Партиен дим над партийния дом и над закона

Не знаех, вероятно и повечето от Вас не знаете, че председателят на парламента Георги Пирински е доказан нарушител на закона. И не в миналото, за което можем да предположим ( той е единственият „елитен” представител на червената номенклатура, достигнал до днешния връх на властта след кариера, започнала още на „детска възраст” от живково време като заместник-министър на външната търговия). А с днешна дата.

Пирински, живият мост между живковизма и неговият днешен мутант БСП, отказва да изпълни решение на съда, с което Малина Петрова, автор на разследване за палежа на Партийния дом, е трябвало все пак, въпреки забраната на Пирински, да бъде допусната да снима в тази обществена сграда част от документалния си филм.

Това стана известно от думите на Люба Кулезич в студиото на сутрешния блок на „Нова телевизия”. Люба Кулезич попита защо ли Пирински първо е забранил, а после, въпреки че 6 месеца Малина Петрова е обжалвала това решение и е спечелила в съда срещу този произвол, председателят на парламента отново отказва да допусне камерата в сградата?

Отговорът, вероятно, се съдържа в казаното също от Люба Кулезич, че в БСП знаят кой запали тяхната светиня. Защо беше запалена, знаем и ние- пълната мобилизация и консолидация на носталгиците по комунизма, много от които само месеци по-рано изглеждаха силно разколебани , или поне стреснати от провала на собствената им вселена, показа кой има полза.

В БСП знаят, но не искат да споделят с нас. Държат да си запазят партийните тайни за себе си. Както се самосвалиха от власт веднъж, отстранявайки Живков, втори път, оттегляйки Луканов, трети път, заменяйки Виденов, така и на самозапалване , разбира се , се способни. И когато някакъв си съд им пречи, нямат проблем- подминават решенията му с характерното за робовладелците презрение.

И за да бъде символиката още по-задушлива, като дим от перманентнтата димна завеса на „прехода”, научаваме, че именно днешният кабинет на Пирински в същата каменна сграда е бил най-силно засегнат от пожара. Какво ли „куче е заровено” там (както казват руснаците)?

14 мнения за “Партиен дим над партийния дом и над закона”

 1. А ние наистина ли искаме да знаем?

  Блажени са незнаещите…

  Какво можем да направим ние, простите “роби”, след като има “робовладелци”, които ни презират с поведението си? С какво ззаровените кучета ще променят или засрамят робовладелците? Та те са толкова отнесени от властта, с която разполагат, че не се интересуват от сегашните си гафове, какво остава за предишните… И, както стана ясно по-рано – убеждават големия брат, че при нас всичко е по мед и масло, че си имаме реформи, че всичко е наред. А скоро ще си поискат и джобните пари, които големия брат наскоро спря… а за нас остава да сме кучета и да се чудим кой кога и къде ще ни зарови… Тъжно, но факт.

 2. Едва ли има останали следи, поради което парвенюшката наглост на “пирински” е още по-отвратителна!

 3. Недосегаеми, каквото и да си говорим.Кой друг не би изпълнил решение на съда, нали качулките веднага ще се появат..

 4. КЛЕПТОКРАТИЯ- ХХХ- обяснява всичко, но не на всички.

 5. Gotham City и Gotham Bulgaria. Ерозия на правовата държава от горе надолу.

 6. Не се възмущавайте, не се чудете!Параходът потъва правилно.През следващият мандат,бабата партия ще си почине(не спомине)и ще си направи ревизия на спечеленото.След козметични структурни промени ще е готова отново да ни обещае това което никой не може.Има ли мислещи хора които да си представят,че някакви следи ще са останали след пожара?Тук е видно,че не ги е страх от разобличения,просто трябва да си знаем,че тук командват те.Всевишните…

 7. Драги колеги,относно – бих к а з а л основателно-за историческата роля на журналиста Иво Инджев!!!
  Mного бе казано и прочетено у нас и във вселената….
  Но с този пореден шедьовър той “подвключва” нашите спомени на свидетели и участници в прилежащи събития със свещи на площада и бдения около въпроса: “И д е ли… ?”
  Когато превеждах на въпросния парламентарист,той се въртеше още около покойния Луканов, само като Гошето…а БКП сипеше-заедно със СССР, огън и жупел срещу империализма
  Промените извикани от живота като прагматичен нтернационализъм
  на тройката Обама/Байдън/Клинтън,
  бяха немислими,но вече са
  факт,макар и късно,за всички нас…б л а ж е н и т е !!!/по dshal /

 8. А какво би станало, ако Заяков (Пирински) например го очакваше дебела глоба (от собствения му джоб), покриваща всички щети, пропуснати ползи и разходи по администрация в двоен размер, придружено с тримесечно раирано присъствие “на топло” ??
  Защото за мене това е реалното възмездие за умишленото му нагло нарушение на правилата, хармониращо с държавния му ранг.
  Но, като си имаме президент (агент Гоце), който да дава пример как се насърчава неизпълнението на съдебни решения на Европейския съд в Страсбург….
  Добре че “арменския поп” в москва го чу….

 9. Председателят Пирински не е обикновен човек. Той е шеф на парламента. За него съдебните решения не важат. Правилно не се съобразява. Не е длъжен. Не може човек като него да изпълнява някакви си решения на някакъв си съд. Това е за обикновените хорица.
  Както сте почнали, още малко ще го накарате и с автобус да ходи на работа. Не става.
  Всеки да си знае мястото. Законите са за това – да се спазват от обикновените хора а не от разни председатели на Народни събрания.
  Като не сте доволни – идват избори, изберете си друг председател. Аз така ще направя!

 10. Организирай демонстрация в защита изпълнението на едно справедливо съдебно решение и аз ще дойда!
  Подозирам, че няма да организираш такова нещо!
  Никой не прави у нас истински неща, истинските неща са забранени!

 11. Уважаеми( ма), (мо) Аспера,

  Защо ти не покажеш нещо истинско – като начало, името си?
  После покажи как се правят митинги по лична покана.
  Ще дойда да се науча.
  А моят митинг е тук – с всекидневното участие на хиляди читатели. И е доста по-истински от други митинги…

 12. На мен пък ми е по-интересен въпросът със съмнителното грежданство (или по-скоро със силната вероятност да има и американско такова) на ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на НС на РБ!!!…
  Не може да не се признае на комунистите, че се учат един от другиго. Жан Виденов, притиснат с неудобни въпроси, започваше да дрънка глупости (незабравим ще си остане призивът му за една ЕВропа от Ванкувър до Владивосток), но Костов въведе веселата практика като не може да отговори смислено (или без да се уличава директно в престъпление) на някой въприос – просто да го игнорира и да мълчи като пленен партизанин в пионерски разказ. Пирински – и не само той – видимо са научили нещо от колегата си Командира на едната синя фракция на Партията-Майка.

 13. Жалко е безсилието на “жалките” куклички пред техните кукловоди. Надявам се обаче, че за всеки съгрешил възмездие ще има! Уж …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.