Обсебването на обесването

Обсебването на обесването на Левски се състоя отново.

„Има какво да научим от толерантността и родолюбието на Апостола”.
Вярно е. Но е също така важно кой го казва.

Нетолерантно спрямо заветите на Апостола за съжителство и равнопоставеност между българи, турци, цигани е да си се покатерил на върха на държавата като виден деец на Общонародния комитет за защита на националните интереси (ОКЗНИ) , който налива масло в огъня на етническата нетолерантност в Кърджали по партийна заръка.

Нетолерантно е да виниш чужденци ,че заснели документален филм за безобразията на ръководената от теб държава, подложила на мизерия, мъки и унижения изоставените си деца, казвайки, че той не бил правен с любов към България (защото филмът със сигурност е замислен и осъществен с повече любов към нещастните дечица, отколкото, уви, точно тази Твоя България е показала към тях).

Нетолерантно е към самите българи да ги баламосваш и насъскваш, че имало антибългарска кампания, за да се оправдаеш за критиките към недъзите на поверената ти държава.

Не е родолюбиво да се правиш, че не знаеш, колко важен е заветът на Апостола : „който ни освободи, той ще ни зароби”.

И нито веднъж, нито веднъж, нито веднъж, нито веднъж, нито веднъж, нито веднъж, нито веднъж, нито веднъж, нито веднъж- общо 9 пъти, колкото са годините на твоето президентско пребиваване на върха на държавата, да не споменеш това в своите обсебващи обесването речи.

28 мнения за “Обсебването на обесването”

 1. Много силни думи, господин Инджев, за пореден път.

  Иначе, мисля, че Гоце и грам не е научил от толерантността и родолюбието на Апостола…

 2. Така и не мога да разбера ония, които мислят, че днес, в 21 век, можеш да заобиколиш истината. Ето,онзи ден МОНД написа нещо, от което ти настръхват косите…И сега го виждам в чудесен превод в много хубавия блог БЛОГУВАЩИЯ С ПИЛЦИ…
  Просто трябва откровено да се говори и пише – това е. Нещо, което май че у нас е забравено…
  А нали тъкмо Левски казваше:” Да си кажем,братко, кривиците…”
  Но едно е да размахваме слова, а съвсем друго – да действаме,нали?
  Димо Райков
  dimoraikov.blogspot.com
  dimoraikov.skyrock.com

 3. Goce smardi! Goce e nacionalen predatel! Goce nqma6 moralno pravo da stoi6 do pametnika na APOSTOLA,a o6te po-malko da govori6 za negovite dela! Agenta i rezidenta na KGB v Balgaria nqma pravo da bade tam

 4. Прекрасна статия!Ужасно е,че подлеци и лицемери,като скъпия ни президент,се докосват до Апостола и го мърсят!Почти всеки от корумпираните ни и безотговорни политици е окачил портрета на Левски над празната си,дебела глава!А мисля,че там най-добре ще стои портрета на депута Кузов,на педофила Кузов,на условния осъдения и “поправил се” Кузов.Потресена съм!

 5. Браво!Видяхме ги,всички строени снощи,всички обсебили обесването-до един агенти на освободителите.

 6. Добър ден,
  Нямя за какво друго да говори Командира на Първа Нова Българска Армия.
  Ако спре да говори за обесването ще трябва да каже защо неговите убиха дядо ми .
  Съратник на Васил Левски. Описана е дейността му в писанията на Захари Стоянов.

  1. … Врачанският край дава своя дан за Освобождението – повече от сто опълченци – „все храбри мъже с интересна революционна биография, с високо патриотично съзнание и кристално чисти души”. В техните редици ще видим да се сражават рамо до рамо родни братя, близки родственици, бащи и синове – Цено Кърлов и баща му Кърло Тончев от село Моравица, Иван Илиев и чичо му Илия Иванов от Оходен, двамата братя Коста и Иван Бошнакови и братовчед им Иванчо Цветков Севастин от Враца,…

  2. … „Даалъм Димитър Бошняка” като го наричали старите врачани, е бил крупен търговец и известен борец за църковна независимост. Освободителната война сварила Димитър Бошнака и синовете му във Виена, където били по собствената си търговия с добитък. Родолюбивият баща веднага заминава с тях в Румъния – град Плоещ, купува им хубави коне и ги записва доброволци в българското опълчение. Иван и Коста участват до края на Освободителната война в конната сотня и по този начин поставят началото на конницата в бъдещата българска армия. За героизъм в сраженията са наградени с георгиевски кръстове и медали. Произведени са в първи офицерски чин. …

  5. ТЕРИТОРИАЛНА ДИРЕКЦИЯ “ДЪРЖАВЕН АРХИВ”-ВРАЦА
  … Обръщение на българските опълченци към ген. Николай Григоров Столетов по повод освещаване храм-паметник на Шипка. Оригинали. Ръкопис. Печатно. 1902
  134. Също – Коста Д. Бошнаков, Иван Д. Бошнаков и Иван Марков Бошнаков (снимка на Димитър Бошняка)…

  Той знае , че комунистите убиха и двамата ми дядовци.
  Защото имената им бяха сред учледителите на Великото Народно Събрание.
  Затова крие имената на Учледителите.
  Ще се разбере , че са ги избили без съд и присъда.
  Даже не и на площада слезд Поцес !
  А на нива – със сожпа.
  Обесването е единственото , което могат да кажат.
  Затова мразя тази дата .
  Не се знае точно кога е убит дядо ми Иван Бошнаков.
  —Владимир Йосифов,
  Блог за недвижими имоти
  05.01 22:13 – Да, дядо Иване, турбините, които си купил в Чехия през 1923 та година още работят и дават ток на Родината

 7. Браво г-н Инджев,абсолютно съм съгласен с вас.Разликатае,че аз не мога така да го напиша.Безочието на комунизма трябва да се вади на показ винаги,за да може и най-заспалият в България да се събуди.
  Радостно е,че напоследък виждам Ваши статии във все повече медии.

 8. Здравейте, уважаеми г-н Инджев,

  Позволявам си лично към Вас да отправя следната Покана за участие в учредяването на ГРАЖДАНСКИЯ ДИСКУСИОНЕН КЛУБ в Пловдив, 25 февр. 2009 г.

  Ще се радвам да присъствате на учредяването, а ако сте ангажиран и нямате тази възможност, поне – ако подкрепяте идеята и смисъла на това начинание! – да го подкрепите по начин, който счетете за уместен.

  За което Ви благодаря предварително!

  От името на инициаторите, поздрави: А. Грънчаров

  (Моля за извинение ако съдържанието на това писмо не Ви е интересувало!)

 9. Благодаря за поканата, г-н Грънчаров!
  Най-вероятно няма да мога да присъствам физически, но “блогово” съм с Вас!
  Поздрави и успех!

 10. Левски е достижение на универсалния стремеж към свобода.В тази си висота той е космополит.Първанов не е нищо подобно.Той не е европеец, не е и българин.Той е недовербувана московска маша.Като оръдие на комунистическото насилие, с Левски го свързва само въжето, на което увисна българското достойнство.

 11. Много силен текст!
  Много висока журналистика – съизмерима с най-доброто (от времето на Каравелов и Ботев и насетне).
  Не прекалявам в преценката си – в толкава малко думи – толкова много послания, позиции и оценки. Изразени по такъв повод.
  Позицията на автора не е плоска и назидателна, а обемна (“3D”) – личностна, морална, политическа, патриотична, общочовешка и пр.

  За героят (п)Резидент (по сполучливия израз на VELIKO MILKOV) изпитвам погнуса да коментирам.

  Поздрав г-н Инджев и … кураж!

 12. Съжалявам, че под толкова силна статия се налага да пиша нещо (само на пръв поглед) друго:

  В-к Дневник: “Станишев нарече “брутални, безотговорни и бездоказателствени” атаките срещу приходната агенция в последните дни и се зарече да не допусне те да продължават. Всякакви опити да бъде обругана цяла една система, ключова за държавата, са не само опасни, но са и сериозна атака срещу националната сигурност, заяви премиерът, цитиран от БТА.

  Той допълни, че НАП е част от националната сигурност на страната, особено в условия на финансова криза, когато всеки един лев постъпващ във фиска е от голямо значение за реализацията на антикризисната програма на българското правителство и за защита на работните места на гражданите.”

  Господи?! Докога?!

  Граждани?!?!
  ДОКОГА?!?!

 13. Из предсмъртното писмо на Апостола:

  „Байовци

  Ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения.

  Но с моята кончина не свървшва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни. Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви.

  Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни.
  Аз не веднъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия.

  1. За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни.
  2. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.
  3. За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.
  4. За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.
  5. За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.
  6. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

  Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край.“

  Дали е пропуснал някого Апостола!
  По-горе са и Гоце, и царят, и турският „философ“, и очилатото ватманче ведно с всичките си комуноидо-фашизоиди и „олигарси“…

  За всите тях – Смърт, смърт и пак смърт!

  Казал го е Апостола на свободата българска!

 14. Единственото което ми идва на ум е”
  Срам измежду живите, поклон пред загиналите”

 15. Г-н Инджев,нали ги видяхтетия пред паметника-Гоце барабар с дружината си(може и ловджийска да е).Като ги видях се чудех-къде е мандатоносителя(от някоя негова подлога разбрах че той също окачил портрета на ЛЕВСКИ в кабинета си)ще им прилича и КОВАЧКИ до тях,Ирена КРЪСТЕВА Стойков ,Николов В.Божков,че и Каракачанов се прикачва итой(нали ходи с Гоце в Русия-защо не знам?!)Така че все “РОДОЛЮБЦИ”.АПОСТОЛА БИ РЕКЪЛ-“НАРОДЕЕЕ!!!!”

 16. Много се надявам, че с обсебването на обесването, един ден ще успеят да обсебят и самата бесилка……..
  Сигурен съм, ЛЕВСКИ отгоре, няма да ни се сърди.

 17. Пропуснах да кажа по-горе – и всичко това само със 226 думи!!!
  За разлика от (п)Резидентските излияния.
  Велико, нали?

 18. Забравих да добавя – Според компетентни и добре запознати наблюдатели, единственото, което може да помогне на БГ в момента е “Лустрация плюс Кастрация”.
  Може би са прави, моментът е много тежък, рискуваме да останем и без навущата си.

 19. Mnogo dobre kazano, g-n Indjev.

  Parvanov interpretira dumite na Levski taka, kakto djavolat chete Evangelieto.

  Tova, koeto Levski e preporachal za tezi, koito sas stedri obestania se domogvat do vlastta, a posle se otmjatat i ograbvat naroda e da im se konfiskuva imustestvoto i da badat izprateni v izgnanie, a da ne govorim kakvo otrjda za natsionalnite predateli… To za tselia svjat veche stana jasno, che Parvanov i ostanalite ot upravljavastite vlizat tochno v gornata parazitna grupa, samo te oste si vaobrazjavat, che mimikrijata im na rodoljubtsi minava nerazkrita.

 20. За това ОКЗНИ съм казал,преди време, каквото трябва и със собственото си име.
  Правя това,редовно и в писма до самата приемна но държавния глава,тъй като,миналото лято, след 14 години,ме баламосаха с поредния довод,за заетостта му и ми препоръчаха,да споделя мислите,които ме вълнуват.
  Направих и това!
  Нещо певече,опитах се да го подсетя чрез влиятелна дама от опозицията преди вота!
  Освен пенсия,работодатели ми плащат за нощна охрана…докато издъхна…. и без навуща!
  Ако и когато прецени г-н Инджев,/отдавна знае!!!/,че може да разчита,по подходящ начин,докато се върне на екрана и при него възтъжествува Правдата!!!
  Всичко останало е и мор и самата скръб!

 21. Колко ли сте чист и Вие Г-н Инджев, че се сравнявате с Левски.Вашите изцепки край нямат, колкото до Врачанските патриоти от 1902, защо през 1976 нямаше кой вода да даде на Ботев и кой предаде Ботевите четници във Врачанско?

 22. @-Благой-чо „Колко ли сте чист и Вие Г-н Инджев, че се сравнявате с Левски.Вашите изцепки край нямат, колкото до Врачанските патриоти от 1902, защо през 1976 нямаше кой вода да даде на Ботев и кой предаде Ботевите четници във Врачанско?“

  А, бе, аланкоолу, я кажи къде Иво Инджев се сравнява с Левски!
  Аз го сравнявам с Хр.Ботев и Й.Хербст(ако знаеш кои са те)

  Ами за простотиите на управляващите, дори и „изцепките“ на г-н Инджев не са достатъчни!

  През май 1876 – та, а не 1976 – та Христо Ботев е попаднал в „Резерват“ Северозапад(нал) – Врачанско – стожер на комунизма в България – най-мързеливото и скептично настроено племе – не българско, а ….врачанско! Бедний ми Ботев – и в Търновско да бе отишъл, и във Варненско, и в Сливенско, въобще – където и да е в БЪЛГАРСКО – щеше да получиш куршум в челото – от нашего брата Бай Ганя!!!
  Пардон – от някой си Благойчо!

 23. Момчета! Само с констатации не ще се оправят нещата. Левски ги е посочил и определил наказанието: “Смърт , смърт и пак смърт”.
  Като го преведем на съвременния хуманен закон, аз го виждам така” 1000 години, 1000 години и пак 1000 години ЗАТВОР”. Това е май-по-лошо от смъртта.
  Ама кой ще я свърши работата? Къде е “гражданския комитет”, който да не дава мира на четирите власти в държавата да вършат това, за което са призвани.
  Хаейде предложете нещо смислено и практично. Иначе ставаме като кучетата дето олайват кервана.
  И Ботев е писал прекрасно ама освен перото е въртял и калъчката …
  Момчета да ДЕЙСТВАМЕ, животът отминава …

 24. Този Благойчо, коментира без покритие! Всеки има право на мнение, но не върви да има хора като този Благойчо когато хората обсъждат Величието на герой като Васил Левски!
  Невероятно е как българите сме се променили и как ли Левски се появил сред нас??? Как??? Левски е величина не само за България. И нека пак прочетем писмото му и какво ни завещава.

 25. За господин Благойчо.Първо,всеки,който разделя българите по какъвто и да е критерии-Апостолът е казал какво заслужава.А за истината за Врачанско,нека някой ме обори,тя е следната:Натвореното във Врачанския революционен окръг тогава е дело на личната руска подлога,родоначалник на цяла фамилия национални предатели-Стоян Заимов,който съвсем не е от Враца.За отплата е оженен за руска аристократка.А Враца е един от най-будните и големи възрожденски градове,от където е ЗАПОЧНАЛА борбата за църковно възраждане-първите бунтове против гръцкото духовенство-една кристално чиста българска кауза.Бащата на Ботев е родом от едено врачанско село и има сериозни съмнени,че и самият той е роден там и като бебе е пренесен в Калофер.Така,че по-леко с назиданията.Няма по-заслужили и по-малко заслужили.Има подлеци и негодници,а и невежи,има и достойни хора и родолюбци.

 26. ОКендЗаНИ този активист гоце и неговите братя от Благоевата порода, ама и ние си го просихме. Демократичното ни високомерие и политиканско-жълтеникаво клюкарене, ни превърна в негласуващи съратници на крадливия Кобург и турско-червената ченгесарница……….Колкото до врачанските борци за свобода, много е показателен факта, че когато избухва Априлското въстание, целият революционен комитет изтърча да се предаде на мюдюрина да не би да ги обвинят, че са участвали. Да припомням ли за паметника на Цола Драгойчева и червените бюлетини по избори. Но разбира се има много свестни хора и тук. Ще видите на изборите.

 27. Струва ми се, че някои измежду нас са приели есеистичния подход на ТЛ с “предсмъртното писмо на Апостола” като “оригинал”.
  Най-лесно можете да се запознаете с писмата на адрес:
  http://web.orbitel.bg/willow/levski/

  Всяко от тях предоставя възможност за дълги размисли. Например – един кратък цитат:
  “То не ни е засега работата да говорим, а искам да докажа на горните ни родолюбци, че българите, ако бяха се повлекли след четите, щяха да принесат полза на руския цар, пък за тях си щяха да изгубят най-добрите си юнаци, ръцете на кои[то] стои българската свобода. Пък тогава нека отсвирюва [нека тегли] България един век още. Това така доказвам на нашите родолюбци, щото да престанат ония бърборения. С факти имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам, в 69-то [1869 г.], единия препоръчан от одеските българи, пък не излезе така. Уловихме няколко шартанлъци и хайде – отдето е дошъл. Кога стане нужда, ще го кажем с всичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме.

  Брате Филипе, чакам на това писмо отговора Ви, че тогава ще се разберем как и какво ще работим.

  Левски до Филип Тотю,
  18.04.1871 г.”

  Да сте срещали “руски агенти” скоро?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.