Версии на вересия

“Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън и българският външен министър Ивайло Калфин се срещнаха във Вашингтон.
Двамата са обсъдили въпроса с отвлечените в Сомалия български моряци и от американска страна е поет ангажимент за оказване на необходимата помощ. Такава вече ни бе обещана в телефонен разговор между президентите Обама и Първанов, тогава беше изпратен американски хеликоптер, който да търси отвлечените. “

Това е дословен и достоверен цитат ( взет от сайта на БНТ), който изпада в противоречие с твърденията на всички разпространявани до момента твърдения, например във в.“24 часа“, според които Първанов уведомил Обама за кризата с моряците лично на среща в Истанбул.

Държавната телевизия опровергава най-близкия до Първанов официоз?

Да не би това да част от войната за повече власт между Станишев ( от страна на БНТ) и „24 часа“ ( който се боксира за Първанов)?

В нокаут е всеки, извън двата клана, настръхнали помежду си, който се опитва да намери смисъл в тази каша. Спортният коментатор би казал от мястото на необявения боксов мач нещо от рода на:

„ Първанов атакува 24 часа от левия ъгъл с дясната ръка, но Станишев му отвръща с опакото на една от десните си леви ръце (цигански – в деня на ромите) с помощта на заякналия си коалиционен трицепс“.

Най- жалкото в цялата история е не толкова разминаването във версиите, колкото в излъганите очаквания на българите, които дават доверието си на вересия.

4 мнения за “Версии на вересия”

 1. И нищо чудно,когато в “хвърчащата перушина между две петлета на поповата врата”,и те и калфите им,пропуснат поучителни но и показателни събития.
  Сред причините са и тези за една блокирана администрация,така и така,неспособна да отчете
  проблемите и перспективите на отминаващата еуфория след европейския тур на Барак Обама и практически “неуместния призив от Босфора” за верско и друго сближаване чрез измислени фондове…и мержелееща се българо-каспийска и енергийна активност…..с чиновническо “командировъчно” и бюджетно подплатено усърдие!!!
  Кралица Елизабет,саудитския крал,Саркози,Берлускони или Меркел са едно,а възторга от растящата любов н а в ъ н и отрезвяването в ъ т р е, са две различни неща на фона на “едва прибрани нокти и др.илюзии чужди на идеализма” ……
  Жалко ще е ако обратни догми заприличат на обърнати наопаки набожници……

 2. Гледах моя Външен министър и се чудех аз ли плащам неговата заплата.
  Радвам, се, че имам малки доходи и не е голям моят дял. Балкаснкото начало беше ярко изразено в поведението на господин Калфин. Не е виновен човекът. Няма време за уроци по актьорско майсторство. Стои като Дан Колов пред камери от цял свят.
  Разбирам, че на песните от Ален мак, с които е израснал, не може да се стане пластичен, НО има приятели в Културното ми министерство.

  Не е смешно, нито е дребнаво. ТРЯБВА да учат ! Да не ме излагат. Как да дойде инвеститор като ги види на живо ?

  Аз не завиждам на никой. Всички, които ме познават знаят това.
  Но се срамувам. Не казвам, че съм българин.

 3. Голяма идиотщина! Що ще български капитан с български моряци на кораб в близост до мястото дето взимат в плен и даже убиват и вземат пари( последните години над 1,2 милиарда долара)? Чакат да спечелят БИНГО. Е спечелиха го ще ги утрепят! Искат да забогатеят? ХА ХА ХА? Някой трябва да плати зелени пари за да ги освободят в противен случай се знае… ! Пистолет в тила с Дум, Дум патрони за по- лесно! Мозъка е отвят в пустинята или в отсрещният дувар. Много сте лакоми за пари и за това ви се връща! Любовта е “БОГА” не парите братя мои! Живота е мнооооого кратък. Много бързо се изминават 50 години и още по- бързо 70 или 100? Какъв е смисъла да живеем.Трябва да обичаме семейството си! Трябва да осъзнаем доброто! Трябва да се учим и да не бъдем неграмотни Американски блондинки.

 4. Какви чужди езици говори президента Първанов някой знае ли?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.