Бог, Путин и Първанов си траят

Не съм съгласен с началника Станишев, който се скара на журналистите да не задават глупави въпроси, когато го попитаха дали ще уволни финансовия министър Орешарски ( на което нито един журналист, нито една редакция не му се обиди).

Могат ли въпросите към неговия министър Петър Димитров да бъдат други, освен глупави, като се знае какъв умник е той?

На „глупавото” питане на репортери за възможна нова криза с природния газ ( за която той сам се презастрахова този път) , министърът на икономиката и енергетиката възкликна „умно”, че не бил нито Бог , нито Путин и че с тези двамината не бива да го бъркат.

Хорошо. И даже окей. От нас да мине. Няма да го бъркаме. Обаче!

Обаче е някак си нечестно г-н другарят министър да не се допита до главния медиум на републиката г-н др. Г.Първанов. В интервю за италианския телевизионен канал РАЙ ( уникално изключение, впрочем, защото по време на посещението му в Италия водещите вестници, като „Кориере дела Сера”, или тамошният „24 часа”, еквивалент на „Файненшъл таймс” , не публикуваха нито ред за разходката му), Г.Първанов прогнозира края за световната финансова криза за пролетта на 2010 г.

Врачката на Берлускони, една екзотична наша сънародничка, ряпа да яде, стига дядото, който вади ряпа( и компанията му) да е извадил ряпата с колективните усилия в редичката, в която Станишев защитава Орешарски, който защитава Мургина и т.н. по веригата до последната лакома мишка на края на хранителната верига.

Тези другари не си ли говорят напоследък? Г.Първанов знае кога настъпва краят на световната финансова криза, но не казва на др. Димитров нищо за вероятното повторение на газовата суша. Това вече е скандал в управляващата колизия, пардон-коалиция.

То бива разделение на труда в техния трудов колектив, ама чак толкова не бива. Вярно, на Бог, колкото и да играе негов приближен, др.Първанов едва ли може да звънне. Но на Путин винаги може да се примоли за малко информационна храна за изпосталялата троянска кобила.

Бог и Путин мълчат. А когато боговете мълчат и факири да са техните богомолци, пак не могат да представят лъжите си за истина.

10 мнения за “Бог, Путин и Първанов си траят”

 1. Чудесна метафора, за “троянската кобилка. Нали и думата коалиция е от женски род, та се посмяхме добре в къщи. Абе тази кобила действително да не от “Троянския балкан” и да е яла много сини сливи вече преработени, та така е изпосталяла? Нали уж е тренирана с над 40 градусови бистри течности, който от незнайни времена ” Сибирските алхимици” правят фуражите на подобни кобилки. Ух, че хубаво…”троянска кобилка”…Хем става за яздене, хем за таковане, хем ще изоре нивата, хем не ще руски газ, а само нашенска сламичка. Пък може и да роди жребче някакво услужливо, прилежно, работливо и 100% не цвилещо. Лошото е, че може и да рита?…Е тука вече не се връзва хипотезата за “Троянската кобилка”! На време трябва да се вземат мерки…или тя да не ражда жребче или, ако го роди то веднага специалистите “ветеринари- ветерани” от Москва да му счупят поне едното задно краче за да не се очакват изненади в бъдеще. Благодаря ти Иво! Поздрав и успех!

 2. Г-н Инджев,за ускорено влизане в еврозоната,на стара Европа не й е,нито до нас,нито до Първанов,
  Станишев – дори – до воплите на техния чехски колега или по-разумните доводи на Прибалтика за ускорена евроизация след тест в “предверието”,по каналния ред.
  Той, също е блокиран без шанс до 2011 г.,а вече се прилага и схемата на личен егоизъм.
  Пуническата война от предишжния Ви коментар има и едни други измерения,защото Царя ще бъде принуден,да се изправи срещу Станишев и Доган,въпреки че Първанов се цели по-далеч в изборния двубой около формулата 2:1,която подкрепя!!!.
  Неотдавнашната епистоларна размяна между Барак Обама и Медведев,ако не друго-а дори и необичайно за американската дипломация,показа,че
  ПРО-тата и иранските ракети са само една от разменните монети,с каквито се справи Кенеди през 1962 г.,когато всъщност се заговори и за Турция…която тепърва има да ни изненадва до 2040 г.
  Путин е усетил,че САЩ се давят в кризата за попълване на един близо 3,5 трилионен дефицит и пред избора,кой да бъде предпочетен в глобалното потенциално противоборство за партньор при издънен заден двор /Латинска Америка/ и едва ли не по-издънен такъв в Близкия изток-на пръв поглед0- като че ли се утешва само с Китай!!
  Но и в Пекин, също чакат своя час,без да е сигурно докога ще влагат в американски ДЦК…
  Няма да се изненадам,ако “византийските влъхви” в обкръжението на Г.Първанов,не го прикоткат с антикризисна мярка – от рекламна и маркетингова гледна точка – за 200% процентно покритие на лева с пускане на 1% от акциите на Козлодуй на международната борса,като тест за реалната им цена,а останалите 99% като ценен ,но и без това неликвиден и ниизползван актив, за вдигане резервите на БНБ с още някоко милиарда лева…
  Прав ще се окаже и посланик Исаков,че България може и да е малка,но е с потенциал на цял континент…
  И Бог и Путин ще мълчат,ако това се случи,защото ако недай Боже “проработи схемата за изкушението”,въпреки снощните предупреждения на професор от Сорбоната….тогава и Историята би могла,да се повтори,както при един коронован предшественик на Г.Първанов,който бесен на Европа,заявил през 1914 г.:
  “Ще я подпаля от четирите крайща!
  Защо ме е на Първанов,да се моли на Путин за още информационни подаяния?
  Един японски тъжно известен едмирал след Пърл Харбър останал в историята със заклинанието:
  “Не направихме нищо повече,освен че събудихме един гигант и го изпълнихме с решителност!”
  Сред президентско войнство от влъхви държавният глава,все ще си намери,кой да му го преведе на български език.
  И заради България,която му е поверена!

 3. Г- Инжев, наистина мълчат, ама май харчат. Вчера при Бареков се промъкнаха и небарековски новини. Че от един месец се работи за отварянето на ІV блок на АЕЦ Козлодуй. Любопитно, кой е наредил да се започне такава подготовка, колко струва удоволствието и коя фирма прави въпросната подготовка (т. е. ще прибере парите за ненужната работа)

 4. Изключително “умни” хора са нашите управляващи.Лошото е, че ние си ги избираме.

 5. Аз съм ходил на такива
  пресконференции и това което ама
  страшно много ме дразни е как една
  сбирщина писачи , понеже те не са
  за мен журналисти , са дошли само
  да си пишат… пишат си само
  каквото чуят и каквото им говорят
  без нито един въпрос накрая…

  първият път като го видях това щях
  да падна от стола..изкл много ме
  дразни това , за какво въобще са
  отишли незнам, те, че ония това им
  е много сгодно това е ясно , но
  поне да не ги оставяха във толкова
  конфортна за тях ситуация..трябва
  да кажа обаче, че съм забелязал и,
  че понякога вие журналистите малко
  прекалявате и пришпорвате нещата
  във желанието си да научите
  отговорите на всички въпроси : ))

  та за ония ..според мен немогат да
  ги и измислят правилните въпроси,
  вероятно неискат да знаят и
  отговорите.. незнам със всеки
  изминал ден се изумявам все повече
  и повече

  ..за накрая само да добавя,че има
  светлина във края на тунела,не
  всички са такива ..което е добре
  защото отговорите на въпросите
  трябва да достигнат до нас хората ,
  а не толкова да бъдат чути само от
  човека които ги задава , нали това
  е все пак целият смисъл : ))

 6. Великолепна сатира … ПОРЕДНО БЛАГОДАРЯ …

 7. Господ повикал при себе си Обама, Путин и Първанов, за да им съобщи, че на хората им остават още 20 дни живот на Земята. След това ги изпратил обратно да съобщят новината на всички.

  Путин казал на руснаците – Имам за вас две лоши новини – Първата е, че разбрах, че не съм Господ. Втората е , че ни остават само 20 дни живот.

  Обама казал на американците – Имам за вас две новини, една лоша и една добра. Добрата е, че има Господ. Аз го видях. Лошата е, че ни остава живот само 20 дни.

  Първанов казал на българите – Имам за вас две добри новини. Първата е, че Господ ме прие на аудиенция. Втората е,че ще ви управлявам до края на дните си……….

 8. Жена ми обаче твърди, че вече сме руска кранта..
  И се обоснова доста добре – ами, вика, като си руска кобила от 44-та година на миналия век, ти неминуемо с времето се превръщаш в кранта, руска кранта, с троянски наклонности….
  Всепак да не забравяме, че крантите живеят по-кратко !!!!!

 9. 🙂 Ама милост нямате към завалията, министъра Димитров де. Ей го на – то и от неговата си партия го правят на посмешище. Гледам, че се е докарал до там, че и Г.Кадиев(топлофикатор #1 на BG сега) му размахва пръст. Или по скоро казва, че министъра може да си говори каквото си иска – нямало значение.
  На него не Путин или Първанов – дори Кадиев му стига за господ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.