Обама и Станишев си разминаха поздравления

Американският президент Барак Обама е пожелал успех на българския народ, а премиерът Сергей Станишев не е пожелал успех на американския народ, а на президента Обама. Нещо повече, Станишев направо е похвалил Обама, докато Обама нищо не е казал за „успехите“ на тройната коалиция, а за бъдещето й пък, още по – малко…

Станишев, който в Прага се е срещнал за кратко и неформално с американския ръководител, е поощрил Обама да извърши замислените мащабни реформи. Сигурно си мисли, че вдъхва нови сили на младия ръководител на САЩ – все пак похвалата идва от неслучаен политик, а от първия български социалистически премиер, който може да се поздрави с най-големия успех ( като за него), въплАтен във факта, че успява да завърши управленския си мандат.

Освен това Станишев управлява държавата, която по собствените му думи е най- добре подготвената в света да посрещне кризата. Той неведнъж възмутено е подчертавал, че кризата идва отвън.Само преди два дни, на дискусия за антикризисните мерки в София, Станишев недвусмислено уточни, че първата вълна от нея, връхлетяла света от САЩ, не е засегнала България. Тъй че, има всички основания ( в своите очи), да потупа покровителствено по рамото лидера на страдащата Америка.

Обама обаче явно не се е трогнал много и не изглежда е бил много поласкан от похвалите. Във всеки случай не се е подвел да връща личните комплименти на един премиер, комуто остават броени седмици да управлява. Нещо повече, доста ясно е заявил, че желае успех именно на българския народ.

Остава само народът, който получи този сигнал, да се възползва от възможността да постигне успех, пращайки в опозиция Станишев и компания.

12 мнения за “Обама и Станишев си разминаха поздравления”

 1. i vastnicite v US na pyrva stranica pisaha za sreshtata na Obama sys Sergei 🙂

 2. По изключение за пръв път се виждам принуден с риск да привлека незаслужено внимание и към себе си,да почертая основателно – хората в този блок са интелигентни и особено чувствителни – а особено прави и онези,които забелязват,че начеството Ви е все по-високо и…
  че противната господарско-партийна върхушка,така се е оляла,в гафове от престараване и комсомолско аболепничене,че и
  в най-съкровените спомени от селската здрава простоватост на ТАТО,с чужди много важни гости….ми е трудно да направя подходящи сравнения….когато сме били противници на предшествениците на Барак Обама…и на империализма !!!

 3. Много ми хареса статията,живо си представих сценката и се посмях-то какво друго да направим.амин

 4. Еди, верно ли? А аз тамън да кажа, че Обаба едва ли има понятие къде и какво е България хеле пък нашият Стан. Я дай линк-два.

 5. Колко мъка има на този свят, най-вече “защото сме социалисти”.
  Очаквам около изборите сърГей (заимствам) да се появи със снимка на М. Монро и се окаже, че са си писали – на руски разбира се, а още и че се познава със знаменитата баба на Обама.
  Очаквам всякакви гей-истории от нашия Сър – улегнал мъж, вече с 4 год. трудов стаж.
  Г-н Инджев, не се ли погнусявате от тези “предмети на журналистиката” – крайно време е да ни поднесете един пътепис, за Ваша релаксация, а и за наша?

 6. Здравей Иво! Не е по темата, но ако се разровите можете да откриете доста отмъкнати пари от Електрификация, както в топлофикацията. Открих това и го споделих в този линк: http://rockbul.blog.bg/viewpost.php?id=318142

 7. А какво друго очаквате от един герой на комикси? Това е нивото. Инфантилните изяви на премиерчето не са една, или две.

 8. Ето за какво било цялото това слагачество:

  “Премиерът Сергей Станишев, който преди час се завърна на българска земя, каза пред журналисти на летище София, че е поканил държавния глава на САЩ, Барак Обама, на посещение в България. Станишев подчерта, че има абсолютно реална възможност Обама да пристигне съвсем скоро в България – до края на мандата на настоящото правителство.

  Обама и Станишев се срещнаха днес на неформален разговор в Чехия, където двамата участваха в 60 конгрес на НАТО.

  Министър-председателят утре ще даде пресконфереция за медиите, където ще станят ясни подробностите около поканата.”
  http://politika24.net/index.php?option=com_content&view=article&id=122&catid=2&Itemid=4

  Надеждите са Обама да се включи в предизборната кампания на БСП.

 9. Г-н Инджев,

  Чета редовно Вашите материали и се възхищавам както на гражданската Ви позиция, така и на умелото журналистическо перо. Искам само да Ви обърна внимание да “хвърляте по едно око” на статиите си преди да ги публикувате в блога, защото дребни пропуски като “въплАтен” и “от вън”, дължащи се вероятно на вълнението и нетърпението да го споделите с верните си читатели, дразнят. Пиша Ви това, защото Ви уважавам като автор.

 10. Koi vestnici, Edi? Ta chak i na parva stranica? Dali v USA nyakoy se interesuva koy e Stanishev?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.