Ша(ма)рен свят

Обърка се този наш свят, става му нещо! Вижте симптомите и съдете сами за диагнозата.

БСП и ДПС си просят от бащицата ( им) Първанов вето върху гласуваните под техен диктат промени в изборните правила в частта им за прекрачване на 8 процентен праг за коалиции ( намигат с едното око на симпатизантите, че са им уважили исканията, но с другото пращат срамежливи сигнали към др.Първанов да поправи, поне частично, щетите от това заиграване) .

Същият Първанов може в това отношение да дефилира в ролята на съюзник на …СДС и ДСБ ( но ще е късно, тандемът Доган- Станишев се издаде от какво и от кого го е страх и така посочи на ядосаното мнозинство българи кой е истинската им алтернатива – неволна, но неоценима услуга за автентичната десница в титаничния спор кой е легитимния противник на статуквото).

Докато Станишев изтръсква пред публиката брашняния чувал на успехите си по отношение на макроикономическата рамка, чистачите на София от неговия си кризисен щаб старателно и не много тайно изтупват празни боклукчийски кофи с цел да изтръскат от тях ..микроорганизмите ( по думите на Славка Петрова от щаба му).

Докато властта качва бариерата пред опонентите си, за да не се намърдат в следващия парламент, пада кредитният рейтинтг на България ( според международната рейтингова компания „Кофас“). Още сега.

За половин година прокуратурата не била открила доказателства за друго, освен за хипотезата си за самоубийство на Ахмед Еимн, началник на кабинета на Ахмед Доган и смята това за доказателство, че той наистина се е самоубил.

На посещение в София е емирът на Катар шейх Хамдан, за когото БНТ съобщи съучастнически (като голям комплимент), че управлява страната си „само от 15 години“ ( ало, къде се бута в статистиката – има още бая пилаф да яде, докато се доближи до рекорда на наш Тошо).

А пък първата дама на Катар ( и втора съпруга на шейха), пак според БНТ, била, сиромашката, впечатлена в София „ от всичко, което вижда“ – самата тя е доста впечатляваща и сигурно е виждала и други нещица по широкия свят, но подмазвачите така са решили, така ни „осведомяват“ ( нали посещението на катарските монарси е бонус към рейтинга на президента Г.Първанов).

Ирина Бокова ( отново в рубриката „радостни отзиви за властта“ по държавната телевизия) се оказва някак съпричастна към „небивал успех“ на ансамбъл „Пирин“ в Париж- то бива самохвалство, но чак пък „небивал“…

Небивали откровения за напълно реални проблеми започнаха да се появяват в официозите- самият „Труд“ пише за голям спад в приходите на държавата от около милиард и половина лева за едно тримесечие, а ден по -късно острието на пропагандния орган В.Велева громи с тежки думи тъпото решение на парламентарното мнозинство да издаде паниката си като променя изборното законодателство в последния момент.

Не опозицията, а шефът на бюджетната комисия в НС др. Румен Овчаров, в пълно съзвучие с констатациита на опозицията, абсолютно ясно и без заобикалки заявява ( вече), че европейската политика на управлението се е провалила.

Мнителните могат да си помислят, че неочакваните откровения, гарнирани с тези и с още много други очаквани глупости на пропагандата, са част от хитроумна тактика за заблуждаване на врага ( т.е. на много голямата част от хората в страната, настроени срещу властта). Нищо подобно – глупостта ходи по хората, а на нашите управници нищо човешко не им е чуждо. Когато са изплашени, че изпускат управлението и облагите, свързани с него, стават направо нечовешки глупави в произвеждането на противоречиви до абсурдност ( спрямо твърденията им от вчерашния ден) сигнали.

9 мнения за “Ша(ма)рен свят”

 1. Spored men straha ne e samo v tova che shte zagubiat izborite, a i che moje da im se potyrsi smetka za dalaverite koito sa pravili, togava moje da si praviat shtab po pochistvane na zatvora…
  Blagodaria za hubavata statia !!!

 2. Ако става дума з а о с т р и е,то пенетрацията на о р г а н а н а В. В е л е в а,т о ,щ е д а е най-впечатляващо в г р о з н о стърчащата му “анатомия” за нескрита паника и абсурдност …но все в провала на европейската политика на управлението.
  Ако “Кофас” направи чест на името си с кофите боклук, и на другата стърчаща анатомия,която ще ядем след време всички,то казано и в стил Г.Ганев,такава безрадостна перспектива ,ще изглежда по шейхски тъжна и неутешителна след време,дори и в сравнение с Виденовата зима.
  Иначе другият Пирин пак ще е хубав “лете и страшен зиме”!!!!
  Но няма да е друго,освен кошмарен спомен за управленска некадърност
  а явно добре дошла, и за техни Величества…явно г л у п о с т а и з б о р н о ходи по хората от българското племе и без да се скитат в пустинята,но е препълнено с пустиняци!!!!

 3. Само едно се надявам. Да се събудим, да гласуваме и на изборите тези лакоми полит(мазниц)и да излязат от властта . А следващото правителство да ги прати там където им е мястото-в затвора.

 4. Жалко,че една жена като грузинката Нино Бурханадзе,ще излезе по-ербап от “ранния седесар” М.Саакашвили,
  който не се е поучил от арменски опит в държавността,като по-еврей от самите еврей!!!!
  Не за нашия “комсомолски” тандем,а за България ми е жал,защото “разпищолването ни” не само тлее,но се и разгаря…..

 5. Една статия в Медияпул от вчера ми направи впечатление: нямало законен начин да се плати кризисното почистване в София. Е, пита се в задачата, кой ще плати изтърсването на микроорганизмите от кофите за боклук? (Между другото, в статистиките за на-долу в Европа вероятно София е в дъното на таблицата по брой на микроорганизми на глава от населението след такова грандиозно изтърсване на микроорганизми от кофи…).
  Та, на въпроса, кой ще плаща. Според мен отговорът е “слючително” (по Мечо Пух 🙂 прост. Плаща “кризисният щаб” начело със своя генералисимус и то от собствения си джоб. Любопитен съм да видя…

 6. Ако знаеш, Радко, как се надявам и аз на това!

 7. Първанов върна изборния закон за ново обсъждане

 8. Може би сега е момента да излезем пак пред парламента и ДА НЕ ПОЗВОЛИМ този закон да бъде приет с протести до дупка…

 9. Какви микроорганизми, какви пет лева! Ще платят незаконно от нашия бъдещ джоб, сега вече харчат на вересия, зашото няма да се събере нищо в измисления им бюджет.Ще се разделят едни суми между новера и Партията. Наглеци!Гьонсурати!
  Благодаря за хубавата статия, г-н Инджев!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.