ВАЦ ист дас?

Вярно е, че телевизията е водещо пропагандно средство, но пък внушението е мимолетно. Докато печатната има предимството на трайния ефект – можеш направо да си изрежеш желаното парче хартия и да си го сложиш в рамка над кревата, в тоалетната…

Това е преценено от авторите на рекламната кампания за премиерската компания, състояща се от дечица, кучета и съпруга.

Съпруга ли? Да, така твърди в. „Труд”, който посвещава около четвърт първа страница на особено, необичайно голяма по размер снимка ( като за добре познатата ни концепция на този таблоид). Умилителното ковьорче е озаглавено„семеен излет”. На него са избродирани в цвят и блясък Станишев, Елена Йончева и кучета.

Нито е „семеен”, нито е „излет”. Не го казвам от „консервативни” позиции. Истинските консерватори са сред избирателите на Станишев, които редовно го призовават по седенки да се задоми, а той също така редовно добродушно ги послъгва, че бил се замислял вече по въпроса.

И ето че офизциозът, без да му мисли много, го „решава”.И как? По обичайния начин,чрез лъжа. Обяви Сергей и Елена за семейство, пък който се излъгал, излъгал.
Направо е забележгително, как в такава кратка форма се изричат толкова много лъжи. Освен по отношение на „семейния характер” на акцията, те се отнасят и до определението „излет”, макар да е повече от ясно, че постановката изцяло е режисирана с рекламна цел. Или искат да ни изкарат толкова малоумни, че да повярваме, как най – случайно на „семейния излет” са се появили фотографи и телевизионни камери, които да увековечат една разходка?

В другия официоз, в. „24 часа”, където по абсолютно същия начин градират пропагандната кампания със снимка от първа страница и пренос във вътрешността ( с още снимки, естествено), поне споменават една истина.
Става ясно какъв е претекстът за премиера да привлече вниманието в най-гледаното телевизио време и в „лежерната” опаковка на неделното четиво- инициативата „Научи се да караш ски” ( човекът се научи да кара трамвай за нула време, та на ски ли няма да ни научи ?!).

А как постигат „плурализма”? Много просто. За гарнитура имаме малко Бойко Борисов, почукващ с юрук по касксата рокер, яхнал мотор и дори …Иван Костов. Ама как така Костов ще се мери по значение, ще кажат веднага възмутени гражгдани ( като Антон Кутев, който от името на БСП обясни в неделното утро по RE – TV , че Станишев е прекалено велик да влиза в дебат с някакви си , като Костов).

Спокойно, нека не се притесняват възмутените. Докато Станишев е показан румен и червен в предполагаемо прекрасно здраве, Костов е демонстриран да прави упражнение за облекчаване на болка в кръста. А бележката по темата ( затисната от нова фотография на здравеняка Станишев на половин вестникарска страница), недвусмислено акцентира: „ Костов цери болки в кръста с гимнастика”.

Какви ли пари са играли?

Някой някога ще се осмели ли да потърси сметка за несметните потоци пари, с които се подкупват медиите да загърбват обществените си функции и по – най безцеремомен начин да служат на властта?

Вас ист дас? Дас ист ВАЦ!

2 мнения за “ВАЦ ист дас?”

 1. Нормално ли е мъж на годините на г-н Станишев да не е създал семейство и да не е отгледал дете, а само кучета?
  Приемам, че е с нормална ориентация.
  И има претенцията да управлява Държава.
  Е, може би България е “Държава”…
  И щом ни харесва да ни управлява такъв екземпляр!
  Идват избори – МИСЛЕТЕ!!

 2. Може би естета на републиката г-н Паси ще се изкаже соломоновски по въпроса , дали простотиите на ВАЦ са големи или много големи , но най вероятно е да не се изкаже. Въпроса си остава – was ist das ВАЦ ???

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.