Господи, не им прощавай, те знаят какво правят!

Ако е искрен, че не знае кой стои зад имена на митничари като Цайса, Марадона, Пингвина, Алчния, министърът на финансите Пламен Орешарски ще се окаже единственият неосведомен от „заинтересованите”.

Но няма как да е прав. Сам ни го каза в телевизионното интервю, в което едновременно отрече да ги познава, но и ги припозна с нахаканото предложение да ги награди, ако ПАК му донесели приходи!

Ситуацията силно напомня на вица за Вуте, който се оплаквал, че не може да спи с жена си, на което Нане се учудил: „айде, бе, цяло село може, само ти не можеш!”.

За всички е ясно, че управляващите са се вкопчили един в друг като чугунените скулптури, изобразяващи героите от времето на сталинизма в композицията, която краси „красната армия” , стърчаща насред и над българската столица и нейния парламент.

Случаят с тази омерта е същият, както при прословутата 100 процентова неразкриваемост на поръчковите убийства: ако поне една брънка от веригата се скъса, ще се разплете веригата от зависимости и ще се види , че тя води към върха на държавата.

Премиерът Станишев даде пример, като заяви, че най-важното за един финансов министър е …да е добър финансов министър ( пък ако ще и да се краде яко във ведомството му, стига да остава доста и за бюджета, така излиза). Същата мантра сега изповяда и Орешарски спрямо неговите подчинение: важното било да Му носят приходи. Пък каквото и да се вижда през алчните цайси на дебелите като Марадона пингвини.

Положението е като в „Дядо вади ряпа”: Орешарски декларира, че стои зад (отстранената като шеф на НАП Мария Мургина) и ( бившия шеф на митниците ) Асен Асенов. Станишев пък стои за Орешарски.

Над всички тях мълчаливо се извисява Г.Първанов.

15 мнения за “Господи, не им прощавай, те знаят какво правят!”

 1. Да,но ламята е стоглава.Дали ако юнаците размахват меча само срещу най-съскащата,това ще й накриви капата?И дали тя е от най-важните глави?Сведущи разказват,че тези схеми си действат непрекъснато при всички правителства.А ламята се готви да ги продължи и при следващите,както е тръгнало!Такива ми ти работи.

 2. В статията от 26 реда най-точен е анализът за “вкопчването” и “съскането” край злобно подритнат кошер над който кръжат и жужат разлютени насекоми като за последно…. и така всеки път вече двадесет години….
  Където и да превключиш по основните телевизии…само наглост и отвратително нахалство!!!!
  Усещат го и водещи и участници!

 3. Боже , прости им !
  Те знаят какво правят. Правят го съзнателно Господи. Тези , които го организират са престъпници.
  Боже прости им !
  Аз не мога.

  Толкова е гнусна истината , че е по-добре да не се опитваме да научим каквото и да било.

  http://vladimiryosifov.blog.bg/viewpost.php?id=285693

 4. Нали разбирате,че нищо не можем да им направим?
  Нали ви е ясно,че и на тях им е ясно,че нищо не можем да им направим?
  Защото демокрацията не е за такива като нас!
  Време е да престанем да се правим на демократи! За да не стане късно да се правим на народ!

 5. Дааа. Нещо се мъти в държавата. Да видим дали ще се домъти обаче или пак ще е запъртък. Не знам управляващите ли са твърде дебелооки, ние ли сме твърде овцеоки или е буря в чаша вода. Не знам, но ми се струва , че и керванът ще си върви и кучетата ще лаят, ли лаят…

 6. Мисля че отдавна е минало времето за изчистване на Авгиевите обори и сега мирише. Които и телевизионен канал да гледащ или вестник да прочетеш – все мирише. Ако не е Цайса, то ще е Маргина или … .Виновно е обществото че позволява да виреят такива плевели.

 7. Дали Орешарски няма да направи седянка и да увеличи заплатите и във митниците? Те увеличават приходите и заслужават.Мисля си ,че няма по-наивен и глупав народ от нас.Истината е че когато на власт са социалистите българският народ е обречен на мизерия,скандали и лъжи.Защо като е найхубав животът в Скандинавите,а там наистина има истински социалисти не се учат от тях.

 8. Можем,можем и то по демократичен път.Не е възможно да се стъпи на слънцето,но в обществото всичко е в човешки ръце.Явно не искаме.

 9. Тъй като наглото поведение е присъщо за всички днешни управляващи,без изключение аз мисля, че то няма характерологично обяснение, то е внушен или следван модел на сегашната руска клептокрация и демократура (вече се появи това понятие). Но ако се взрете ще констатирате, че българското подражание е доста наивно и жалко, защото: 1.Страната ни не е империя, 2.Религиозността ни е доста плитка и псевдоправославна и 3. Патриотарството ни е демодирано и доста бутафорно 4.Българина винаги подозира “ония горе” че са келеперджии и чапкъни, които заслужават сопа, а не падане ничком като пред пред батюшка-император Най-близко следваме “братушките” по престъпност и корупция, но в тези спортни дисциплини арбитърът не е от Санкт Петербург или Воронеж, а от Брюксел и започна доста често да свири дузпи.Т.е. – не се сбогувайте с надеждата, братя българи!

 10. Инджев,
  Готов съм да споря с теб. И за русофилството и за русофобството (междувпрочем скоро не съм слушал руски романс или каква да е руска песен по националните медии)Не там е заровено кучето.
  Нямам достатъчно информация за упреквам някой за вземато управленческо решение. Опитвам се да си обяснявам нещата. Не съм съгласен и с заглавието на темата ти. Библейският оригинал ми звучи по-автентично. Те просто не знаят какво правят.
  Да предложиш Путин за доктор хонорис кауза , хайде има ли мераци за прослава на ВТУ. Може Путин да ги дари с нещо, все файда. Но 12 интелектуалци сред които ректорите на четири пловдивски университета и даже Антон Дончев, Любомир Левчев, Степан Ерамян да предложат Георги Гергов за почетен гражданин на Пловдив – това не мога да го проумея.
  Инджев, забрави всякакви обиди, удари под кръста, откажи се временно от ценосттите, с който живееш, направи се на управляващ и се опитай, не да оправдаеш, а да обясниш що за идиотщина е това. Не знам къде отиваме…

 11. “Егати ужаса, тия са откачени”
  Крадат като за последно, въпреки, че знаят, че пак ще са на власт.

 12. Няма да им прости ама много се бави за съжаление.

 13. Пена върви и ядосано нарежда ” Криви ми били краката, криви ама удобни” – та и министър Орешарски така “Крадливи ми била администрацията, крадлива ама доходна”

 14. “Случаят с тази омерта е същият, както при прословутата 100 процентова неразкриваемост на поръчковите убийства: ако поне една брънка от веригата се скъса, ще се разплете веригата от зависимости и ще се види , че тя води към върха на държавата.%

  “Омерта”! Добре казано!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.