Баба Малта

Олекна ми! Вече знам, защо БСП ще изисква магистърска степен ( най-малко, както се казва в надлежните партийни документи) за своите бъдещи депутати.

Лесно беше да разконспирирам другата новост в претенцията на партията към новономинираните за депутати, според която само една пета от тях трябвало да са червени бизнесмени. Това си е обичайна конспирация с цел да се замаскира истинската социална ( социалистическа) база на партията на бизнеса, с цел повечко заблудени пролетарии и селяни да си пуснат гласа (или каквото трябва там) в малките стаички.

Помогна ми да се ориентирам едно откритие на две българки, завършили висше образование в Малта, цитирано от в „24 часа”. Сестрите Лилия и Илиана Якови, които си дали труда да се дипломират там по специалността Международни отношения, при това сред най-добрите студенти, установили, че това няма значение на наша почва.

Добрата стара Малта! Тя може и да ни изпревари като член на ЕС, може и да има вековни традиции в европейското по своите стандарти образование ( като част от дълбоко вкоренената европейска традиции в една държава крепост на европейското, в буквалния смисъл на границата с Ориента), но тук „не преде”. Дипломите й не важат!

Дотук-нищо кой знае какво. Идиотщини в плодородната ни за тяхното отглеждане почва, колкото щете. Но ето че двете сестри споделят и друго: че същите тези невалидни у нас дипломи са напълно легитимни във…Великобритания.

А сега внимавайте, следва разкритието, което обяснява условието на БСП в парламента да се допускат в бъдеще само депутати с магистърска степен. Оказва се, принизените като еквивалент в България малтийски дипломи ( смятани в София за нещо като „полувисше”) се равняват на магистър във Великобритания.

Излиза, че никой великобритански магистър не може да припари в листите на БСП, в случай че има такива мераклии. Пък ако ще и да си е купил два имота с пенсията си или с помощите за безработица в нашата процъфтяваща високоразвита република и да е станал български гражданин. С което БСП си решава въпроса с недопускането на недоучени великобритански магистри в своите листи. И това се отнася включително за временно емигрирали на острова българчета, които биха желали да се завърнат с великобританските си нефелни дипломи, в червените ръководни редици.

Звучи ли ви тъпо? И на мен. Но друго обяснение за нахалството на БСП да претендира да бъде социална партия, но да отказва кандидатиране на депутати без магистърска степен, май не може да се намери.

Макар че, да не се заричаме. Другарите и другарките са ни талантливи, все ще измислят нещичко още.

18 мнения за “Баба Малта”

 1. Ще измислят, сигурно е, че ще измислят още “шедьоври” все от този род! Не бива да ги подценяваме нашите таварищи: луд умора не знае. Макар че не са луди те, дето ни ядат баницата, ами май ние, дето им я даваме да я папкат, сме лудите, и сме за бой по тази причина даже…

  Това, че правят такива тъпотии показва, че Бог им е взел разсъдъка, което значи, че ги е обрекъл на гибел. Обаче от нас се иска да узаконим Божието решение, което може да стане по един начин: на изборите! Ако всеки от нас, дето мислим нормално и не се оставяме да ин баламосват не само отиде да гласува, ами и заведе да гласуват и 3-4-5 свои близки приятели, роднини, познати (това е напълно възможно!), и не само ги доведе, ами и ги убеди да гласуват за десните демократични и проевропейски сили, тогава злото, наречено БСП, заедно със сателитите си (ДПС, НДСВ и пр.), ще отиде завинаги в миналото, където му е мястото.

  Г-н Инджев, Вие имате авторитет, мен никой не ме слуша: защо да не подемем една такава инициатива за окончателното махане на БСП от властта, именно като предложим на европейски мислещите българи да се поразмърдат малко и всеки да допринесе по указания начин за изтикването на просибирските сили в българската политика чак в Сибир?! Аз смятам, че това е напълно възможно: ако в момента, да речем, около 700 000 българи са настроени твърдо анти-БСП-ДПС-и-пр., то ако всеки от тях заведе 2-3-4-5 свои приятели до урните и им въздейства да помогнат за просперитета на родината като гласуват за десницата, то това неминуемо ще доведе до мечтания поврат, какво ще кажете?

  Те си купуват гласове с пари, ние да се опитаме да им противодействаме, като “купим” приятелите и близките си с… идеи, ценности, мисли, убеждения, разбирания! Нямаме друг начин, длъжни сме да го направим. Само една такава благодетелна акция ще доведе до така желания поврат, ако обаче не си мръднем пръстите и нещо не сторим, ако останем само на нивото на сладките приказки, нещо няма да излезе, и тия тъпи демагози и лъжльовци, дето ни управляват вече 8 години, пак ще ни яхнат – това не бива да го допускаме!

  Моля Ви, помогнете една такава идея да се популяризира, интересно ми е как Ви звучи, а пък Вас ще Ви послушат много хора…

 2. Г-н Грънчаров,

  Поласкан съм, но съм длъжен да се самооценя само толкова, колкото се виждам в собствното огледало, над което задължително пише: “не се взимай много насериозно” !
  Ако можехда направя нещо повече от това да пописвам едни текстчета, сигурно бих го сторил…
  Поздрави!

 3. Хубава Ви е идеята г-н Грънчаров, но аз лично нямам 5-6 близки роми…, там е проблема и другарите го знаят.

 4. Аз пък смятам, че не ромите са ни проблемът, а българите, не ходещи да гласуват или пък философстващи, че все някой друг им бил проблемът; когато осъзнаем, че проблемът сме самите ние, тогава може и да има някакъв напредък…

 5. Миличките момичета,как не са уцелили момента!!! Ако бяха завършили някой руски (може и турски) университет,веднага щяха да си намерят ,по-точно да им предложат,работа.И то престижна,защото видите ли,те са дипломирани в толкова престижни(а и НАШИ) школа. За съжаление тук е така!

 6. Тука бих могъл да предизвикам голям смях, но ще ми се разсърдят разни хора и после има да пишат глупости за мене…
  За едното шоу не си струва, а така ме сърби отвътре. 😉

 7. А, да сте чували, че в София току до Министерски съвет се подвизава
  НЕлегитимният “Cook,s institute’,
  който бълва предимно български и македонски кадри, чиито дипломи в България се нелигитимни, обаче са валидни в САШ?

 8. Съгласен съм с мненията по-горе, че двете дами са пропуснала шанса да се изучат в СССР (или Беларус). Грешка! Огледайте се – в управлението на страната (и енергетиката й) колко съветски висшисти се изявяват.
  Но това е малкият проблем. У нас е пълно с разни носители на степента “доктор” – успешно реализирани в малтретирането на младите хора наречено “висше образование” – които са “руски” доктори. Най-лесно се КУПУВА такава диплома в постсъветското пространство. Даже попаднах на случай, как с цел междусъседски престиж едно цяло село в Грузия станали “доктори” по различни специалности!
  Тези “дипломи” се разпознават лесно – “трудовете” стоящи зад тях никога не биват публикувани, каквато е нормалната научна практика. Впрочем, някой да е виждал “труда”, или неговата публикация, на нашия министър-председател (онази, за административната кариера на дворянството през 19 век).
  Сега със срива на рублата такива “доктори” ще се намножат (според пазарлъка, такава докторска теза струва от 200 до 500 USD).
  В заключение – двете дами да заделят съответните суми и след като се “докторясат” в сегашния СССР ще се реализират пълноценно в нашата губерния.

 9. За да се ориентирате защо бсп не признава дипломи от Малта разгледайте галериите от снички, които съм монтирал.

  Честит празник !

 10. До Чикаго и назад
  Алеко гостува на българския студент по медицина г-н Чакалов.
  На въпроса му:,,Би ли се върнал в България,като завърши?,,Чакалов отговаря:-Едва ли.
  По това време у нас не признават дипломата му от Щатите.Трябвало да я сертифицира в Истанбул или в Одеса.
  Santa si plisita.
  Това е 1884г.

 11. Аз сьм завьршила в Бьлгария ,но моята диплома сьщо не се признава тьй като сьм прекьснала практикуването на професията за повече от 5 години.Акушерка сьм и сьм работила преди прекьсването 18 години в Родилна зала.Сега трябва да се явя отново на дьржавни иэпити,естесвено срещу заплащане,за да получавам след това за труда си 300-400 лв.При този недостиг на медицински кадри ме губят като такьв.

 12. Ех, ако бяха завършили АОНСУ нямаха да имат никакви проблеми, ама са млади хора.А те по убеждения ли искат да стават депутати точно от тази партия.

 13. Де да бяха тъй стриктни и с избора на хора да ръководят държавата, немаше да има цар министър председател. Забелязвате ли, от как има промени той е единственият мин.предс., който не се е явявал на избори да бъде избран за народен представител. Е, президента се избира, министър председателят не се избира. Нямам нищо против един ден пак да има неизбиран от народа мин.предс., но като се има предвид конституцията, че това е най-силният пост в държавата, редно е той да е избираем. Е, айде да не е лично и пряко, ама поне човека да е избираем за депутат.

 14. Май и Ренета ИНджова не бе избираема, но тя бе служебен м.п., което е изключение. Но редовен м.п. с цял мандат, а никой не го е избирал пряко … хм… Нещо като старо магаре прието за кон без изпит.

 15. МИсля, че решението е мъдро. Не бива в БСП да се приемат висши кадри с образование и стаж в чужбина. Да не посочвам аз цитати на немски лекари, които казвали, че ако искате да научите добре медицина, идете в БГ. Това е лесна врата за проводник на иностранни и иноверски интереси, така че са прави. БСП е първо българска партия. А не като НДСВ-то, дето е пълно с юпита завършили на запад, работили на запад в големите акули и дошли ми като добрите момчета да променят България. Сега пак искат да ни закопаят със заеми от МВФ, от които нямаме нужда. Нали се кълняха в коалиционното споразумение да искат 37-39% от БВП преразпределение през бюджета. Сега ми говорят да не било повече от 40%, а то реално е 43% събираемо и 41% харчено, при положение, че имало голямо неизпълнение по плана за ДДС. Но те ми твърдят, че коалиционното споразумение се спазвало и били твърдо в коалицията. Дето се казва, като за последно – газ до дупка и нема мърдане. А за ДПС – ами те и без да го обявяват правят тази политика. Масово готвят кадри да завършват висше. Може и да е с 3 на релси, ама е с висше човека и е годен за партията. НИщо против, просто трябва да намалят корупцията и наистина да се либерализират, а не да са с маска на либерали.

 16. Да. Дъщеря ми завърши фармация в UNIL (Universitee de Geneve et Lozanne) и беше хоканена да продължи с теза като асистент-аспирант в Женева. След като завърши и се дипломира като магистър, попита във Факултета по фармация в София как изглежда въпроса с признаването на дипломата й в България. Отговорът беше, че ще трябва да положи няколко приравнителни изпита тук. Вероятно, след като защити и тезата си, ще трябва да си я легализира в бело или червено -Русия за да се признае и у нас. Щеу го направи ли? Отговорът й е ясен за всички – “България? “Никога!” По-скоро ще си потърси работа на друг континент, където ще признаят усилията й, но не и в България. А ние губим дъщеря си и перспективата да се радваме на внуци. Колко жалко!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.