Национален кризисен щам

Общото между откупите и подкупите у нас е в две неща:

Първо, не ни е известен дори приблизителният размер на сумата.

Второ, известно ни е, че размерът на проблема с подкупите и откупите по(ДС)казва по – скоро участие на властта в престъпната схема. Дори и да е само косвено, пак е престъпно.

Отвличанията на заможни хора станаха повод за рядко самопризнание на държавата, че част от нея работи срещу държавността. Имало „съпричастност“ на хора, (които познават методите на работа на МВР) към този вид престъпление, сподели ( май без да съзнава напълно какво точно откровеничи) министърът на вътрешните работи Михаил Миков пред БНТ .

Ако отвличанията и откупите, окупирали централните новини напоследък, засягат чисто физически нищожна част от населението ( макар да имат обратно пропорционален голям разрушителен ефект върху авторитета на държавата) , то подкупите, като впечатляващ феномен, са на противополжния полюс. Те са част от масовата практика на взимане- даване, благодарение на която България се оказа най-презряната по този показател европейска държава.

Подкупите, с които властта се опитва да се откупи в очите на избирателите за всичко, което я направи най – критикуваната в европейските доклади, не само не са изключение от порочната практика, но я затвърждават като начин на мислене, внушаван заразно от самата върхушка. От зле прикритите гаври с пенсионерските почивки, през бонусите за чиновниците, финансите за общински проектчета и внезапната щедрост към жилищните нужди на военните ( да не говорим за паническото вдигане на изборни бариери пред опонентите), предизборното безогледно подкупване на избирателите стигна и до сметището на София.

Върлува епидемия, която разболява обществото чрез ( всякакви, включително финансирани от данъкоплатците) подкупи. Лечението трябва да започне с изолирането на Национален кризисен щам на болестотворния вирус. Можете да вземете участие в лечението като инжектирате своята бюлетина във вените на болната ни демокрация.

20 мнения за “Национален кризисен щам”

 1. Страхотна статия! Сега, след всичките тези работи, наистина серГЕЙА и останалите заслужават една мощна инжекция отзад!

 2. Уау! Много ми хареса. Крилатото заключение за мен е напълно подходящо за мото на предстоящите избори!

 3. КЪМ ВИКТОР И ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ГРАФИКА НА АВТОРА НА БЛОГА ( ПОНЕЖЕ ВЪВ ФОРУМА ТОЗИ ВЪПРОС БЕШЕ ПОСТАВЯН НЯКОЛКО ПЪТИ):

  ОТ ДНЕС МОЖЕТЕ ДА ПОСЕЩАВАТЕ НОВАТА РУБРИКА “Б Л О Г О В Е С Т И”. В НЕЯ ЩЕ НАМЕРИТЕ СЪОБЩЕНИЯ, КОИТО ИМАТ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ИЗЯВИТЕ НА АВТОРА

 4. Здравейте Г-н Инджев,
  аз съм Ваш фен 🙂 но, напоследък виждам как партията(БСП+ДПС)се опитва, като падащия дракон в пропастта(the lord of the ring) да хване със себе си и белия магьосник (коалицията СДС+ДСБ), но аз не виждам коментар от Ваша страна, а мисля,че за демократичното бъдеще на България това в момента е най важното ?
  То, не бяха 8% бариери, узаконявания в съда, “мажоритарни” избори и т.н.
  поне в мрежата може да нададем “вой :)” против тия модерни демократични кунг-фу техники.

  Поздрави и късмет 🙂

 5. Господин Инджев,Щ А М като посочения от Вас,при паднали дувари на държавността и политически разврат на парламентарни леки другари и другарки,едва ли ше бъде изолиран лесно,
  въпреки опитите за прекършване на Дясното от СДС-ДСБ и несъстоялия дясно-центристки варант от “РЗС” и “Герб”.Все още!!!
  Досегашния ни “спор” за “Куба и Венсеремос”,отпада, след премахването на санкциите от американския президент,и можем само да им пожелаем попътен вятър в техния по-кратък преход!!!
  Втория “спор” и пак около разградената държавност,сега с появата на РЗС и Яне Янев,когато Щ А М Ъ Т е и з о л и р а н о т “р е ж и с ь о р и” с реална консервативна фасада,не остава нищо друго,о с в е н,съдът да не е толкова “п р о з р а ч е н” както за М.Димитров.. и особено,ако недей Боже!!! момчето-македонче,се изкуши, д а н е с л у ш а!!!
  От разговор и обяд с него преди много време,впечатленията ми са,че е искрен и честен в намеренията си.
  Бог да пази България!

 6. Ако бях прочел откритото писмо на Едвин Сугарев,чрез линка на Еdi,нямаше да Ви бозпокоя отново,но го правя само защото,преди много години в кабинета на шефа на СДС Ф.Димитров се обади пред мен -точно той!!
  Тогава…изгряваше звездата на П.Стоянов,и започваше гладната му стачка,а на И.Костов,още не му бе прилегнало “командирското” звание….
  Аз пък като бивш чл.на БКП се къпех в илюзиите,ч е щ е е п о – ч е с т н о,по пътя чрез д-р П.Дертлиев,да дам израз на демократичните си въжделения…
  Наивност и заблуда в океан от наивници в т.ч. и най-напред от мен самия!!!
  Колко проиграни щансове и излъгани н а д е ж д и!
  На Филип дори му дадох да прочете творба за Тайлерън и “Великата френска револция”,изд. от края на 19 в.,старайки се да “сверим” събитията и тогавашните епизоди изпълнени с тшеславни герои нъ прехода,като не и з п у с к а м е 100-т е п р о ч у т и д н и!”
  Е, “сверени” са !!!Нямаше как,да не се случи сред глупендери!!

 7. Прав се г-н Инджев, за кой ли път, до последния знак, до последната дума:))).
  Онова, което ме притеснява, е липсата на стойностна журналистика, която да е достъпна в електронните медии (тв, радио). Освен популистко-кретенски реалити бози и манипулирано надзиравани “новини” (сериалите не ги броя, то е друга бира, макар че и на тях вече им берем плодовете)друго почти няма (с изключение на retv и вестниците от същата медийна група, и свободното от цензурна кретения интернет пространство).
  А онези, които още не са избрали за кого да гласуват, в голямата си част се информират точно от казионните “информационни”??? канали, не от този блог или от другите стойностни медии (нали вече сам се убедихте, че този блог е със статута на истинска медия:)))
  Имате ли предложение (мислите ли) в тази посока, така че информоционното пространство да върне поне малко своята демократичност. Потребителите на интернет форуми, блогове, медии и т.н.далеч не са значителен процент спрямо общите гласоводаватели. Мисля, че въпросът е съществен, относно масово застилащата ни информационно-популистка пелена и няма как да не се отрази на изборните резултати

 8. Когато лечението на алкохолика е поверено в собствените му ръце
  нищо чудно да си предпише водка за
  изцеление.

 9. Копирайте линка на edi и изпратете на всичките си познати!!

 10. Защо винаги, когато са власт, комунистите вървят по един и същи път – довеждат държавата до фалит и падат от властта, както и да се съпротивляват, с гръм и трясък. Ето поредното доказателство, публикувано дори в техния “Труд”.

  http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2087851

  А какво ще кажете за физиономията на Орешарски?!

 11. По повод на коментарите тук (Никола, Илиева) бих желал да споделя, че също съм си мислел за нещо повече, по-право за начин обоснованата критиката към престъпния режим в България да достига до по-широка публика. Есетата на г-н Инджев, статии от “Про-Анти” и “Стършел” биха имали по-голямо влияние, ако се четяха и по радио например. Мислех си, дали както читателите на този блог подкрепят безкористно г-н Инджев в неговата трудна работа, не е възможно и с частни средства да се подкрепи едно радио? Нещо като нова “Свободан Европа” или “Свободна България”. Не съм специалист в тази област и не искам като в онази приказка за обущаря да давам съвети където не ми е работа, но просто исках да споделя идеята си.

 12. Петкова,физиономията на Орешарски си е направо многозначителна…просто,
  убийствена за и з т ъ р б у ш е н и я “Титаник”!!!!

 13. Г-н Инджев,
  Съгласен съм и се присъединявам към призива Ви да се инжектира вярната изборна бюлетина във вените на болната ни демокрация. Това ще го направят много и все повече българи след вчерашните, а предполагам и днешните антидемократични безумия, които се гласуват в народното събрание. Лошото е, че не малка част от гласоподавателите, въпреки десните си убеждения са отвратени от всичко случило и случващо се и не желаят да гласуват. Струва ми се, че усилията на всички, които могат да помогнат трябва час по-скоро да се насочат към тази голяма, колебаеща се част от населението. Трябва най-после да се събуди чувството за самоотговорност и накърнена гордост у тези хора. Крайно време е народът най-после истински да се ядоса, защото не винаги гневът е лош съветник. Важното е дали е осъзната истинската причина за гнева, кои са виновните и начинът за тяхното наказание. А той в случая е само един – масово гласуване срещу политическото статукво на БСП – ДПС и свалянето им от власт за продължителен период от време.

 14. Никога от 1997г. насам не съм бил по – отвратен от управлението. Толкова съм отвратен , че трудно намирам думи да изразя погнусата си. Това което ще направя е да дам всички сили за промяна на статуквото. Личният принос в този момент е абсолютно необходим.

 15. А какво мисли по този въпрос геният на Бг, г-н академика Юлиан Вучков? Вероятно и той ще се пренастрои и най-после ще направят общо шоу с Азис…в обща мажоритарна бюлетина…

 16. prosti4koto nesto spored men koeto triabva da se napravi e da “injektirame” kakto kazva Injev bolnata ni demokracia s biuletinata na izborite.Vsi4ko ostanalo sa prazni dumi.

 17. Истински демократично настроените люде, трябва да знаят, че само гласуването независимо за коя партия,само без тези от “триглавата ламя”, ще помогне да се отървем от това не само ялово,но и вредно за народа и държавата правителство!!!

 18. КЪМ ОТКРИТОТО ПИСМО НА ЕДВИН СУГАРЕВ

  (…)Емоционален текст, правдив като сбор от констатации за дереджето в държавата. Назовани са истини, до болка познати на българите. Споменати са неща, за които са писали множество знайни и незнайни автори, емигранти и не-емигранти; моята скромна персона включително.

  Въпросът е какво следва?

  Всеки, който притежава чест и достойнство, трябва да гласува срещу тройната коалиция и нейните шутове и момчета за мръсни поръчки, зове Сугарев. Съгласен съм.

  Срещу кого да гласуваме е ясно. А за кого да гласуваме? За дясната коалиция – съветва поетът, като прави уточнение, че оставя настрана огорченията, които тя (дясната коалиция) му е нанесла.

  Убедителен е. Звучи революционно-романтично и това е добре. Може ли обаче да гарантира, че дясната колиция, като дойде отново на власт, няма да създаде нови бисеровци, йорданцоневци и бакърджиевци? Че със своята неподкупност ще стане пример за народа; морален пример, от който нацията има огромна нужда, за да спре покварата, стигнала до размерите на колумбийски сериал.

  Може ли да се закълне, че като дойде отново на власт дясната коалиция няма да създаде нова фондация „Бъдеще за България” с пари на Григорий Лучански? Или нова фондация „Демокрация” с долари на Майкъл Чорни? Че няма да изплете нови връзки с „консултанти” като Красимир Стойчев? Че няма да възкреси нови свърталища на змии и гущери като кръга „Олимп”?

  целият текст в morningseeker.wordpress.com

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.