Неизвестен ватман взриви трамвая на Станишев

Какво точно взриви бомбата, която гръмна на централния столичен булевард „Витоша” на входа на луксозното заведение „Неро” ? Целта била да бъде сплашен собственикът Николай Методиев-Пилето, герой от съдебно-криминалните хроники и от светските рубрики на медиите.

Може би. Но е сигурно, че ако е имало надежда законът да се пребори с беззаконието, тя се разлетя за пореден път на парчета, заедно със стъклата, дограмите и покъщнината на гражданите в радиус от…не знам от колко метра. Но самото споменаване на „радиуса”, заедно с „тротила”, „еквивалента”, „задействан механизъм” ме връща двайсетина години назад. В Бейрут.

Побратимяването, което тече днес в София с онова, което вчера беше Бейрут, е стряскащо като динамит. Може да изглежда пресилено, но като за европейска столица в държава, в която (уж) няма гражданска война, аналогията е разтърсваща. Защото думата, която е валидна като най-кратко описание на приликите е приложима с пълно основание: БЕЗЗАКОНИЕ.

Атентат на която и да е главна улица в държави, в които има върховенство на закона, е равносилен на обявяване на война на самата държава. Това се случва в София, където, впрочем, по информация на телевизия „Европа”, наблизо до заведението „Неро” е имало още един взрив пред друго заведение, „Пантера”.

Терорът, на който са подложени нещастните жители с изпочупена собственост( и скъсани нерви посред дълбоката нощ) е не просто подробност от графата „съпътстващи щети”. Тези живи мишени са опитните „мишки”, пожертвани в една битка за сплашването не на някакво си „пиле”, известно още ( на цяла България) като Методиев. Крайна цел е да си види кой наистина „кара трамвая” и че това не е точно ватманът Станишев.

От припомнянията за това, кой е обектът на атентата, в биографията на въпросния, определян като виден контрабандист в медиите Николай Методиев, различни хора ще се впечатлят от различни факти. Например от изявите му в бурния светски живот и гравитирането на т.н. „елит” около него ( в сайта actualno.com има подробно описание на тази публична част от нощното житие на „Пилето”).

За мен, освен фактът, че е изправян три пъти пред правосъдието, показателна е една подробност: че е осъден единствено за заплаха срещу полицай да заплати…700 лева. Което, припомнят си репортери, той посрещнал в съда с усмивка.

Последният път, когато видях полицаи да се почувстват заплашени, беше на площада пред парламента на 14 януари. Почувствали заплахата, полицаите смазаха от бой заплашващите ги ( със снежни топки).

Държавата обаче явно не се чувства заплашена. Тя направо поощрява побратимяването между София и Бейрут. Защото играе в комбина с онези, които системно заплашват живота, собствеността и правото на защита, което имат гражданите.

9 мнения за “Неизвестен ватман взриви трамвая на Станишев”

  1. Този път попадението е в “мазола” на “десятката” !

  2. Още една чудесна статия!Чета я с удоволствие. Но какво от това? Днес, от почти двумилионна София около петдесетина души само са излезнали да протестират./Аз не живея в София./Утре,19 февруари, е 132 години от обесването на Левски. А народът пак спи…

  3. Мноого лошо! Какво да кажа след твоят коментар? “Пилета”, “крокодили”, “круши”, “очи”, “гъзове” и каквото там се сетите дърпат конците на този зоопарк България. Май няма оправия в близките 5о години? Лошото е , че и нашите деца ги чака същото.Лошо, много лошо! Е поне едно наздраве може да разведри обстановката.

  4. Много се радвам, че приплаках да си прочета тази статия. Именно тази тематика мен ме разярява и отчайва едновременно в най-голяма степен. Не стига всичко останало, на което сме подложени, но и най-простичкото ни право на живот вече го няма. Конкретният случай ме докара почти до нервна криза, защото един от най-близките ми приятели живее до прочутия бар и половин ден никой от телефоните му не отговаряше (в един момент отговори). Други статистики – от две години всеки семестър на поне една моя студентка приятелят й загива ненавреме и не на място. Оня ден поредното тъжно двадесетгодишно момиче дойде на изпита за да ми каже, че не е могла да се подготви, защото е загубила приятеля си – ей тъй на …

  5. Bulgaria ima podkupni sydii, podkupni politici, podkupni prokurori, podkupni policai, podkupna administracia, imame si i podkupni glasopodavateli

  6. neka si napravim index na podkupnosta i da go pusnem na mejdunarodnite finansovi pazari, garantiram che tozi idnex vinagi shte e v zeleno i taka mojem da zabogateem ot sobstvenata si podkupnost 😉

  7. Днес трябва да сведем глави и да помълчим,за Българския спасител,който ни изми срама!Мразя дитирамбите и за това на този ден ще направя това,което мога,да продължа да казвам това,което той е казвал,това,което е било същността на тайната му организация и на делото му – ОТКЪСВАНЕТО НА ДЕЛОТО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ РУСКОТО ВЛИЯНИЕ И ПРИДАВАНЕ НА ТОВА ДЕЛО НА ЧИСТО БЪЛГАРСКИ ХАРАКТЕР.А именно,неутрализиране на действията на резидентите на руското военно разузнаване -Евлоги и Христо Георгиеви,на попадналия под същото влияние Каравелов и други дейци на Външната организация.Ненапразно издига и лозунга за република,да се разграничи ясно от европейския страж на монархизма-руският царизъм.Какво означава в наши дни това дело.Означава да разобличаваме всеки,който омайно ни дърпа в същата посока,противна на стремежите на Левски.Не говоря за настоящите управници.Те за това са цинични до наглост.Кой си мисли,че не знаят какво се говори по техен адрес?Знаят,но всичко това го правят за да разчистят пътя на следващата креатура на Кремъл-лицето Борисов.Някои сега ще ипищят!На времето казвах на всеки мой познат,че Симеон е човек на Москва и меко казано ми се подиграваха.Сега същите хора избягват да ме срещнат.Кобургската подстава е дело на граф Лобанов-Ростовски,тогавашен посланик във Виена,за който успех след това става външен министър.У нас ни замазват очите с театралните бунтове на кап.Набоков и прочее..В резултат,Стамболов е унищожен..Та,да се върна на следващият претендент да ни управлява.Ако някой се замисли, кой е третит поред по посещения в Москва,след Гоце и Станишев,няма да е трудно да се сети.Казвах го и преди и ще го припомня,кого ще сложат да пази Живков след свалянето му,ДА НЕ СЕ РЗПРИКАЗВА В ЯДА СИ, а не защото може да избяга или някой да иска да покушава 80 годишния диктатор.И така нататък.Накрая ще припомня и друго.По времето,когато Борисов заемаше висшата професионална длъжност в МВР/защо някой е решил,че МВР се състои предимно от пожарникари/един рецидивист се барикадира във вилата си край Харманли и стреляше по полицаите,естествено без дори да одраска някого,с Калашник.Операцията се ръководеше от Бойко,с барети и БТР-и.Последният го обяви за “терорист”(!)и заповяда да го ликвидират с гранатомет(!!!).Всеки,който е помирисвал казарма знае,че въпросът можеше да бъде решен с димка,със светлинна граната или със задушлива граната тип “Черьомуха” и т.н.Така,че всяко дете вече знае,че си имаме работа с известен извършител,който ще ни става премиер.Неговата задача ще бъде да реализира АЕЦ “Белене”.Този същият човек държи над главата си портрета на В.Левски.Такива сме,апостоле!

  8. Нека да сведем глави и да помълчим от жал, че живеем в тази пародия на държава.

  9. Не съм съгласен с отношението към полицията, за да я има тази държава трябва респект от властта!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.