С план в очите

„Изпълнихме, каквото обещахме” е изпразненият от обещаващи перспективи лозунг на червените при техния пореден предизборен фалстарт.

Дали си вярват, че като раздават на ръка бюлетини с реклама на управленското си самодоволство ще вкарат повече бюлетини в урните? Въпросът е с повишена чудност, защото от първа ръка хората си знаят колко сбъднато и обещаващо е тяхното битие.

Урнитолозите мълчат по въпроса за урните. Прелетните гласове тепърва ще мигрират.

Но докато чакаме да се измъти нов парламент, да разчетем какво ни казва разпространяваната от 4 март рекламна брош(ур)ка на БСП, на която лидерът Станишев дефилира с каска, без каска и без…свян ( понеже би трябвало поне малко да прикрие с някой смокинов лист фактът, че е момче, расло в смокинг, което няма нищо общо с хорицата, към чиято електорална подкрепа апелира, маскиран като пролетарий).

Ето какво преизпълниха, без да са ни го обещали:

Плана за най-боледуващ народ в Европа ( най-пушещият и най-напушеният, шампион по песимизъм, неверие и усещане за нещастно житие) по многобройни показатели- сърдечносъдови, ракови и т.н.

Плана за най-голям срив на доверието в управлението и институциите сред страните от ЕС.

Плана за най-бързо топяща се нация на континента.

Плана за най-много изоставени деца в домове, изоставени от държавата.

Плана за най-много дупки по пътищата на туристическата ни Родина-големи и безбройни, като лъжите им за строителството на магистрали.

Плана за най-вероломен съюзник, който няма нищо против да бъде язден като троянски кон в кавалерийските атаки на Путин и компания срещу Запада.

И така, с план в очите, ни лъготят!

8 мнения за “С план в очите”

 1. Брилянтна метафора!След тяхно управление винаги оставаме като изпепелени от плана им! Даже и влаковете остават изпепелени, камо ли хората, возили се с тях! И осколките от взривовете и пожарите се търсят поне година още! Затова пък, министърката им на бедствията и авариите ще си тръгне като майор, поради изчерпването на орден “Стара планина”.

 2. Текстът е направо класика!
  А как да придумаме леля Мара, комшийката, да не гласува още в 6.01 часа за тях? То си е стена!

 3. А червени емисари ще бродят из многострадалната ни родина, за да разясняват на електората “успехите” на Станишевото правителство. (неотдавна го чух по медиите, отразяващи някаква пресконференция на премиера) М-дааа …
  Ако с преизпълението на тези планове измерват успеха си, хич не ща да ми го разясняват – :-@ Платформата е ясна – уклон надолу и… надолу (лявото е само в упътването за (не)употреба)

 4. „Изпълнихме, каквото обещахме”, демек – „Откраднахме, каквото можахме“!

 5. Не че не си прав Иво, но защо преди изглеждаше толкова беззъб в собственото си предаване? Оставам с впечатление, че се сърдиш сега.

 6. Блогът на Иво Инджев може успешно да се публикува като сборник учебни текстове за млади журналисти.
  И особено за ЖУРНАЛЯТА..:-))))))
  Благодарим ти, майсторе !!

 7. И следователно ни се полага заслужена почивка от властта. Дай Боже завинаги.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.