Ройтерс дипломачка герберите

Ето един цитат от световна медия по нашенски, не особено световни въпроси, който предизвиква размисъл като за световно ( в рамките на родните вълнения):

“Дипломати от ЕС поставят под съмнение решителността на Борисов да разсече здравите връзки между политиците, съдиите и престъпните босове заради предполагаеми негови връзки в миналото с подземния свят в България”, отбелязва агенция Ройтерс.

“Ще имаме достатъчно гласове, за да съставим самостоятелно правителство. Отхвърлям възможността за сформиране на коалиция”, казва кметът на София пред Ройтерс.

Дали между готовността за самостоятелно управление на Борисов ( с неговите „предполагаеми връзки в миналото с подземния свят в България”) и готовността на Ройтерс да цитира съмненията на европейски дипломати има връзка?

Вие как мислите?

10 мнения за “Ройтерс дипломачка герберите”

 1. Борисов не е готов за нищо друго освен за лакардии, ефектни за пред народонаселението. Ако зад думите му имаше поне малко свършена работа като доказателство, че не са само празни приказки, нямаше да се е оплел така със всичко в София. Няма нищо, дето да е направено с уми и разум, никъде не се вижда последователност и ангажираност. Пич е, ама да ходи по барове и да сваля мацки с рамбовския си поглед. А ако иска да е политик, да вземе малко да се пообразова, да попътува и пообщува с чужди политици… дори и разговор с кмета на Белград ще му е от полза. А ако продължава да я кара през просото в близко бъдеще и кмета на Тирана ще го надмине- всякак: и умствено, и инфраструктурно. Това имат предвид Ройтерс и дипломатите со кратце. Барем според мене. Бойко обаче не слуша. Най-тъпото е, че просто отказва да въведе нормални процедури, а кара све на пожар, в последния момент и на бесна импровизация. Затова града е на вили и могили. Жал ми е, че е така, защото Мутробойко има потенциал, има дар слово, има усет за лидерство, ама ги пропилява точно по Мутробългарски – заради пуста хайманащина. Казал на една моя позната по повод процедурите около неприятен инцидент с имота й, който беше повод за сериозен медиен скандал преди 4 години: “Абе, е.и й майката на полицията! Нема ‘се притесняваш, ше опраиме нещата.“ Оатавям настрана как говори пред непознат, как нарича институцията, призвана да се грижи по конституция за “оправянето на нещата“, изобщо – тоталното безумие на цялата речева ситуация, достойна за циганин-каруцар, а не за кмета на европейска столица. Ама как ще оправи Той нещата? Нали като тръгне да ги “оправя“ ще налети на тия, който са ги “объркали“ и ще се окаже, че са били авери на авери на авери на него самия. И ще им каже “Абе, б.л съм й майката, да се оправя тая, бе, А ако нещо се разписка, клъц и готово, бе!“, или нещо от сорта.

  Когато заемаш важен пост не можеш да огрееш навсякъде и да се месиш във всичко. Но можеш и трябва да създадеш правила, по които твоите служители да “огряват“ навсякъде. Правила, които да са постоянни, ясни и еднакви (барем що-годе) за всички. А наш Бойко е на всяка манжда мерудия и във всеки казан той да бръкне. Как да му се помогне? Как да се научи? Ще поиска ли да чуе?

 2. Явно още нашата мила държава и народ не сме стигнали дъното! Акваланги и плавници ще трябва да си купуваме за това дето ни гласят. Дано не съм прав, но си мисля, че точно запознатият с огнеборството “каратист” ще ни завлече при дълбоководните обитатели на океана. И след това, който знае да плува и си има частна подводница ще се измъкне от ужасният капан. Дори да не съм специалист или анализатор, то се вижда на къде ще ни подкарат. Прозира по посланията на бодигарда- генерал. И по начина на подреждане на словата му и по мисленето му.От тук на татък очакваме всички мръсници на Земята да правят заговори и конспирации с новото правителство и да не му дадат възможност да направи и километър магистрала. Мамка им “фашистичка”! Така ще постъпят гадовете. Дано не съм прав!

 3. Здравейте! Четейки написаното тук, си спомних (според мен подходящ за новината) епизод от повтаряния наскоро филм “Пътят към София”. За тези, които са го гледали – английският “таен” майор Сен Клер, възмутен от думи на дипломата Позитано, му просъсква дословно : “Ненавиждам, когато някой се държи като пожарникар!”. С извинение към практикуващите тази смела професия, не мисля, че тя е близко до това да се ръководи държава. Просто, защото вероятно изисква друг, различен манталитет от “работа на пожар”. Ако имаме разум, опасността от “скорошно разгаряне на огъня” би могла да се избегне, помислете!

 4. И без да бяхте задал въпроса накрая щях да кажа “има”. Аз бях информиран само за второто съобщение на ройтерс, но след като прочетох първото събрах 2 и 200 🙂

 5. .
  Ами с Бойко премиер (и Гоце президент) ще се уповаваме на Лениновото “Чем хуже тем лучше”.
  .
  И наистина, хората ще излязат на улиците и ще пометат властта само когато стане абсолютно непоносимо да се живее в България.
  .
  А жалко, защото другаде не е необходимо да се разруши страната та да се смени властта.
  .

 6. Вечерта преди убийството на Георги Илиев ББ е бил в компанията му… как може хем да си приятел с престъпници, хем да се бориш с престъпността?! Все едно съдия изпълнител да е дружка с тези, които трябва да изрита от домовете им, как става тази?

 7. Бившата (но непрекъсната и досега)близост на Б.Б. със Симеон Сакскобургготски беше осигурявана и продължава да бъде осигурявана от общата им остра езикова недостатъчност. Доколкото езикът на човека е материалният израз на неговата мисъл, то истинската диагноза и на двамата е пълна липса на каквито и да е политически идеи. Б.Б. не може да разсече никакви връзки на мутрите с когото и да било, защото и мисленета му, и езикът му са охранителски.
  Не е задължително добрият политик да бъде добър оратор. Но при всички случаи трябва да има яснота по определени политически проблеми. Което означава да има позиция по тях. Може ли някой да посочи една-единствена позиция, която Б.Б. да е формулирал и да е отстоявал еднозначно и докрай. Отношението му нито къв Г.П., нито към С.Ст., нито към С. Сакс… е било категорично и ясно. Може би само към Иван Костов. И сега по ирония на съдбата точно до неговата помощ ще трябва да прибегне. Така близкото бъдеще ще трябва да впрегне два несъвместими вола в българската политическа бразда – човекът с най-ясната политическа мисъл на българския преход, и другия, неформулирал досега нито една конкретна политическа идея, освен стреллбата напосоки по управляващите със самоделната си охранителска рязана пушка.
  Чудя се дали наистина не е по-добре Б.Б. да си получи собствено мнозинство, вместо да повлича в неизбежното си политическо потъване а ла Кобургготски и новоочертаващата се десница. При всички случаи опасенията на европейския съюз относно бъдещите действия на Б.Б. са основателни. Те са опасения и на всички сериозно мислещи десни хора в България.

 8. ББ няма как да управлява самостоятелно. И той го знае, разбира се.

  На мен ми е по-интересно дали наистина е готов да остане в опозиция, ако алтернативата е коалиция с БСП или ДПС.

  Колкото до въпроса; смятям го за реторичен.

 9. Еееех, Х Х Х, защо трябва стане абсолютно непоносимо да се живее в България, за да излезем на улиците? Такъв ли ни е националния манталитет??

 10. Отново ни чака голям срам като българи! Представете си: министър председател да е бодигарда на бай им тошо и на алчното кобургче…Кой още трябва да се упражнява във власт? За възможностите на ББ да управлява държавицата красноречиво говори софийското дередже. Даже и да не ни бе известно кои са му аверите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.