Много е шик шокирането й

Социалният министър в социалния тристаен коалиционен кабинет Емилия Масларова най-после се шокира ( и то от себе си, оказва се, но затова по-късно…).

Не се шокира от себе си, от обещанията си да заведе на море пенсионери, които извози на кино миналата есен.

Не се шокира от „невъзможността да бъдат удовлетворени” социалните искания, придружени с продължителни протести на медици, учители, работници, земеделски стопани и полицаи, дори ( един министър, ако е настоятелен в това да се изпълнят мерките в неговия ресор, но това не става, подава оставка).

Не се шокира от филма на Би Би Си за децата от дома в Могилино, който шокира милиони зрители на Запад- подметна по адрес на изоставените деца с увреждания в домовете , че те толкова си можели ( т.е. какво да се прави, това е положението).

Не се шокира от регистрирания отново напоследък български европейски рекорд по изоставяне на новородени деца, за което майките посочват като основна причина бедността.

Не се шокира изобщо, че България не помръдна от дъното на Европа като най-бедната държава с най-ниско платените работещи и най-зле платени работили някога граждани. Такава я завари това управление и такава я оставя-напротив, непрекъснато обяснява ( сега и пред Ройтерс), колко много са увеличени доходите и пенсиите.

Не се шокира от разминаването между твърденията за забогатяването на българите ( цели 5 пъти за 9 години по официални данни), но не помръдва от споменатото европейско дъно на мизерията.

Не се шокира от огледалото, в което се вижда ( бас държа!) най-скъпарски облечения, демонстративно богаташки дегизиран социален министър в Европа, където властите се надпреварват да зачеркват всякакви белези за разточителство, за да не дразнят народите си по време на криза.

Но се шокира от това, че самата тя пътувала ( без да забележи, моля Ви се!) с прекалено скъп билет до Южна Корея. Цената му от 17 000 лева се равнява на една пенсия за осем години, пресмята Ройтерс. „Шокирана съм”, пресметливо отговаря тя. И била готова, ако се налага да си го плати от джоба. Че доста хора биха се обесили, ако им се наложеше да намерят толкова пари на куп, тя дори и не се замисля-защо да се шокира излишно?

Да видим как н.в. избирателят, т.е. кръчмарят, ще си направи сметката на изборите, за които др. Масларова и компания си правят.

15 мнения за “Много е шик шокирането й”

 1. minaha 20 god ot nachaloto na prehoda, dokoga shte izbirame hora kato maslarova

 2. Прехода, всъщност отдавна е завършил Някои преминаха – повечето неможахме. Националното богатство отдавна е преразпределено. Ако някой се заблуждава, че още някъде има да прехождаме – лъже се. Вече парите са сравнително изпрани. Остана потенциал само в мръсните и долни бизнеси с дрога, убийства и . .. От прехода остана и един напълно изтрещял народ, чийто деца се избиват и гьонсурати като другарката министърка. Това, което ми е странно е, че още виждат възможност у нас след всичкото крадене, смукане, източване . . . за още по-голямо крадене, смукане, източване.

 3. btw случайно да знаете по каква точно важна държавна работа е била другарката в Кореа?

 4. За съжаление обаче не мога да намеря чужд сайт, който да потвърди че е фиксиран курса

 5. Qwe, договаряла е екскурзии за пенсионерите ни. Но не до Южна, а до Северна Корея, където ще им бъде проведен съкратен курс по ядене на кал и трева. Причината – плановете на ислямо-комунистите да управляват втори мандат, през който тези новопридобити умения ще бъдат от огромна полза на пенсионерите. Те ще им помогнат да оцелеят през вторият мандат и да гласуват за трети.

  Да му мислим ние, които не сме изкарали такъв курс…

 6. Ха-ха, страшно ми хареса ИСЛЯМО-КОМУНИСТИТЕ!Много точно!

 7. Аз съм пътувал до Южна Корея с полет София- Будапеща- Амстердам – Сеул. Билета в “икономик” класа струваше около 1800 долара. В “бизнес” класата е около 3000 $. Явно другарката е наела съвсем случайно някакъв специален чартър с някакви специални цени за който може да обиколи цялата Земя. Извинявайте за израза, ама ебаси наглостта. Това са 11 580 $ по днешен курс на лева. Значи за тези пари могат да стигнат до Сеул 6,43 обикновени Българи. Да не смятам с тези пари колко наши сънародници биха оцелели в тези страшни времена. Дори и с кисело мляко и хлебец. Ама нали вече сме в 21 век и сме част от обединена Европа. Защо трябва да оцеляваме, когато света върви на пред, а ние…? ГЛАСУВАЙТЕ за бсп и Аамед Доган. Те ще ни довършат. При нас лятото започна и временцето е хубаво, уйскито евтино,храната в изобилие…Голямата ми мечта е някой мой сънародник да ми каже …е вече и в България е така! За това мечтая и се моля всеки ден! Поздрав!

 8. Моля ви, въздържайте се от нормални изисквания към тези хора.46 години те създаваха един политически и икономически абсурд.Те трайно са усвоили като средство на управлението само лъжата, шантажа, заплахата… Те са толкова покварени, че не допускат че има и други възможности на управление – с добросъвестност, признание на грешки, вслушване в мненията на другите… Те замениха абсурда “социализъм” с абсурда “8-5-3”. Те са нещастието на тази страна,нейният застой в хода към демократично управление с напълно независими една от друга законодателна, изпълнителна и съдебна власт. Но… предстоят избори, нещо което ги безпокои и гнети. Надявам се след изболрите Масларова да бъде оставена в градинката си да копае и полива доматки.И голяма част от нейните сегашни сътрапезници.Вижте, да ги оставиме да печелят, но да не им позволяваме повече да управляват!

 9. По повод “отдавна завършилия преход”/que/,ще добавя само,че за пореден път през 20 в. Запада се изправя срещу утопията и илюзията за налагане на основни противоприродни ценности,осветени и от Библията…
  Сблъсъкът,бил той “шикозен” или “тръбен зов по площади и паланки” има и др. цифрови измерения…
  Въпреки идеализма си н а ш и т е съюзници от Запада се изправят със своето 50-60 -повече или по-малко-трилионо богатство срещу огромно ресурсно и много милионно население на планетата,чието острие е като “едва прибрани” ястребови нокти въпреки,а и поради кризата…за която г-жа Масларова и съидейните й покровители в т.ч. и от друга столица,нямат необходимия капацитет ,освен с гуповати “придворни” умения,познати още от времената на римските “популари” и далеч от разбирането за шикозност,освен разбира се ако не си добавят и “телесни впечатления” след “нагъване” на “пелмени”…..

 10. И ако горното не е вярно,защо тогава ЕС увеличава кризисния фонд от 25 млрд. щ.д. само – и при това – за цялата Източна Европа,а не съжали Великобритяия,Швеция и Д А Н И Я!!! примерно с някой левови емисии …..

 11. Почвам да се страхувам, че пияният от отчаяние “кръчмар”, ще Атакува урните и с това отново ще даде шанс на мазната соц.-демагогия да оцелее.

 12. Очевидно е,че нещо като първи иконоимчески срив след Втората световна война и “априлското” географско приближаване до Европа на Барак Обама,ще трябва,да е подгряло “манджата” за
  назряваща,по “телевизионерски” надписи- втора карибска криза,от хора,които,няма как да помянт тъгата на адмирал Ямамото…”Не направихме нищо повече,освен да събудим един гигант и да го изпълним с решителност…”

 13. “..да ги оставиме да печелят, но да не им позволяваме повече да управляват!”(Д. Аврамов)
  Съжалявам, г-н Аврамов, не мога да ви подкрепя.
  Съвсем неотдавна въпросната г-жа Масларова възложи на фирмата на съпруга си поръчка за 5(пет) милиона лева. Малко се зашумя в медиите по случая, и след това пълна тишина.
  И това е само случай, разкрит от медиите….
  И като се знае колко е добра нашата разследваща журналистика(за ДАНС и МВР не говоря, те с наши другари не се занимават), мога да си представя що кирливи ризи има да се извадят на яве.
  Та, при една нормална власт и правоохранителна система, въпросните ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ първо да минат през скенера на пълното разследване на собствеността им, и следкато се конфискува краденото и си ИЗЛЕЖАТ полагащите се наказания(на топло),
  да си бизнесменствуват на воля колкото си искат..
  Като стане……казал разочаровано Вуте…..

 14. Какво ли е да пътуваш за толкова пари?! Хайде представете си – това трябва да е каюта поне 10квМ ,от незнам си каква кожа кресла – с възможност за истинско спане и масаж.Сервира се задължително черен хайвер , десерт с злато (а не руска салата от КЕНАР на филийка) до тук с фантазията . Наистина това е най скъпия билет ,лукса не можем да си преставим.Но МАСЛАРОВА е трябвало да види как е -все пак министрите не са обикновенни хора. Не можеш да сбъркаш черен хайвер ,особено ТЯ

 15. Две поредни недели гледам предаване за Хърватска – показват Загреб и Сплит. Изумена съм! Дори след война, за 10-15 години, тези хора са далеч пред нас! Дори пенсионерите по улиците им изглеждат различни – не са измъчените, оскотяли от недоимък български пенсионери… Нямам обяснение, как след всички извадени на яве кирливи ризи на това безмозъчно управление, все още има някой, който гласува тази агония да продължава!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.