Разпищолването срещу запищовените

Защо вътрешният министър Михаил Миков се осмели да нарече нахално искането на полицаите за увеличения на заплатите с 50 процента?

1.Защото е член на кабинета „Станишев” . В Този кабинет се говори така. Тон дава шефът. Той нарича опозиционерите „циркаджии”, интересуващите се от досиета „ненормални”, а журналистите, които питат за евентуална оставка на финансовия министър Орешарски направо ругае като „глупаци” . Нищо чудно, че Миков нарича полицаите „нахалници”.

2.Защото са социалисти. Горди да бъдат наследници на болшевиките, за които “болшинството” на всяка цена се постига без оглед на средствата.

3.Защото идват избори. И спечелването на повече гласове е приоритет за социалистите. Полицаите може да са много, но завистниците винаги са повече. Именно тях се опитва да вербува на своя страна Миков с рязката смяна на тона в унисон с предполагаемите настроения на „обикновения човек” спрямо униформения.

4.Защото знае, че доверието в полицията, също като към управлението на държавата, е на дъното на обществената преценка и употребява този факт срещу подчинените си ( независимо от това, че със сигурност министърът би трябвало да понесе главната отговорност за сринатия авторитет на полицията).

5.Защото противопоставянето на различните слоеве от населението, на селото срещу града, и т.н. е стар номер на другарите и сега го прилагат като се опитват да удавят полицейското недоволство в още по-голямото, „всенародното” такова.

6.Защото властта цинично е готова да жертва подкрепата на военизираните срещу употребата на негативната енергия на гражданите, впрегната срещу непокорните, разчитайки да излезе на печалба от тази търговия.

7.Защото министърът се е разпищолил. Но срещу „запищовените” може и да е избрал погрешна тактика-той скоро ще си ходи, а от тях винаги ще има нужда. И това ще му ( им) бъде напомнено.

8 мнения за “Разпищолването срещу запищовените”

 1. АВООО!ПОВИЦИЯТА!ПО ВИСОКИ ЗАПВАТИ ЛИ!СВЕДВАЩИЯ МИКОВ ДА ВИ ГИ ДАДЕ ВЕ!(МАЙТАП ВЕ)

 2. .
  Миков знае, че полицията си докарва добре над заплатата. Затуй и не им дава повече.
  .
  У нас нямаме друг избор освен да действаме по примера на Грузия: сто процентово уволнение на полицията и попълване с нови хора с подходяща подготовка и заплащане.
  .
  Това естествено няма да го направят нито БСП, нито ДПС нито Бойко Борисов. Докато те са на власт ще трябва да търпим ченгета които са неразличими от апашите.
  .

 3. Членовете на БКП(бсп) имат странната некадърност да не могат да свършат нищо в нормални условия. И понеже съзнателно или не избирателите го знаят, бушуващата криза ще е краят на тяхното съществуване. Позорът, който си лепнаха – да ги назначи джебчията наедро Доган на работа, фръцкането около крадеца цар, са непростими за простодушния електорат нередности. Те си дават сметка и гледат публично да се представят едва ли не като единствени в правителството. Така беше и на паметника на Левски, така беше и на вота на недоверие, когато дълго и напоително говориха само те. Само че животът не търпи идиотизми дълго. Не си спомням Андрешко да е получил “Оскар” в някаква област.

 4. Защото в това ведомство работят хора, които са по- прости, по-страхливи и по-раболепни от него самия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.