Да строим живота нов с Горбачов!

Горбачов направи ново откритие. След като успя да ускори разпадането на най-голямата империя в света ( за което милиони отпаднали от неземното съветско притегляне сателити и сателитки сме му благодарни, но чугунените глави никога няма да му простят „предателството”), той продължава да откривателства.

Наскоро той определи партията на Путин като по-лош вариант на КПСС. Може да се поспори. Не за друго, а просто заради очебийния факт, че партията на Путин е КПСС. Болшевиките са променяли названието на партията си толкова пъти. Просто го направиха още веднъж.

Малко по-рано Горби посъветва Америка и нейния нов президент Обама да си направят перестройка. Хм, доста коварна форма да антиамериканизъм…

Сега , разширявайки идеята за перестройката, вече препоръчва на Г-20 да приложи лечение на пазарната икономика чрез намеса на държавата в нея. Тук вече трябва да се разбере с Путин, който пък на икономическия форум в Давос се скара на Запада да започнел да се държи пазарно и да не позволявал държавна намеса.

Ако идеите на Горби са толкова продуктивни, както се оказа перестройката му за СССР, имам предложение: спешно да го поканим да съветва Сергей Станишев по партийни въпроси. Това ще позволи на България бързо да реши задачата с дългоочакваното разпадане на партията, която е по-добрия вариант на БКП ( в разграбването на страната). Нали Станишев и без това търси съветници от чужбина? Защо да не го внесе тогава от родината си?

6 мнения за “Да строим живота нов с Горбачов!”

 1. Г-н Инджев,може и да бъркам ,но винаги съм мислила ,че Сталин (извинявам се за израза)може само пасти да яде пред Путин.Примерите са много,достатъчно е само да си спомним Поликовская,а за култа към личността – нямам думи.И не.по-добре ще е да не дава съвети на нащо премиерче.

 2. Барак Обама е подел агресивна компания за да наложи възгледите си, да мархинализира опонентите си и увелии подръжниците си,дори чрез студиото на Джей Лено,където не е стпъвал дествуща президент,а той ще го направи в четвъръртък…за да покаже човешката си страна…
  след подпис за бюджет в Конгреса на стойност 3,6 трилиона,което плаши и демократите…
  Държи за три неща: образование,здравеопазване и залага на алтернативин енергийни източници и подгони “идиотите” от
  Wall Street ,както се изрази един сенатор…
  Важно е “техните” царедворци,да не му помпат изкуствено рейтинга за кратък период,което няма да пробуди икономиката…
  Горбачов,по-скоро да последва примера на Сула,за когото единствено се знае,че с неподозиран кураж,се е оттеглил достойно и навреме…
  Защо да “мъчи” и себе си и другите?
  И след г-жа Тачър,светът ще го запомни с добро за епохалното му дело!!!!

 3. Г-н Инджев,
  Знам, че няма да публикувате мнението ми, тъй като налагате цензура на несъгласните с вас, понеже блога си бил ваш и каквото прецените вие, това пускате. Е това не е ли същия комунизъм против когото се “борите”. От вас по-голям комунист не съм виждал.
  А що се отнася до Горбачов, краката трябва да му целувате.Той е вашият човек.Путин не го харесвате, защото не играе по свирката на Америка, а за вас тя е вашата родина- не Православието на България и Русия. Или не сте толкова интелигентен за да разберете коя е борбата в световен мащаб.С всяко свое мнение го доказвате/неинтелигентността си/.

 4. Г-н Независим,

  Вероятно сте толкова независим, колкото и “знаещ” в прогнозите за онова, което сте толкова сигурен, че знаете: че няма да бъдете публикуван, понеже претендирате да знаете нещо, които ви се иска да е така, за да сте прав в твърденията си на страдалец, жертва на ужасната ми комунистическа цензура…
  Ако и четяхте, поне онова, което коментирате с такова самочувствие на предсказващ бъдещето ( нещо, което с тази реплика опровергавам, може и да регисгрирате факта ), щяхте да забележите, че на Горбачов му “целуваме краката” ( и то без да е виснал на бесилото, на което, такива като вас, всезнаещи, но не четящи, май, биха го качили).
  Самият факт, че около свирката на вашето въображение обединявате Горбачов и Путин е достатъчен да ви пожелая нови занимания на откривателството на Америка като родина на несъгласните с мъдрите ви прозрения.
  А че не съм толкова интелигентен- признавам си, така е! Иначе щях ли да да си давам труд да ви отговарям?!

 5. Господин Независим, православието е слаба гаранция – православна Русия преди месеци прегази православна и суверенна Грузия, а православният президент на православна България и до днес (доколкото ми е известно) не е взел отношение по този въпрос. Освен това, както със сигурност Ви е известно, Република България се намира в политически и военен съюз с две други православни държави – Гърция и Румъния.
  А що се отнася до подината – на мен лично руското православие никаква родина не ми е, както, за Ваше сведение, не ми е родина и така мразената от Вас (защо ли?) Америка.

 6. Горбачов изглеждаше добродушен и безобиден чичко.Но Путин направи толкова мерзости.Смъртта на Политковская ще му тежи на съвестта.
  Защо добри хора като руснаците си патят от такъв президент?Толкова ли го харесват?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.