Радостен лай пред ПЕС

Ключовите фрази понякога са нещо повече от крилатите, които все пак отлитат, докато ключовите могат да отключат вратата към тайните помисли на онзи, който дори не си дава сметка какво е казал.

Точно това се е случило в Брюксел, където в предразполагащата среда на европейски другари лидерът на БСП Сергей Станишев, представяйки книгата си „Защото сме социалисти”, е изпуснал радостта си от страданието на половината свят с признанието, че:

„КРИЗАТА Е ШАНС ЗА НАС…”

Обедняването, страданието, банкрутирането на милиони хора по света окрилява Станишев. Признал си го е в Европейския парламент пред ПЕС, Партията на европейските социалисти ( ПЕС да не се бърка с нещо, което лае лакомо и маха гладно с опашка при вида на кокала на властта в ситуация, когато страдащите хора ръфат огризки в ситуация на икономическа криза).

Този изблик на цинизъм трябва да бъде чут, видян и разбран от повечко български избиратели!

21 мнения за “Радостен лай пред ПЕС”

 1. Спомням си, че на последните избори в Италия, г-н Берлускони беше казал на на социалистическия си опонент – “Вие наистина се грижите за бедните, след всяко ваше управление количеството им нараства”.
  :)))

 2. Той знае добре,че Фед увеличи количествените улеснения до 1,75 трилиона,че Медведев гони предстоящо модернизиране на ядреното въоръжение от 2011 г.нататък ,но че в т.ч. и по демографски проблемирСАЩ не се тревожьт от руските намерения и не са подложили на а н а л и з системата на ПРО!!!
  Но веднъж убедил и Солана да дойде в Пловдив през април ,употребата на г л а г о л и т е “цвиля” и “лая” с а с и късогледо “к о м с о м о л с к о”
  удоволствие,което не се вписва,в прогнозите /на “коза за надцакване” в Филипополис,
  Пл.Орешарски /за по-лоша от очакваната криза,но не се “връзва” прогнозно и с нуждите на кака Пена,когато ходи “по нужда…”
  Когато й “запука” все ще измислят поредната….”жабка”…

 3. Кризата наистина е шанс за Дмитриевич и болшевишките му подържници, за които всеобщото разореение е единственото основание да съществуват. Сред плашилата, с които дисциплинират безпомощните си избиратели, освен ФашизЪма, Демокрацията и Костов, сега се зъби Жестоката и Внесена от Вън КРИЗА. На фона на тези чудовища Живков, Луканов и Виденов изглеждат като добри домашни духове, на които си заслужава да се помолим за спасение. А ако не вярваме в духове – Сергей е на разположение.И его команда : Доган, Симеон и други фалшиви спасителни обръчи за давещи се в кризата…

 4. Здравейте! Не става ясно – г-н Станишев ли е виновен за “…обедняването, страданието, банкрутирането на милиони хора по света…когато страдащите хора ръфат огризки в ситуация на икономическа криза”? И не е ли наложително продължаващият десетилетия, вече ясно чий, “изблик на цинизъм трябва да бъде чут, видян и разбран”, но от всички мислещи хора по света? Къде са мадофците (и подобните му) и възползвалите се от него и чрез него? Г-н Станишев не казва нищо по различно от “продавача на надежди” Б.Обама – просто нямат друг позитивен избор – казват това, което ще се хареса.

 5. Г-н Георгиев,

  Става ясно това, което авторът е казал ясно, еднозначно и разбираемо за всеки пес ( нямам пред вид никого лично): че Станишев се радва на чуждото, ако може и на световното страдание, което му се вижда добър шанс за ловене на партийни дивиденти. Не че това е нещо ново, но е достойно за отбелязване, когато говорим за опитите за мимикрия на “модерните леви”…
  А иначе, че американците продължават да ” бият негрите” в очите на онези , които не желаят да видят кой е президентът им днес, също е “ясно”…

 6. Нашият премиер (ватман, мотоциклетист на родината, а в последно време и лодкар) продължава с безумните си круизи и поголовна излагация! След нафуканото държане пред Евронюз (вероятно защото е социалист), дойде ред и на представянето на едноименното книжле… в Брюксел… Гледам репортажите по телевизиите и се питам: как ли възприемат заглавието “Because we are socialists” европейските министри, евродепутати, еврокомисари, граждани, че и европейските социал-демократи или социалисти? Премиерът с най-корумпираното правителство, на което бяха спрени стотици милиони евро, поради простичката причина, че се крадат, премиерът на държавата, чиито президент (и съпартиец, т.е. socialist) я превръща в съветски сателит, този премиер, чиито кабинет, министерства и чиновници не могат и не искат да се справят нито с престъпността, нито с надвисналата икономическа криза и безработицата, която ще е последва, отиде лично в Брюксел да даде отговор, защо държавата на която е премиер е символ на корупция, грабителство, ненаказуемост, мизерия и бедност.
  И отговорът на всички обвинения бе простичък и кратък, заявен открито и дефиниран по напълно разбираем начин: “Защото сме социалисти”! А дали така мислят от Партията на европейските социалисти?

 7. Ашколсун….”продавачът” на надежди най-много ми “допадна”,защото е забавно и “ново” в сравнение с шаблона,около коварния империализъм и “трудещите се маси” възхитени от самоотвержената борба на Мартин Лутер Кинг….
  Ясно ли е сега,защо турци,гърци,сърби,румънци,
  македонци,албанци и др. трябва “да ядат” ряпа….!!!на такава интелектуална висота….и след Могилино…!!!

 8. Г-н Инджев, отклонявайки се от темата, но не смятайки въпроса за незначителен, може ли да помоля от време на време да публикувате статистика за посещаемостта на вашият блог, в частност на някои отделни публикации.
  Разбира се, съзнавам, че статистиката, която се пази на блога не може да отчете точно – някои потребители отварят по няколко пъти текстовете, част от публикациите пък са препечатват на други места из Интернет, или пък се отпечатват препредават на хартия, и васе пак смятам, че би било интересно за много от читателите Ви да добият известна представа за количествените измерения на Вашата аудитория.
  Предварително благодаря.

 9. Наистина кризата е шанс за хората, да се отърват от дивият капитализъм, и да се постигне социализъм с човешко лице. Социализъм, който болшивиките мразят. И за това, те ни докараха див капитализъм. Но разбира се СЕРГЕЙ е имал предвид(под-съзнателно), че това е шанс за него. Да не се види до къде е докарал страната си. И да не се разбере за фалшивата статистика. И така да му се размине съдбата на Виденов, което е най-големият му страх. Точно за това, наистина се радва на кризата. ,.. ,.. ,.. А за социализма мисля, че тряба да е естествена основа на капитализма. Нека капитализма е тухлите, които ще поставим ние с инициятивноста си. Но нека има и основи, поставени от държавата.

 10. Заглавието по-скоро трябва да бъде Лае като ПЕС. Поздравления господин Инджев!

 11. Oсвен опера в Пекин през 2010 г.по 1000 от труда на Маркс,вече има и мангаверсия в Япония,но най-пламенната упоритост на традиционния комунистически читател,не е била надмината ………..д о с е г а…………
  в тон с марксистката доктрина за триумф на пролетариата в класовата борба със заимствани елементи от бродуейскиет мюзикъли и представленията в Лас Вегас…..освен
  ………..по нов начин………..
  от модерни рволюционери с дължимото пролетарско презрение !!!!!
  …да не би да става дума за нещо подобно?

 12. Господин Инджев, приятно ми е, че се опитвате да разбирате какво пиша и аз. Пояснявам – “страната на неограничените (според мен за крадене) възможности” не бие негрите, а просто “изби рибата” в световен мащаб. Справка – “случките” не само с AIG (Фани Мей и Фреди Мак също планирали изплащане на бонуси от държавната помощ); световният печатар Nо 1 Бернанке щял “да дава” още 1,2 трилиона долара, а иначе САЩ отдавна са фалирали; “досегашните резултати от спасителни” акции – например един е днешният (за втори път т.г., но дано да продължават) масов протест във Франция…Сетих се отново за призива на един американски журналист към неговия народ – “Да не бъдем тъпи, колкото си искаме!”, но, явно не само за американците, е трудно да се борят със себе си, а за някои, бих казал – дори е невъзможно. Убеден съм, че при наследството на Буш(мена), Б.О. (а не само този ръководител) не знае какво да прави, той просто няма печеливш ход при така изработената система. В ситуацията напомнянето за яснотата “кой е президентът” е излишно – той е независим, в онзи смисъл.

 13. Г-н Георгиев, Родните “мадофци” са във висшия партиен съвет на БСП и сред спонсорите на Първанов. С тяхна помощ тов.Сергей смята да пребори Поганската Северно Американска Криза. Затова ни продава предизборно-румени соц. надежди, на които ще повярват само малцина-защото са социалисти…

 14. Г-н Иванов,

  Казано на шега, трябва като някои политици , които се радват на хубавите въпроси, да кажа сигурно “благодаря Ви за въпроса”. Защото по някакво свръхестествено съвпадение, точно днес блогът чупи досегашните си рекорди по посещаемост и прочитане:
  До момента в 13.52 ч. общо 13929 “бройки” ( казвам бройки, защото със сигурност има читатели, които посещават по повече от веднъж) и явно до края на деня границата от 14000 ще бъде прехвърлена. Не знам на какво се дължи този скок, може би на факта, че вчера написах и публикувах 5 статии…
  Иначе досега дневната бройка варираше между 8-9 хиляди и 13000…
  Нямам статистика за отделни публикации, електронната броячка смята посещенията и прочитанията за деня.
  Броят на публикациите до днес е 426 ( от тях май четири или пет препечатки или текстове на други автори).
  Коментарите са 5966
  Спамът е 149 броя ( предимно нищо не значещи общи фрази на руски език!).
  В някои класации,например за чисто политически блогове( като Alexa.com, където на второ място се е качил днес сайтът на БСП, следван от блога на Иван Бедров и на Атака), от близо половин година този блог е на първо място.
  В други по общи, където се “състезава” със сайтове и блогове, някои от които с разлекателен характер, или пък списвани от цяла редакция ( като в класацията “топблог” 100) в момента е на 20 място, а в частта за политически блогове на същата класация- на 10-то място. Пак там има рубрика за най-четени блогове за последните два дни и за последните два месеца, където този блог присъства в десетката ( нагоре и надолу в тези рамки в различни дни, стигайки понякога до трето място в двудневната класация).
  А причината да не занимавам публиката с тази статистика е само в това, че може да прозвучи самохвално…
  Защото 14000 читатели и посетители на ден е равно на ( че и повече) на тиража на средно голям национален всекидневник ( колкото и сравнението да не е напълно адекватно поради спецификата на двата типа медии-вестникът, все пак , се чете от повече от един човек, макар че от форума разбирам, че има читатели, които разпечатват и разпространяват мои статии на хартиен носител…).
  Бях решил да дам този отчет в началото на април, когато се навършва 1 година от създаването на блога, но ми дадохте повод…

 15. Малко допълнение отностно разясненията за посещаемостта на този блог. От около половин година посещавам редовно страничките със статиите, като през това време “заразих” със публикациите и редица мои колеги и близки. За повечето от тях написаното тук се възприема като споделена истина с пълна достоверност относно анализираните теми и злободневни проблеми. Четенето на останалата преса (визирам “Труд”, “24 часа” “Стандарт” и т.н.) се е превърнало в забавна игра, в която повечето читатели търсят най-голямата тъпотия за деня или най-невероятната глупост, пробутана като непоклатима истина от световно значение. Така че “тираж” от над 10 000 на този блог си е съвсем реална и според мен постоянна величина. Особенно когато става въпрос за истинност и разбиране на същината на дискутираните въпроси.

 16. G-n Georgiev,

  wie sigurno i sam na wqrwate w towa koeto pishete. Moshenici ima nawsqkyde i towa ne me uchudwa, no da prinizqwate taka narechenata strana na neogranichenite wyzmovnosti do strana na neogranichenoto kradene si e chista fenshtina. Wie imate li si ideq kakwa chast ot swetownata nauka se syzdawa w USA i kakwa chast ot razwoinata deinost syshto.

  Tezi gluposti za faliraneto pone az gi slusham ot 20 godini, a weroqtno po-wyzrastnite ot 50 i poweche. Koj pechata 1 trilion bez da predizwika drastichna promqna na silata na walutata si ???

  Ima hora deto sa gi uchili da mrazqt wsichko swyrzano s USA. Towa koeto se sluchwa tam e plod na nesywyrshenstwa na sistemata i choweshka alchnost. No to e taka. Takiwa problemi shte ima winagi i wyw wsqko obshtestwo….

 17. Г-н Георгиев, че етикети като “страна на неограничените възможности” понякога предизвикват противоречиви усещания в зависимост от това кой какво възпитание е получил и какъв жизнен опит има, е факт. Както и етикетът “България – Швейцария на Балканите” – всички знаем, че е, най-меко казано, бая преувеличено. Всъщност, ако имахте чувство за черен хумор щяхте вероятно да се съгласите, че фактически България е страна на неограничените възможности… за някои…
  Напълно ясно е, че няма съвършена политическа система. Но също така е напълно ясно, че общественото устройство на държава като САЩ и всъщност всички общества, базирани на демокрацията превъзхожда със светлинни години наложеното със сила в ссср и изнесено отново със сила в Източна Европа след Втората Световна Война държавно устройство, наречено комунизъм.
  Демокрацията разчита на личността, на нейната инициативност и положителни качества и се стреми да създаде общност от свободни хора, които, макар и несъвършени, се опитват да направят най-доброто, което е възможно в даден момент и да изградят основа за просперитет на следващите генерации.
  Комунизмът е диктатура на едно малцинство, най-вече над личността, особено тази, която се опитва да се изяви самостоятелно и да се отличи от масата. С една дума, вкратце, както във вица: комунистите се стремят да няма богати, докато декабристите (например) са се стремили да няма бедни.
  Ето това е разликата между САЩ и западните демокрации и евро-азиатският социален експеримент, коствал живота на милиони невинни хора.
  Въпросът не е дали в САЩ бият негрите (между другото “негърът” Мартин Лутър Кинг бе застрелян, вероятно от мразещ негрите убиец, на 4 април 1968 г., а днес САЩ имат “полу-негър” президент, направете си сметката за това, какво означава “страна на неограничените възможности”), въпросът е дали България ще продължава да се ориентира според директивите на един, все още имперски настроен руски политически диктат, или ще се присъедини окончателно към общността на цивилизованите, демократични държави.
  Демокрацията не е съвършена, но по-добър обществен ред не е измислен засега. Ако се не лъжа, това са думи на У. Чърчил.
  Между другото, станишев е толкова социалист, колкото аз съм негър (щом си даваме примери с негри през цялото време). Между него и социалистите или социал-демократите в Швеция, Германия, Австрия и пр. има планини разлика.

 18. Г-н Георгиев, защо влизате в този блог или държите да подчертаете, че в България социалистическата идея не е умряла ???

 19. Макар с огромно закъснение, благодаря за предоставената информация. Наистина е интересна, а в добрата посещаемост на блога не се съмнявам ни най малко, самият аз съм редовен читател от времето на създаването му.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.