Усмирителна виза

Уважаеми читатели,

Пиша ви това писмо днес, на 21 април.

На 24 и 25 април в София ще се състои енергийна среща. Това е едно от малкото сигурни неща по отношение на форума, който беше обявен като софийски, после стана пловдивски, за да се завърне отново в столицата като подритвана блудница без постоянен подслон.

Според говорителя на МвНР Драговест Горанов, цитиран днес ( без никаква следа от съмнение във верността на твърдението му) от в. „24 часа“ , „разполагаме с още десетина дни, през които очакваме нови ръководители да потвърдят своето участие“.

От устата на самия говорител излиза, както и на говорещия неофициално, но натрапчиво от името на президента Г.Първанов в. „24 часа“, че между 21 и 24 април „разполагаме с още десетина дни“.

Ти, нормални читателю, с колко разполагаш?

По мое скромно мнение, което сверих с научните достижения на вещите в математиката древни шумери, между 21 и 24 април има най- много 3 дни.

В същата публикация, която оповестява изхода от играта „тука има, тука нема“ в полза на „тука има“ ( в смисъл, че Путин ще благоволи да уважи Първанов, все пак), официозът за пореден път сменя американския акцент във все по-балканския по форма форум.

На 17 април побратимът официоз „Труд“ писа , че Обама щял да прати пратеник на име Ричард Морнингстар. Само 4 дни по късно ( и няколко месеца след твърденията на тукашните официози за предстояща поява на самата Хилари Клинтън на „Световния енергиен форум в Пловдив“) вече четем в часовия орган на президенството, че се „очаква“ ( май пак не е сигурно!) САЩ да бъдат представени от помощник заместник-държавния секретар Матю Брайза ( същият, който поне два пъти за две години публично скастри София за слагачеството пред руската енергийна експанзия) и от още един чиновник от ведомството ( координатор по енергийната дипломация Стивън Ман).

Честно казано, ако продължават да изброяват по списък чиновниците от Вашингтон, няма как да не познаят накрая.

Преди да ви помоля да ме освидетелствате, приемете смекчаващите вината за моето полудяване обстоятелства, оповестени от руската агенция ИТАР-ТАСС. Цитирани са във в.“24 часа“ . Благодарение на това научаваме от директора в Газпром Станислав Циганков смисъла на упражнението:

„ В София ще се даде оценка на неотдавнашните действия на Украйна и ще бъдат подписани споразумения с ЕС. Ако ЕС наистина е загрижен за енергийната си сигурност, то трябва да се замисли“.

Иначе казано , т.н. газова война между Москва и Киев се очертава да бъде спечелена в София под егидата на Г.Първанов. Познайте каква оценка ще й даде доктор хонорис кауза на Великотърновския университет, известен още като Путин!

Щом Циганков съветва ЕС и аз, малкият, грешният, започвам да се замислям – особено за здравия си разум.

Благодаря ви за невниманието. Ако бяхте внимавали, като мен, щяхте да останете с глупавото впечатление, че между 21 и 24 април няма „десетина дни“, че „енергийната среща“ е „световен форум“, че Морнингстар не е Брайза, а „Труд“ не е „24 часа“. Но ако не сте внимавали, нямате проблеми с разсъдъка.

Пишете ми на адрес:

Лудница, точка на БГ, маймунско ааааа!

И ако ми идвате на свиждане, донесете ми някоя усмирителна виза.

14 мнения за “Усмирителна виза”

 1. 🙂 ot forum stana na sreshta, predi koiato moje da pohapnat bobovi iahnii za po goliama energiinost…

 2. Инджев, на теб ще ти донесем усмирителна ВИЗА, но на агент Гоце Седефчоф ще трябва да му приготвим усмирителна РИЗА. Ще го изпратим в Сирищник на спокойствие да си получава президентската пенсия.Така ще се предпазим от много негови лудории, които може да измисли болния му мозък. Скъпият ни президент, наистина е много скъп, толкова народна пара изпотроши, че няма докъде повече.

 3. 1.Благодаря на специалистите преди всичко,защото с точните и неповлияни от политическата конюнктура,оценки ..те са най-ценни за равнището
  на блока…..
  2.Моята част е в поучителните исторически аналогии,когато въпросът не е стоял по-различно в т.ч.и пред техните предшественици:
  а/веднъж вече след първото Освобождение 1878 г.”охулената българска буржоазия” е предпочела “западния ж.п. български вариант” за връзка с Европа.
  б/вторият път след 1944 г., въпреки,че Трайчо Костов си зслужил “унизително” смъкване на очилата от самия Сталин,е отстоявал тезата за надеждни френски гранспортни средства,
  докато не го “удостоили” накрая собствените му другари….!!!
  в/В ерата “Обама” въпросът се свежда отново, до избора от глобалното противопоставяне в качеството му на естествено в т.ч. и техническо развитие и такова с перфидни силови средства…
  Отдавна писах кой е Матю Брайза,
  но работата не е дали омерзени САЩ ще си “измият протколно очите”,примерно с името Морнингстар… “какво тук значи някаква си кадърна личност!!!”
  Работата е,че било при Столипин,
  Молотов или Калфин – освен че се дърлят – Пъванов и Станишев,се надцакват!!
  А,това вече,не е добро за България и за тях самите,
  въпреки странните вчерашни признания на Серегей,че “който не работи не греши”…просто защото техните”работи” са вече пословични,а и нездрави,ако е за партиен интерес,тъй като отварят пътя на Костов и Генерала,а и за “Стотте дни…!!!”
  Казал съм го на Виктор Вълков,когато дори за Ж.Виденов,а и за Ж.Желев, Симеон II беше монархофашист и “дребно търговче”,както и на И.Костов!!
  Но го разбра само покойният баща на Кирил Добрев от висотата на исторически прозорлив ПИЧ!!!
  Сегашното е като това на Стамболов в Пловдив,рано сутринта след отговора на Александър III,бащата на кръстника на Николай II:
  “И л и р е ш е н и е т о,и л и н а т р е н а и з а Д а р м щ а т!
  Тато е бил далеч по-решителен:
  излита рано сутринта за Москва и се връща в София след като Горбачов звъни в Анкара и троснато казва на турците: -прибириайте си подводницата и оставете България намира!!!
  Ако им стиска с аргументи за “Сименс” и “Арева”,сега,или убедят САЩ и ЕС за съгласие на последните,или просто д а р а б о т я т прозорливо з а д ъ л г о с р о ч н и т е и н т е р е с и н а Б ъ л г а р и я до 2030-2050 г.,а не за преизборна реколта,щото на сегашните и предишни БСП-та,до там им стига акъла!!!!

 4. Мисля че е време малко по малко да започнем да си връщаме държавата от тези които я откраднаха. Това може да стане стъпка по стъпка – като заявяваме нашето мнение по ключови въпроси в подходящият момент – не само в мрежата, но и на улицата! Предлагам да се подготвим подходящо и на 24-25ти да излезем на улицата с плакати показващи какво ни е мнението по тази тема: Енергийна независимост от Русия; Диверсифицирани доставчици и трасета; реализиране на енергийни проекти с частни инвеститори на пазарен принцип (никакви държавни гаранции и финансиране).

 5. Да се молим завоят на Медведев да е автентичен! Да се надяваме на изборите през юли да изпратим Тройната шайка на бунището, а скоро след това и нейния Тартор… А Академическият съвет на Великотърновския университет присъди “доктор хонорис кауза” на някой истински учен.

 6. Широко разпространено е мнението(и тук,и навън),че България е влязла в ЕС през `задния вход`.Много наши сънародници се постараха това да бъде точно така.Освен това да бъде внушавано и ясно артикулирано.През задния вход влиза помощния персонал.И това ще бъде така докато съществува ЕС-просто човекът е помнещо същество.На нашата страна ще и се `случват`именно такива неща,като тази среща.Неща,които не са съвсем за парадния вход.

 7. “В София ще се даде оценка на неотдавнашните действия на Украйна (…)”

  Готвят, види се, другарски, а може би народен (на народите демек) съд за Украина.

 8. Към Zo:
  Дори Ленин е направил външен министър един дворянин/Чичерин/,а силния респект от Имперския опит / и в Револъция и във война!!! / е такъв,че готвената “по-български” “тясна риза за Путин”,най-много да докара някой едва прикрит гняв и на него и на Медведев….
  В друго време!!!! и по достоен начин!!!,уважението ни към Русия и нейния народ,м о ж е и щ е, изненада и самите русски граждани,които със сигурност вече са бахтисали от нас…..
  Да не говорим за Европа!!!

 9. Драги Кардинал Ришельо, извинявай за закъснението, изпращам ти част от коментара на Раду Попеску. Голям резил, но лошото е, че резилът е не само за Сирищника, а за страната ни. Която -както пише- хората вече буквално смятат не за страна от НАТО и ЕС, а за руска полуколония от ОНД (това, което при Виденов беше само идея, при Сирищника е на път да стане!):

  Bulgaria’s president has campaigned on behalf of the Communist party in Moldova, while Bulgarian MPs think that European states should learn from Azeri electoral practices. In both cases Bulgaria has been quite out of the loop with the rest of the European Union. Bulgaria’s electoral adventures in the post-Soviet space make it look more like a CIS state, than a responsible, democratic EU member state that acts and sings in tune with the rest of the European Union.

 10. Съобщават,че вместо Владимир Владимирович,ще дойде Шматко …и слава Богу….
  У р о к ъ т за тези,които разбират от класна,но не г р у х т я щ а, руска дипломация е многозначителен и поучителен!!!!

 11. Печальная весть- БЕЗ ТОВ.ПУТИНА! Кой, ако не Русия знае как да унижава собствените си лакеи, агенти и всякакви други кремълски клозетолизци като Гоце и СерГея? Браво! Хак им беше! Но, мен ме терзае въпросът дали ще върнат заплатите и хонорарите си платените драскачи от ТРУП и т.н., които величаеха “световния енергиен форум”? Май наистина трябва да го преместят в Сирищник. Като основна екзотична атракция за ВИП-гостите да се предвиди в програмата посещение и ползуване на местен кенеф в родната къща на Седефчов.Му-ха-ха-ха-ха- ха-а-а-а-а!

 12. Президент Първанов е традиционалист – тези номера за “България – център на незнам какво си” ги правеше още неговия учител Тодор Живков.Освен това Путин няма да дойде, ония там не правят нищо от сантименталност.Приготвяме се да чакаме следващия жалък опит – Бокова (България) – шеф на Юнеско!Много жалки хорица ни управляват – ползват само познатия коловоз от времената, когато нямахме външна политика.Избирателю – спаси ни позора!

 13. Цитат от бракониер №1 на републиката, който само предполагам има връзка с газовите афери:

  “Уверих се, че Азербайджан, Туркменистан и Узбекистан гледат с любов и приятелство на България.”

 14. Аз не мога да разбера какво сте ревнали срещу подобен форум …то много по големи форуми не рещиха по4ти нищо вие искате нашия да е ИСТИНСКИ..е, ми не става и какво от това !!!!Разбийте феодализма който ратува в това общество,нашето де , пък после то си идва от само вси4ко, това оба4е Иво,странно защо не прави!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.