Отвличане с неочакван (к)рай

По света може да е всякак, но у нас е така: гледаш „По света и у нас“ и научаваш, че отвлеченият бизнесмен Киров е бил не просто освободен, но това било ( по думите му ) „един бизнес“.

Държавата лягаше и ставаше с грижата как ли се чувства и къде ли е г-н Киров, колко ли страда. Медиите посветиха на предположенията и обобщенията по темата за страданията му ( както и на семейството му) часове ефирно време и цели вестникарски страници- ден след ден. И какво се оказа?

Пълна идилия. Слава на Бога, не са го измъчвали, нищо подобно. Отвлеченият ни уведоми, че всичко е било наред – грижили се за него, хранили го, поили го, нямало никакви проблеми. Да ти се прище да те отвлекат!

Киров е гневен на държавата, все пак. Пита къде е тя, при положение , че си плаща данъците( т.е. защо е допуснала да му се случи този „бизнес“). Но никак не изглежда сърдит на самите похитители- бизнес като бизнес!

Нещо повече, свободният (отново) Киров се изявявя в ролята на нещо като супермен на похитените – похитили и го и го държали в плен, обаче той веднага тръгвал на работа веднага, след като се завърнал от хуманния плен. Така бил свикнал вече от 19 години, откакто бил бизнесмен- обича да работи, да не се помайва.

Да не го съдим. Сигурно е тежко да си бил в плен ( макар и на едни адски любезни похитители). А и г-н Киров трябва да си изясни отношенията със сина си ( „той е пич“, съобщава ни в „Посвета и у нас“ Киров-баща), който в синхрон с баща си заяви пред журналисти, че не вярва на държавата ( по повод процедурата по предаване на откупа и осигуряването на личната си охрана), но сподели, че се чувства ограбен.

Един бизнес! Така е, грабежът си е един бизнес в държавата, която я няма.

30 мнения за “Отвличане с неочакван (к)рай”

 1. За пореден път всичко онова, което в белите държави е с позитивен знак, тук носи негативизим. Например, изреждам произволно: бизнес, бизнесмен, асоциация, фондация, коалиция (особено последното и особено напоследък), а от 14 януари насам и: блог, и интернет, и гражданско обещество са мръсни думи. Колко материала посветиха ВАЦ-овете да громят “интернета”, не е за вярване. Даже онзи нещастен човечец, отвлякъл автобуса, и той бе представен на следващия ден в същите вестници с големи букви като “блогър”. Всичко, което в нормалния свят е белег на свободата и демократичността, тук е с обратен знак. Що ли? (въпросът е реторичен:)))

  Г-н Инджев, Честит рожден ден! (видях го в поддиректорията Блоговести)
  Да сте жив и здрав! И с вече познатия ни кураж, воля и същия демократичен инат да отстоявате свобода си и правото си на избор!!!! защото така отстоявате не само тези на децата си, но и нашите!

 2. Не ви ли хрумва, че всичките тези “отвличания- постановки” си ги правят самите отвлечени. Питам се къде е далаверата? Ако си платиш откуп 1 000 000 Евро официално публикувано и “копи/пействано” по всички медии на държавата, не значи ли, че няма да ти търсят я данъци, я някакви документи за тези пари. Парите се изпират с едно просто измислено и тъжно, като в бразилски сериял театро. Аз ако имах милиони Евро точно така щях да направя.

 3. След като това е за тях просто “бизнес” можем да добием представа и за техния “бизнес”.

 4. Един бизнес! Така е, грабежът си е един бизнес в държавата, която я няма.

  И в управлението = корупция
  И в здравеопазването
  И в образованието
  И в полицията
  И в инфраструктората

  е постоянен грабеж, разбирай бизнес, “в държавата, която я няма”

  Гласувай, българино!

 5. Честит рожден ден, г-н Инджев!
  Да сте жив и здрав и Вие, и цялото Ви семейство!

 6. Да това е поредното доказатество колко далеч са стигнали нещата в нашата Държава. Нормален бизнес е по-силния да заплашва и малтретира по-слабия и да прави пари от това. Това важи за поне няколко на брой типови ситуации в България: Мутра срещу малкия бизнес, КАТ срещу шофьора, Държавния чиновник срещу гражданина, и т.н.
  “Бизнес сделка се осъществява тогава, когато и двете страни имат желание да я сключат” – Учебник по бизнес за 1ви курс. И още “всяка сделка сключена под натиск и/или заплаха се счита за нищожна”…

 7. Честит рожден ден, г-н Инджев! Бъдете здрав!

 8. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
  Желая Ви всичката доброта на света!

  Радвам се,че днес изглеждате много добре,с чудесно настроение.БЪДЕТЕ ЖИВ И ЗДРАВ!

 9. Честит рожден ден, г-н Инджев! Бъдете здрав и благодаря за работата ви!

 10. Честит рожден ден г-н Инджев!
  Щастлива фамилия около Вас, а наесен – на екран!
  Бъдете здрав!

 11. Днес се навършват 84 години от кървавият четвъртък – с атентат в Храм Света Неделя.
  84 години е средната възраст на гласоподавателите на левите в България. Много от тях с гордост си спомнят разказите на родителите си за успешната акция на Партията.

  Днес, 2009 години има отвличания !
  Та това си е Партийна повеля. Тероризъм във всичко. Символите на левите са винаги кървави : Кървава роза, Кърваво знаме, Кървави инстументи – сърп и чук / ! /, Свит юмрук, Танк, Автомат,,,,
  Бог да прости загиналите !
  Бог да помага на отвлечените и семействата им.
  Бог да прости и на нас !
  Дано не се родя отново тук !
  Моля те Господи !

  Весели празници на всички !

 12. В предаването “Референдум” виден кадър на МВР каза в прав текст, че няма престъпна групировка без участие на хора от “органите”.
  И така, “някой” отвлича богат бизнесмен, плаща се солиден откуп и,…..никой нищо не открива……
  “За съда е ясно, няма нужда да влиза убития да дава разяснения..” (стара народоразговорка)
  За мен, тези милиони откупи частично влизат в специални джобове, а по-големия пай влиза в партийна каса, като да се разпознае коя е, е проблем само за малоумници..
  При това тайната на мероприятието е абсолютно гарантирана !!
  Колко беше прав проф. Янко Янков, когато преди време заключи: “Другите държави си имат/нямат мафия, у нас мафията си има държава.”

  П.С.
  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ГОЛЕМИЯ БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТ ИВО ИНДЖЕВ !!

 13. Часове след обнародваното вето,дори и заложената псеводмажоритарност в закона като компромисен вариант, и п ъ р в а с т ъ п к а, в разбиранията и представите на президента,прегласуването стана без съобразяване въобще със забележките на Бащицата…
  но!!! да напомни,че и другият вариант за отбелязване на Велики Четвъртък не далеч или невъзможен в техните прадстеви!!!

 14. Честит рожден ден г-н Инджев!
  Гледах ви по Нова тв. тази сутрин за жалост твърде кратко време Ви беше отделено.Все пак разбрах, че ще издадете книга, която чакам с нетърпение.Нали със Вашите статии си “сверявам часовника”.
  Бъдете най-вече здрав и помнете, че хората Ви четат и Ви вярват.

 15. Честит рожден ден! Желая Ви да сте здрав и мъдър, а след петте деца, сега и на внучета да се радвате, поне 25 (5х5).

  А Милен Цветков като иде да провери за апартамента на един друг агент, като изнесе информацията и като го изгонят, но без никой да опровергава информацията и той стартира собствен блог, където наистина се вижда, че има какво да каже – тогава ще е такъв смел анти ДС журналист, на какъвто сега само се преструва.

 16. Господин Инджев,по с л у ч а й съвпадението на рождения Ви ден с този и на Синята коалиция бих
  искал,да се н а д я в а м,
  че ще бъде и очаквания съдбовен знак за възраждането на България!

 17. Честит рожден ден, г-н Инджев. Бъдете жив и здрав и дълги години близките ви да ви се радват и се гордеят с Вас.Радваме се, че ви има. Натрупахте още една година, трупате години, трупате печал… жив и здрав да сте!

 18. За много години жив и здрав бъдете, г-н Инджев! Останете все така верен на себе си и на вече немалобройната аудитория, която имате тук!

 19. Честит Рожден Ден!!! Жив и здрав бъдете!

 20. Върховният администратимен съд/ВАС/ще внесе искане за спиране изпълнението на МС,който се бе аргументирал с твъдение,че Столична община,не може да се справи с почисването и обяви на 9 април кризисно положение,като исипа и “чувал” 10/десет/ млн. като неотложни мерки по сметосъбирането и отстраняването на е к о л о г и ч н и щети от “микроорганизмите”!!!
  Сега покрай “ВЕТОТО”,шашмите на Ирена Кръстева,вече ще ни облъчват и с “щети”!!!по к о и т о с а сладкодумни, н е с а м о Вл.Каролев,но /едва-едва/!/ Р.Овчаров и особено Пл.Орешарски за “з е й в а щ а т а!!” дупка в бюджета/!/??…

 21. Честит Рожден Ден! Здраве и живот за Вас и любимите Ви!

 22. Честит рожден ден! Здраве и щастие! Много журналистически успехи и милиони читатели на блога и всички те – последователи на идеите!!!

 23. На мен ми се струва, че го има и варианта инсценировка на отвличане, за да отидат в неведение едни стотици хиляди левове. А ако не е така, дано се избистри схемата, защото хората започват да стават мнителни след толкова много подобни отвличания.

 24. Честит Рожден ден, безстрашто овенче!!!
  Малцина са хората като теб … герои , ТРИ пъти женен уауууу поклон!!!
  Да си жив и здрав … децата … не ги мисли , за мен те са най, най здравите, оцеляващи, процъфтяващи и т.н . КОИТО венаги оцеляват въпреки нас!!!
  Женен съм два пъти , и за НАЙ-голямо МОЕ постижение смятам, събирането на двете тъщи бившата и настоящата и ДВЕТЕ да ме хвалат колко съм готин и т.н. Опитай нещо подобно и шъ ти сваля шапка!!!!
  Да си жив и здрав и да не ти пука от маймунките на клона, жалките те ако знаят как им лъщят дътата няма да се заяждат с теб !!!!
  Кибик Блаже

 25. И от мен честит рожден ден. Нищо, чесъм женен четири пъти – продължавам да Ви симпатизирам и да Ви чета почти ежедневно – една свежа струя във водопада от “breaking news”, които нищо не казват.
  Дано още дълги години Ви чета със същото внимание и appreciation – съжалявам, но точната българска дума не ми идва на ум в момента.

 26. Пожелавам ти много здраве, любов и мързел, имайки предвид, че той е неосъзната мъдрост! Rockbul

 27. Медиите посветиха на предположенията и обобщенията по темата ужасно много време. Още повече време посветиха на протяжни дискусии “Колко перспективен бизнес е и колко е безнаказан ” и никой не си представи какво става в главата на едно 15 годишно момче, живеещо мизерно в семейство на бедни интелигенти. То няма разумно обяснение защо родителите му работят много и получават обидно малко. През ум му минава мисълта, че може би са неудачници, а никой не иска да е дете на неудачници и сам той неудачник. Дали в представите му няма да се зароди идеята да практикува този нов, просперираш бизнес. Във всеки случай медиите с упоритост постигат този ефект. В същност така се раждат престъпниците.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.