Приравняване на примерите:пример за безпримерно помирение

Ако има важна политическа сила, която да се бори последователно срещу възкресяването на „призраците от миналото”, „ровенето на костите” , „идеологическото противопоставяне” по отношение на „затворената страница от историята”, свързана с комунизма, това е БСП.

Не щеш ли точно от БСП отвориха костницата с непрочетената страница от историята и извадиха призрака на противопоставянето на показ с предложението си в парламента да бъдат реанимирани активните борци ( срещу капитализма и фашизма) като…герои от войните.

В името на националното съгласие, сполуката за България и едноименната й коалиция, консенсуса, помирението, забвението и благоговението (пред каквото кажат , само мир да има по света и международното положение да не е напрегнато), се съгласявам с това на споменатия призрак да бъде присъден легитимен статут на герой.

За целта е необходимо нещо много простичко като редакционна поправка в така правилно, мъдро ( и въобще не предизборно, ама никак) лансиран законодателен текст: към определението за героите, които, да се съгласим, не подлежат да коментар (в името на съгласието) да бъде добавена една дума. Но не за самите тях, а за характера на войните.

Съгласни ли сме, че от началото на миналия век с прекъсвания, но отново и отново, по нашите земи се води идеологически мотивирана гражданска война? Това е теза, застъпвана често именно от историци с ляв уклон. Хайде да се съгласим.

Тогава ми се вижда безспорно, че въпросът се урежда с лекота , като се уточни, че става дума за участниците не просто във войните, а именно ( или също) в „гражданските”.

Тогава и хилядите заклани, заровени живи, бутани в пропастите, давени, заливаните с бензин и палени, пребиваните до смърт с тояги и хвърляни на прасетата в концлагерите жертви на героите, за които говори БСП, също ще получат статута на „участници” във войните. Защото в гражданските войни , като и във всички други, има две страни. Но в гражданските гинат сънародници от една и съща страна. Нима това не е основание да получат поне статута на “участници”?

Не че посмъртно признатите за също такива герои на гражданските войни мъртъвци тепърва ще придобият вилни места, апартаменти( продадени изгодно или дадени под наем на богати араби в годините на гадната демокрация), големи пенсии, „първа космическа” в образованието си ( както и на деца и внуци), скок на високо в професията и т.н….

17 мнения за “Приравняване на примерите:пример за безпримерно помирение”

 1. Много тежка и неприятна тема.
  Отвратителна наглост!
  Но – в цифри: след 9.09.44 г. за ок. месец у нас са убити 20-25 хил. човека, после и т.нар. “Народен съд” – още 2800 – т.е. почти 30 000.
  Толкова са жертвите от участието ни във войната.
  Справка – в Германия Нюрнбергският процес осъжда на смърт ок. 250 отговорни за престъпленията на национал-социалистическия режим; в окупирана от САЩ Япония осъдените на смърт военопрестъпници са 7 (седем)!
  Ами, прави са комунягите – за такива ударни резултати в унищожението на собствения народ трябват награди.
  Ще поставя въпросът, при среща с бъдещите демократични народни представители, как смятат да решат законово връщането на тези добавки и на т. нар. “народни пенсии” от наследниците на тези престъпници.

 2. Пример за безпримерно помирение –
  хилядите заклани, заровени живи, бутани в пропастите, давени, заливаните с бензин и палени, пребиваните до смърт с тояги и хвърляни на прасетата в концлагерите..
  Лустрация (за 2 Х 20 години) & кастрация, казва един приятел – дали не е прав…..

 3. Аз пък предлагам да възкресим идеятя за един лустрационен закон който да покрие всички комунисти, куки, агенти, разузнавачи и техните помагачи и ги лиши от право да заемат 10 или 15 години ръководна държавна длъжност.
  След като комунистите сами си смениха името на партията преди 19 години, сега ние да им сменят името на измислената антифашистка организация от Активни борци на Активни крадци!!

 4. Но подлежи на коментар,че …” в и м е т о н а с ъ г л а с и е т о по примера на французи,испанци,
  руснаци,американци и т.н. е
  п о н о с и м о,тъкмо уточнението “гражданските”… защото Робеспиер,Гоя,Долорес и Франко ще се обърнат където лежат….с изключение на колегата на Марат,на когото “петлите” и до днес, не прощават,но нейсе…
  А ,така българите, ще се окажем и по-сговорчиви….стига да го приемат и онези с “левия уклон” и модерните лули….на които ще им хареса един Чейни,да е по класово !!!! по-непримирим ,отколкото ТЕ към внука на един цветнокож с висок скок в професията..,ама много висок!!!
  Междувпрочем,тъй като се смнявам,че ще приемат “единствено възможния “тесен и плитък брод”,както ми казваше д-р Дертлиев,много години преди Вас след разговор с А.Луканов…няма как с такъв и др. исторически багаж,да стане интерсно самото предизвикателство и мнозина-дай боже-да бъдат опровергани от самия “елит” АБКФ чрез любимата партия…

 5. Никога не можах да разбера откъде тези престъпници черпят своята безпримерна наглост!
  Убийствата без съд и присъда, много често просто заради моментно хрумване, са били извършвани точно от тези, които сега, по предложението на комунистите, би трябвало да бъдат титуловани “герои от войните”. Откъде накъде?! Не ми го побира главата!!! Такова безпримерно безочие!!!
  Няма да забравя, баща ми е разказвал как негова учителка от хасковската мъжка гимназия, млада жена тогава, е била разстреляна заради факта, че е била ръководителка на младежката организация “Бранник”. Всеки от нас със сигурност знае много такива примери. И тези пладнешки убийци трябва да станат “герои от войните”?! Срам и позор!
  Това, което е необходимо да се направи е да се осъди официално комунизма като вредна за човешкия род идеология. Идеология, която противоречи и на практика руши основни закони на човешкия морал. Идеология, която е, ако не повече, то не по-малко престъпна от национал-социализма. В Германия и Австрия съществуват закони, които забраняват пропагандирането на национал-социализма и създаването на партии и организации на основата на тази идеология. Това е необходимо да се направи и по отношение на комунизма. Тотална забрана, а не издигане на пиедестал! “Герои от войните”! Не ги е срам!

 6. Аз предлагам следваща стъпка – да си построим отново мавзолей, да изровим мумията и тържествено да я положим в него….

 7. Кой е човекът със знамето?И каква е неговата история?

 8. Не просто “войните”, а “гражданските войни”!…
  Направо си е гениално!

 9. Ох, Иване, Иване, защо не ги изтреби тия червеношийки!!! Наглост, безочие и никакъв морал (всъщност непознати думи за болшевиците!), за смях пред света станахме, наред с кражбите, корупцията и голямото лъготене!!!

 10. Предлагам да се спре със спекулацията по темата антифашисти и извергите – надзиратели и управи на затвори или най – обикновени биячи, които са хранили свине с трупове на затворници или арестанти! Това са различни неща. Такива съдисти винаги обичат тези професии! Антифашистите – партизани, нелегални, ремсисти, борили се срещу фашистката диктатура преди — ти септември, 1944 са част от световната антифашистка съпротива и им се полагат привилегиите, които са приети за антифашистите по цял свят. И възтановяването на тези техни привилегии не е “изравяне на кокали”, а дълг на всяко о-во. Друг въпрос е, че Т. нар. БСП сега, предизборно се сети за това, което е още едно доказателство за демагогията на “най-голямата лява партия” И това си е чиста подиграфка на тези паразитиращи в-у лявото просранство ояли се не от вчера “комунисти”!
  Доколкото за гражданската война, то тя е реално течала и в нея, както и във всяка война са се вихрили най-долни човешки страсти, предизвикани от жаждата за мъст или, просто изливане на натрупана яд. Простотията ходи по хората, не по гората!
  но, това не значи, че трябва да бъдат оневинени или реаберитирани извергите, доказни садистични убийци, преди Девети, както и след!

 11. Българските леви сили през цялата си история са олицетворение на бъл- гарския фундаментализъм и терори- зъм.Моят баща по времето на Георги Димитров е бит да се пише в паспор- та македонец а по късно пак насил- ствено да е българин.Свидетели сме на насилствено смяна на имена от комунистическия режим с побоища убийства.

 12. ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН
  Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.
  [Препратки от актове]
  Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.

  (2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.

  [Препратки от актове]
  Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:

  1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;

  2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;

  3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения “Народен съд”;

  4. моралния и икономическия упадък на държавата;

  5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;

  6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;

  7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;

  8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;

  9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;

  10. безогледното унищожаване на природата.

  (2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:

  1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;

  2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;

  3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;

  4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:

  а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;

  б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;

  в) лишаване от право на собственост;

  г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;

  д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;

  е) лишаване от гражданство;

  5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;

  6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.

  Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.

  (2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

  Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.

  ————————-

  Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

 13. Нечувана наглост, исторически гьонсуратлък и цинизъм е да да се окичват отново с привилегии мандраджийските терористи, чийто боен героизъм е поразявал най-много някой въоръжен със сопа “монархофашистки” пъдар (а, пардон!- забравих най-чутовния им боен подвиг: избиват на легло и 50-ина тежко ранени немски войници (не от SS, а обикновен Вермахт, повечето май австрийци) в Жабокрек.За комунягите- какво да говоря, но опозицията в Парламента протестира доста мижаво срещу този позор. Значи няма пари за сираци и онкоболни, а за тези оядени изверги има? Някои форумци твърде ги идеализират- били “част от антифашистката съпротива… Дрън-дрън! Антифашистката съпротива е патриотична-Армия Крайова в Полша, (с известни условности)- Макитата във Франция, дори автентичния национален комунизъм на Тито в Югославия- докато нашенските шумкари са си чиста московска агентура- диверсант срещу собствения си народ.

 14. Ало, червения бок.., пардон пипер!Никъде по света антифашистите нямат привилегии!Вярно, че простотията ходи по хората и ти си едно такова доказателство. И други ти го казаха -така наречените антифашисти в БГ са били болшевишки агенти и са действали против собствената си държава в полза на СССР.ПОЗОР!!!

 15. БКП/БСП се опитва да употреби за предизборна политическа пропаганда най-високата трибуна в държавата, също както употреби за грабеж своето участие в изпълнителната власт. Целта на предложението им е да раздухат изкуствен дебат втсрани от главната политическа тема – КАДЛИВОТО ИМ УПРАВЛЕНИЕ. Хитро избраната тема цели да лиши от актуалнаст оценката за самата същност на политиката им във властта и да стегне редиците на излъганите червени избиратели, за които всяка разумна барикада днес е повече от животоспасяваща. Струва ми се, че и показните акции на ДАНС уж срещу ислямски фундаменталисти не трябва да се изваждат от контектса на предстоящите избори. И това е още едно важно основание, точно чрез вота, да да лишим от възможност децата на бившите активисти да си играят с огъня…

 16. Нашите шушумиги не бяха антифашисти 1938 когато фюрера усвояваше Централна Европа, не бяха такива и 1939 когато фюрера и вожда си поделяха Полша, не станаха такива и 1940 когато фюрерът “усвояваше” Западна Европа, а вожда Финландия, Прибалтика и буковина, не бяха антифашисти и когато приветстваха “синеоките рицари” на 1-03-1940 вече и у нас. Нашите рубладжии станаха “антифашисти” когато Адолф изпревари Йосиф през юни 1941 г.
  Извод: да им дава пенсии и привилегии работодателя – Съветска Русия!
  В нашата Република на работниците и селяните, нотабилите на която бяха подобни “мандраджии”, баба ми така и си отиде с 29 лв. пенсия за 40 г. труд.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.