Луд умора има

Когато някой ти каже на финала на маратона, че е време да се затичаш, най-вероятно си доста обиколки зад водещите бегачи.

Точно това се случва на българското правителство.В „дванайсет без пет” то се опитва да промени правилата на играта с партньорите от ЕС, предлагайки радикални промени в начина на взаимодействие. Казано сбито, Станишев и Калфин на практика упрекнаха ЕК в необективност към поверената им държава, като призоваха Брюксел да оценява дейността на София повече по преценките на базираните тук европейски представители, отколкото на „проверяващите”, изпращани периодично тук.

И си изпросиха отговор, който е много близо до ръба на презрението. Защото фразата на говорителя на ЕК Марк Грей, цитиран от БНР по този повод, означава точно това. Нищо , че привидно е казал простичкото „време е България да покаже реален напредък”.

Съобщят ли ти, малко преди да си ходиш в края на 4 годишен мандат, че е време да се размърдаш, значи те будят с оглушителна дипломатическа плесница. Тя идва в отговор на смесицата от неоправдано самочувствие и полупризнание за безсилие, какъвто е призивът на Станишев ЕС да отмени механизма за наблюдение над България и да го замени в същото време с повече експерти на място, които едва ли не да водят за ръчичка недораслото му кабинетче.

Да поставяш едва ли не условия на надзираващите ( които имат това право по силата на присъединителния договор) никак не е скромно. Нито пък разумно. То е като вица за Гарабед, който искал от шивача да му пришие балтон към копчето, което му занесъл.

Абсурдът е очевиден-още повече, че Станишев не за пръв път се натъква на отказ да получава подобен род преливане на експертна европейска глюкоза в ръководеното от него управленско тяло. Защо го прави тогава?

Отговорът е в звучната думичка камуфлаж- камуфлаж в голям тираж! Може и пропаганда – в полза на една крадлива банда. А защо не и смокинов лист- за гафа твърде обемист!

Не е много поетично, но по-етично не бих могъл да се изразя за едно нещо, от което се носи миризма надалеч, чак до Брюксел. Свързано е с едни напълнени гащи. Защото европейският провал на тройната коалиция, сглобена абсолютно безпринципно от формално несъвместими политически ( тъмни балкански) субекти на практика опровергава самата причина за възникването на този властови израстък върху снагата на България. Слепващият лозунг беше именно „европеизацията” и сега той се разсъхва пред очите на избирателите.

И не е задължително човек да е кой знае какъв психолог, за да забележи, че минаването от фазата на високото самомнение ( че можеш да казваш на проверяващия как и кой да те проверява), към противоположното състояние на самоунижение ( с просията за все повече експертна подкрепа) говори за едно: неувереност, прикривана с перчене и водеща до депресии.

Зле им се отразяват на нашите управляващи приближаващите избори. Дано устискат без да луднат напълно, че и без това станахме за смях да ни подсещат да се върнем на стадиона, щом изобщо участваме в състезанието.

15 мнения за “Луд умора има”

 1. Щях да го добавя към предишния коментар,когато преди броени минути изплющя шамарът на Мак Грей,
  но….сега върви още по-добре и съвпаденията до минути…..!!!! с “Тато-вите” защото просто си дойдоха на полагашото им се и с т о р и ч е с к о м я с т о …..
  Сега след гащите и “стадиона” освен за смях….какво друго остава с участници като един кмет,който не се явил,н,ам къде си,но назидатерно се изрепчил:

  “Щ е г и о т с в и р и м!

  Кой може да бъде така нагъл?
  На митинга предаван сутринта по Би Ти Ви се виждаха и “плакати” президента да “снемел чадъра” от н,ам когоси!

  К о й е в с ъ щ н о с т в е ч е з а о т с в и р в а н е?

 2. Да плачеш или да се смееш!
  Разпечатах този блестящ памфлет в 50 броя за моите безинтернетни приятели и познати.

 3. На шивашки работнички в Берковица г-н Премиера “премиерно и без умора”, бил казал,че държавата се нуждае от “интелигентно” ръководство…!!!
  И е прав!
  Понеже и аз като Любака от Пернрик,не знам да се смея или два плача,ще му кажа един виц за безденните Пена и Йованка покатериил се едната на раменете на другата пред кабинета на гинеколога,който преглеждал “една гражданка” изброявайки научно и на латинснки дори специфичните “карантийни” женски особености….
  Но се уморили и едната рекла на другата:
  “Ама Пено,ми да си одим ма,глей тая гражданка що работи си има та ние ли ,само с тия две голи п…….и ще моам..да раждаме ма!!!!

 4. Ставаш за поет мой човек ,чудесен рап си наредил. Разбирам ги тия неща ,с поезията де.Ето още малко изкуство- напиши нещо за картината на Салвадор Дали , “Фройд в полиморфна перверзия или българското дете яде плъх” . Засега се е сбъднало това това ,че Симеончо ще се прави на Фройд ,а и силиция за чипове е полиморфен. Станишев пък го наричат плъх.

 5. Що му намирате кусури на човека. Не му придиряйте толкова – той си е рокер. Или не беше – ватман беше. Не ватман – с бабите беше, за смех на кокошките стана. Сега е на ред психодиспансера(ама не знам кой).

 6. Кметът на Хасково заплаши -,че ще избяга в ЮАР. Това е свръх скандално ,а очаквах Станишев да ни зарадва с такова самозаточение 😀

 7. Отлична идея за разпечатване в полза на безинтернетни приятели и познати! Отлична!

  Това е пътят от Азия към Европа.

 8. -Дай си ми пацалките – на си ти куклите! – изплакало проблемното дете. – Ти нямаш парцалки, ти имаш задължения. – отвърнал му патолога.

 9. Господин Инджев, Вие сте авторитетен глас в българското медийно и уеб пространство. Нека използваме авторитета на този глас за каквото е най-добре – за просперитета на България.
  Дали ще побеждаваме или няма да побеждаваме, това не означава нищо за никого, но да сме хора през цялото време, това означава много за всеки и за всички.

  Да говорим напряко и да изтласкваме долнопробните властници от неподходящото за тях място – на главата на държавата.
  Да говорим ясно и прямо. Кой от какво лично е недоволен, с какво му пречи тази власт и да им казваме да напускат веднага. Ние няма защо да ги траем и да ги обсъждаме. Има защо да ги изгоним и то незабавно.

  Да говорим направо, разбира се, напълно в стила на вашия интелигентен блог, без никакви цинизми, вулгаризми и само с точни и ясни аргументи.

  Това правителство целенасочено поддържа неадекватно ниска МРЗ в България и така стагнира държавата без възможност за развитие.
  Това ми пречи лично в моя бизнес, защото тази политика ни прави скептични и няма как да си бъдем клиенти един на друг. Аз имам лични финансови загуби от политиката на Станишев и водещата го за носа БСП.

  Всъщност, това правителство не е легитимно, защото основната му част е от партия, която не участва в парламентарните формулировки. В този парламент има Коалиция за България, но няма БСП. Така беше в изборните листи от 2005. Тотално незаконна е настоящата ситуация в България. Ние няма защо да търпим това.

 10. Правителството и най-вече самият Станишев все повече ми приличат на заблуден и уплашен щраус, който дори не може да намери пясъка под краката си, за да си скрие главата. Ако има как да дойдат еврокомисари да управляват вместо него, а той да бъде нещо като почетен министър-председател с функции единствено да съблюдава дали няма да се разсърдят руските другари докато си кара трамвая облечен в рокерското си яке с нашивки със сърп и чук.

 11. До скоро не четях друго освен в-к “Стършел” – заради острата мисъл и чистия български език./и не само това естестево, съдържанието и гледната точка е най-важното все пак/.
  Истинско удоволствие е тази статия или памфлет /?/ на г-н Инджев, от всяка гледна точка.
  И искрено му благодаря за това.
  Дано повече хора имат възможност да четат в блога му – много полезно и удовлетворяващо за ума.

 12. Поставих коментар. Виждам, преценили Сте, че трябва да го няма сред коментарите на Вашата страница.

  Убеден съм, че работата на журналиста е да прави новините, без да участва в тях. Но също съм убеден, че журналистът е човек задължително, докато човекът не е задължително да е журналист.

  С нас или без нас, светът ще се промени. Аз гледам да участвам в неговите промени, въпреки че мога същевременно да ги коментирам.

  Моите уважения.

 13. И като трето ще отбележа, че коментарът, който коментирам във втория си коментар в момента се вижда и вторият ми коментар вече не говори за нищо. Но тъй като не виждам опция за редакция, затова пиша и този трети, иначе напълно излишен коментар.

  Придържам се към първото си мнение и концентрирам погледа изцяло върху него.

 14. Бойкооо, Бойко… К
  Като участваш в променящия се свят, научи малко (прочети) и за ИНТЕРНЕТ-а и уеб-пространството.
  Уместно е да се коментира, когато знаеш детайлите и технологията на публикуване, защото пускаш намеци A LA BTV.

 15. Г-н Инджев, в миналото бяхте перфектен в отразяването на събитията в политическото пространство и виждам,че все още сте такъв и сега,въпреки че ви отнеха правото на изяви в електронните медиил Статиите ви са изключително интересни и актуални с много точна преценка на ситуациите. Удоволствие е за мен да ги следя. Благодаря ви

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.