Паричните потайности

Коалиционният пробив в дясното пространство е спусък, който неофициално провокира изстрела за старт в предизборното състезание. Очаквайте развитие на бързи обороти, както вече личи от първата вестникарска интрига, произведена светкавично след ( паралелно дори с ) новината за споразумението между ДСБ и СДС!

Сигналът, че това се случва е пред Вас: завъртя се контраинтрига с преразказ на уж тайна среща между Доган и Симеон, на която Сокола, ей тъй на, предложил изневиделица коалиция на царя. Царско-соколска. Нещо като крилата монархия с граблив нрав.

Някой много приближен да двамината, същински предател ( щом издава тайни), се промъкнал в редакцията и описал подробно кой какво е казал тайно да другия, барабар с нюансите на мимиките по лицата им. Само за Вас, на ухо, стига да си купите вестника.

Като стане дума за обороти, не можем да не се сетим за пари. Бързи пари на бързи обороти. Те със сигурност вече се въртят изпреварващо. Защото купуването на гласове, от което толкова шумно и дори автентично се възмущават медиите, далеч не се свежда до раздаване на левчета в ромската махала.

Истинското пазаруване на гласове, върху които да бъде повлияно в желаната посока, става далеч от скритите камери на храбрите репортери. И най-гадничкото в тази търговия е, че купуват ( евентуално) Вашите гласове като Ви манипулират медийно, само че от това не само не печелите никакво кебапче, но направо ви присяда, когато се събудите след изборната анестезия. А самите пари, вкарани в оборот, отиват в джобовете на манипулаторите.

Много се говори за корупцията в политиката и както си му е реда най-шумни в това приказване са т.н. „водещи медии”. Публична тайна е обаче, че за същите изборите са манна небесна. Официалният им приход е свързан с продажба на ефирно време, вестникарска територия и други подобни специализирани услуги. Той вече е достатъчно укорим от гледна точка на честното състезание, което всъщност е един голям пазарлък за онези, които могат да си го позволят.

Въпросът обаче е за неофициалния…Да сте чували някой някъде да го зададе? Не сте. Защото после няма да чуете вече за този някой, който ще бъде превърнат в един никой.

5 мнения за “Паричните потайности”

 1. Забелязвате ли как постепенно Великолепната осморка….наред с останалото “грабливо”,
  шизофренично и “тройно злокачествено и
  -противоприродно изобретение – започва да клони и към друго ц и ф р о в о изражение…
  Седморка,Петорка,Тройка и т.н. ….за да достигне и своя апогей в процеса….преди истинската “Голяма сватба”…с електората…
  България събра сили и се изправи в унисон със световната еволюция срещу една утопия през 1989 г.
  Тогава г-н Г.Първанов правилно прецени,че Царят,като дядо си и беща си по-скоро ще предпочете Каузата за е в р о п е и з и р а н е на Отечеството,отколкото,да помисли за бясъка на Короната и помътнен престиж….
  В такъв смисъл и от такива съображения,нито един от двамата на сгреши по отношение на партийна кауза с пройзводните и присъща историческа отговорност пред Историята!!!
  Единствено ще помоля в блога,учасниците да не се излагат и да не възприемат коментара за промонархически,по което съм се изказвал не веднъж и благодаря предварително….

 2. От ДПС очаквали НДСВ да се въздържа от крайни и емоционални изказвания,
  тъй като “целувка със смъртта” би могло,да бъде и ц е л и в а н е с “възкресението”,…аджеба не с проклятието на България,когато се опари и И.Костов на времето!Немам думи!!!…защо ме изпреварват….

 3. Пишете, г-н Инджев, за неща, свързани с изборите, за които комай всички се досещаме, но Вашето експертно становище на професионален журналист потвърждава опасенията ни, включително и най-лошите. Вестници, да речем, у нас почти не се четат (като изключим жълтите, които пак са си червени и особено много почервеняват преди избори). Но с телевизиите платените манипулации са особено брутални; отличник в туй отношение е Н.Бареков, които вече не е нищо друго, освен момче за най-отвратителни утринни поръчки…

 4. Не мога да разбера защо RE:Tv не даде ефирен час на г-н Инджев?!!!

  Аман от кънчостойчевци и сие пророци, които говорят като последна инстанция и то едно и също от 20 години…

  Не зная какво още трябва да ни се случи за да разберем, че трябва да се обединим –с уртикария или не- за да изметем от управлението на страната доганчо, майорката му, юналката и др.мъжки секретарки, алчното царче и свитата му, а най-паче Партията-столетница, незнайно защо преименувала се за една нощ в социалистическа-всички те-с дълбок комплекс от Иван Костов-знайно защо.

 5. Ако на следващите избори не изхвърлим БСП и ДПС от властта ще сме си виновни ние БЪЛГАРИТЕ!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.