Оле (леее)!

Конкурсът „Мис министър” роди логичния за нашето републиканско соццарство победител(ка):

Ииииии победителят, товааааа…еееее…. Емел Етем и нейното МИС (Министерство на извънредните ситуации).

Тя не крие рождения си ден, както правят някои суетни жени. Емел Етем дефилира в целия си плясък на модното дефиле на властовата суета и порасна не само на години, но и на чин. Галантният й колега по въпросите на войната Николай Цонев я поздравил ( макар това официално да не се признава, било просто съвпадение), като миролюбиво й присъдил звание майор от резерва.

Тя е вече майор от резерва, за който бившият й съратник ( и дори бивш номер две в ДПС) Осман Октай дебело намекна пред телевизия „Европа” за една тънкост от близката ни история: г-жа Етем е един от виновниците за източването на държавния резерв, когато отговаряше за него, заяви той.

Но стига с тези резерви, да споделим радостта от справедливото възмез…,пардон, възшествие на майорския връх. Тази палма на първенството й отива.

Да ни е честита нашата палма де майорка и оле (лееее)!

14 мнения за “Оле (леее)!”

 1. Всичко заслуги се възнаграждават.Ще последва предложение от “интелектуалците” за връчване на “орден” Стара Планина.

 2. 1.В.Цветанов,впреки уклончивата “забрана” на С.Станишев си обикалял Швеция!!!
  2.По протест на Градската прокуратура съдът ще гледа оправдателната присъда по делото срещу Р.Петков!
  3.Заяли се били и от ОЛАФ,че ако нещо не се уеднакви с осъдителните присади на германските граждани партньори на наши спонсори,значи тук вече нещо е много сбъркано…
  4.Сбъркали били и висши чиновници на Кубинскатахкомунистическа партия,но те взели че я напуснали,въпреки многото свои грешки…
  5.Палмата в първенството,за да е в тон и с предишната статия,обаче и на Михаил Горбачов,
  който според АП,би критикувал партията единна Русия,като най-лоша версия на КПСС и че освен,че в Москва няма парламент а решенията му спорни…..
  Почему Михаил Сергеевич,неужели это правда…только що Сергей Станишев ич припомнл нашим,что пообещали и выполнили…..

 3. Според една друга логика у нас,вероятно става дума за друг резерв,на друга институция.Не ви е убягнало,че тези кадри си падат по пушкала и по военни чинове,пардон,звания.

 4. Само такива награди за най-най-окомушираната дама на планетата. Да се награди и с двуседмична или вечна почивка във вилно селище на комплекс “ИСМЕНА” – гр.Девин! Резервата като титуляр-собственик ще поеме всички разходи и без това цала парасъ ще отиде в резерв-джоба.

 5. Тук във сумрачната землянка всички
  ние тружениците от съпротивата..
  под зоркият поглед на майор Етем
  всички сме готови да дадем живота
  си срещу мръсните капиталисти и
  техният пъклен план да ни омърсят и
  завладеят чрез със своята западна
  идеология разяла завинаги
  прокълнатите им души

  под строгият но справедлив взор на
  Майора ние всички сме се изтупали
  във дрешки последен крясък на
  западният свят една умело проведена
  акция по дегизирането ни беше идея
  на нашият смел Майор..тя първа
  навлече тая смрад.. тези чисти и
  бляскави капиталистически одежди и
  чрез своята достойна саможертва и
  личен пример ни даде вътрешна сила
  да я последваме ..на всякъде!

  ..хаххах ..не се удържам просто ще
  ме простите за лекото отклонение

  аз лично видях как Майора тази
  иначе толкова крехка женица излузи
  цървулите и със голяма неохот и
  сдържано отвращение събра смелост и
  свали и каскета ..всички ние сме
  горди,че ни предвожда толкова смела
  жена..т.е пардон исках да кажа
  Майор , тя не ме е чула , така, че
  разстрела ще ми се размине…

  Да Живее Революцията и Ние със нея

  Докладвал : редник Емил Боев

  Боевой…

 6. Ами да,вместо да й връчат приз(овка) за неадекватните действия по време на кризи и бедствия,обявяват я за “мис”-ка….пропуснали са една сричка – “мисИРка”.Оле,мале ле….

 7. Добър ден,
  Чувал съм, живи и починали герои на прехода са били или са офицери.
  Щом може Крушата да е майор защо да не може Министър Етем да е майор ?
  Все пак имаме мирен преход.
  От действащи офицери – към офицер от резерва.
  Мирно !
  се променяме

 8. Прегледах предишните общо пет последни статии, в т.ч. и събитията от днешния ден,
  така,както се отразяват, въпреки гарнираната и целенасочена злоба в паническо отстъплене!!!.
  Онова което върви по телевизията и въпреки лозунга,кой е “последният бой и как всички трабва да вървим дружно”,се пропуква и у н а с и в м е ж д у н а р о д е н план-нещо повече- до изборите,много неща ще станат неудържими!
  Когато “Герб” и Б.Борисов отричат готовността си за коалиция с Т р о й н а т а к о а л и ц и я и пожелават бъднини на С.Станишев с пройзводно/то/те/ на БСП-/БКП?/ ,трябва да им ПОВЯРВАМЕ!
  И нашият блог и И.Инджев,ВКУПОМ сме длъжни,да се извисим над събитията с аршина на десетилетия,
  ако желаем,да бъдем полезни на п р о з а п а д н а и п р о й з в о д и т е л н а България!Както и над Бойковите УВЕРЕНИЯ,че няма да обърне гръб на Симеон Втори!!!
  ХАЙДЕ МОЛИМ!!!
  По-скоро Дунав ще тръгне към Шварцвалд,отколкото Царят,да пропусне исторически възможности идващи от Генерал или ако щете по линия на партиен БСП пленум и конгрес,за трайно евопеизиране на България!
  Какви ще ги дъвчат тогаав комунистите…не им берете грижа,научени са от Ленин още за съюз с Дявола,стига да са на власт!
  Дълга ше е тя,за да се сърдим на когото и да било,както и списъкът от близки и далечни съседи,от временни и трайни партньори…кого ли не сме довършили и най-вече себе си!
  Този тандем днес от суетни,сбъркани момчета “селски и градски суинги”,няма да да направи нещо повече,освен,да ни изпрати на бунището,тъй като и на Европа и на света ще им писне от нас…
  Ще стане,както при воините м.в.,когато,акълът на тогавашните парламентаристи им е стигнал при Радославв и Б.Филов,да се отчетат пред Вилхелм II и Хитлер с обявяване война на саксонско-протестантската демокрация наливайки вода във воденицата на имперска Русия…
  Заедно с други,ние трябва да бъдем новото ядро,което ще помогне на днешните демократични кълнове във великия руски дух,да не ни будалка с татарско-азиатски измишльотини за партийно единство…на което служи горесопосочения тандем,макар да подцених поне един от двамата,като прозвище,
  когато Буш го нарече Мистър Клийн,но правилно се ебавах с титлата “Октавиан”,роданачалникът на някогашна “Europa Augusta”!
  Трябва да отчетем,че е възможно-освен ако не ни изненада п р е з л я т о т о с о б с т в е н и я т н и н а р о д- Бойко да събере близо 20%,и ако обединени двете СДС-та на М.Димтиров и Иван Костов,добавят със зор 10%… тогава вече въпреки възраженията на Брюксел и Вашингтон,ще трябва,да бъдат привлечени и “Атака”,барабар с циганите и недоволните от Доган,които сега не смеят да гъкнат….
  Но нещата ще се променят,тъй като през 2040 г. Турция ще е вече нещо повече от някогашната Отоманска империя,а искаме или не,като “днешни” гяури, и всяко бъдещо правителство ще се съобразява с този факт,преди глобаните възможни стълкновения към средата на 21 в.
  Ако самите днешни леви и техните наследници,нямат акъл,каквито са били техните безмозъчни предшественици през 30-40 те години на м.в. по съдбовни въпроси в т.ч. и с обявяване война на Америка под маниятта на буржоазни парламентарни партии “бозаещи” на топло около двореца,толкоз па-малко ще е оправдано,да си въобразяваме,че поколенията ще ни простят,същото проклето късогледство,като това-разбираемо за БСП и ДПС- но не и за нас,като водещ интелектуален блок !
  Генералът подсказва такъв вариант при превес на националните приоритети!
  Кои други могат да бъдат! Освен еднакви с тези на пожертвователносттта на блога на Иво Инджев!

 9. За Емел Етем – така си е. Тя наистина трябва да бъде обявена за МИС НА ПРЕХОДА.
  И понеже темата засяга и някои офицерски чинове, изкушавам се да добавя нещо странично.
  Гледах сутринта по една телевизия двамата – Иво Инджев и Явор Дачков. Един слаб, фин, романтичен генерал и един рано затлъстял старши сержант-артелчик, към когото, изкушени/в политиката/ новобранци, продължават да се обръщат с наколенкаджийското “другарю старшина”.

 10. kaкво се занимавате с тая кифла. отвратителна и на вкус и на мирис като неиния “сергей”

 11. Чудя се как ректор на някой вуз (Великотърновския например) не се сетил да я направи и доктор хонорис кражба,ох… кауза.:)Боже, божеее! Прости ни, че търпим всичко това!

 12. Здравейте! Неведнъж пиша, че като се гледат “учителите”, лесно се разбират и “учениците” – спомнете си как действеният президент Саркози удостои през октомври 2008г. г-жа Надежда Михайлова със звание Кавалер на френския Орден на Почетния легион?! За какво и каква в случая е разликата в излагацията с майорстването на г-жа Емел Тошкова – точно никаква. Ето затова нашите си изцепки не тежат на фона на тези на “утвърдени демокрации”. Пфуу!

 13. Г-н Инджев,на 06/02/09 около 12.00 ч. бе излъчено интервю с Осман Октай,който се се изявява отдавна, и като противник на Доган,но и като човек познаващ тайните на взаимно изтребващите се главни “обръчови” фирми,и техните подставени лица,довели да изгреви и залези на последните елити .
  Тъй като втора безпринципна коалиция Герб-БСП би бил, и вероятен край на политиката,но и повод – не с л е д д ъ л г о – за саморазпускане на парламента,
  СКОРО ЩЕ КРЪСТОСАТ ШПАГИ – няма и как да се отлагат повече !!!
  А и при нов шум за “царските имоти”,веднага ще бъдат извадени НА ОЩЕ ПО-СВЕТЛО “червените олигарси”,докато се “пече” последната преграда пред падането на преградата пред еврозоната…и върви медийния шум “България евтино място за инвестиции,
  “сръдня” срещу чуждите неблагоприятни анализи,
  “кандардисване” за нови
  компенсации срещу извадени от експлоатация блокове,повече български суровини но на модерни прерабтватели,”анатеми” срещу държавно покровителство над кражбите,подписване на укази за елекронни съобщения с витиеви уговорки,но все в полза на М.Миков и т.н.
  Както се случва в съдбата на народите,много горчиви чаши,ще трябва,да се изпият,когато ги споходи “късмет” като нашия….но Бог бави но и не забравя!
  Следващото управление ще е дясноа-центристко,ако ще и на два хода като тройният скок!!!

 14. феодализъм, Царски капитализъм, Социализъм, ?Комунизъм?, Чекизъм,….
  Кой изобщо си мисли, че идва края на историята?!
  Предвид горното допускане за развитие на социално-политическата система няма нищо удивително в това, че на на тази госпожа, която сама по себе си е извънредна ситуация са и присъдили чин. Най-удивителното е, че се удивляваме все още.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.