Динамиката като димка

Освен кървава диря, вождовете на пролетариата оставят след себе си и характерни любими фрази. За кипящия от гняв Ленин врагът не е бил просто враг, а подлецът- подлец. Те са „архи”. „Архиподлец”, „архимръсник”…

Брежнев беше изнамерил „седмото чувство”, както шегобийците наричаха склонността му с повод и без повод да бръщолеви за своето”чувство на дълбоко удовлетворение”. Той не можеше да каже просто, че иска да ни каже нещо. „С чувство на дълбоко удовлетворение” ни приветстваше, или пък ни съобщаваше за неспирния възход на комунизма.

За Тодор Живков от периода на презрелия социализъм водещото чувство пък беше „магистрално” ( ех, къде са им предизборно обещаните магистрали на неговите партийни следовници в наше време!?). Указанията, тезисите, плановете му бяха все „магистрални”.

При Сергей Станишев традицията да се говорят глупости по партийно-държавна линия се фокусира все повече в друга лишена от смисъл дума, която му се очертава като любима. В рамките на една седмица той прибягва поне два пъти до „динамика” за да обясни някои необясними неща.

Дори от Ройтерс забелязаха тази странност и по повод унижението да му бъде отказана обещана среща при руския президент Медведев го цитираха да казва, че това било резултат от „динамиката” на нашите отношения. На първомайския празник в София „динамиката” отново се прояви. Станишев увери симпатизанти на партията в необходимостта от „динамично управление” на страната, подразбирайки вероятно отново червена власт в комплект с удобни сателити.

Иначе свикнахме да слушаме за „динамично мнозинство” и да подразбираме безпринципно прекрояване на публичното пространство от лобита, командвани от олигархията. Кажат ли нещо за „динамиката” на положението, явно ни пускат поредната димка за прикриване на властовите далавери.

Я как динамично се разви само „Яне димката”- води вече по рейтинг самия Станишев, чиято работа върши с опитите да подложи динамит под моста на синята коалиция! Съответно Станишев динамично се позовава на Яне като вносител на предложението да бъде препънат опасният за него син опонент( това е проблем на дясното пространство, измива си ръцете Станишев, съгласявайки се твърдението, че Янев е десен), а Яне пуска нова димка с призив Станишев и негови министри да бъдат осъдени на по 100 години затвор.

Чудна димка, прекрасна комбинка. Абе, динамит момчета!

14 мнения за “Динамиката като димка”

 1. Анкета JOBS.BG
  Създадена на: 20.04.2009 19:25
  Ако изборите бяха днес, за кого бихте гласували?
  Все още не съм решил 6.5 % 593 гласа
  Няма да гласувам 17.4 % 1595 гласа
  АТАКА 14.5 % 1329 гласа
  БСП 5.3 % 485 гласа
  ГЕРБ 32.4 % 2976 гласа
  ДПС 2.0 % 187 гласа
  НДСВ 1.7 % 159 гласа
  Новото време 1.4 % 131 гласа
  Ред, Законност и Справедливост 4.6 % 423 гласа
  СДС-ДСБ 11.4 % 1042 гласа
  Друго 2.8 % 258 гласа
  Общо: 9178 гласа

  Това проучване отразява мнението само на интернет потребителите, избрали да гласуват. Поради тази причина, не може да се счита за представително за интернет потребителите или за цялата общественост.

 2. Г-н Инджев,изкушавам се и аз да прибавя една любима думичка на Живков от последните години на управлението ву.Генезис!Не зная от къде е беше научил,но я произнасяше с особено опиянение.Та този “генезис” застава на място при днешното управление.

 3. То си е и като за плах въпрос към радио Ереван:
  “Дали може да се направи мозъчна операция на “току що скалъпен!! гневен!!..наш политик….в лява работилница.?
  за да последва и отговорът:
  “Изключено, добрият хирург не се занимава с дърворезба….”!!!

 4. Ако успеем да изучим и разберем “динамиката” на разнасяните от ДС-деятели куфарчета с банкноти ще узнаем всичко за “генезиса” и “магистралното” развитие на някои наши “политици”…

 5. Господин Инджев, моля ви, моля ви, нека да се създаде нова партия за синьо-чиста България. Бъдете Ивайло от историята, като него помогнете на България да открие себе си в труден момент. Направете дебат за обединена синя партия, която да обедини всички хора най вече сини бивши и настоящи демократи. Доктор Бодуров от Бургас, е пример за такъв. И Надежда Михайлова, Петър Стоянов, Стефан Софиянски, Жельо Желев, Петър Берон, и дори Ревизоро, Сугарев, и много млади неизвестни и известни. Направете го този дебат, моля ви. . . Нека народа види, че всички са едно! Имам предвид всички сини, и сегашните! Нека на този дебат бъдат излъчени сигурни хора -в морала си! – добри хора да бъдат депутати! Народа види ли го това, и ще гласува 100%

 6. Ивайло, вкарай свинете червени и жълти в кочинките им да не ръсят червен грип, че народа да е здрав. Ето какво ми дойде преди два часа, защото ме тресе креативност, пък може и да е свише: “Намери себе си и ще намериш Вселената” “Намери себе си и ще намериш покой” “Намери себе си и ще намериш центърът на равновесието” “Намери себе си и ще намериш любовта” “Намери себе си и ще намериш Бог” “Намери себе си и ще намериш щастие” “Намери себе си и ще откриеш Вечноста” “Намери себе си и ще откриеш всички тайни” . . . . . . . Това го написах на едно списание “NG” просто ей така почти автоматично! . . . . Носете тази мантра навсякъде със себе си, слагайте по сайтове. . . . . . . Вие, всички БЪЛГАРИ дайте кураж на Иво Инджев. . . . . . . За да изпълни повелята на избирателите. . . Амин. . . . . . . Помози БОГ

 7. Малко извън темата. Днес е 1 май, празник на „работническата класа„ Ден на хората които работят за някой друг. Наемни работници. Дали работят на струг,дали с мотика, шофьори,зидари,автомонтьори,монтжници на бензинови помпи в цех на BMW, киркаджии дето копаят канал..всички хора които работят на заплата са работници.
  Кой защитава техните интереси?
  Синдикати!? БКП?! Никой.
  „Динамично„ наистина се размазват понятията за руските ибрикчии.
  Извинявам се за отклонението

 8. Нека това лято звучат песните и музиката: ‘на “Октопод” от Енио Мориконе, най-хубавата от 89-и-90-години която дънеха постоянно по Хоризонт’ след това нека звучи “Дъжд” на ЖАР, после “Джулай морнинг” и накрая “Синьо лято”. . . Нека. . . Нека. Тази нова партия, да ги използва за рекламни клипове. . . Дано. . . Дано това се случи. С Божията помощ ще успеете. Други за този дебат казвам: Стела Банкова, Филип Димитров, Коцето Калки, вие ще се сетите за други.

 9. “Безсъние” -песен на Чочо Владовски, подходяща за всичко това, много силен текст. Най- добре демократите да се съберат на гергьов ден, и да се помолят за начинанието си, пък и тогава да решат. Да, май Господ иска да се вярнат блудните Син(ове) и знаете какво е направил св.Георги.

 10. Настрана от изпълнената с разумен заряд идея на Рейън,в частта “Какъв,да е дебата подет в т.ч. и от нашенският “Мойсей”,и на кои дължим, предотвратяването
  на потенциалната анархия,своя и външен и вътрешен мир,а недай Боже и своето разпокъсване.
  С у е т н и т е “п и я н и ц и” огрени от короновалата ги народна
  победа след 1989 г.,в е ч е провалили историческия шанс,да бъдат свалени от “медийния и битов престол” несъразмерни,
  с жалки напъни,тъжен опит и знания,но известни на съотечествениците ни ,като емоционално заредени,но не и благословени както могат да бъдат с а м о случайни и неизстрадани блянове “е д н о д н е в к и”.
  Ако е за мен,ставам само за подкрепа на д о б р о Д е л о!
  А като щадите сана ми с подобаващо весело обръщение,ще щадите и себе си….нищо певече!

 11. Г-н Инджев само ще спечели с успешни правила,ако се състезават,капацитети за титлата “н е о ф и ц и а л е н л и д е р н а н а ц и я т а Б Ъ Л Г А Р С К А” и по въпроса РУСКИЯТ ПРИМЕР КАТО ПРИМЕР Е ВПЕЧАТЛЯВАЩ!!!

 12. Моисей е водил тълпата след себе си, въртял ги е в пустинята 40 години. Е, колко остана, има няма 20 годинки и сме готови.
  За 40 години народецът се подменя, така че има резон. Всички сме заразени, за съжаление.

 13. Маринов,Рейън…a и всички в и е м и л и ,*грешни* и боязливи и не до там мъдри*г р е ш н и ц и*,ако ме разбирате като между “заразени”:
  Разликата между крайностите като държавничеста мъдрост и обикновена
  п р о с т о т и я
  “оптимати”с/у”популари”
  е толкова тънка,че Бог я е направил издръжлива между
  в ъ з в и ш е н о т о
  и
  здравия българо-саксонски хумор.
  Ако е за музика-добре-да е Бах,но за още по-възвишено,както както иде реч,по-добре T e D e u m !!!

 14. България на 76 място в света по медийна свобода! А другите ни свободи се закопават перманентно във времето.
  Това на какво се дължи според вас:
  – продажни, корумпирани журналя;
  – притиснати до стената журналисти;
  – липса на колегиална етика;
  – липса на възможност да си изразиш мнетието на журналист.
  – некадърност
  – .. . … кажете Вие

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.