(За)слугите

Стига с този негативизъм. Сядам да пиша положителен доклад като ек ( не като ЕК, на тях не можем да им угодим) от събитията. Поводът са новините за старините в областта на правосъдието, които ( старините) бяха поставени ( от същата ЕК) на системи и дадоха признаци на живот.

Нещо се размърда спрямо владението на Мърдок, за когото упорито се твърди, че е собственик на телевизия Би Ти Ви. Консултантът на телевизията Красимир Гергов е на крачка от ( назначен вече) съдебен процес с хипотеза за присъда от 10 години.

Също толкова прясна новина в тази посока е осъдителната присъда срещу Валтер Папазки. Вярно, с 12 години закъснение, но е факт. Именно сега.

За цунамито в областта на правосъдието, което се надига около случая с принудената на напусне върха на данъчната пирамида Мария Мургина, да не говорим. Говорят други – вече един през друг се разприказваха доскорошни мълчаливци, натоварени с власт. Приличат на оси от ритнат кошер.

Ако към тези събития добавим процеса срещу Маргините, срещу Вальо Топлото и факта, че ( единственият осъден и лежащ в затвора за създаване на организирана престъпна група) Митьо Очите е зад решетките, изниква въпросът:

Не трябва ли да се отчетат заслугите на когото трябва? Все пак, макар и мъчително, макар и с твърде голяма закъснение , макар и далеч не в мащабите, които обстановката изисква, но нещо шава в нашата държава!

Така е. Трябва. Шавливата ни система за охраняване на законността е принудена, макар и с очевидна погнуса, да направи нещо.

Благодарим й… всъщност на Европа. Ако не беше натискът на ЕС и на тези трохи в попарата, която сме принудени да сърбаме ( защото сме си я надробили електорално) нямаше да сме консуматори.

7 мнения за “(За)слугите”

 1. Добър ден,
  Дали е възможно да се извиним на Краун Ейджънс и те отново да пазят митниците ни ?
  Така ще може да съберем отново някое евро.
  Те са хора с опит.
  Знаят, че ние отчитаме заслугите им.
  Затова ги махнаха.
  Аз се извинявам на Краун Ейджънс.
  Моля Ви, върнете се !

 2. Аз ще им призная някакви постижения, когато Мургина не е просто подала оставка, а най-малкото е под арест и с заведено дело. И когато някой политик отиде в затвора – за достатъчно дълго. Останалото са си ПР акции.

  Хайде от мен да мине, стига ми и една оставка на министър (финансов, да!) след данъчния скандал. Дай боже…

 3. mnogo silni dumi… no koi go interesuva neshtata da se promeniat… Dogan ???, Simeon ??? ili Komunistite ???
  Naciata ni se stopiava, napuskat ni mladite koito biha bili motora za edni promeni, kolkoto poveche vreme minava, tolkova poveche veroiatnosta da se promeni neshto e po malka

 4. След сагата за Маргините следва римейк – сагата за Мургините. Колко ще продължи и какви родствено-административно-корупционно-ченгесарско-политико-абсурдни лиезони ще разкрие, един Костпод знае. Пейзажът става все по-мургав и се очертава мургаво бъдеще за мургавелите, наследници на байганюшевата мура.

 5. Дали съдебната власт или четвъртата власт,или законодателната или изпълнителната са по-виновни и с негодни кадри,дали културата или църквата ни са в ред,дали материала или дефицитът на порядчните е в основата на всичко ставащо у нас са все въпроси,на които отговорът не струва ако не прогледнем за това,че ставащото е закономерно и планомерно,че навсякъде,на точните места са поставени мини, а сапьорите,които са ги поставили са някъде на североизток,но сигурно не във Варна.Още в римското право при липса на преки доказателства е натежавал аргументът за това,кой има интерес.А интересът сочи само и единствено тази посока.И дълг на всеки,който се замисля в дълбочина и милее за това,което се нарича родина е,да назовава нещата с истинските им имена.Дали му е било работа на Васил Кунчев да се произнася по въпроса,след като се е борил срещу Османската империя,да говори и убеждава,че който ни освободи,той ще ни пороби?И дали точно това не му е коствало живота?Много малко време след това в правотата на думите му са се убедили и Стамболов и З.Стоянов и “Свирчо” и много други.За това плъзгането по проблема за всички нас е само напусто говорене,да не кажа по-силна дума.А Кунчев все пак е бил обикновен човек,като всички нас,но правдив.И е искал да направи нещо!

 6. Дончев,прав сте и по делата ще ги познаете,в зависимост от “политическите свирки”,които правят днешните “Свирчовци”.
  Разбира се,че би било самото кошунство,да се м и н и р а процеса,когато Европа е ревнала кански от нас,но при едно по-внимателно “сканиране” на случващото се по-ясно очертаване к о н т у р и т е н а Е в р о п а и в стил “Боже спаси България и сПаси НАТО” бързо ще стигнете и до извода кому е изгодно да бъдем “КЛАТЕНИ” като изоставащи!!!!

 7. Около 13 ч.бе съобщено,че лидерът на ДСБ поискал Б.Велчев,да отстрани зам.прокурор във ВКП близък до висшето ръководство на БСП,което в Ръководството на партията, знаели,
  но засега нямало, да го оповестят.
  Искат имуниетта на засегнати депутути в скандала “Мургина” и отстранявнато на финансовия министър,за което разбра и от Кадийски цяла България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.