Майстор на спирта

„Знаете ли, че”?

Имаше навремето такава вестникарска рубрика ( за любопитни вести, невинна до инфантилност със своята плахост, предвестник на днешни „жълтини”, „клюки”, „сигнално жълти” и др. подобни).

И така: знаете ли, че Румен Петков, който навремето беше и министър на вътрешните работи, а сега е ( отново) само адски, дяволски важен кадър на управляващите социалисти ( редовен сътрибунник на шефа Станишев по партийните трибуни), е заслужил най-после признание за неговите комбинативни качества?

Великият комбинатор, този висш партиен ум, най-сетне е удостоен с титлата „Заслужил майстор на спорта”. Връчена му е в родния Плевен, откъдето започна неговият провинциален възход към националното падение ( с извинение към плевенчаните, сред които със сигурност има доста повече заслужили да бъдат „столичани” от много от претендиращите за тази съмнителна „титла” живуркащи тук).

Не познахте, ако сте предположили, че званието му е присвоено за присвояването на някакви пари ( нали като се каже Р. Петков все за пари, за черни каси за червени цели се намеква). Нито пък се има пред вид тяхното „ усвояване” ( термин, наследен от соца, когато разликата между присвояването и усвояването минаваше по тънката линия на дебелашкото поведение на онези, които имаха достатъчно тлъсти връзки да избегнат въпросите за свойски присвоените средства).

Познавам човеци, които с наслада разказват, как са „усвоявали” стотици и хиляди литри бензин на строежа на НДК в София, изливайки резервоарите на камионите, за да отчетат безумно количество курсове срещу съответното безхаберно заплащане. Представяте ли, след като шофьорите ( това е факт, виждал съм резултата с очите си) са построили вили от този „бизнес”, какво е ставало по веригата нагоре?

Но да се върнем нагоре…

Също така не сте познали, ако сте направили връзка с незабелязаното от прокуратурата едноседмично пътешествие на тогавашния шеф на МВР Румен Петков през декември 2007 г. в един от най-луксозните курорти на света по повод любимия през настоящия мандат на червените спорт – мотоциклетизма ( нали самият Станишев язди столетницата, пардон- мотор, с надежда да бъдат пришпорени някои младежки симпатии) !

Майсторски ход в историята на чиновническото нахалство беше Петков да поведе делегация от трима министри и един заместник-министър ( че и булките на повечето от тях) на шампионат по мотоциклетизъм в столицата на европейския лукс Монако за близо седмица време.

По-късно на Българската федерация по мотоциклетизъм, обявена за спонсор на „мероприятието”, оглавявана от близкия приятел на Р. Петков, другаря му Богдан Николов, бяха отпуснати от бюджета още милиони левове. Както би казал миличкият мечо Пух: колкото повече, толкова повече ( наглост, подплатена с държавна пара).

Но се оказа, че др. Петков получава званието „Заслужил майстор” за „развитието на кореспондентския шах”.

Като един недоразвит индивид, който има представа от шах (макар и да съм бил кореспондент) няма да взема отношение за „кореспондентския” такъв.

Не мога обаче да не кажа най-подходящото нещо за този състезател: наздраве!

4 мнения за “Майстор на спирта”

 1. Преди всичко искам да кажа че ви уважавам като журналист и за мен е чест да имам възможност да коментирам ваши материали.
  Нашите политици притежават доста “таланти”,не може да им се отрече комбинативното мислене,та вероятно Р.Петков е “заслужил” това звание,иначе как да си обясним милионите Евро в Швейцария.
  Поздрави и бъдете здрави.

 2. Primer za jurnalisticheska gordost sa poschvanite v saita vi kasi napomninia po ejednevnite temi i poseshtenia na balgarskoto rakovodstvo po chujbina,dalechna i bilka.Napalno spodeliam konstataciite v tiax i mislia che e neobxodimo da imat po goliam dostap i do lude,koito niamat komputri.Vashite razsajdenia ni praviat saprichastni s vas,tai kato nie vsecialo gi spodeliame.Badete takav kakavto ste

 3. Милият, Румен Петков, много е прозорлив.Г-н Инджев познанията по “кореспондентски шах” много ще му трябват, защото като влезе в затвора само с това ще си запълва времето.

 4. Вчера http://svejo.net
  спря този текст.

  Добавянето на линкове към vladimirproperty.com е забранено

  Не разбирам защо. Не е анонимен. Няма нищо обидно.
  В цял свят има конкуренция сред полицаи, дедективи,
  прокурори, съдии, кметове, политици, президенти, , , ,

  Вижте цензурирания текст :
  Добър ден Министър Миков,
  бих желал да направя едно скромно предложение.
  България е в криза и бюджета на МВР е ограничен – най-бързо
  ще се променят заплатите на полицаите като: в 1-во,
  4-то и 5-то Районо на МВР да се увеличат с 50% заплатите.
  Който не си върши работата – преместват го в 3-то, 2-ро, 9-то.
  Полицай от 6-то РМВР, който е доказал хъс и смелост за работа
  да се премести в 5-то РМВР. Повишения са нужни.
  Така да стане в големите градове на България.
  Наказаните офицери се изпращат на улицата с патрули.
  Така ще се гарантира “смелото сърце” на патрулиращите полицаи.
  Министър Миков, Вие не коментирате риска на редовите сержанти
  по време на работа. Ако срещу тях има нарушители с връзки
  е нормално сержант да обърне глава и да се прави на разсеян.
  Имат семейства !
  Ще бъда горд гражданин на Родината ако Вашия екип
  приеме моето предложение.
  Владимир Йосифов

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.