Газ(им) ги с благодарност

Глобализацията нахлу у нас с още една прилика със Запада ( и особено с Америка)- вече си имаме спонтанно зародил се Ден на благодарността!

Съдете сами:

Първанов похвали Станишев, направо му благодари за успеха на мисията му в Москва, където българският премиер беше унизен (безпрецедентно дори и за богата традиция на униженията в историята на руско-българските отношения) от президента Медведев.

Подразбира се също, че Първанов благодари на себе си за това, че не „позна”, когато предрече, че в Москва едва ли ще се стигне до споразумение поради „кратката визита” на Станишев.

За унижението да му бъде отказана договорена среща българският премиер благодари на руския президент – поне това се вижда от снимката на АФП (публикувана на първа страница в „Труд”), която показва благодарното ръкостискане на Станишев с Медведев, сякаш е бил награден, а не унизен от него.

В. „24 часа” практически благодари на Путин с огромно заглавие до челото на вестника на първа страница : „ Путин ни спаси 1 млрд. долара от „Южен поток”.

Участникът в преговорите в Москва, депутат от БСП Петър Кънев, благодари по БНТ на медиите ( и особено на печатните, както изрично подчерта) за това, че са отразили правдиво станалото в руската столица.

Да живее 29 април, новият чисто български Ден на благодарността. Той би трябвало да бъде обявен за почивен ден, който за по-икономично бихме могли да отработваме в бъдеще още на 1 април!

5 мнения за “Газ(им) ги с благодарност”

  1. Надявам се чрез вас г-н Инджев и всички читатели на блога да предложим на Синята коалиция да постави по едно чучело на тройната коалиция като триглава ламя в центъра на всеки град в България – да хвърлим по него старите си обувки. Грамада да направим!
    п.п. Тя май наистина си е ламя – едната глава – НДСВ падна, новата глава – Яне поникна!

  2. Г-н Инджев, аз пък Ви благодаря за бързата Ви реакция на случващото се в нащия пълен с парадокси политически живот.Присъединявам се към идеята Ви за учредяване, но не един, а на повече български Дни на благодарността. Все още има достатъчно време за нови причини за ” благодарности ” към сегашните ни управленци и не бива да фиксираме само една дата.

  3. Когато има толкова много идиоти наоколо, идиотизма започва да се възприема като нещо нормално. Дори по-зле, въобще не се приема за идиотизъм. Аз все още не съм видял някой, който да се признае за луд или идиот.
    Така че, гласувайте!!!

  4. Хм… идеята с обувките, на Борис Петров никак не е лоша ?!

  5. Може примерно всяко първо число на месеца да е ден на благодарността и разбира се точно на него да се раздават ордените “Стара Планина” 🙂 Знаете тези места по панаирите, където можеш да хвърляш топки по разни неща и да спечелиш плюшен делфин за гаджето :). Аз бих направил подобно място, на което хората да могат да хвърлят обувки по чучела на “определени политици” или триглави змейове и да спечелят примерно плюшена Ирена възглавница за сядане или плюшен Сергей за гушкане в леглото. Хем хората печелят, хем и аз ще изкарам малко

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.