Реже ли се глава на боксова круша?

И настана едно червено въображаемо рязане на глави и ръце в държавата…

На Станишев му се привиждат отрязани глави. Този път не са партизанските, които служат за самоотбрана и идеологическо контра нападение, колчем някой дръзне да укори комунизма като престъпен ( същият, от който БСП уж се е разграничила със самото си преименуване).

Вярно, става дума за метафора – не можело да режем главата, ако ни боли зъб, скара се той на опозицията, която „разклащала” институция като НАП. Че защо да не може, революционната история, на която БСП е горд приемник, познава още от Френската революция практиката да се режат масово глави само по подозрение за съпротива срещу прогресивната власт? Друг е въпросът, дали трябва…

Буквално в същия момент, когато премиерът хокаше опозицията за разклащане на уважаемата НАП, вътрешният министър Михаил Миков също посегна към касапски пример за онагледяване на неговите си тегоби. Били му отрязали ръцете на МВР, като не допуснали безразборно да подслушва и да следи ( в интернет).

България е любимата боксова круша на Брюксел в раздела правосъдие и вътрешен ред. Боксовата круша си е труп. Без ръце е и няма с какво да отвърне на крошетата. И е без глава-направо нищо не можеш да й отрежеш, само за бой става ( и точно това ни се случва).

Кървавите видения, които вменяват кръвожадност на , уви, доста тревопасната опозиция, са вероятно интересен обект за изследвания на психолози и патолози. Но и без да е специалист човек може лесно да забележи две неща в тази реторика: компенсаторен напън за прехвърляне на вина и смехотворно сбъркан анализ на причините за собственото падение. Защото са смешни обвиненията срещу опозицията, която и в обединено състояние не може да накриви капата на властта, камо ли да й клати нещо толкова интимно прикривано ( както взе да лъсва- с основание), като НАП.

Впрочем на опозицията работата й е да „клати” властта. Докато на премиера не му отива да се крие зад онези, от които нищо не зависи в управлението. Още по-малко пък е адекватно да гълчи политическия си враг, че бил „брутален, безотговорен и бездоказателствен” във въпросното клатене. Защото най-добрата защита на споменатата институция е да не бъде „зъбобол” и да не дава поводи за клатене.

Нещо подобно се опитва да каже Станишев в „доказателствената” част на своята премиерска атака срещу опозицията. Според него събирането на ДДС по нашите земи било по-добро отколкото е в Германия и в Англия. А в Шотландия, питам аз? Да не би в тази част от Великобритания , за чиято традиция в спестовността (наричана от злите езици стиснатост) се носят легенди, да ни изпреварват по толкова определящия за нашето благоденствие показател?

Сега, когато вече знаете, че Германия и Англия ни дишат данъчната пушилка, започнахте ли да дишате по-ведро?

Към досегашните обобщения на Станишев за българите като ненормалници ( ако се интересуват от досиета), циркаджии ( ако се подписват срещу неговото управление) и глупаци ( ако задават въпроси за възможна оставка на негов министър) вече се добавя и характеристиката му за опозицията като „ брутална, безотговорна и бездоказателствена”.

А той-целият в…червено.

8 мнения за “Реже ли се глава на боксова круша?”

 1. абе аз като ви разправям, че
  истинските Управници са много рядко
  срещано явление , не говоря само на
  вятъра , за да си прая гаргара на
  устата или нещо друго от подобен
  вид , носещо същият смисъл

  политическото му говорене на
  Премиера ни е такова, каквото той
  смята за правилно въпреки, че
  заобикалящата го действителност
  понякога е друга..

  ..във случая беше добре, че
  защитава Институцията , но трябваше
  да уволни оня дето прави седенки и
  прочие други неща независимо колко
  добър професионалист е бил…

  както и лично да се заеме чрез
  своята пол.воля да окаже натиск ако
  не необходими за пълно, независимо
  и обективно разследване върху
  случилото се със онази Мургавата
  крадла..

  все пак той е Управника на
  Страната , над него небе само..или
  поне така пише във една книжка
  която всички ние наричаме
  Конституция ..

  ..нищо, че някой хора я разглеждат
  и определят само като “някакъв
  документ” ; )

 2. Столетницата може да си позволи всичко.Ако за “епитетите” по адрес на гражданите можем да негодуваме донякъде,то за думите по адрес на опозицията,каквото и да кажат, все е малко.Защото те си я моделираха по рождение.Всичко,ставащо от 89г.насам,кой знае в кои социологически лаборатории на КГБ е измислено.А ние лапахме мухи.Кой трябваше да потърси отговорност от правоприемника на БКП за 38-те хиляди българи,избити като кучета-септември и октомври 44г.?Кой трябваше да потърси отговорност за изнесените и препрани след това милиарди народни пари?Ами отговорност за 50-те години национално предателство? И още и още!Т.н.”опозиция” притежаваше цялата власт-законодателна,изпълнителна и съдебна-това на практика е революция,по Улянов!Да,ама не!И ако продължаваме да се дивим от дебелоочието им,от което на практика следва още по-голямо,а не говорим за това,какво предстои,ще сме свидетели на още по-големи падения.

 3. По събиране на ДДС сме първенци, но тук не става ли въпрос за краденето , или както му казват поновому източването на ДДС.

 4. Все забравяте — “кучета”. От тия дето лаят докато трамваят си върви.

  “От света ни заградиха,
  в диверсия обвиниха,
  в Милицията ни биха
  и медал си закачиха.”

  от “Комунизмът си отива”, 1990 г.

 5. Германия и Англия ни дишат данъчната пушилка…..А той-целият в червенu ….a ! Otnovo v DESETKATA

 6. Господин Инджев,…”наивници в,общо тъмнещия в щастливо невежество Запад”..смятат,че преходният период,изисква подобни жертвоприношения,защото когато партията тържествува няма изкуство и обратно…”
  Георги Марков си припомня на стр.31 и по-голямо темпераментно избухване с партиен велможа,който за линеенето на изкуството, казал приблизително следното:
  “Слушай на нас не ни трябва Атинао,а Спарта!Какво е Атина?Разврат на духа!Чрез тях човек се обособява като индивидуалност става малък център на света!Партията няма нужда от индивиди!На нас ни трябва единна маса,на насп(ни трябват войници!…”
  Злото винаги е имало комплекс за малоценност и за да се съхрани му трябва маска, затова и никога не е било откровено…
  Пастернак също е имал наивносттта,да откаже Сталин от лудостта на революцията и да го о ч о в е ч и към пътя не вековете…и по свой си начин със съчувствие за загубата на С.Алилуева…-а не с “колективно съболезнователно другарско писмо”
  /По Георги Марков – “Когато часовниците са спрели”,изд. П.К.Яворов,1991 г./
  Как да не са глупаци, циркадижии малоумници и …наивници?
  Нито поглеждат към пушиликата,що ни дишат Германия и Англия,нито към часовниците!Че отгоре на това и брутални,и безотговорни и безодоказателствени!

 7. Той целият е в л…на, защо не и черни (или червени).

 8. Където има много пари винаги ще се намери някой, който да краде. Навярно така е по цял свят. Считам обаче, че е доста недостойно да се пробутват на хората такива варианти с наказание “уволнение”. И аз искам така. Искам да съм шеф на НАП, искам да позволя на някои да глътнат без вода един милярд и да ме уволнят за назидание на всички настоящи и бъдещи крадци. Иронията се състои в това, че затвора е пълен с хора откраднали кой кокошка, кой 5 годищен телевизор и т.н., а такива, които цял живот са били на държавна работа и след като ги накажат с уволнение или стават медийни магнати или ги правят съветници в някои сенчести и добре платени комисии, или ги пращат за наказание посланници с безгрижни заплати и още по безгрижни представителни разходи за сметка на нас-окрадените. Страхотен майтап щеше да е ако не ни се случваше постоянно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.