Червени младежи вкупом напуснаха баба си БСП

Седмици преди изборите БСП получи удар от място, което само вътрешни хора и малцина външни наблюдатели са могли да предположат като източник на тежък упрек: от младите социалисти, членуващи в младежката организация на партията. На свой конгрес в София те обявиха, че продължавали напред, но извън БСП.

Понеже звучи трудно за вярване ( нали в червените редици думата „разцепление“ отдавна е станала доста по – сташна от „капитализъм“), на пръв поглед изглежда като поредната маневра за привличане на допълнителна подкрепа в обществото чрез заблуждаващ ход по посока на създаване на уж граждански структури. Но от думите на лидера на младежите Даниел Георгиев става ясно, че работата е сериозна.

Ако „бутнарите“ се бяха ограничили само с общи приказки за тяхната несъвместичост със „силно носталгичната“ БСП ( както изрично заявява Георгиев), съмненията за бутафорност, подплатени с много подобни хватки в близкото и по – далечното минало, щяха да останат. Обаче младите роптаят срещу …самия Кирил Добрев, смятан за емблема на младежкото крило на партията и автор на най- шумните ( и доста скандални за хората без червени сантименти) рекламни акции на самия Станишев – от червените мажоретки и моторетки, до дъртия трамвай, който като „червен ангел“ се натрапи на националната аудитория дни народ по чисто пртиен повод и с чисто партийни внушения, отправени от вожда Станишев и водещия по рейтинг в партията ( повишен отдавна в генералисимус на пенсионерските червени симпатии) „майор Деянов“.

Заради тези, а може би и заради други изяви, за които, ние, непосветените в партийните завери по късна доба не знаем, младите социалисти с презрение и открито лепват твърде основателно презритело прозвище на вездесъщия любимец на ръководството, наричайки делата му „мажоретни“.Освен това те посочват и други другари от най – близкото обкръжение на премиера, към които имат непоносимест – като Ивелин Николов и Антон Кутев ( може би най изявените „остриета“ на Станишев, използвани за остри сблъсъци в публични диспути).

Обобщението на случката, ако вървим от частното към общото, става за следния финал: младите в БСП ( досега!?) буквално обвиняват ръководството за същото, в което ги обвинява опозицията и ЕС – в липса на реформи.

Интересно, каква ли гласност ще бъде дадена на всичко това на фона на денонощната медийна канонада по темата за „бурните процеси“, „разцепленията“ и „бунтовете „ в СДС срещу коалицията с ДСБ?

Цяла България се информира непрекъснато и поименно кой е пореният желаещ син функционер да се скара на лидера си. При тези вълнения на чуждите гробища, в които отдавна би трябвало да гние безвъзвратно и послената останка от синята идея, дали желаещите да се вайкат и да злорадстват лицемерно колко било жалко, че десните били слаби, ще обърнат поне малко внимание на факта, че 2700 млади социалисти напускат вкупом столетницата?

Бас държа, че тонът ще бъде в точно обратната посока: как това е естествен процес, че на младите им е присъщо да търсят нови хоризонти, че гласовте на БСП не се губят, защото младите другари пак ще си гласуват в червено и изобщо – че няма страшно, дори си е направо прекрасно и супер демократично за една такава истински плуралистична и търпима към чуждото мнение партия да даде пример как дава пътя на младите…

14 мнения за “Червени младежи вкупом напуснаха баба си БСП”

 1. Абсолютно съм сигурен, че точно така ще съобщят създалата се ситуацията в медийното пространство. Благодаря ти за полезната информация!

 2. Единственото извинение на БСП ръководството, което подържа руски проекти, заради което пък трябва да правят “реверанси” на Доган е че Костов е лош.

 3. Na tezi izbori shte stane tova koeto triabvashe da stane predi 20 god, BSP-BKP-DPS shte se prati v istoriata, nadiavam se zavinagi… iskam da spomena edin fakt na koito ne se obyrna dostatychno vnimanie. Na izborite za kmet na edno ot selata v Silistrenska oblast GERB specheli 48% sreshtu 52% za DPS, tova selce beshe edin ot bastionite na DPS, syshto taka i uspeha na GERB v Montanski sela koito sa bastioni na BSP…

 4. Благодаря за информацията! Отдавна новина от България не ме беше изненадвала.

 5. “Ледът се пука, господа съдебни заседатели!”

  🙂

  Дано не бъркам, имам впечатление, че нещо се променя към добро в България. Дай Боже, най-сетне!

 6. Тая тема не трябваше да я започвате. Сега ще им поналеят акъл на младежите и след някой и друг ден ще ги видите пак със старите байряци и с малко по-тъжни погледи за съжаление.

 7. Оф, дано да се пропука? Ама не ми се вярва. Народа е мършав и оглупял. Това беше целта, да си имат слуги и я постигнаха. Както казва един мой приятел хирург и то привърженик на БСП :
  – “Даже и Левски да се прероди не може да ни помогне”! Няма измъкване! Дано да съм дал най- грешната и тъпа перспектива за нашите деца и да съм напълно погрешен? Дано!

 8. Не вярвам на никой. Дори Буда да го е казал.

  Не вярвам на млади левичарчета. Те са вирусоносители.

  Не вярвам, че българите живеещи в чужбина ще оставят роднините си без помощи за месец май. Няма да им дадат един месец за размисъл.

  Не вярвам и вие да вярвате.

  Проектът на левите е толкова добре замислен, че няма кой да му се противопостави.

  Всички мизерници ще гласуват срещу нас.

 9. Ангеле, човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му (или поне така се твърди). Гледам повечето хора в Б-я ви е обзело некво огромно и непреодолимо пораженчество и името на Левски често го споменавате, ми то Левски, ако чакаше да се появи Левски, и ако също така си повтаряше, както всички вие днес повтаряте, колко са безнадеждни нещата и предварително обречени на неуспех каквито и да било усилия в каквато и да било посока, чие име щехме да скланяме днес!?

 10. Мисля си,че са напразни надеждите,че в БСП може да настъпи някакво разцепление.Дори и в младежката организация на тази партия да има някаква форма на недоволство от Партията-майка,тя има столетен опит да озаптява недоволните с камшика и моркова.По същият начин гледам и на новосъздаденат “Лява партия”начело с Божинов.Всичко е финтове,за да се подържа впечатлението в българската,а може би и в европейската общественост,че в България нещо се случва в “левия”сектор!Др.Лилов направи необходимото,след смяната на името БКП с БСП,да кажем :”Погледнал се Илия,пак в тия..!”

 11. “Червените”младежи, подобно “сините”, “жълтите”, и т. н. цветни – основно се интересуват от метеорология – т.е. посоката и силата на вятъра.Така че подобни процеси , може би ,биха могли да се предвидят, чрез подобни методики.
  Нищо в нашия политически живот не е неочаквано или необяснимо.Цветовете се менят хората – едни и същи.И от безкрайното ” нюансиране”най- устойчивото лоби не се асоциира с нито един цвят.Надявам се,че малката ми гатанка не затруднява.

 12. Koe idva da pokaje, che chovek, za da e komunist ili e chesten, ili e glupav. Mladite sa sklonni kym bezrasydstvo, ekstremizym i bezotgovorni postypki. V edin moment poumnyavat. Dori i babite po selata veche ne iskat da glasuvat za BSP. Naistina.

 13. Вероятно са се стреснали гадовете, новината я научих съвсем случайно от коментар в дневник с препратка към тук.

  Крият следователно ги е страх!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.