Жени(те) на пиедестал

На 8 март един от официозите публикува информация, която си заслужава да бъде видяна в целия й блясък. И няма нужда от коментар, освен…

Жени Живкова облича магистрати в сатен
Прокурори и съдии с тоги за по 150 лв.

СОФИЯ. Съдиите и прокурорите ще надминат абитуриентите по стил. Топдизайнерката Жени Живкова ще шие новите тоги на магистратите, научи “Стандарт”. Тя вече е измислила и дизайна на облеклата.
Съдиите отново ще се обличат в черно с V образни деколтета, скрити дискретно зад красиви шалчета от вискоза в цвят екрю. Прокурорите пък ще се къпят в сатен. И двата вида тоги ще са от вискоза и полиестер.
Облеклата ще струват 158 лв. за съдиите и 149 лв. за прокурорите. Към цената на съдийската тога влизат и две шалчета.
Сумата за облеклата ще бъде удържана от ежегодните пари за дрехи, които се отпускат на държавните служители, обясниха за “Стандарт” магистрати вчера.
Жени Живкова вече е поръчала платове в черно и бордо за съдийските и прокурорските тоалети. “Тъй като става въпрос за големи количества, очакваме чак през април да започнем шиенето на тогите. Вероятно те ще са готови в началото на лятото”, обясни за “Стандарт” Живкова. Тя избрала максимално леки платове.
Шефката на “Жени стил” допълни, че няма да има летни или зимни тоги, а само една. С новите облекла ще се сдобият около 3500 магистрати в цялата страна”.

…освен да честитя:

Честит празник на жени(те)!

Жени(те) – на пиедестал! Бъдете живи и здрави, мили жени и ако можете, бъдете Жени! Това ще Ви гарантира стил, държавни поръчки в големи количества, бюджетни инжекции, избор на максимално леки ( до пълна властова прозрачност) покривала за важни телеса, окъпани в сатен и винаги победоносни ( V образни) деколтета.

Да не забравя важна част от поздрава в пожелателната му част: бъдете Жени, но непременно и Живкова. Това е задължителен аксесоар в модното дефиле, което е толкова тъмно червено, че чак е станало бордо.

7 мнения за “Жени(те) на пиедестал”

 1. 🙂 Нямат срам тия комунистически навлеци! Аман от тая неунищожима и непомръкваща живковска простотия! Не се накрадоха от тая държава, та още смучат! И в Парламента стои живковата наследница: какво бихте станало ако близък роднина на Хитлер би се оказал в Парламента на поствоенна Германия, и то само и само затова, че е роднина на Хитлер?!

 2. В предишжния коментар едно “муле” се зъби,за да накара зърното,”да поникне”,в този…. колко ли талантливи дизайнерки не са могли и да мечтаят за аксесоари на “олимпийски”/!!!!/, “съдийски”
  униформи, и кой знае,какви още “партийни” изобретателства…..
  Точно на 8 март от лъсна документално , по 1 канал ,
  съхранената по чудо втора част на простотията,когато всичко след Девети Септември бе и “Сърп и Чук”!!!!

 3. Всъщност нищо ново. Типичен пример за начина на управление в БКП (неизвестно защо преименувана на БСП). Нека погледнем само биографията на въпросната татова внучка: на 17 години е назначена в комитета по култура; след 1989-а, все още двадесет и няколко годишна, е избрана за депутат; междувременно е във Висшия съвет на БСП; дълги години обличаше българските отбори на олимпиадите, а поръчките ги даваше Иван Славков (татовия зет)…

  Та в този смисъл няма новина. Би имало такава, ако някой започнеше да протестира, ако прокуратурата се самосезираше, ако съдът осъдеше. Всъщност това е нормалното, което ТРЯБВА да се случи, но тъй като то никога не се случва, би било новина, ако се случеше :))

 4. Силно се надявам и ученическите униформи да се поемат от “Жени стил”, така де, наистина е “кадърна” живковата издънка и както е тръгнало,ще подмине дяда си в лакомията,съчетана с огромна простотия и наглост! НЕ СВЪРШИХА ЛИ ТИЯ БОЛШЕВИЦИ????

 5. За кви държавни поръчки
  (не)говорите, за кви пет лежа ????
  Та тя е ЖИВКОВА,
  в квадратните мозъци на по-прогресивната част от населението тръдно се побира друга фамилия.
  Е да де, сега почна да се уформя
  и ПЪРВАНОВИ.
  Да ни са честити !!!

  П.С. Що има глад да падне…
  сладко дремане….

 6. Някога дядовците обличаха във власт, днес внуците – в тоги. Тази приемственост показва…, че някой е гол.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.