Тройният скок-на два пъти

Със захар? И със сметана? Не може. Ще го пиете турско и горчиво. И на два пъти. Ще го сърбате, както и когато ви го поднесем. Точка по въпроса: тройният скок (избори за европарламент, за Народно събрание и местна власт) ще го скачате на два пъти.

Това се случи в централното кафене на Родината, в което се състоя безсмисленият лаф моабет за това как ще ги пием изборите.

На всеки, който е достатъчно наивен да задава ненужния въпрос за това, дали ще има избори „две в едно”, беше отговорено по този начин. Това дори не е отговор, защото всъщност нямаше въпрос.

На пръв поглед играта на гласуване е част от демократичната процедура. Вотът на недоверие също беше обречен, но говоренето се състоя без да се подлага на съмнение неговата целесъобразност. Има такава процедура и двете страни изиграха ходовете си в рамките на позволеното от нея парламентарно време.

Ако в политическото говорене около всеки вот все пак има логика, то в кафеджийското надлъгване ( като за пред публиката) прозира единствено бакалското балканско сметкаджийство. Кой от минувачите покрай кафенето би повярвал на загрижеността за разходите около изборите, долитаща като автентична караница откъм кафеджийницата?

Разбираеми са царските притеснения за горчивата изборна чаша, която им предстои да изпият. Това, което е по-трудно за разшифроване, е какво искат да ни кажат, като настояват публично да се види безсилието им да получат бонус от БСП за нещо, за което със сигурност отдавна са се примирили на кафе с другарите си по управление.

Искат, или не, царистите постигнаха поне едно нещо: показаха какво да очакват следващите желаещи да управляват по формулата „3 в 1” (три партии в едно правителство) с червените и с червеноугодните им производни от ДПС.

12 мнения за “Тройният скок-на два пъти”

 1. Кратко, ясно и убедително – такава е картинката на безпринципните коалиции. Не безпринципни, а абсурдни – прегръдка между цар и комунист, между десар и беден, и бит, турски изселник. Прегръдка между жертва и палач.
  А каква е ражбата от тази любовна прегръдка – вече се вижда.

 2. При осъществяването на тройния скок,бил той и на два пъти,при падането съдиите очевидно смогват-все пак-о т ч е т л и в о да посочат съответния рекорд,въпреки неминуемото замитане на пясък в т.ч. и със задните части….
  Вие сте го казал достатъчно ясно:

  1.Избран бе точния момент и на точното място,за да се види пред света безсилие за получаване на бонус от БСП…

  2.Сега в “пушилката от пясъка”ща е рано за прогнози около “производните”,които отдавна бяха пуснати за отглеждане в инкубатора…

  3. Нещо повече,дори самите червени и депесепарите,да се поместят малко “за адет!” ,по същество, и система и “управа на инкубатара” се съхраняват….за поредната кафеджийница и за жалост на България!!!!

  Ако е за “чаши” и за “смях” стои по-скоро въпросът,кой е свикнал на горичиви бокали и кой се смее най-добре!

 3. За малко се появи новина как Герб обещава на ромските неправителсвени организации поне зам.министър,ако спечелят изборите,а Софийското СДС направо “отлюспило” Иван Костов,вероятно и след предупрежденията на
  П.Стояанов,дори и да не
  “се снимат с него”!!.Изобщо да се спукаш от смях кой ДОКЪДЕ И КАКВО вижда!Заминавам на работа и моля,колеги,да у д ъ р ж а т е “Историята!”Viva Ivo!

 4. Иво, можеш ли да ми помогнеш да извадя наяве какво мислят по-образованите читатели по въпроса с комунистите в управлението?

 5. Прав сте,г-н Инджев!По Балкански,и смешно и тъжжно!Не съм сигурен дали демокрацията ни е фасадна.Тя или я има,или я няма.Като прехвърля през главата си характеристиките й,по скоро у нас не се е появявала.На 14 януари и вие,колеги, се убедихте окончателно,като чели!Единственото фасадно нещо,с което от 89-та насам искат да ни убедят,че има демокрация, май е плурализмът.

 6. Всеки ход на управляващите политически сили чрез институциите, които те командват, т.е. всички държавни институции без изключение е вече предсказуем.В този изнесен от Иво Инджев случай също – едва ли някой е очаквал, че парламентът ще вземе друго решение! Както и: едва ли някой е очаквал, че висшия съдебен съвет ще накаже корумпираните прокурори…Както и никой не очаква осъдителна присъда за убийството на младия човек в Париж…Както и никой не очаква да бъде оповестена истината за НАП и Мургина… Както и никой не очаква законът за конфликт на интереси да бъде ефикасен… Както и никой не очаква, че митниците ще бъдат разобличени като престъпна организация… Както никой не очаква, че ще се появи “черен” списък на фирми-нарушители, който Брюксел очаква… Както никой не очаква, че български вестник ще се одързости да направи журналистическа анкета за тайнствения организъм “Тим” от Варна… Както никой не очаква, че МВР ще се реформира… Както никой не очаква, че ДАНС ще подгони корупцията по високите етажи… И пр. и пр.Всичко това напомня на едни някогашни периоди в историята на тази страна, които се наричаха “застойни”.И които не свършиха никак добре.
  Едно време БКП бе най-консервативната сила в българското общество, тя успя да умъртви всички процеси на политическо и икономическо развитие. Носеща днес името БСП тя прави същото и с подобен успех.Българският народ ще има тепърва да плаща за това. Но този път ще е виновен за участта си, защото доброволно поставя или оставя добре известните от миналото престъпници във властта.

 7. Щете или не щете, бъдещето в България е на циганите. Казал го е още Георги Марков в своето есе “Ще изчезне ли българският народ?” излъчено на 26. 01. 1972г. по радио “Дойче веле”. Мен ако питате, и те са хора, и те са бедни, и сред тях трябва да има и полицаи, и чиновници, изобщо трябва да участват наравно в изграждането на европейска България. Същевременно, активно трябва да се издирва и наказва всеки, който даде дъщера си да се ожени и да има деца на 14 годишна възраст. Да живее България!

 8. мда и аз съм фен на кафето,ама на
  нормалното кафе , това което обикн
  и нормални хора го пият ..особено
  сутрин си е цяло удоволствие да
  пиеш кафе, и да четеш някой и друг
  интересен блог 😉

  ..като стана въпрос за , власт и избори , сега виждам, че във един от мойте постове във блога ви съм
  изцепил няква много голяма глупост…

  ..написал съм смяна на пол.система
  а Всъщност имах Предвид смяна на Избирателната система !!

  ..със засилено Мажоритарно Начало,
  е така е бех болен и несъм бил на
  себе си явно ..хахах

  но онова за боя , много ми се иска
  да им тегла един ..заслужават си го
  та и отгоре..за техен късмет съм
  Възпитаван по друг начин и ще им се
  размине на горките…

 9. Очевидно е че подписката за връщането на г-н Инджев на екран не върши работа, а тези прекрасно поднесени анализи по злобата на деня трябва да се ЧУВАТ, изречени от Автора им! Какво да се направи, ще почакаме още малко. Дано! А дотогава, принтирам всяка статия и пъхам в ръцете на кого ли не, г-н Инджев. Ех, ако и всички можеха да четат и разсъждават…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.