Паметна болежка

Отправям към управляващата партия следната паметна бележка:

Ръководството на БСП е решило да прикрие една от най-явните тайни на партията, ограничавайки броя на бъдещите си депутати, които публично се занимават с бизнес. Само на една пета от тях ще бъде разрешено да си признават, че правят това. Останалите, както и досега, ще бъдат принудени да се крият.

Това не е справедливо. Партията на бизнеса не бива да дискриминира своите най-верни синове и дъщери, поставяйки ограничения само по един на всеки петима бъдещи депутати да бъде бизнесмен. Ето така се поощрява посивяването на червената икономика.

Това си е подбудителство към измама в особено големи мащаби, истинска низост, за която партийният връх трябва да бъде публично порицан. Вместо другарите бизнесмени да заемат полагащото им се основно място в червената парламентарна група, ще трябва да се правят на бедни и така да лъжат богатия си електорат.

А че е богат, това е официално заявен статистически факт, който сериозно възрадва официозната журналистика. Без капка критичност към спуснатата отгоре информация, според която вкупом сме забогатели през последните девет години пет пъти, средствата за масова консумация на сдъвканата от държавните институции пропагандна храна ни я поднесоха като истина от последна инстанция.

Може би между ограничението само един на всеки петима червени депутати да бъде бизнесмен и петкратното ни забогатяване има някаква връзка? Петимен съм да узная. Магическото число 5 обаче си остава забулено в марксистко-ленинската мистерия, която повеляваше икономиката да се развива на петилетки ( и така се разви, че от много развиване хвана хронична пневмония, не издържа на ледените конкурентни ветрове и почина след дълги гърчове поради извънредната си гърчавост).

Няма да е чудно, ако останалите четири пети от червените депутати я подкарат пет за четири от обида към ръководството, което потиска у тях естествения стремеж към обръчите от фирми, изразен така ясно, откровено и безапелационно от самия носител на мандата, с чието цялостно консумиране БСП толкова много се гордее. Това би довело до демотивиране на широките червени бизнесменски маси, до рязък спад в събираемостта на ДДС, на подкупите за медиите под формата на рекламни договори и не на последно място- на притока на червения капитал в червените каси, включително в предизборните.

Тази опасност няма как да не е доловил вече самият държавен глава. В интервю за италианския телевизионен канал РАЙ, което още не е излъчено, но ни е преразказано от тукашните официози, Г.Първанов предвиждал краят на кризата ( световната) да настъпи през пролетта на 2010 г. След като може с такава точност да предсказва бъдещето на света, какво остава за собствената му партия, в която лично познава всеки щедър ( към предизборните му кампании) бизнесмен.

А щом Г.Първанов знае ( предполагаемо, но с голяма доза вероятност да е така), значи няма страшно. Той няма да допусне такова безобразно потъпкване правата на червените бизнесмени.

5 мнения за “Паметна болежка”

 1. Хе-хе,супер!Както винаги,впрочем.
  А Г.Първанов сигурно го е научил от онази кифла,дето била гледачка на Берлускони,хе-хе.

 2. Добър ден,
  Преди малко kitoff публикува в svejo.net тази Паметна болежка.
  кitoff е обявил, че е от Пазарджик.
  novavizia.com е от Варна.
  Диана Господинова е от Стара Загора.

  Днес са 13000, утре 130000 читатели на този блог.
  Ние, читателите на добри блогове също “осивияваме”.
  Спираме да четем вестниците на онези.
  Често обикаляме интернет вместо да гледаме съветските предавания по телевизиите. На “4 очи” е вече отвратителна съветска пропаганда.
  БНТ е само за напикаващи се пенЦионери.
  btv е лява, италианско лява телевизия.
  ntv се опитва, но ще и покажат кой е правилния път.
  re:tv смекчи тона за да оцелее.

  Остават брогове и сайтове.
  Не ги показвайте на враговете. Криите адресника си.
  Влезте в совото.
  Така ще оцелеем от лявата криза.


  бсп готвят ответен удар.
  Ще се скрият в сивото множество на каскетните.
  Ще скрият и бизнеса си. Може да не вземат изборите и трябва да “излезнат на дюшеци” навреме.
  Ние също.
  От София – четем в Стара Загора и Пазарджик. Учим се от варненци.
  Скрито. Спазвайки омертата.

  За 3 март булката ми подари каскет.
  Можело да си запазя работата с него.

 3. Тройната коалиция наследи от Царя леко живнала иконимика,която и унгарците доказаха,че може да бъде съсипана по социалистически,въпреки калпава опозиция и обективна геостратегическа подкрепа на “великите сили” ,които имаха нужда от една спокойна България.
  Но Станишев,макар и лично некорумпиран, не се изправи срещу корупцията.
  Той се стремеше към утвърждаване в БСП, изкарване на мандата си без “кадрова сеч” с малко глуповата антиевропейска реторика за “зъбобола” и оглушки по отношение на партньорската далаверска изобретателост,само и само да не се превърне в новия Ж.Виденов.
  В това отношение се задоволи с “бушизма” за “Мистър Клийн” и не избра пътя да бъде и с т о р и ч е с к и п о л е з е н на България,като наруши партийните баланси!!!.
  В такъв смисъл и от такива съображения липсата на чувство за историчност се оказа-/за проклятие на българите!/отъпкания път,за да не се потъпкват правата на червените бизнесмени от Г.Първанов
  А и в международен план също мина времето на големите водачи и идеи способни да поведат партии и държави!!!
  Големият водач носи и големи идеи,но те не са и няма да бъдат червени…

 4. Я, гоцко отговорил на въпрос за един милион-кога щяла да свърши кризата!Голям смях.

 5. Относно коментара на Йов.

  “чувство за историчност се оказа-/за проклятие на българите!/”

  Народите имат чувство за историчност, само когато пишат историята от свое име. Както и българите при Хан Кубрат, Тервел, Крум, Цар Симеон, Борис, Иван Асен ІІ и т.н. Да ме извинят тези които в момента пропускам.

  Друг е въпроса, когато се чудим пред кого да стоим в позиция нисък поклон. И нали се сещате, че когато се кланяме някому, задниците ни са беззащитни в противоположната посока.

  Да стоиш изправен не е лесно (политически), но със сигурност е здравословно и исторически оправдано.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.