12 мнения за “Извинителна болежка”

 1. Първанов, Бокова, Боков, Станишев и Сие парвенюта и синчета/дъщери на бившите Тошови велможи са днешните „свински черва“ на „съвременната“ българска евро-азиатска „полтика“!
  Тия насила ще ни натикат в говната на турския (си) кенеф…

 2. Сергейчо с моторчето, за когото казват, че нямал и ден стаж в живота си преди да оглави държавата, не е същински премиер. Той е инсталиран като маша на огромната комунистическо- сталинистка Бг-клика, която трябваше да бъде морално и административно унищожена чрез лустрация, но първо беше съхранена от “синьото” правителство, а след това лансирана от “партията” на необразования индивид от Мадрид.
  Неотдавна така нареченото правителство по инициатива на Сергейчо с моторчето отпусна доживотни депутатски заплати (1900 лв.) на академиците. Член-кореспондентите трябва да вземат 30% от заплатите за академиците.
  Поредно невероятно гнусно и нагло безобразие на некадърната крадлива пасмина, осъществено за сметка на Данъкоплатеца!
  Чрез титлите академик и член-кореспондент абсолютно безспорно се предоставят привилегии! Те са противоконституционни! Чрез тях грубо се нарушава една от фундаменталните разпоредби в Конституцията, а именно член 6, който гласи:
  “(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
  (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.”
  Сред академичната общност е известно, че автентичните учени сред гореупоменатите две групи са около 20%. Другите са номенклатурчици и техни асоциати. Член-кореспонденти са напр.: Лилов – член на криминалната шайка “Политбюро”, Михайлов – секретар на ЦК на БКП; Проданов – отричащ зверствата на сталинизма (за аналогично деяние – отричане или поставяне под съмнение на Холокоста, в Западна Европа се отива в затвора, в някои държави за дванадесет години).
  Решението е епохално по своята циничност и наглост, като се има предвид положението на пенсионерите и бедните!
  Ще си позволя да подчертая, че аз съм единственият в тая така наречена държава, който незабавно би камбаната за това умопомрачително по своята наглост деяние на така нареченото правителство и в частност на Сергейчо с моторчето, но камбаната не беше чута почти от никого. Изобщо не беше чута от доцент Иван Костов, специалист по политикономия на социализма, а днес лидер на “дясна партия”, както и от всичките останали така наречени антикомунисти, демократи, радетели за правова държава и т.н.

 3. Юрген Рот припомни политическото решение да бъде приета в Евросъюза страна като България. Много добре бе известно, каза той, колко дълбоко са навлезли там криминалните структури, че те са се превърнали в част от държавния апарат. С пълното съзнание за това състояние на нещата ние приехме България и Румъния, по същия начин приемаме мафиотизацията на нашето общество, на икономиката и навлизането на мафиотските структури в Евросъюза като цяло.

  Стана обичайно да се говори за България като мафиотска държава, каза Юрген Рот – по трудно ни е, но за жалост ще трябва да свикнем и с понятието “Дойчланд мафияланд”.

  http://www.kafene.info/analysis/6893-2009-02-10-12-15-06

 4. Драги дфн Кабакчиев, гледам пуцаш по всички посоки и всички политици слагаш все в един и същ кюп, по призива, пък и по най-модерния маниер, в който са обучени форумните служители на ДАНС по промиване на мозъците на благодушните наивници. Това, че имаш зъб на академиците, но наред с това най-много и на Костов, е показателно: да не си и ти дфн, чиято дисертация е на такава тема, че е срамотно да се каже на благодушния народец? Бихте ли имали, Ваша светлост, да приведете точната тема на дисертацията, с която станахте дфн? Аз съм в тази област от години, знам и познавам лично доста дфн-та, като чета думите ти, имам чувството, че ги пише един мой познайник, който защити дфн-дисертация по априлската линия на партията, но това не му пречи да минава за голям “специалист по всичко” таман като тебе. И той като тебе мрази най-много… познайте кой? … ами, разбира се, мрази Иван Костов, естествено, кой друг да мрази, таварищ Гоце ли?! Това, че се успокояваш, похулвайки Костов, е признак за нечиста съвест: у нас по Българско тия, дето са най-виновни, все търсят някой, у когото да си избършан мръсните или кървясалите пръсти – и само така се успокояват. Та се надявам няма да забравите да приведете точното наименование на дисертацията си, та да се посмеем малко…

  Бъдете здрав, ваша нАучна светлост…

 5. Ако “прекалих” вчера с три последователни коментара,от които последният за извинението на г-н С.Станишев,ми остава поне тъжното удовлетворение,че не съм бил единственият,болезнено засегнат и уязвен в “обезчестена”
  държава…
  Ще е доста пресилено,ако има такива,които на свой ред “заредят” мънкащо и мъдрото,дълбоко и дългосрочно мислене…да така е!
  За да опонират с него!Да така е и м а и т а к ъ в м о м е н т !
  И това го знаем в аналогични ситуации по отношение на други народи…примери колкото щеш!
  Но в случая няма и малък, завоалиран дори,признак на “монтирана наша” обида или “изпусната наша”..новина наред с много други подходи…а газене направо, и направо и в просото,за да “натаковаме мамата” на този “наш неблагодарник “Генерал и начешем крастата на своите,а…защо не и собствената,тъй като точно ТОЙ -отделен е въпросът за това кога,къде и как?-говори с разбираем език на електората.
  Може, и е непремерено Генералското,но и,В с и ч к о останало е тъпо до болкарв държава,оставена на автопилот!!!!

 6. Г-н Грънчаров, доколкото си спомням, Вие сте философ, ако не се лъжа, с образование от съветско време, в СССР. Няма абсолютно нищо лошо в това per se, разбира се. Моята абревиация се отнася до филологията – но това е неточно, защото работя в областта на теоретичната лингвистика, в частност семантиката. Ако Вие, като учен, бяхте по-надълбоко в парадигмата за оценка на научната дейност (знаете – така се изразяваме), щяхте да напишете името ми на латиница в Гугъл и да видите веднага къде е публикуван разширен вариант на дисертацията ми. Ето:
  http://www.springer.com/linguistics/semantics/book/978-0-7923-6538-9
  Можехте лесно да стигнете до това и по линка на името ми. Със съжаление констатирам, че дори и считаните за по-прогресивни Бг-философи – като Вас например, изобщо не сте наясно какво става в нещото, наречено българска академична общност – очевидно поради институционална (така да я нарека) обремененост. Относно проблемите в научната общност и в БАН си позволявам да Ви препоръчам да следите от време на време форума на проф. Лазаров:
  http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/
  За същото бихте могли да хвърлите и един поглед на някои от моите по-стари публикации и анализи, тук:
  http://www.geocities.com/kkabakciev_politart1/
  За текущите събития – в горния сайт, а също и тук:
  http://www.pueron.org/pueron/forum/forum.asp?FORUM_ID=1

 7. Аз не държа ни най малко човек като Станишев да ми се извинява.

  Дори и за това, че всички несъгласни с него бяха колективно наречени от ръководството на партията му (в негово лице, при това порядъчно нахилено и в лицето на Кирил Добрев, углавен престъпник) “кучета”, които лаели докато “трамваят си върви”.

  Аз ще му опростя цялата некадърност и на всичките му министри и коалиционни партньори, и цялата им крадливост и некомпетентност и брежневската им дебелащина, всичко ще им простя.

  Само искам да подадат оставки днес и да насрочат предсрочни избори в най-близката възможна дата.

  Не им ща извиненията. Нито аз нито в съда после някой ще им ги иска…

 8. Добавка. Г-н Грънчаров, разсмяхте ме. Вие пишете по-бързо, отколкото питате:
  http://aig-humanus.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html
  За мисленето няма да се изказвам.
  Интересно, сега, когато имате отговора ми, как ще обясните на ревностните си читатели квой туй семантика и пр. – дето тоя “безлик дфн” пише за него нЕкъде си. Сериозно, г-н Грънчаров – много Ви е принизен стилът! Аз също понякога използвам принизен стил, но не и тогава, когато не трябва. Не, обсъждайки важни проблеми в собствения си блог …

 9. ОФтопик:

  Кое според Вас е по-лошо г-н Инджев:
  1.Станишев и БСП с още един мандат с подкрепата на Меди Догасян
  или
  2.Борисов и Герб с подкрепата на рома командир Костов и ДСБ + дучето Сидеров и Атака
  ?

 10. Без да коментирам личността на Борисов, само ще кажа че с тези му думи той каза най-голямата истина. Тъжен факт.

 11. Г-н Кабакчиев, много полезни линкове 🙂 Аз вчера прочетох статията Ви за лингвистиката като инструмент за политическа пропаганда. Тя се включва в една тенденция от последната половин година постепенно да се убеждавам, че не съм луд (или малоумен) във Факултет “Славянски филологии”, а просто факултетът така си изглежда. В този смисъл, намирате много разбиране в мое лице, въпреки че не съм готов да поставя под общ знаменател изказванията на Вл. Георгиев за отношенията между руския и българския езици и работата му, да речем, в палеобалканските.

  А, и последно, за да не пиша в чужди блогове към вас, моля ви, разрешете си коментарите във вашия 😉

  Поздрави

 12. Г-н Антонов, коментарите в единия сайт са стопирани поради грешка в софтуера на Гугъл (надявам се, временна), но в другия работят (засега).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.