Мъжоритарно въздържание по женоритарния казус

Усети ли кауза по вкуса на масите, Г. Първанов държи да се присламчи и дори да поведе хорото. Вечер се показва ( и щом има победа- се изказва) в най-гледаното телевизионно време покрай мъжете, които ритат на националния стадион. Сутрин „мъжоритарно“ се изявява пред нацията по въпрос, по който може да повлияе почти толкова, колкото на изхода от футболния мач на националния отбор.

Общият знаметател в изявите от този род на Г.Първанов е внушението за съпричаст към успеха. Както на олимпиадата миналата година: докато волейболният мъжки отбор на България побеждаваше, ликът му красеше вестниците и телевизионните репортажи от мястото на събитието. Щом националите паднаха, Г.Първанов изчезна от рекламната картинка ( пък и Русия срази българите, не върви да взима отношение по тази драма за неговата душа). Но веднага му монтираха снимката към радостните новини за шампионската титла на гребкинята Румяна Нейкова.

Само преди дни, чукайки на отворена врата, президентът бащински се накара на депутатите заради бавната им работа по приемането на семейния кодекс – и защо не, от това нещо не губи, а само може да се похвали като закрилник на семейството. Пък и така (с повече от половин година закъснение), косвено отговаря на публикациите във в. „Уикенд“ от миналия август , в които по доста подробен начин лично той беше представен като всичко друго, само не и като верен пазител на нравите и семейното ложе.

Сега Г.Първанов се изявява кто ятак на популярната идея за мажоритарен вот и дори се заканва да предизвика рефрендум по тази тема. Не че може да постигне нещо кой зае какво, ако парламентът се запъне, но поне демонстрира, че е на страната на народните маси, които схващат мажоритарния вот като кауза на конкретния отделен човек срещу многоглавото многопартийно омразно чудовище, подлежащо на наказание от някакви незнайни юнаци.

Юнаците ги има и са предимно звездочели. Най-състоятелните от тях гравитират в голямата си част около президента ( или той около тях, май).

Интересно, защо ли със същия мъжоритарен плам не нарита „женоритарната“ същина на закона за конкликт на интересите, известна като поправката „Дончева“? Нима нямаше да е също така близко до сърцето на народните маси да се покаже в позата на обвинител срещу зле прикрития опит едни интересни конфликти да бъдат оневинени чрез закона за конфликт на интересите? Не му е „интересно“ да спечели още някоя друга точка за рейтинга си по тази въпрос защото би загубил от тази печалба ролята си на говорител на цели кланове в политиката, свързани с големите пари.

Такава е логиката на мъжоритарното Му перчене, което пропуска да се прояви по споменатия „женоритарен“ казус.

8 мнения за “Мъжоритарно въздържание по женоритарния казус”

 1. Зглавие от днешния труд:”Президент и 23 ооо наблюдават победата”/или нещо подобно/!!!! Ами ако го нямаше президента???
  И въпреки всичките Му гафове,пак е начело в рейтингите за доверие??? Защо???
  Народе!!!!

 2. Посланието просто дава алиби в последния момент към неуспеха на управляващите за изборно законодателство и изпълнение на амбициозна задача за закъсняло лекуване на политически заболяла България.
  Да очакваш,че референдуът ще е панацея,ако не се въведе мажоритарен елемент в 58 райони б е з г е о г р а ф с к и разяснения и технология на з а м е с т в а н е…. си е просто ненавременно изпитание за хората като поредна проба от която се очаква и грешка!!!!
  В такъв смисъл и от такива съображения наистина си е едно мЪжоритарно пъчене като увяхнъл клас пред женоритарен КАЗУС…..!!

 3. Нещо повече:личности да,но в рамките на партийни листи….останалото е мимикия,защото Първанов отстоява де факто интереса на кандидати дублирани и в пропорционални листи при което гласовете на неуспелите,ще се прехвърлят в общата банка на пропорционалните листи и така ще ни се пръкне едно НС в която един ще е горед със своите 100,000 гласа,о друг ще си го мери,/вероятно и с партийно господарско самочувствие!!/ с друг добрал се
  до 10,000,а това вече о п о р о ч а в а…..когато от управлявящите е била бавена “топката на изборното законодателство…..

 4. Господин Димитров,
  Отнасям се безкрайно скептично към всички съобщения от медиите в България, особено когато стане дума за рейтинги и проценти доверие.
  Да, има “фенове” които не са малко (да не говорим, че и един вече е в повече от необходимото), но никой не може да ме убеди, че са чак толкова, колкото би написал “Труд” например :))
  Поздрави

 5. @Димитров, може да е в топ, но не е на първо място по рейтинг. И все пак да не забравяме кой държи рейтинговите агенции….

 6. Не е по темата, но НАИСТИНА ЖИВЕЕМ В ЗЛОВЕЩА ДЪРЖАВА! В новините следобед, на БНТ -даваха репортаж за протест срещу руска реклама- на сладолед, която сравнява белият дом и ОБАМА, като черно и бяло, ‘добра комбинация’. Подозира се расистка реклама. И водещият(БИБЛИОТЕКАТА”) завърши така: Все пак двете държави ще си останат най- великите, въпреки ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ!!!!????????? тези удивителни и въпросителни, са от мен, така се чувствах две минути! Докато “не” осъзнах, че е расистка реплика – от страна на екипа и водещият на емисията. Призовавам всички в нета да изнамерят това, да го преведат и вкарат в ЮТУБ или изпратят на американското посолство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.