Кризисен (ма)щаб на лъжата

Сметката на правителството да преметне със сметта гражданството на София ( утре и други градове) беше насметена от репортаж на „Нова телевизия“. Телевизията, която и да е, а в случая „Нова телевизия“, за пореден път доказа силата си като медия, която прави хората свидетели и арбитри в споровете за истината, стига тя да бъде показана с красноречива картина.

Както се видя, картинката е следната: наетите от правителството фирми почистват …чисти кофи за боклук. Камерата ги показа – до дъно. Служителка на т.н. правителствен кризисен щаб ( дезертирала от общината в лагера на Станишев !) обясни в кадър, че всъщност това с празните кофи се правело нарочно, защото в тях имало …микроорганизми.

Простосърдечните бачкатори, показани да изтръскват микроорганизмите от празните кофи, не споменаха нищо за това – на тях им беше важно ( както и заявиха пред микрофоните), да вдигат всяка кофа. Един от чистачите поясни, че хората си плащат данъците за тази цел.

Сред „микроорганизимите“ , както също ясно се видя, попадаше и съдържанието на контейнерите с хартия и стъкло, които би трябвало да бъдат събирани разделно. Тях също, наравно с празните железни кофи ( почистени явно малко преди това от други, явно общински фирми), ги изтръскваха старателно в мобилизирните от правителството камиони.

Войната явно е пропагандна, а не „химическа“, или „биологическа“. Защото в същото време цяло денонощие след акцията на Станишев държавната телевизия триумфално твърди във всичките си информационни емисии, че София е светнала както „едно време“.А „Нова телевизия“ взе, че хвърли светлина как, с парите на данъкоплатците, с които властта си купува политически дивиденти, се дублира дейност, също така платена, но конкретно от данъците на жителите на столицата.

На кого да вярваме? На очите си, естествено. Да, от кампанията по извозване на отпадъците има ефект. Но на каква цена?

17 мнения за “Кризисен (ма)щаб на лъжата”

 1. И аз видях всичко с очите си !
  Прокурорска работа в една нормална страна.
  Тук държавата действа като мафия (както винаги),
  а прокуратурата е
  на дясната ръка (на сина)
  на правешкия серсемин.
  (т.e. ще продължи да си драпа макарите…..)
  П.С. Бай Пешооооооооо
  и кака Марийкеееееее
  (дето ще гласувате
  пак червено)
  мамка вииииииииии

 2. Срам! Как не ги е срам поне малко тия безсрамници! Дано тази наглост “изсипване на микроорганизмите от празните кофи за боклук” да е реквием за това разбойническо правителство, да е негов надгробен камък! Проклети да са!

 3. След като Общината мобилизира 1500 работници и 400 машини в т.ч. и за измиване пред столични храмове и ръчно чистене,б и л и п о с т ъ п и л и н а д 500 сигнала на бдителни граждани за проблемни места с битови отпадъци от… г а д о в е т е!!!
  Партията не спи,и “вижда” всичко!

 4. Дано повече хора да са видели това. Аз лично не съм, но и няма нужда. На мен са ми ясни нещата. Интересно ми е (но и малко ме страх) какво ще гледаме до и непосредствено преди изборите. Тогава сигурно ще мият улиците по два камиона един зад друг. Може да дойдат и входовете на блоковете да почистят. Или пък за да няма празни кофи ще сипват по малко боклук и после ще го качват обратно в камионите. Ще кипи безсмислен труд и държавната машина ще върти на празен ход (както обикновено се случва при този тип правителства с участието на БСП).

 5. БСП води мръсна (в буквален и преносен смисъл) предизборна кампания и си купува гласове за изборите с парите на данъкоплатците.

 6. Чудя се само 1 – дали някой им се връзва на простотиите. Щото ако е така, това би бил сериозният проблем на Бг – общата култура, осведоменост и желанието да помислиш поне малко (дано не)са под допустимия минимум. Дълбоко се надявам, че ще свият твърдия си електорат (който е оцелял след четири години) много под санитарния мининум след тази безумна акция. Помните ли папката на П.Стоянов (мисля, чи вие бяхте медиатор на дебата) и ефектът й върху вота на гласоподавателите. Много ми се ще сега да е същият крайният резултат – горе-долу да дублира в реалността мъдрата мисъл “каквото повикало, такова се обадило”(боже, докъде сме я докарали – да чакаме немислещите да се събудят и да проумеят безумието).
  Иначе има много по-кошмарни медийни манипулации от споменатата от вас, например – начинът, по който БНТ чества годишнината си – със стари кадри и шлагери от соц.романтиката – пълен кошмар. Само като чуя сигнала от рубриката им, получавам директно “невротичен дерматит”, или както там се нарича. Не ми се ще да споменавам излъчващите се в момента реалити формати – същото пропагандно малоумие. И то при условие, че ги “гледам” буквално секунди, докато прещраквам през каналите.
  Просто най-кошмарното в цялата ситуация е, че смятат, че има чак такива дебили в Бг. Ей това най!!! ме вбесява.

 7. Това ,което се казва в статията е вярно !Хората да си мислят за останалото !

 8. Почистването – прозрачна, неефективна в дългосрочен план, плитко-пропагандна и адресирана до безмозъчни същества циркаджийска акция. “Както едно време”! Който си спомня “едно време”, знае прекрасно как се организираха почистване, асфалтиране на улици, боядисване на сгради и пр. “юруш”-мероприятия, когато “НЯКОЙ” се очакваше да “дойде”. Всичко лъсваше за приема на височайшите особи, след което придобиваше отново сив соц-вид. В тоэи случай эабележката “като едно време” е напълно подходяща.
  Номера от селски вечеринки, както каэваше един приятел.

 9. Според мен трябва да помислим и да се подготвим за ситуация, при която БСП (+ ГЕРБ или + партия х) все пак печели изборите! Въпреки всекидневните лъжи и престъпления аз мисля, че за съжаление това е много вероятен вариант. Не виждам гражданското общество в момента да прави нещо (освен в блоговете), дори нещо близко до протестите на 11 Януари 2009 (да не говорим за 1997)
  Ако БСП спечели (в някаква коалиция) единственият вариант е митинги и протести до дупка и нови избори. Служебно правителство не е вариант като си представя кой ще го назначава (доколкото знам по закон това ще е Гоце).
  За да се организира това обаче трябва активност и организация – социалистите ще дадат власта само с кръв. Действията от последния месец показват, че са готови на всичко за да запазят кокала – не бих се учудил и на “пражка пролет”!

 10. Абсурдът е пълен, разбира се за наша сметка. Но абсурдите в България станаха толкова много, че вече са правило, а не изключение. А сега пък преди изборите ще са още повече. Няма да се учудя, ако тази “война” между Станишев и Борисов завърши с общо правителство.

 11. Първо да споменя браво за невероятните статии, които публикува Иво Инджев. ilieva е казала много добре нещата. Бойко Борисов също го каза в България няма интелектуална маса(или материал не помня точно), а кога пенсионерите ще разберат, че гласуват за собствената си “евтаназия”. Тази дума не е много подходяща, защото съм убеден, че БСП не изпитва милост към тях.

 12. Случайно или не, но забелязвам една малка подробност, която никой от гражданите коментиращи дублираното почистване не забелязва.
  След като се вдигат празни или полупразни контейнери защо броят на повредените рязко нараства?
  Моля обърнете внимание. Започвам да си мисля че участието на Новера не е зареди някакви пари, а за да покаже, че новите концесионери не могат да се справят. В крайна сметка, ако Новера сега се почисти и не се създава повече такава ситуация, за какво тази фирма ще продължи да бъде привиквана?
  До колкото знам никоя фирма не рита срещу интереса си. Та си мисля лошо почистване в резултат на повредени контейнери , кого устройва?

 13. И аз бях там и аз видях всичко. Но най-много ми харесаха надписите които са залепени на камионите.”Национален кризисен щаб” и се запитах защо национален, някой ако може да обясни, а и камионите ми бяха някак познати, все едно съм ги виждал и преди скандалите и гоненията, да събират боклука.

 14. Присъединявам се безрезервно към мнението на koss. Обществеността трябва да бъде информирана за опасността от пореден експеримент с участие на комунисти и техни производни. Дали ще има успех една такава разяснителна акция не е ясно, но необходимото трябва да се направи. Г-н Инджев, смятам че с авторитета и острото си перо можете да допринесете много за отварянето на очите на все още нерешилите се за кого да гласуват. Уверен съм, че всеки от нас също прави всичко, което е по силите и възможностите му да убеди “гъбарите”, че гъби и после ще има, но България може да я няма, ако не изразят мнението си пред избирателните урни, а се ограничават само да псуват на ракийка и салатка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.