Окончателно ли, НАРОДЕ???

Точно на 3 март в Румъния, чиято твърде съществена роля в освободителното движение на българите от края на 19 век незаслужено мъждука пред нас в могъщата сянка на Русия, обвиниха българския гражданин Петър Зикулов в шпионаж в полза на Русия. Твърденията са публикувани във вестниците „Зиуа” и „ Котидианул”. Те разкриват подробности за личността на Зикулов, който купувал тайни на НАТО и ги предавал на Москва.

Как мислите, дали тайните на НАТО са голяма тайна за Русия в самата България?

В самата България историята отново ни беше показана по познатия от десетилетия начин. Държавната телевизия излъчи „Героите на Шипка”, заснет през 1954-та съвместно с ( както се твърди в официалната програма на БНТ ) Русия! Не със СССР, а с Русия!

Само че танковете, пълзящи по снагата на Балкана, с които филма, посветен на събитията от 1878 г., завърши, си бяха съветски. Наистина, нямаше по-добър начин да се напомни за какви цели се употребява историята от това да се прелее от авторитета на героичната шипченска епопея на съветската окупация на България, представена като повторно освобождение на България.

Защото танковете, които две години след създаването на този филм смазаха унгарския порив за свобода, а през 1968 г. и чехословашкия, са най-яркият, най-стоманеният символ на комунизма, внесен и в България именно с помощта на тези превозни средства. А фактът, че ни демонстрираха тази истина чрез най-важното държавно средство за пропаганда точно в навечерието на 3 март, направо не се нуждае от коментар.

Ще оставя без коментар и още едно сравнение, свързано с 3 март.

В интервю за сайта „Фрог нюз” професор Пламен Цветков припомни отново упорито премълчавания факт, че решението на Берлинския конгрес от лятото на 1878 г., довело до разпокъсването на България, е било предрешено от държано в тайна от самия конгрес предварително споразумение между Русия и Великобритания. Тайният договор носи названието „Солзбъри-Шувалов” и е доказателство за бутафорния характер на Санстефанския договор от 3 март същата година, който и без това е бил обречен на неуспех от липсата на мандат за подобен прочит на резултата от войната, за която пък Русия е била упълномощена на практика от Цариградската конференция на тогавашните европейски Велики сили година и половина по-рано.

Съвсем друго пише във „Военноисторически сборник” през 2003-та ст.н. с. Зорка Първанова. В сборника, под заглавие „Берлин 1878 конгресът на заблудите” , тя твърди, че на преговорите в Берлин „Солзбъри се опитва да се договори с П. Шувалов”. Т.е. Зорка Първанова или не знае за тайния договор между двамата, или е информирана, но предпочита да не го споделя с нас ( защо ли?).

И в двата случая обаче ст.н.с. Зорка Първанова не е права ( така да се каже). Защото незнанието не е оправдание-нито в съда, нито пред съда на историята.

А може би железният Бисмарк е знаел нещичко? Отхвърляйки отговорността от себе си за очебийно несправедливите решения на конгреса, той просто е обвинил Русия, че не е защитила позицията си. И за да покаже, че говори сериозно, възкликнал на всеослушание : „Няма по-голям русофил от мен”.

При толкова много русофилство, което ни залива отвсякъде, не ни остава друго,освен още веднъж да си честитим 3 март: денят на коронацията на руския император Александър Втори, датата която победителите избират за разиграване на сценката в Сан Стефано, а на 5 март 1990 г. Българският парламент окончателно узакони като най-важната за нас.

Окончателно ли НАРОДЕ???

31 мнения за “Окончателно ли, НАРОДЕ???”

 1. Днес е Трети март. Това е празникът на всички българи. По цял свят.
  Днес всички ще слушаме с интерес речите на първите мъже на нацията.

  Благодаря на българите , които се биха за нашата свобода !
  Благодаря на русите, които се биха за нашата свобода !
  Благодаря на фините, които се биха за нашата свобода !
  На всички тях ние българите построихме паметници.
  Поддържаме ги с благодарност .
  Посрещаме гостоприемно техните наследници и сродници.
  Господи прости всички грехове на загиналите за нашата свобода !

  Слушам речите на първите ни мъже вече 20 години.
  Всяка година очаквам да кажат няколко думи за загинали гърци, сърби,
  македонци, румънци, косовари за нашата обща – Балканска свобода.
  Но не чувам.
  Може би днес ще чуем думи на благодарност към съседите си.
  Не е възможно мужици от цяла Русия да са се били за нас, също и фини ,
  латиши, естонци, украинци, молдовци, а да няма балканци.
  Ако действително и днес не кажат нищо оставам с горчивата идея, че
  нашите съседи са чакали на готово да изгоним поробителите им.
  А те да започнат своите малки борби.
  Ако нямаме помощ от съседите си и това не се коментира от нашите
  историци и политици – това ще е обяснението за лошото отношение на
  сърби, гърци, македонци към нас.
  Имат гузна съвест.
  Това е нов поглед към проблемите на българите в тези държави.
  Това е обяснението за проблемите на Кулата.
  Това е обяснението за проблемите ни по Дунав.
  Искрено вярвам, че не е така.
  Но ако е – ИСКАМ да го кажете !
  Длъжни сте да го кажете с няколко думи в речите си.
  Ако не тези, то очаквам от следващите ни първи мъже.
  Честит празник на всички балкански народи !
  Владимир Йосифов

 2. Ами окончателно, да. Кой да ти се интересува от фактите, когато вече има изградена и утвърдена народомитология.

 3. Както се знае,преди някой да тръгне да, воюва,той си осигурява съюзници.Т.е.преди споразумението Солсбъри-Шувалов е имало,ако не се лъжа, Райхщатско, с Австроунгария,което е тайно и в него се уговаря,че след войната няма да се стига до образуването на голяма славянска сържава.Н0,това не е толкова важно.Няма оправдание за никой,дръзнал да гради научна кариера с цената на политически слугинаж.Защото нещата в политическата история не са съдебна зала,за да се слугува само на доказателства.Там има и тайна война и не оставяне на доказателства или унищожаването им.За това има политичеическа и историческа логика, има и съвест и професионална етика.Не само в тази научна дисциплина,а и в много други липсата на други качества у нас се компенсира с безгръбначие.

 4. Това, което Пл.Цветков казва, всъщност са ФАКТИ, известни твърде отдавна на историческата наука. Те са само миниатюрна част от огромния резервоар с историографски данни за този период от нашата история. Те обаче са скривани (заравяни) надълбоко от официозните историци, които са едновревенно с това и главни идеолози на т.нар. ни “национална идентичност”. Тя се крепи на полу-истини, митологеми, и откровени лъжи, възпроизвеждани в по-далечно време от читанки и школски учебници, а в по-ново – и от великото социалистическо изкуство на народа – киното (посоченият от г-н Инджев филм е ярка илюстрация на това), а после – сервирани и на масовата идеологическа софра – (обичащата властта и нейна споделена любов) телевизията.

  Не сме наивни, че да очакваме това да секне изведнъж, защото какъвто “адресатът” – такива и “посланията”. Но, този “адресат” ще продължава да се дресира като такъв в степента, в която историческата наука се съешава с насочваната и покровителствана от русофилстващата власт русофилска идеология. Колкото по-автономна и научна става историографията ни, толкова по-малко мегдан ще имат резидентите и прочие предатели да си разиграват троянските коне. А колкото по-автономен и разсъдъчен става адресатът, толкова по-малка ще е възможността дресиращите (и презиращи) го да постигат успех.
  И толкова по-бързо ще наближава денят, в който изфабрикуваната “историческа” дата 3.3. ще престане да бъде сакрална и безалтернативна.
  Остава и да я доживеем.

 5. Съгласен съм че 3-ти март не е най-подходящата дата за Национален празник,но да се подценява Русия като основен освободител на България ми звучи параноично.Питам се,а може би и други трябва да се запитат-щеше ли днес България да я има и какви щяхме да бъдем-българи или …

 6. Г-н Инджев,моля пощадете ни,едва бях приключил кратко допълнение към предижния коментар по повод “третия мат”,когато се появиха изказвания на церемонията по повод на издигане на 42-метрови пилони на знамена,в които лидерът на НДСВ,затрогващо виждал символът на единство и
  независимост…
  В сегашната статия властната повеля на политиката и стратегиата ни сблъсква с Балканите и техните проблеми,върху чиято значимост е хвърлена тежка сянка в съзнанието на поколенията….
  Струва ми се,че Петър е бил изпратен от Асен,да пита преди много столетия кръстоносците,като “чий ще го крепят в България”,
  след като си имат свои земи…
  Отговорът бил, и простодушен и циничен, навеждал на мисълта за Троя и т.н.!!!
  След турците,едва у Ришельо,
  Наполеон,Талейран,Горчаков,Бисмарк и др. титани на ИОсторията, има и различия и странни сходства,които едва ли са били истински “защитими” за титлата ст.н.с….
  Склонностите на Железния канцлер да воюва,не само с враговете,приятелите си,но и със самия себе си,не само улеснява,но и обърква…
  В едно сте прав :
  Тъкмо чрез Източния въпрос Бисмарк привлича Русия на своя страна с оглед ревизия на Парижкия мирен договор от 1856 г.
  А затишието на Балканите през първата половина на 70-те години, му дава отличната възможност за успешна намеса във фреско-германскиет споророве,заваршили с краха на Наполеон III,към когото са се обръщали още Раковски и другите “не луди глави” в Букурещ!!! за благословия на западното ни ориентиране,т.е. много преди самия Берлински конгрес!
  Славянофилите на практика наливат вода във въоденицата на Бисмарк и без да го съзнават…пожалете и Зорка!
  Достатъчно е да й се спомене,че това е мнение на руския историк М.П.Покровски…
  /Наследниците му вероятно днес са активни членове на победилата партия “Единна Русия”!/
  Посочете ми кой е надживял собственатахсихсуета,за да гнием в това безвремие на левичарска езуитщина??
  Едва ли на историчката, ще й кажат,че бащата на нашия пръв княз принц Александър Хесенски, непрекъснато снове онези години през Берлин,Виена и Петербург…
  зер сестра му е руска царица и хесенска принцеса от Дармщад
  Едва ли ще й кажат,че не друг а самият Бисмарк ще подхвърли на сина му,бъдещия български княз Александър,да върви към София….”все пак ще му остане някакъв хубав спомен!!!”
  Бсимарк е школуван в Петербург и Париж,знае че в Азиатския департамент/руското МВнР/ Игнатиев е за европейско разширяване на Русия,а Петър Шувалов за азиатския вариант и като използва съперничеството между двамата успава да уязви престижа на изтънчения Горбачов пред Царя…
  На кайзер Вилхелм II,преди да издъхне,все пак успял, да завещае:
  “Ваше Величество,ако действително милеете за благото на нашето отечество,съветвам Ви да на допускате в никой случай война против Русия!”
  Има си хас,пропуснали вагони на Ленин ,че и седнали през 1917 г. в Брест Литовск на една маса с България срещу победения неприятел…Русия на Троцки!!!
  В такъв смисъл и от такива съображения нашият Цар е прав,много единство и много независимост,ще да са били необходими на ген.Д.Ганчев,представител на дядо му в онези преговори…когато не е било загубено нито едно сражение и още по-малко в “паркетна дипломация” на която са научени следовниците на Троцки и Ленин….още по-малко и идейните им сподвижници като местни коалиционни партньори…
  Защото ще повторя отново: Признателността и уважението не е чугжда чувство на нашия народ,но не е и монополно право на една партия….И колкото по-рано го разбере демократичната руска общественост,толкова по-добре за всички…защото ще е и истинска и неподправена почит…

 7. По принцип предпочитам да дискутирам текста и тезите на автора, а не коментарите към него. Но на фона на доминиращите трезви оценки, не мога да пропусна коментара на Пейчо.

  ” да се подценява Русия като основен освободител на България ми звучи параноично.Питам се,а може би и други трябва да се запитат-щеше ли днес България да я има и какви щяхме да бъдем-българи или …

  Преди всичко, да се говори за Русия като за “освободител” – “звучи параноично”. Не можеш да бъдеш освободител, ако сам не си свободен. Кого и от какво може да освободи една империя – вековен символ на мракобесието?
  А втората част от коментара и съдържащият се в нея въпрос, са, с извинение, най-малкото глуповати. Какви сме щели да бъдем днес без намесата на Сибирската мечка? Българи ли?? Не-ескимоси!
  Българският етнос е запазил идентичността си в продължение на почти пет века “робство” в състава на османската империя. Успешно преживявайки първите десетилетия на истински терор и последващите опити за ислямизация и асимилация. Доколкото такива опити е имало.
  И да се задава въпроса, дали българщината е щяла да оцелее през следващите две-три десетилетия(колкото живот е оставал на Империята) – звучи, пак с извинение – идиотски. Или по-скоро – угоднически. Угоднически спрямо попълзновенията на друга една Империя, далеч по-жестока, нетолерантна и враждебна спрямо българския дух и спрямо всеки порив към свобода.

 8. Господин Пейчо,ще ви дам един пример,съвсем близък и за това разбираем.Държавата на албанците възниква най-късно на Балканите,след т.н.Балкански войни.Те нито са изчезнали от картата,нито са асимилирани или говорещи немайчин език.И в тяхната държава никъде няма да срещнете паметници на сръбските,българските или гръцки “освободители”,воювали преди всичко за техни интереси.И следствие на достойното си поведение,сега са много близо до осъществяването на идеала за Велика Албания.У нас вярата в такива наивни заблуди е израз, както на вековни комплекси,така и на податливостта на ловки манипулатори и национални предатели.Те са в основата на редицата национални катастрофи и срамното положение,в което сме сега.След грешката си с Батенберг,Русия се поправя и заедно с Франция налага на Българския трон любимото синче на Орлеанската-Бурбонска принцеса Клементина,което е предпоставка за нови беди,които не закъсняват.И днес усетхме ориентацията на тази династия.Така,че повече мисъл само ще ни е от полза’

 9. SAMO SLUSHAYTE I GLEDAYTE PREDAVANETO PO KANAL 1 . MAY OSHTE SME V SOCIALIZMA:(

 10. Едно от основните оръжия на тоталитарните режими,това е пропагандата।Докато не се отървем от комунизма,окончателно,пропагандата ще продължава да ни залива и трови.

 11. Честит празник! Не смятам, че заигравките с “мат”ирането и с въпросителните на Левски са удачни. Споменатият предварителен “заговор” преди руско-турската война се повтаря и чрез разграфената на салфетка Европа през II-та световна война. Какво чудно – отдавна е казано как се държат великите нации, а как другите, за съжаление. Във връзка с упоменатия тук Бисмарк, ще напомня негова мисъл, която много ми допада – “Глупостта е дар божи, но с нея не трябва да се злоупотребява”.

 12. Виждам се принуден,да заявя,че наред с други /и с малки изключения/,най-много ми допадат разсъжденията на П.Бродилов и тези на С.Дончев,които освен всичко останало,са си свършили и работата срещу типичните за случая “песнопойки”, но безапелационно са посочили кои фактори ще допринесат за пресъхването на блатото в което повече от столетие, крякат “жаби” с претенци за елит и без исконна любов към Отечеството….
  Не знам,кое друго,но ако В.Минев има предвид предаването за К.Стоилов,то ще добавя,че дори на неговите политически противници,
  принадлежи сентенцията,каквато е почти невъзможна в трудни времена:
  “Беше и голям държавник и голям човек!”
  В един коментар по друг повод,цитирах дословно “Талейран” в божествен превод на Н.Розева издание на Библиотека “Златни зърна”/1942 г./ със стопанин Провадалиев, съпруг на моя хазяйка,която ме запозна с по-големия от синовете на К.Стоилов…
  Разговаряхме доста дълго…
  И сега половин век по-късно съм в състояние,повече отколкото може да се предполага,как ми изглеждат гнилите и отровни бездушия на сервилната утопия….
  Така се подвключвам и към и н т е р е с н а т а ч а с т от втория коментар на самия Дончев,който засяга “любимото синче” на Орлеанската принцеса Клементина,която освен -на “ти”- като рода с английската кралица,вероятно е другарувала и при “заточението” на баща си в Лондон,с френския посланик където след Виенския конгрес попада същия този Талейран…”изменил” на Наполеон чрез Александър I,внук на Екатерина Велика….
  Поставям изменил в кавички,защото в политиката като държавност,не е изменил на Франция…
  Измерен и по този начин “историческия багаж” на сина й,на внука и правнука й,предполага-поне априори- неупотребата на меко казано неприсъщи за историографията прилагателни,тъй както ни подсказват старанията, и стила и участниците в блога…
  Отгоре на всичко,ако всичко беше така просто,аз наистина,имам далеч повече основания след разговорите със Стоиловия наследник и собствените ми преживявания,да бъда дори по -злъчен,остъри и хаплив,но няма да го направя,тъкмо защото мога и има какво още да кажа,когато му дойде времето…
  То си е едно благожелателно предизвикателство към г-н Инджев,към Историята и към съвременния слугинаж….когато му дойде времето да “пие от кладенеца”,в който десетилетия плюха и със знанието и без знанието на “тяхната си Русия”,от “просташко комсомолско престараване”,а не от дълбоко оправдани държавнически съображения….за кито споменах по-горе!
  Иначе ще рече,че И.Инджев вече само последните два месеца на т.г. е писал на вятъра,а ние само се чешем езиците…..!!!
  След някой и друг ден ще падне и завесата около изборите,а това може и да означава,че ще продължи да пресъхва и блатото от което пият поради нашето ….всяческо безсилие!!!!

 13. Мамин сладък, той! Страната ни на нищо не прилича, той за тайните на НАТО се кахъри, че сме ги били продавали на руснаците.
  И – това му е мъката на 3 март!!!
  Браво, Иво, браво, Инджев!
  Това, че НАТО е основен фактор за загубата ни на национален суверенитет – не го тревожи. Това, че ни излиза скъпо и прескъпо, а полза – никаква, също не го безпокои…
  Що не си пише човекът “мъдростите” на английски и да си ги праща направо във Вашингтон?

 14. Ползата от членството се чувства осезаемо … От време на време чуждите служби съобщават какво става у нас и политиците вземат, че се стреснат, като нахокани от даскала ученици и тичат на поправителен.
  Като не можем сами да си решим проблемите с мафията (червена, синя и всякаква) ще се оправяме (или ще ни оправят) с чужда помощ.

  От друга страна е хубаво да си знаем истинската история, щото да не си правим илюзия, че някой друг ще ни избави от собствените недостатъци, некадърност,некомпетентност и още стотици прилагателни с едно голямо НЕ отпред.
  За тези, които не са съгласни с мен, да отворят прозореца и да погледнат съвременна България, да се разходят по улиците. Ако не им харесва, да разберат, че не им е виновна нито Русия, нито НАТО, нито Европейците.

  И чувството за срам, може да се окаже порив за градивно начало.

 15. Много цъка, че май се оцвъка!!
  Дали не влязохме в НАТО начело с пРЕЗИДЕНТА Първанов (моминско име – Гоце)??
  А като сме си загубили суверенитета – наведи се да го потърсиш, но не се обръщай с гръб към Русия… 😉

 16. Мм-да… с този човешки материал май ще е окончателно.

 17. Драги Цът-цътко, с тези приказки можеш спокойно да излезеш пред партийната ядка в Долно нанагорнище,Вълчидолско….
  Но не дей тука, в тоя блог, няма кой да ти се върже..
  А че страната на нищо не прилича – вярно е, ама се обръщай към управляващите, твойте хора от Позитано 20.
  И че сме изгубили национален суверенитет – и тук за съжаление си прав, защото от освобождението на Булгария от “фашистко робство” – 09.09.1944 – такъв нямаме до ден днешен. В замяна си имаме пРЕЗИДЕНТ,троянски кон, руско производство..
  П.С. Сега гледай само как румънците защитават суверенитета си и държавата си – на твоя човек(Зикелов) гилотината не му мърда…

 18. Не виждам връзката между Освобождението на България от Русия и русофилството.Първото е един безспорен исторически факт за който има издигнати паметници по цялата страна и никой няма намерение да ги събаря. Второто е кръчмарско понятие – англофили, германофили, франкофили, русофили и пр.- хора, които дърдорят с пристрастие към една или друга държава.Какъв абсурд – вече повече от сто години да се настоява споменът за едно освобождение да е вечна, непрекъсната мотивация за държавна политика!А многогодишният срам от съветското заробване на България да бъде втора мотивация за същата държавна политика! Това е някакъв нонсенс, който сякаш започва да забавлява и то не англофила, франкофила или германофила, а просто нормалния човек!А в тази страна вече не само, че има нормални хора, но те се увеличават.Що се отнася до проруската пропаганда, тя беше страшна, когато беше задължителна.Сега, в една свободна публична действителност тя става все по-жалка. И забележете: вече ражда съпротива!Както това става с Великотърновския университет.Не завиждам на изживяването, което предстои на доктор Путин.Ами ако по ритуал трябва да надене и тога?Че и академична барета, а тя е без офицерска козирка? Освен иронично хихикане, не виждам какво друго може да възбуди този фундаментален за двете нации исторически момент.Кръчмарски русофили, не мислете, че днешните управляващи са русофили, те са на далавера!

 19. Морето е прав – трябва ни пак помощ от вън. Но за казуса за споразумението Солзбъри-Шувалов, да не забравяме, че освен Русия, империя е и Англия (Британия). Хайде не забравяйете това. Хайде не забравяйте, че в първата световна сме били във война и с Русия и с Англия и с Франция. Ама като са се били нашите с русите, денем са пукали като деца, а вечер са търгували и пиели заедно. А като са срещали англичани и французи (и техните колониални роби) са им такова м…ата. Не помните ли, че само ген.Вазов за няколко часа избива 12000 човека английска (британска) войска? И то само с цената на няколко жертви, които не са се стърпяли да си държат главите зад окопите. Помните ли, че два пъти с русите и сами сме били пред стените на Цариград. Мислите, че турците са ни спрели? Не, Англичаните, предимно. Ония, дето сега внуците им ръководят ЕС и НАТО и ми говорят за човешки правдини. Дай Боже наистина да са се променили.

 20. Ако някой не ме е разбрал, искам да добавя – не омаловажавайте ролята на Русия и руския народ. Това е единственият народ, който с изключителна амбиция се е загрижил да освободи братски народ. Ни англичани, ни французи, ни немци, ни сърби, ни гърци, ни румънци (говоря за всенародно). Вярно е, и че сме платили репарации на Русия, но те са несравнимо малко със спечеленото. Лошото е, че след това ни се натрапват неща, които погубват множество блестящи наши гении.

  . Както е казал Левски, имаме големи задачи в нардоното дело, но първото е да имаме собствена държава, но не се изчерпва с това. Вярно, платихме солена цена за това, но го имаме. Иначе щяхме да рискуваме съдбата на арменците 30 години по-късно.

 21. Важно е да се знае историческата истина и то да се знае и точно да се предава от историците, пишещи учебниците. Гадно е да пораснеш и да разбереш, че системно са те лъгали. Как и кому да вярваш после!?
  А що се отнася до “…купувал тайни на НАТО и ги предавал на Москва” – ми звучи смешно. От кого ги е купувал? Ми що не хванат тоя дето му ги е продавал тайните!? Скъпа и малко невъзможна работа ми се вижда тая с посредничеството в търговията с тайни 😉

 22. Полаяхте, полая и г-н Инджев… Пък се оказа, че Човекът продавал тайните на НАТО на… Украйна…!!! Въй! Ами сега? ТЕ нали са уж дружки на НАТО и САЩ?…
  Ще завие ли сега – като Краси Ангелов на конкурс за Евровизия – г-н Инджев срещу Украйна? Любопитничко ми е просто… Защото тя може и да не ни е “поробвала”, но не ни е и освобождавала от никого… А само случе ли, смуче “тайните на НАТО”… за които някои партиоти, сменили твърде бързо родината си с ЕС и прочие съюзи, толкоз ги боли…

  Относно ползата от НАТО: НАТО досега корупция у нас не е откривал. То, не му е туй и работата, разбира се. Но и да я открие – те, нашите, като се стреснат, че като се заборят с нея, че като я победят… Страхотия! Промяна и обновление навсякъде.
  Със стари курви нов бардак не се прави. А изживяващите се като десни днес са си същите, като изживяващите се като леви. Тренирани са от партията майка-навремето да лаят – и друго и не правят. Само са си сменили обекта.
  Полза – все така никаква. Вреда – бол.

 23. Леле, какъв твърдоглав комунист е тоя “Пак Цт-цт-цт”! Съветската мунщровка си личи от километри! С такива “умни” кадри “Партията” ще има големо бъдеще.

  А се надушва комунистът (пиша това за по-младите, щото те не са много наясно с него) по следното: по неистовата му злоба срещу Америка и срещу НАТО се познава всеки комунист! То и Гоцето го тресе като чуе тия думи, не го ли усещате?! Та този е най-точния критерий за разпознаване на комунистите от всички епохи: като човек каже “Америка”, на тях им призлява. Туйто…

 24. Цт-цт …

  може да не ни заливате с простотията си. Има доста форуми където ще сте добре дошъл. Ходете там и си обиждайте на воля.

 25. Мечката е стиснала България в смъртоносна прегръдка,та Украйна ли?Тя май все още си е малко меченце,то и слепите го виждат,за нормалните да не говорим!

 26. Прав сте тц-тц-тц или цт-цт-цт, лае си г-н Инджев и, да е жив и здрав, ще продължава.
  Като пишете рапорта за снощния наряд по Иво-Инджев-Блог е важно да не забравите да споменете, че както изглежда започват доста хора да му пригласят. Предполагам, че дежурните по другите блогове и интернет-новини също са забелязали доста голямо раздвижване в смисъл на нарастваща реакция срещу поредната мутация на комунистическо “тамънене” на България. Лошо тц-тц-тц, лошо! И все по-лошо ще става. Дори и отново да успеете някак си да се задържите за известно време на власт. Краят му се вижда.
  Та, съветвам Ви, докладвайте съвестно – бавно и мъчително, но краят му се вижда на комуниз(ъ)ма в България. Би следвало да Ви е известно – такъв режим (и подобните му) са обречени по дефиниция на провал. Просто са против човешката природа и затова неестествени.

 27. Каква беше една от основните пропагандни позиции и мисловни клишета по Тошово време? “Който не е с нас е враг/капиталист/империалист/…”
  Е, господа “антикомунисти”, твърде много сте задържали в себе си от миналото! “Който не харесва НАТО е комунист!”??? Това си е чисто комунистическо мисловно построение!…
  Не се научихте, барем, от Чърчил (той, поне, не е простак, русофил и комунист, нали?), че държавата трябва да има не постоянни приятели (или приятели на всяка цена), а постоянни интереси!!! Сега браните НАТО, американофилията и русофобията със същия фанатизъм, с който преди вашите “леви” аналози бранеха русофилията, американофобията и Варшавския договор/СИВ…
  От предишните леви интернационалисти се пръкнахте вие – десните глобалисти.
  ВСЕ ОЩЕ сме в БЪЛГАРИЯ (знам, бихте предпочели да е Американки щат; работи се по въпроса, но има някои географски ограничения, които отчасти ни спасиха от това предците ви да ни вкарат в СССР). Ще трябва от врем ена време да изтърпите и про-българската позиция, г-н Савов (пардон, Savov). Засега…

 28. Единственото, оето ви помолих е да намерите друго място за отдушник на злобата си. Колкото и да пишете не казвате нищо смислено….

 29. Отново към вас…

  вие може да си имате каквото мнение си искате, но на вас целта ви е да обидите. Било то Г-н Инджев, било той някой друг. Можете да изразите мнението си и без този очеваден опит да засегнете някой. Защо сте анонимен ?

  Младен Савов

 30. Глуповато се държите цт (що за глупост, казва се тц). По-добре си вървете, досаден сте. Никой не ви е канил, а и като досадихте, на никого не харесвате. Идете да се излагате сред свои, няма да личи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.