НЕЦЕНЗАРНО

НЕвидимият ЦЕНтър ЗА Разрешаване на НОвини НЕЦЕНЗАРНО явно е вдигнал ембаргото върху съобщенията, че в България далеч не всички харесват Путин. Защото по едно и също време, с едно и също закъснение, повече от седмица след събитието, централните новини на централизирано командваните информационни средства забелязаха един същ факт.

Поне да бяха си направили стъпаловиден график- днес телевизията, утре радиото, ден по – късно официозите…Но не, внезапно вкупом регистрираха, че във Велико Търново има съпротива срещу идеята на бъде почетен като юридически корифей руският премиер Владимир Путин.

Подписката на преподаватели от университета във Велико Търново срещу подмазвачеството пред руския автократ междувременно расте. Към днешна дата, 12.02.2009 , противниците на вероломно взетото от академичния съвет на университета решение са вече най-малко 30 души – приблизително три пъти повече от „пионерите” на идеята.

Дали тези количествени натрупвания са довели до това да се задейства разрешителния режим на НЕЦЕНЗАРНО? Или може би пеленгаторите на НЕЦЕНЗАРНО са регистрирали тътена в интернет и отката в неправителствени организации, които готвят акции на солидарност със съпротивата на преподавателите от Велико Търново?

Казва ли ти някой? Тайната затова е тайна, да бъде държана под похлупак. А командването на пропагандните средства е със сигурност между най – дълбоко охраняваните секрети за механизмите, по които се управлява държавата чрез манипулиране на обществото.

Ако трябва обаче да ги погледнем откъм смешната им страна, напъните за контрол над информацията във века на интернет и на ( все пак и въпреки всичко) алтернативните медии, идват от ВИдимия Център ( ВИЦ) на столицата ни на бул. „Дондуков” . Там туловището на цензурата е заровило глава, но охранените му строго охранявани кълки стърчат издайнически на показ – за всеки, които има очи да ги забележи.

12 мнения за “НЕЦЕНЗАРНО”

 1. Additionally to my l a s t message as d.d. some days ago about an awake of Civil Bulgarian conscience might be proved,as it seems,that even other from the Establishment ref. The famous 8 from Tirnovo,must had have been also near to same conclusions and all this will not delete a needed balance but decided step of National honor and dignity!!!

 2. Доколкото се ориентирах, май това е единственият наш университет, който е отнемал вече връчена титла “доктор хонорис кауза” (на някакъв литературовед – Щайнер).
  В епохата “след Гоце”, като нищо току са си я поискали обратно пустата му титла!?
  Да се оправят.
  Но реакцията на простотията “Путин-учен”, която беше отразена в блога, е много симпатична!
  Кураж приятели!

 3. Г-н Инджев, има какво да научат нашите управляващи от другаря Путин за пропагандните средства и начините за манипулиране на обществото. Спомнете си как скоро след стъпването си в длъжност президента Путин принуди чрез шантаж, машинации и заплахи Березовски и Гусински, собствениците на двете най-гледани руски телевизии ОРТ и НТВ да ги продадат на негови подставени и доверени лица. На неудобните журналисти пък се затварят устата завинаги като на Политковская или се отстраняват от екран като Доренко. Бихте ли направили един коментар за връзката на нашите медии с управляващото мнозинство или ще се въздържате заради колегиалната етика?

 4. Здравейте, Стефане,

  Темата за жалкото състояние на нашата журналистика засягам, уви, доста често…С горчивина…
  Най-близко до Вашето предложение напоследък е текстът ми ” Накъде ни води”водещата” журналистика” от миналата седмица. Има връзка с темата и ” Висопо(Д)ставени лъжи на маши(Н)а за намеса”.
  Иначе , да , въздържам се от лични обвинения, които, колкото и да са аргументирани и основателни, винаги звучат като нападки ( а на засегнатите и пристрастните – като “ревност”, “завист” и т.н.).

 5. На мен пък не ми пука. Аз написах за моя бивш началник, че е фалшификатор, и публикувах статията си в интернет:
  http://www.pueron.org/pueron/news/nephrologia.pdf
  Сега всеки може да го прочете, велика сила е интернет. Но за същия този мой бивш началник един мой колега се опита да каже нещо във вестиците преди мен. Все едно че бяха издали забрана – мораториум – отказ от всички вестници до един. Е какво? Истината пак стана публична. Висшето образование в България се разпада, поради разпадане на морала в него. Но велика сила е интернет – новините се разнасят със скоростта на светлината.

 6. То резила – ГОЛЯМ.
  Убедена съм, че Вл. Вл. Путин не е “от Арбанаси”.
  Голям мерак на Гоцето – явно му е отказал “Ст. Планина”, едно компрометирано отличие, сега ще трябва да му откаже и “хонорис” – срамота!
  Да заповяда в Търново Вл. Путин – като турист – нищо лошо, даже отлично! Ще му помахам. Но не и “хонорис”! С цялата фамилия ще сме със “събути обувки”!
  Гоце е още в средата на ХХ век – простете му!
  Поздрав за автора – Инджев!

 7. Според великотърновската преса (Вестник “Борба” от днес”), идеята за наградата на Путин датира от октомври, когато Гоце пристига в Търново за откриването на учебната година. До Путин били изпратени две писма и той отговорил положително. Тоест Гоце постави пред свършен факт не само марионетния университет, но и цялото българско общество.

 8. Не съм следил подробно текущите новини – и много се радвам, че най-накрая медиите са успели “да чуят” за случая със съпротивата срещу путинизацията (както беше наречена) на ВТУ!
  Също както комунизмът беше съборен главно от технологичната революция на предпоследното десетилетие на миналия век, така и днешните български гоцета ще бъдат поставени на полагащото им се в историята място именно от най-новите развития в технологичната революция, и в частност Интернет!

 9. За съжаление ситуацията няма нищо общо с романа 1984. Реалността е такава, че има една омазала се в лъжи група крадци, които владеят медиите в една малка бананова държава. В творбата на Оруел се описва едно свръх-развито общество, каквото у нас и още век няма да има..

 10. Цветане , поне да имаше банани , ама и това няма в родната ни държава. Дай боже нещо да порасте !
  Май 40 години не ще стигнат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.