Голям праз(ник) за мафията

Тези от ФБР потвърдиха най-лошите очаквания за себе си: не четат, а само пишат. Написали доклад за организираната престъпност, в който споменават и българската мафия!

Абе, аланкоолу, както казва един народен любимец тук, ти не четеш ли? Има си източници на информация и присъдружните им средства за информация, които разпространяват единствено меродавното им мнение . Вода от извора трябва да се пие, вместо да се плюе в него!

Само преди броени дни, на 19 март коскоджа ми ти директор на Главна дирекция „Криминална полиция” Калин Георгиев каза на брифинг в МВР в София, че в България няма мафия. И шефовете му Павлин Димитров и Михаил Миков ти съобщиха отдавна същото. Ама не, мафия, та мафия имало в България!

Българската мафия не е мафия. Тя е нещо като октопод – инвалид с 4 или 5 пипала – така каза полицейският началник тук, според когото ставало дума за ( някакви си ) 4 или пет престъпни картела. Голям праз(ник)! За мафията.

Отгоре на всичко и в. „Лондон дейлю нюз” да вземе да цитира доклада на ФБР, вместо да се позове на къде по меродавния източник г-н Георгиев.

ДАНС разследва фереджето,
Яне – вола под телето.

А пък там във феберето
правят като оня дето
не чете,
а само пише,
не е чудно – тук мирише!

Ей на тази писарушка
пеем тъпичка частушка.
Нека тъй да разбере
как се спори с мевере!

6 мнения за “Голям праз(ник) за мафията”

 1. Американците да си гледат Америката. Няма какво да ни се мешат имаме ли мафия – нямаме ли. Като са толкова отворени трябва да знаят, че мафията е сицилианска, камората е неаполитанска, якузата е японска. Нашите хора нямат и име даже. Другото го знае всеки. Като гръмнат някой всички медии съобщават, подробности за “бизнеса” му и никой не си задава въпроса що се щъка свободно този човек, а не е в затвора..Само за да го гръмнат ли? Едва ли.

 2. Аз също съм на мнение, че тези от ФБР преценят не съвсем правилно. Все едно аз да взема да твърдя. че в Италия има мафия. Много е общо. Има мафия в Италия, но някой по-посветен (по една или друга причина) в мафиотските гешефти вероятно с право ще ме коригира и ще уточни, че има Камора, Коза Ностра, Ндрангета, Сакра Корона Унита и вероятно още. Точно така, понеже са вътре в играта и нашите компетентни лица, споменати по-горе, знаят, че има 4-5 картела, а не мафия.
  Питам се, щом са толкова осведомени шефовете на МВР, защо не предприемат нещо срещу картелите? Вероятно ви е правило впечатление как, щом служител на един картел малко го застрелят служителите на друг картел, веднага цялата компетентна преса вади на бял свят съвсем точни информации като се започне от това с какво се е занимавал приживе въпросният предал Богу дух картелчик и се стигне до там дали е имал бяла пломба горе-ляво-четвърти.
  Е, щом се знае и не ги изхващат, значи някой не си върши работата както трябва.
  А тези от ФБР са слуги на световния империализъм и хич не бива да им се обръща внимание.

 3. Що е то праз? И има ли той почва у нас с титани на мисълта?

 4. Ето едно “логично” обяснение:
  “До този момент София не е осъдила нито един високопоставен политик за корупция и не е изпратила зад решетките нито един криминален бос, пише Ройтерс. Запитан защо никой не е уволнен или наказан за замразените пари от ЕС, Станишев отговаря, че подобно действие ще донесе краткосрочни политически дивиденти, но не и конкретни резултати.” /БГНЕС
  http://news.v2.bgnes.com/view/722936

  Разбирам, че коментарът ми не е по темата и моля за извинение. Хрумна ми тази сутрин да погледна дипломната работа на Дмитрий – “За ролята на униформата …”. За съжаление, никъде не можах да я открия онлайн. Има ли някой идея, къде може да се открие това “безценно” произведение?

 5. Аз това намерих:
  http://meto76.blog.bg/viewpost.php?id=266662
  Наздраве!
  Пол – мъж, но няма семейство и деца, а “ръководи” държава!
  Няма трудова книжка, защото никога не е РАБОТИЛ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.