Това го знае всеки премиер ( с вид на хлапе)

Дочакахме добрата новина. И не от къде да е, а от Брюксел. И не за какво да е, а за реформите ( оценявани от ЕК). И не за кого да е, а по адрес на …Румъния.

От кореспонденция на БНТ от Брюксел става ясно, че вместо да отбележи напредък, Румъния изоставала. Такава била оценката на експертите от ЕС, които оценяват напредъка, оказал се изоставане на нашата северна съседка.

Не е толкова важно, в какво, колко точно и как именно изостава Букурещ. Важното е да не напредва. И да не ни изпреварва, както от година две все някак успяваше. Или поне успяваше да създаде впечатление, че успява. Но този път, щом като Румъния изостава, можем да си отдъхнем – регресът го лепваме на Букурещ, а ние се класираме втори с обикновено тъпчене на място.

В частта за България няма новини. София не правела достатъчно за борбата с корупцията, не е въздала справедливост срещу едрите риби, нарушаващи закона и със сигурност не е преборила организираната престъпност.

Бюрократите от ЕК, за наше щастие, явно не са успели да включат в злонамерените си преценки ( нали помните, лично президентът Г.Първанов отдавна съзря „антибългарска кампания”) серията мафиотски разстрели в нашата Родина през последните няколко дни.

Късмет! Добре че и убийците у нас са както всичко останало – все закъсняват. Ако бяха подранили, току – виж брюкселските бюрократи можеха да се заядат и вместо да констатират липса на напредък в борбата с престъпността у нас, направо можеха да ни заклеймят за отстъпление в тази битка. И тогава нямаше да имаме добра новина (че Румъния изостава). Защото как да изпъкнем при две едновременно изоставащи величини, българска и румънска?!

Така нашите власти могат с пълно основание да кажат сега, че нищо ново не се казва за нас ( за тях, де, за управниците) в доклада на ЕК. Тук все така няма справедливост, възмездие и политическа воля за преодоляване на това статукво. Но това го знае всеки премиер ( с вид на хлапе) и всеки президент ( с вид на селски ерген).

15 мнения за “Това го знае всеки премиер ( с вид на хлапе)”

 1. Зомбирането вече е пълно, щом ни сервират като добра новина, че няма подобрение в нашата ситуация, стоим си твърдо на сегашното положение т.е. все сме си много зле! Ами ако това означава, че няма накъде по-зле да сме??
  Това ми напомня на вица за доктора, които се похвалил, че се е намесил точно навреме – иначе пациентът замалко да си умре и без квалифицирана помощ.
  Друго си е обаче да умираме под вещото ръководство и благословия на нашите управляващи!

 2. Иронията Ви, г-н Инджев е много на място, макар усмивката ми да не може да преодолее гримасата.

 3. Сигналите за “доклада на ЕК” и “паса” на НДСВ”са много симптоматични по отношение
  на усилията на “вероятния” тандем И.Костов – Б.Борисов з а в о т по който се трудел И.Сотиров….СДС де!!!
  От друга страна се “въртят” спорадично и предполагаемите “грешници” към Царя (в т.ч. с изобретателствата си Я.Янев и Ст.Софиянски -със своите-от една страна,а вече в друга насока,и доведеният син на В.Сидеров и евродепутат Д.Стоянов…
  Към тях се вписват “неочаквано и случайно” с напъните си и ВМРО на К. Каракачанов и “Евророма”}….По важно е друготоМ
  И бавно и неотклонно,ДА СЕ ВТЪЛПЯВА мисълта,че загрижеността на Б С П!!??,Б И Л А!!!,
  българската Десница в следващия парламент да бъде представена от истински десни партии,а не от комунистическа мафия с антикомунистическа реторика-продажна и манипулируема…
  С умиление си представям – какви ще ги дъвче – “появилото се” а д а ш ч е,когато се наложи,някой /кой ли ще е той?/ да отговаря защо е бил допуснат “грозния” пропуск:
  1/Б С П лъсва,вкарвайки го на
  2/Б К П за удобство!!
  Комунистите винаги,и единствено те, приъствуват понякога, в нашите укори!!!,а, за да сме и точни и по-честни — моите…..
  и в блога и пред Историята….

 4. Смятам за несправедливо, недоразумението сс, което по стечение на обстоятелството, че w.с.първанов не можеше да се разтрои до такава степен, че хем да е тук на две места, хем постоянно в Москва, бе поставено за премиер и благодарение на значителната противност на президента, да бъде постоянно подминавано от справедливото обругаване от страна на будната гражданска гвардия на форума, само защото е незабележимо нищожно. За негово съжаление (на сс) то – нищожеството, е заобиколено от толкова забележими и недостижимо алчни, псевдо-червени примитиви, пък и благодарение на наследствената си незабележимост и придобитата безчувственост към прилепчивата корупция на перверзната азиатска комуна, остава в ъгъла на обществения живот, като някаква пародия на съветски дисниленд, възпроизвеждащ в посрано розово концлагерските бараки на сибирския гулаг в образа на детска площадка, насред занемарено междублоково пространство в китния Карнобат, например, с извинение и в двете посоки. Няма да минат и три месеца и това гадничко копеленце ще се измъкне от общественото внимание, а всъщност по конституция, той е човека, който е за присъдата “национален предател”, тъй като е овластен с цялата отговорност, която не носи и с това ни кара да се чувстваме обществено погнусени и дълбоко засяга чувството ни за гражданска справедливост. Та в крайна сметка, мотаейки се по клавиатурата, искам да кажа, че Станишев е човека, който трябва да го отнесе след изборите, през съдебен процес за всичките 20 годишни безобразия, а не да се измъкне като прототипа си Виденов. Ако сме граждани демократи, би трябвало да търсим обществено възмездие, а не да чакаме все на Бог. Както при Луканов и ред др.звезди на прехода и преди него, все рожби на нас-червеното-знаме-роди-ни.

 5. .
  Разликата между България и Румъния е много съществена. За съжаление, в наш ущърб.
  .
  Румъния има работеща икономика, а не само недвижими имоти.
  .
  Румънската държава си е на мястото. (в България не забелязвам да съществуват признаци на съществуване на национална държава).
  .
  Върху Румъния имат влияние Франция и Италия, а не Русия.
  .
  В Румъния престъпността сигурно съществува, но е много далеч от българската. У нас мафията дотолкова е хипертрофирала, че е погълнала държавата (а и страната, в смисъл на собственост)
  .
  Идете за няколко дни до Букурещ и ще се убедите.
  .

 6. Браво г-н Инджев – с уточненията “с вид на хлапе”(с насрано дупе) и “с вид на селски ерген” (с вдигнат перчем) отново имате попадения в десетката!
  Но най-важното попадение е точната Ви дисекция на политическите трупове (надявам се да са такива) Станишев и Първанов.
  Моите поздравления!
  Едно уточнение към тезата ми за политическите трупове от котилото на БКП/БСП – от 10.11.1989г. се надявам, и няма да престана. Дано успея да доживея да се сбъднат мечтите ми, а те не са химера, напротив – закономерност са!

  Събудете се българи – НЕ ВСИЧКИ СА МАСКАРИ!!!

 7. Това, че България е по-добре от Румъния, понеже при тях имало отстъпление, а при нас – понеже изобщо не е имало даже и намерение от страна на правителството за мръдване напред! – си имаме чисто и просто най-бавално тъпчене на едно място, е напълно вярно. Стигнало се е до крайно абсурдното положение да оценяваме като “добра новина” че поне не изоставаме, а пряма как изобщо да изоставаме, след като даже нямаме и намерение да мръднем напред от мъртвата точка, в която се намираме!

  Затова: всички на площада в деня на вота за недоверие! Нямаме друг избор, да разваляме седенките и да излизаме на площада!

 8. Едно нещо му харесвам на това правителство-дългите празници.И сега гергьовден-6 дни!

 9. Г-н Цалев, наблюданието Ви съвпада с отколешно ми намерение да напиша нещо по въпроса, подбуден от искреното удивление на мой американски приятел от САЩ, който често идва тук и се опитва да прави бизнес, попадайки вечно на…почивен ден!

 10. Nabludawam interesna tendenciq (syvalqwam, che pisha pod tazi tema i na latinica)…. kogato ima statiq zasqgashti nashi rodni problemi, nqma osobeno golemi zashtitnici na nasheto prawitelstwo. No wiv ako chowek pishe za Putinova Rusiq kritichno, gledai kakyw woi se nadiga. Wsqkakwi doktori, blogyri i tnt skachat i s goli gyrdi gromqt kritikuwashtite, rqdko s osnowanie. Che osobena alternatiwa na Putin w Rusiq sega nqma (mai samo komunistite) mislq, che e qsno, no tezi hora sa sposobni da nosqt ot 10 kladeneca woda da zashtitawat swoq geroi za symnitelnite ubiistwa, za podigrawkata s gazta i tnt. W moment na zashtita ukraincite sa piqnici, estoncite sa nacisti, chechencite teroristi, gruzincite marionetki, amerikancite podmetki, zapadyt licemeren i drogiran……. i dori Kasparov mnogo losh, zashtoto se bil kandidatiral.

  Kakwo bydeshte imame s hora, za koito Rusiq e nai-wavnoto neshto na sweta i zaradi koeto dori nashite interesi imat znachenie, samo kogato sywpadat s ruskite, i wsichko viwo deto myrda po sweta e paplach, taino zagowarqshta sreshtu Rusiq?!?!

  Kym tezi hora edin wypros: zashto ruskite ucheni sa masowo wchuvbina ?

 11. Г-н Инджев,Йов Ви изпраща 60-70 реда за “царското” и “комисарското” в държавността,за да замолите колегите,ако решите да “им” дадете живот-(и Вие… не вярвам!/и те…/не вярвам също!)… да не не се х л ъ з н а т по грешни предположения-и в една и в друга-посока,а да помнят само,че Българското проклятие е едно….

 12. Какво ли ще стане ако всеки в БГ работи колкото работи Станишев и правителството?
  За колко дни се умира от глад?

 13. nie ne sa6testvuvame
  mafiq forever
  rusia forever
  da go duhat n6tastnite tyrpelivi bulgari

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.