Най-обичам да копам на Копа Кабана

Майорка…лешояди..Стара планина…белоглави…

Грешите ако си мислите, че току що произведената в чин майор Емел Етем ще бъде наградена и с орден „Стара планина”, с който Г.Първанов закичи някои видни лешояди. Поне не веднага, не по същия повод и не заради мършата, която всяко стадо си има, но при някои белоглавите биват употребявани за издиганите й на върха на държавата.

Става дума за 18 белоглави лешояда от Майорка, които, благодарение на защитници на природата, ще заживеят в Стара планина, където тези птици отдавна били изчезнали, информира в. „Труд” от Стара Загора.

Иначе от София вестникът има друга собствена информация по темата за бедствията и авариите, с които би трябвало да се бори Емел Етем. Този път тя се борила да интегрира ромите, някои от които били недоволни, че мнението на организациите им не било отчетено при съставянето на правителствената програма за тяхното интегриране.

От репликите й, за които ни осведомява „Труд”, става ясно, че е била права да не допуска медии до срещата с ромите ( не се казва само защо после се смилила и направила изключение за пратениците на този всекидневник). Гневен ром я обвинил, че се държи като старшина, който искал другите да мълчат, когато той говори. На което новоизпеченият офицер от резерва Етем отвърнала, че вече е майор.

„Сбирката” ( както я нарича авторът) се състояла в Министерския съвет, но се наложило да бъде преместена в Народното събрание, защото премиерът Станишев трябвало да даде пресконференция. Това, според Етем, било „знак на всевишния”.

Ако не сте разбрали смисъла на мъдростите, изречени от Етем, не се притеснявайте. Поне в мое лице имате още един „неразбрал юрод”, поради чтото не се срамете да се наречете българи.

Онова обаче, което се разбира абсолютно ясно от дописката, е че работата, с която е натоварена майор Етем, иска спешна намеса като при бедствие, което трябва да бъде овладяно, за да не стане някоя изборна авария, щетите от която ще се отразят дългосрочно на сегашната власт. Това е видно от командата й: „трябва да се действа по-бързо”, след което дала срок от някаква си седмица да бъдат интегрирани (ако не самите роми, то) техните предложения за програмата за интегриране, за да може правителството веднага да я одобри.

Това е. Идат избори и трябва да се бърза. По старопланинските чукари лешоядите може и да са изчезнали, но по върховете на властта са се загнездили здраво. Щеше да е хубаво да си направим бартер с Майорка, но там нашите (твърдоглави) едва ли ги искат.

Впрочем, нашите лешояди са се нагушили яко и нямат проблем нито с Майорка, нито с който да е луксозен курорт по света. Ако правосъдието си беше на място щеше да ги прати да копат. Те обаче свободно се разхождат до Копа Кабана – имат ( народ?) мърша, могат да си го позволят.

11 мнения за “Най-обичам да копам на Копа Кабана”

 1. Ключовите думи за спечелване на избори в България

  Голяма част електората на бсп живее с около 300 думи. Знае още 200 – 300, но не познава значението им. Затова се управляват лесно. Затова са лоялни. Затова са тук , а ние в чужбина. С тези думи правят изречения. Без смисъл. Те са ключ !
  200 – 300 !
  Не вярвате ?
  социално слаби, пенсионери, нашите, вашите, внуци, децата, родина, село, другари, другарка,
  училище, закуски, мляко, кифла, диплома, учителка, абитуриент, заем, рокля,
  социален, социалистически, цени, увеличение, помощи, пенсия, студент,
  избори, купeни, гласове, министър, кмет, депутат, диалог, предложение, другите, партията, листа,
  земеделие, реформи, ткзс, кооперация, каручка, аренда,гората,
  партията, мечти, бсп, избори, честни, ще направим, славна, история, те лъжат,
  солидарност, пенсия, помощи, увеличение, работа, заплата, мероприятие, програма,
  данъци, богатите, крадците, престъпниците, смет, сгради, не плосък, забогателите,
  европейски, фондове, програми, братя, съседните държави, балкански,
  престъление, споразумение, МВР, по-строги, мерки, измами, старите, хора, мутри, роми, интеграция, метали, митниците, реда, затвор, закона, бандитите,
  секс, бременост, раждане, младежи, девойки, младо, семейство, детски, надбавки, етнос, сирачета, домове, изоставени,
  детска градина, безплатно, образование, безплатни, учебници, дрехи, обувки,
  народ, фолк, концерт, патриот, певица, знаме, помощи,
  вестници, дума, труд, парцал, лъжи, четете, ние, истината, пишем,
  Русия, братски народ, съседи, освобождение, газ, нефт, бензин,
  турци, робство, Доган, братя, мюсюлмани,
  реституция, ограбване, несправедливо, разделение, класи, приватизация, корупция,
  имоти, измами, парното, тока, телефона,
  религия, опиум, църква, празник, светъл, попове,
  народ, нация, българин, патриот, хайдути, революционер, въстание, борба, славяни,
  храни, менте, високо, качество, бдс, грижа, ниски, цени,
  домашна, ракия, вино, бира, компоти, зимнина,
  кошница, хляб, лютеница, сирене, кремвирши, наденица, пилешко, олио, захар, брашно, дърва, въглища,
  пазар, свободен, държавна подкрепа, субсидия, протести, криза, промяна, система,
  животни, бездомни, кучета, стока, фуражи, зърнопроизводители,
  населени места, градове, села, райони, битуват, блок, вход, абонатна станция,
  здравеопазване, безплатно, лекарства, осигуряване, тютюн, пушене, джи пи,
  транспорт, безплатни, карти, бдж, междуградски, отопление, скъпите, коли,
  Министерството, програма, по линия, нови, работни, места,
  Правителството, обгрижване, План, проект, пътища, конкурс,
  София, боклука, Халите, крадците, дупките, престъпността, стари, рейсове, скандал,
  Общината, ще оправим, ние, можем, честно, управляваме,

  ————
  Ако изберете които и да е думи и ги свържете с препинателни знаци
  ще получите изказване на ляв политик.
  Няма да има смисъл.
  Няма отговор на въпрос.
  Има бързо ихвърляне на думи в пространството.
  Агресивно и нагло.
  На това се радва електората. Защото и те така говорят.
  Заучават думи, но не разбират смисъла.
  Ако има нещо – няма нищо.
  Опитайте :

 2. За мене това не е журналистика.
  Това е нов жанр от по-висш клас, който тепърва ще се разнищва, анализира и дефинира.
  Така е братко, всички “глави” на своето време са били оплювани и низвергнати, гонени и унижавани..

  П.С.Прочетете горното на бай Пешо и леля Пена от Злокучане, Вълчидолско.
  На края ще ви попитат – “Е, кво искаш да кажеш ??” Точен пример за електорат на БСП(ДПС)……
  Тъжна история, песимистични изводи, дано да не позная за това, дето си мисля..

 3. Специално тези лешояди са хора,които мислят,че мислят,когато просто пренареждат предразсъдаците си преживяйки,както след своето яко нагушване,така и след това на правосъдието!

 4. Това са нашите управляващи, услажда им се да командват, дори и ромите.Но какво да се прави сами сме си ги избрали, но щом в една държава майор командва генерали, не ни чака нищо добро, в една друга велика държава един ефрейтор комадваше генерали и видяхме докъде стигна.

 5. Цитирам анонимен коментар от блога на И. Бедров по темата майор Етем: „Освен това, отваряйки “Български майори” в Уикипедия, наред с имената на Олимпий Панов, Коста Паница, Атанас Узунов, Константин Никифоров вече стои и …. Емел Етем.„
  За цялата тази пародия и аналогиите с „онова„ време на комунизма когато всички „лешояди„ се награждаваха взаимно с орден на социалистическия „трУд„ и разни звания не ми се говори.В момента наблюдаваме същото.
  Но поне трима от изброените майори, са категорични русофоби доказани от българската история. Майор Узунов, тогава капитан, е защитавал Видин при нападението на сръбската армия по време на войната след Съединението. С един батальон срещу цяла дивизия. Коста Паница, О.Панов, Никифоров са се сражавали на Сливница.
  Та, за русофобите. Малко са. За това сме се превърнали в храна мършоядите г–н Инджев и ..така.

 6. Г-н Йосифов,

  Вие сте си направили труда да поставите диагноза с изброяване на елементите на заболяването ( забелязани под уникалния Ви микроскоп) , която задава отговори на много от уж отговорените въпроси за това що е то примитимизъм ( или балкански социализъм, както и да е…).
  Не просто е забавно, а си е направо фундаментално!

 7. Със забавното изброяване само на думите,Вие потвърдихте,че поне, Иво Инджев е събрал около себе си в блога мислещи хора, а не десетилетия вилнеещ
  социалистически примитивизъм….
  Ето,това е то самато фундаментално откритие, и ако зависеше от мен,бих го разпространил като уникално и до останалите блогове, и до сайта на софийския кмет,г-н hinkoff in any case also General…..и в памет на легенрадните герои от 1885 г.!!!
  Тъкмо сега би трябвало и И.Костов и М.Димитров да покажат и исторически и политически ръст….

 8. Ако Първанов и Станишев бяха умни,щяха да не се кичат с измислени прозвища и велики исторически прозрения като съюзници на Барак Обама,а да последват примера му по отношение на СОЦИАЛИЗАЦИЯТА и ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА В ИРАК И АФГАНИСТАН,КЪДЕТО този цветнокож техен колега,не се изкуши,да си го връща на своя предшественик,а видя и з х о д а в к о м п р о м и с и т е с т а л и б а н и т е и приемането на някои бивши врагове на САЩ и Запада във властта….а не в примитивната отмъстителност за един вероятно луксозен апартамент…
  И какво от това,”квадатурата на държавата” не е повод за умуване дали сватбата на царица Йоана или жилището на социалситически държавен глава,ще ни дойдат много нанагоре….
  Сигурно има и нещо,което не е изпипано докрай,но с тези символи си играем като селяни….с речник от 300 думи….без препинателни знаци и гарнитура от суперлативи…
  И в това е същото,до което е стигнал и В.Иосифов….
  То е и съвсем тясна пътечка за достоен изход,ако са разбере…..!!!!
  Всички ние, не сме нито талибани нито врагове на България!

 9. Прекрасна статия и коментар на г-н Йосифов!!
  Благодаря!

 10. g-n Iosifov e prav che goliama chast ot obshtestvoto ni lesno se manipulira…, no vsichki Bulgari po sveta imat pravoto da glasuvat i tova e edin ot nachinite da se podkrepi EU bydeshteto na BG, no za syjaleniie tova ne e taka. Za primer v Chicago na prednite parlamentarni izbori sa glasuvali okolo 3000 choveka koeto na 100 000 nashenci tuk e 3%.
  Tova e mnogo jalko !

 11. Господин Инджев, тези думички, които са постнати, ги поставете на индекс страницата на блога ви, по този начин всички овце когато търсят в Гугъл ще сте най-отгоре. Другото, което можете да направите е да предложите пакета от ключови думи и други да го поставят в блоговете си като връзките водят към вашия сайт.
  Елементарна СЕО кампания, но все пак не трябва да предаваме последната все още неконтролирана изцяло медийна среда бе бой:))

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.