Москва вярва на сълзливи-шамаросва ги!

В нашия автомобилен свят една майка казва на детето си: „не пресичай на червено”, а в безкрайно белия свят на ескимосите поучават прохождащото човече с: „ не яж жълт сняг”!

Така е, гледните точки са различни и зависят от червените, белите и жълтите нюанси на битието. Почервенялата до крайност БНТ озаглавява новината за унизителното подритване на българския министър – председател Станишев от неговия домакин Медведев по следния начин:

„Премиерът Станишев се срещна на 4 очи с руския си колега Путин”. Можете да прочетете този шедьовър на пропагандата на сайта на БНТ.

Излиза, че не е важно падението на българския премиер от високо. Бил приласкан, все пак. Докато единият ботуш го рита, другият му удря братски фалц с цел да го врътне и да го вкара обратно в играта, диктувана от тази серия ритници.

Но, уважаеми зрителю, ако случайно си проспал основното внушение в централните новини на централния пропаганден орган на властта, вникни в следното съобщение, собствено производство на тази „сделана в СССР” пералня на властовия имидж, която пере със собствен препарат( наричан „собствени източници”). Ето така е сервирана новината за това, че България е била унизена в Москва чрез имперския отказ българският премиер да бъде приет от руския президент:

„Източниците твърдят, че от руската страна е било проявено разбиране и преговорите ще продължат”.

Ясно. Най – напред наказват, но след другарския хленч на наказания, към неговото страдание се проявява разбиране и му се позволява да целуне височайшата ръчица, която го е зашлевила. От тях да мине!

Впрочем, денят на нашия специален пратеник в Москва Станишев не е минал съвсем напразно. Според неговата информационна служба той се е срещнал с президента на Калмикия Кирсан Илюмжинов. Какво пък, все един президент го е уважил!

Ако му беше важно да го уважаваме ние, ако уважаваше България, просто трябваше да си тръгне от Москва след като му затръшнаха президентската врата. Достатъчно раболепен вече е поклонът му, демонстриран с факта, че изобщо замина след отказа на Путин да легитимира софийската енергийна среща като събитие с международна стойност.

Нашите управляващи другари обаче са по-християни и от най-хрисимите – подлагат и другата буза веднага, след като едната им е била зачервена от як шамар. Стига шамарът да е аванта и да е от руската десница, която се грижи българската левица да бъде винаги будна и на повикване.

Както би трябвало да казва по този повод народната мъдрост: „каквото повикало, такова не се обадило”!

10 мнения за “Москва вярва на сълзливи-шамаросва ги!”

 1. След всичко предвидено,казано и преразказано Ви дължа на всички и едно допълнение на коментара за срещата на Мушанов с Джорш VI..
  За разлика от т р ъ п н е щ и я Станишев,посланик Момчилов и удостоения с аудиинеция българския гост закъснели !!!!поради трафика???
  И кралят все пак,подсказал по-мек урок на твърдоглавите българи,и
  предложил/и/ на Н.Мушанов, да даде докато почакат/ урок по география на дъщерята, днвешната кралица Елизабет II….който започнал с това дали знае къде е България?
  Момичето отговорило:”Съдейки,че сте бял!!!…предполагам в Европа!!!”
  У р о к!!!

 2. Има два принципа дълбоко вкоренени в човешките взаимоотношения : `Уважавай ме,за да те уважавам` и `Където е текло,пак ще тече`.Дават ли си сметка нашите`назначени`”държавници”,какви поражения нанасят с поведението си на България и достойнството и?!

 3. Здравейте! Допускам, че има напрежение в българо-руските отношения след “софийската енергийна среща като събитие с международна стойност” (а се внушаваше, че едва ли не е едно нищо), но драма все още няма. Почти сигурен съм, че от гледна точка на дипломатическия протокол евентуална среща Станишев (министър-председатл) – Медведев (само президент, а не като Б.О. и премиер) е излишна, защото двете длъжности не са аналогични. Дипломатически гаф и пренебрежение би имало, ако нямаше среща Станшев – Путин, а такава се състоя. Спомнете си, че през месец февруари имаше среща на двама президенти Първанов – Медведев, т.е. дори днес руският президент да приеме нашия премиер, това би било само жест на ненеобходима добра воля от руска страна, която наистина би показала, че взаимоотношенията между нашите две страни не се основават само на “тръби”.

 4. ne im pravi chest na rusnacite, po goliamata ruska shir cari i goliama prostotia, da sme blagodarni na romania che ni razdelia ot postsyvetskoto prostranstvo inache i nie shtiahme da sme negova chast

 5. Г-н Инджев, струваме се, че допускате грешка по отношение на шамарите по двете бузи /на главата/. В позата, в която Станишев остана пред вратата след отказа на Медведев да го приеме,той можеше да получи само РИТНИК едновременно по двете бузи /на една педя под кръста /.

 6. Отива в Москва, за да се срещне с президента на…….Калмикия.
  Гинес къде си да го запишеш ???
  И защо да се киселевим, като ранга ни е от тази мяра ??
  Когато слугуваш като пачавра,
  защо се сърдиш, че те ползват понякога като такава ??

 7. Както в детската песничка:
  “Внимание, внимание
  Всички мишки на събрание.
  Най-големия мишок(Медведев) ще играе казачок.
  А най-малката мишка(Станишев) ще чете книжка(в книжарницата го завели)”!!!
  Каква ирония!

 8. Като форма на държавно управление Руската федерация е Президентска република. Т.е. изпълнителната власт е в ръцете на Президента, в случая Медведев, и аналогичната държавна длъжност в РБ е Министър председател, какъвто е Сергей Станишев. Останалото е за протокола…
  До г-н Недялко Георгиев с приятелски поздрав :):):)

 9. Хубаво че не се върна обиден, щото можеше и да спечели изборите.

 10. Вчера изпитах невероятен кеф от форума на “Дневник” под статията за унижението на Станишев. Там направо цареше взривно настроение (още тогава имаше 400 коментара). Форумните ченгета бяха безпощадно смазани от минуси, а нормалните хора светеха в жълто от плюсове и разкатаха мамата на нещастника изменник и неговите клакьори.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.