Бла-бла-годарности

Преди седмица бях благодарен на японския финансов министър Шоичи Накагава, който подаде оставка. Бил се държал неадекватно на публично място, изложил се. Но като се махна, върна у мен вярата, че такова чудо е възможно: вчера в Япония, утре…да речем в Корея. Защо не и в Северна?

Днес съм благодарен пък на испанския министър на правосъдието Мариано Бермехо. Бракониерствал, разчуло се, тръгнал си. Опитал се да се измъкне с извинение, че без да иска нагазил с ловната си дружинка в съседна провинция, за която нямал разрешение. Но дясната опозиция дигнала шум и човекът напуснал соцправителството.
Значи може и така? Днес в Испания, утре…да речем в Беларус. Логично!

Благодарен съм също на десните в Русе и в Русия. Обединиха се. Е, не чак помежду си. В смисъл, десните в Русе се обединиха преди изборите. И в Русия създадоха съюз, антипод на всичко, което символизира реанимацията на Съветския съюз. Вчера в Русе и в Русия, утре…да речем във Видин и в Казахстан ( така де, в Казахстан руснаците са доста, може и десни да има, способни да се обединят). Звучи добре, всява оптимизъм.

Благодарен съм на Русия, която закри една фалшива академия, сколасала да раздаде нещо като 40000 отличия, включително на Г.Първанов и Б.Борисов. Наградените толкова се дърпаха, но не можаха да избягат от омаскаряващото (както излиза) награждаване. Но справедливостта възтържествува, има вече светъл пример за пресичане на порочната практика да се раздават обезценени тенекета.Вчера в Русия, утре…в Куба. Защо не и там хората искат справедливост.

Но най-съм благодарен на Владимир Путин. Научавам от сайта „Всеки ден”, че председателят на Федерацията за защита на потреблението Павел Кърлев определя на 90% поскъпването на сметките за парното в София през януари. Чудесна новина! Тя само показва как бащински постъпи с потребителите тук Путин като врътна рязко и решително кранчето с газа. Ако не го беше направил, сега сметките ни щяха да поскъпнали със 180 на сто!

17 мнения за “Бла-бла-годарности”

 1. Ауууу,пак в мазола на десетката !!!
  Ей, да не земе сега някой да се излъже да каже, че и нашият президент е браконер, или че е човек на ДС(КГБ), или че е лъжец, или че е руско мекере, или че е ……
  Недейте, трайте си, да запазим честта на главата ………..,
  но не забравяйте, че преклонената главица, дето сабя я не сече, е гладна, гладнааааааааа…..

 2. Аз няма да благодаря на БНТ, че показа големия син митинг в предаването си от неделя. Защото ми стана тъпо и тъжно.
  А вие си благодарете на когото си искате…Бла-, бла-, бля, бля…

 3. Всъщност, не съм сигурен дали Гоце е бил награждаван. “Дневник” го изключиха от списъка след проверка, ако не се лъжа.

 4. Г-н Инджев, извинявам се за спама, но искам да ви предложа нещо – няма ли да е по-лесно да наемете кратък номер за изпращане на SMS-и, с фиксирана цена, вместо формата за дарение с кредитни карти? Да, знам, че това е модерният и общоприет метод, но ето аз, например, имам подходяща карта, но преди време “изгорях” след използването и в и-нет пространството и на този етап, за нищо на света не бих си позволил отново да я използвам онлайн. Убеден съм, че системата е достатъчно надеждно защитена, но нали знаете – парен, каша духа. Помислете и за алтернативният начин. С удоволствие бих подкрепил блога Ви и мисля, че не само аз. Бъдете здрав!

 5. Благодаря ви,за пореден път за хубавите есета.

 6. Здравейте Rokambol,

  Не е спам…
  По този въпрос се замислих, след като няколко пъти непознати ( добри) хора ме спряха на улицата с такова предложение- да получат възможност чрез SMS да подкрепят блога.
  За мен това е много емоционална тема-онези от Вас, които я повдигнаха тук, знаят , че ми трябваше доста време, за да се реша да създам рубриката “подкрепете блога”, поощрен от инициативата на читатели. Сега тя действа, но, както разбирам, ограничава голямата маса читатели- не са много хората, които ползват , примерно Paypal за преводи.
  Докато, казват ми, SMS-ите дават повече възможности.
  В резултат на това в момента “се работи по въпроса”.
  Очаквам много скоро в рубриката “подкрете блога” да се появи опцията за изпращане на SMS.
  Е, едва ли ще “вдигам шум”, когато стане ( не зависи само от моето желание), защото не бих могъл да “подсещам” хората в това отношение…В края на краищата , става дума за добрата воля на желаещите и нищо повече…

 7. Само и пак констатации. Така всеки може – виждат се, особено описаните. Дай предложение по този повод…

 8. Към Катин:
  Слушам! Обичам да ми заповядват, обаче не винаги изпълнявам- аз толкова си мога, да правя констатации, които и ти ги можеш. Явно сме еднакво глупави.

 9. Към Zo:

  С риск да наруша намерението си да не оставям впечатлението, че призовавам към използването на въпросната опция за SMS, мога да ви кажа, че тя вече е задействана в рубриката “подкрепете блога”.
  Не е ли странно, че вие и Рокамбол повдигнахте този въпрос точно в деня, когато самото добавяне на опцията за изпращане на SMS стана реалност ( аз самият не знаех, че това ще се случи именно днес)?
  Не съм суеверен, но май има някаква телепатия между хора, чиято мисъл е “настроена на една вълна”.

 10. Ех, най-сетне и аз мога да Ви подкрепям блога от време-на време!
  БЛАГОДАРЯ ВИ, че ви има с това перо, г-н Инджев!

 11. и аз се зарадвах на въможността да подкрепям със СМС и дори изпратих (гледам на това като на някаква форма на абонамент понеже следя сайта почти всеки ден), но след като прочетох условията на fortumo.bg се оказва че 60% от сумата която плащам отива за да пълни гушите на посредници, затова мисля по-добре по-рядко но по-ефективно е чрез банков превод или ePay.

 12. Към Катин и Инджев.
  В момента , пък и по традиция, управляващите действат на принципа” 100 пъти повторена лъжа -става истина”. Тя не става, ама като я вазприема така мнозинството от народа?
  За да разберат или запомнят хората истината тя трябва да им се повтаря не по 100, а по 200 пъти. Затова трябва да се повтарят ден и нощ очевидните истини. Иначе пак ще си говорим всеки ден за ментета сирене, за дупки по шосетата, за неспазилите ученически час, за поредното престъпление и … изобщо за всичко, което ни отвлича от истините.
  Благодаря на г-н Инджев!

 13. Не че е кой знае какво, но мнението ми от февруари 24, 2009, 15:27 все още не е одобрено, така си седи невидимо за останалите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.