В собствен соц

Френската тежка медийна артилерия се включи в обсадата на българската крепост, превзета от корупция и престъпност. Залпове даде в. „Монд”, който предупреждава, че е възможно България да създаде прецедент и да й бъде наложена предпазна клауза ( като стъпка към още по-безпрецедентно изключване от ЕС?!).

Капката, която преля френското търпение е „случаят Борилски”. Както в Гърция се оказаха пристрастни към съдбата на една българка, залята от киселина , така и във Франция излиза, че защитават справедливостта по отношение на един ( умъртвен зверски) българин.

В Гърция демонстранти окупираха профсъюзна централа в знак на протест и нашата сънародничка се превърна в тяхно знаме- до такава степен, че вече я предлагат за евродепутат. А във Франция възмущението от българското кривосъдие придобива размерите на кампания за защита на българите от българските им господари.

В Холандия министърът за Европа Франс Тимерманс реагира на поредния междинен доклад на ЕК за България с призив за повече натиск върху българските власти да спазят обещанията си , дадени преди присъединяването към ЕС. И също обеща нещо: неговата страна да продължава да изисква това, което е на практика защита на българите от техните лъжливи и корумпирани властелини.

Приблизително същите гласове се чуват от доста време и в британския парламент. В Австрия министър предупреди България да не си прави илюзии да нарушава договора за присъединяване с рестартиране на закрити ядрени реактори. За Атина тази популистка идея с „АЕЦ Козлодуй”, чийто главен пропагандатор е държавният ни глава, е направо кощунствена.

Списъкът на фактите за надигащия се европейски писък може да бъде продължен. Но и в този вид е достатъчен за някои заключения.

Както е тръгнало, понятието „обединена Европа” може да придобие ново значение с допълнението „срещу България”.

Управляващите у нас обаче са се вкопчили в изключенията от правилото София да бъде все повече атакувана заради провала да отговори на изискванията на Брюксел. Тон дава отново Г.Първанов. За него оправданието се нарича Италия, защото в Рим са решили да играят с Русия по въпроса за „Южен поток”.

Парадоксално е,но най-мразеният от левите в Европа политик, десният Силвио Берлускони, се оказва въвлечен в задочна „защита” на безобразията на левичарите в София. На тях, разбира се, „лявото” им е по-скоро в приказките, а не в делата. Но и това е достатъчно за пред измъчените им поклонници с тотално ( и тоталитарно) объркана ценностна система, които овластяват лъжливите си любимци винаги, когато бойните тръби ги призоват пред урните.

Картинката се допълва не само от носталгиците, крепящи властта, но и от онези, които са устремени лично към нея с жаден взор. Насред европейската канонада от критики към най-непопулярното управление на страната ни от 20 години насам, млади соцалисти се събраха и заявиха подкрепа за същата тази власт. Към която със сигурност мнозина от тях се надяват да се присламчат в случай, че пак успеят да се преборят за „правото” да лъготят Европа и собствените си сънародници.

Живеем в някакъв изкривен соц. Живеем в собствен соц!

21 мнения за “В собствен соц”

 1. Здравейте, г-н Инджев. Много харесвам вашите коментари тук и ги чета с удоволствие. Само едно предложение имам – поставяйте хипервръзки към интернет източниците си.
  Така, в случай че искат, читателите ви ще могат да прочетат повече по темите, които засягате.

 2. Здравейте Г-н Инджев,

  това с изключването от ЕС в “Монд” ли го пише ?

  Аз помня, че и друг път сте споделяли тезата, че БСП може да играе за изключване от ЕС, но това да ли им е изгодно особено ако наистина се вживяват в ролята на троянски кон ?!

  Изказването на Първанов, което коментирахте преди има и още невероятни неща…. то този човек за един час успял толкова глупости да наговори.

 3. Да, г-н Савов, във в. “Монд”.
  Колегата НerrNY дава линк към оригинала, който не познавам, но статията е цитирана и публикувана в много български сайтове, някои от които твърдят, че става дума не само за предпазна клауза но и ( като логична последица) за предупреждение за изключване ( тъй като не съм напълно сигурен в това, в моя текст съм сложил въпросителна).
  Предполагам че има нюанси на френски, които позволяват такова тълкувание на острия език, който авторът ( познавач на темата “България”) използва.
  Колкото до евентуален злодейски план нашите управници нарочно да се провалят, за да провалят и европейското членство на България, това е толкова безумно, че не ми се иска да вярвам в него.
  От друга страна трябва да си абсолютно невеж в политиката, за да си мислиш, че отварянето на затворените ядрени блокове напук на ЕС е възможно да се размине на България, която и без това предизвикателство вече е докарала до отчаяние съюзниците. Малко напомня на ракетите на Хамас срещу Израел, от които получават като отговор точно онова, което много добре знаят, че ще последва.
  Какво друго, освен самоубийство на новороденото ни членство на ЕС може да се очаква?

 4. Европейските ни партньори крякат като пуйките в Банкя, колкото да затворят устата на собственото си обществено мнение което обаче не му пука за българите.Как не можем да осъзнаем, че господа европейците ни приеха заради територията ни, стратегическото ни място между изтока и запада и пазара на техните стоки колкото и малък да е той.Защо не ни допускат до техните трудови пазари, защо ни създадоха изисквания към нашето селско стопанство които са неизпълними, а сега се оказа, че са и вредни за здравето на хората.Защо прилагат двойни стандарти спрямо нас, а не погледнат собствената си корупция и поквара.Зашо не беше огласен докладът на ОЛАФ в който ние сме едва на пето място по корупция в Евросъюза на първо място е Германия, след нея Франция и т.н.Мисълта ми е отрекохме лъжите на тоталитаризма за светлото бъдеще, а какво получихме, една система на двуличие и безнравственост, на лъжи и безпринципност, затова ли ходихме по митинги след 1989 г.

 5. Аз бих добавил това: пържим се в собствен сос, пардон… соц! 🙂

  Това “Пържим се в собствен соц” според мен е добра редакция на заглавието, имам чувството, че г-н Инджев е търсил подобен израз, ала в оня момент не е попаднал на него. Няма никакъв проблем да го добави и ще зазвучи още по-силно! Подарявам на г-н Инджев думичката, която тогава му е убягнала…

 6. Хората с демократични убеждения в България се оказахме наивни и мързеливи. Изоставихме крехкото демократично управление през 2001-ва и сега берем плодовете на това си нехайство. Затова без евро-солидарност трудно ще се откъснем от корумпираната прегръдка на съветските престъпници и техните криминални аташета гоце, станишев и сие. Но ако за джебчията циганор ахмед доган, оправдание може да е състава на избирателите му от гетото на аллаха, крадливият кобург симеон ІІ е най-циничния пример за колаборация между извратена жертва и посредствен изверг.

 7. Г-н Николов,

  във вашите слова има някои верни неща за пазара на труда, чието отваряне се забавя (САМО НЯКЪДЕ) по популистки причини, но останалото са празни и общи приказки от сорта “вие защо биете негрите”.

  Изискванията са валидни за целия съюз и ако някои от тях са вредни, то това е от незнание, както едно време това се случи с ДДТ, а не от злоба към България, както ви се иска. В ЕС има изисквания за качество (добри или лоши) които трябва да се спазват от всички и ние трябва да се сме най-натиснати да ги спазим, защото ще отлагаме това завинаги, както много други неща.

  За корупцията можем да поспорим ако все пак цитирате с линк някакъв източник, но от лични наблюдения ние сме много, много по-зле. Ако наистина сме на 5 място нашето правителство вярвам щеше да го е огласило 10 досега.

  Не знам какво удоволствие ви доставя да обикаляте форумите и да пишете едни и същи общи приказки, за лицемерие и тнт. Да не би да твъдите че и 10% от евросредствата у нас да се харчат нормално ??

 8. Колега Савов, след 40 години се оказа, че ДДТ е бил един фишек. Даже един учен изял публично определено количество от него…
  Факт е , че в ЕС не се интересуват от нас. При тях нещата се гледат на едро. Примерно – както до 80-те години в Германия съдебната власт е била пълна с нацисти, така и нашата според тях “х” години няма да работи нормално, заради това, че е пълна с висши номенклатури. Значи минават еди-колко си години и страната ще поеме правилния път.
  За нас остава да гледаме как възрастни хора мрат от студ, как мутри стават министри(Р.Петков)…

 9. Г-н, Савов,
  ако нашето правителство го беше огласило, както вие казвате, запитайте се каква ли ще бъде реакцията на засегнатите ни Европартньори.А щом искате конкретика веднага ви казвам проверете пилотните проекти за сметища по програма ИСПА.Вижте как нашите европартньори се държат с нас като аборигени и ни карат да правим сметището в Созопол на върха на планината и как направиха по техен “европейски” проект сметището на Силистра във Вододайна зона.Това не го направиха български проектанти и консултанти, а такива базирани в Холандия и Германия.

 10. Г-н инж. Н.В.Николов, в България където и да е сметището, все ще си е на място! Защото цялата страна е превърната в сметище.
  Казвам ви го от лични наблюдния и сравнения между нашата страна и множество други в Европа и Африка.
  Допреди няолко години може би единствено Либия бе сравнима с България по „чистота“, но последните 2-3 години арабската страна се преобразява с дни – зелени площи, водни пръскалки, новозасадени палми по 20 и повече метра височина. И това не е само в Триполи, а по цялото средиземноморско крайбрежие, дълго над 2000 км – колкото е разстоянието от България до Франция, където имам късмета да се намирам.
  Не случайно чешкият скулптор е изобразил страната ни като клекало – онова, Брюкселското, беше поне чисто и лъскаво…преди да го „почернят“ смешниците на Сергей Дмитрич.
  Вчера тук приключи делото срещу неколцина БГ сутеньори – дело, продължило точно една седмица и завършило с осъдителни присъди за общо 55 години! Гледах по местен канал как от съдебната зала ги откараха направо в дранголника!
  За какво говорите вие! Имате ли изобщо представа какво е това „запад“ и дали има той почва у нас. Пардон – у вас!

 11. Г-н Николов, изложихте пределно ясно Вашето отношение към ЕС – една ясна позиция, което Ви прави чест. Моля за едно пояснение – за какво ходихме по митинги след 1989г.?
  Повярвайте ми, имам нужда от Вашето становище, защото така формулиран горният въпрос (вероятно написан емоционално и набързо) звучи като противовес на тезата за членството на България в ЕС!

 12. Г-н Николов,

  ако има такъв доклад, той ще да е публичен и никой нямаше да ни каже нищо за публикуването на публичен факт. Аз лично се съмнявам в това, не защото не ви вярвам, а защото макар и малък опит съм имал. Просто проблемите като корупция и прочее, които се срещат навсякъде, се посрещат по друг начин от страните в ЕС и има разбира се присъди.

  За българската компетентност това не ме съмнява. У нас има добри специалисти, повече на запад (български). Когато хората имат верни идеи и проекти, болшинството ще се реализират. Това, че конкретни проекти са направени лошо от чужди консултанти, това не е лицемерие, поквареност, а некомпетентност. Хората там имат някакви знания и са учили нещо и настояват на своето, но добрите специалисти в България ще ги убедят в правотата си.

  Аз също имам опит в моята област, когато бях нулева величина и естествено хората не ме приеха като утвърден специалист, но с времето мръднах от тази начална точка.

  Ако някъде една добра идея е по-вероятно да се спре, то това е у нас по всякакви причини … за съжаление….

 13. Уважаеми г-н Николов,
  ние сме ВЪВ европейския съюз, а не ПОД него. НИЕ сме европейците, а не те. НИЕ сме недоволните и НАС ни е срам от крадливите негодници, които се докопаха до властта в ЕВРОПЕЙСКА България. В тази връзка бихте ли отговорили на няколко въпроса:
  1. Срам ли ви е от президента Георги Първанов?
  …….
  Благодаря.

 14. ВЕКИ КОИТО СЕ ЧУВСТВА ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН НЕКА ДА ДОЙДЕ И ДА СЕ
  БОРИ ЗА БЪЛГАРИЯ НА 18 СРЯДА ОТ 11 ЧАСА ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ .РАЗПРОСТРАНЕТЕ ТОВА СЪОБЩЕНИЕ

 15. Уважаеми инж. Николай Василев Николов, отговарям ви на всички “защо”-та от първия ви пост:

  Защото това заслужаваме.

 16. Управляващите не сас е вкопчили в никакви изключения, имам чувството, че просто искат да ни изкарат от Европа, за да се окажем окончателно под руски контрол. Чудесно е, че европейците искат да спасят българите от българските им господари, но от налагането на клаузи и – не дай, Боже! – изхвърлянето от ЕС, ще страдат именно обикновените граждани, а не господарите.

 17. Много ме е срам от президента ПЪРВАНОВ, но всеки народ заслужава собственото си управлвние, нали го избрахме в демократични избори като ЕВРОПЕЙЦИ.Но странно защо след като ходихме по митинги след 1989 г. ни е срам да се подписваме с истинските ни имена, а не с някакви букви и даже не на КИРИЛИЦА.Свободата е преди всичко кураж и сила на духа вътре в собственото съзнание.

 18. Борилски-французите-Монд-истината?!!
  Преди няколко дни четох мотивите към присъдата на апелативния съд по делото на Борилски. Да си призная, не очаквах че франсетата са я свършили като кучето на нивата, на това отгоре дават и акъл как да съдът в България да съди престъпниците. Не че сме много стока де, ама делото Борилски и мотивите към него са образец на безпристрастие. Просто франсетата не са си свършили работата.
  Само ми е интересно, защо прибраха мотивите, имаше ги в списание Правен свят, бяха качени, а сега ги няма.Останала е само подписката срещу присъдата- ей така си ни работят: организираме подписки, без да знаем, караме на : бият нашитеее!!!

 19. Маринов, безсрамник нагъл, не заблуждавайте тази аудитория. Евтините ви заблуди си ги запазете за деградиралото ви обкръжение. Случаят Борилски е трагедия-илюстрация на цялото комунистическо обезобразяване на обществото ни от Лев Главинчев, Цола Драгойчева, … Бокови до лекето Гоце Първанов.

  Ето два линка към мотивите и описанието на случая във в.Сега: http://vtac.court-bg.org/img/Image/g-156-08.pdf
  http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3378&sectionid=5&id=0001301

 20. Гневът е лош съветник, г-н Възмутен.От името на “наглия безсрамник”, благодаря за линковете. Просто трябваше да ги прочета.А за сега, най-доброто е, просто да изчакаме.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.