Етем се прави на депесарски шут

В нашето глобализиращо се време министър Емел Етем ни напомни от името на ДПС, че има още една област, в която границите са паднали: политическата наглост на преялите с власт у нас е станала безгранична.

Нахалство без граници е да кажеш от името на най-централизираната, най-йерархичната и подчинената на една единствена човешка ( раболепно изтъквана почти като свръхчовешка) воля организация, като ДПС, че някой друг в политическото пространство страдал от вождизъм и егоцентризъм. Именно това прави Емел Етем в изявление на фолклорен събор в почивен ден, сякаш за да демонстрира, че наглостта не знае почивка.

Госпожата намерила за необходимо да поучава десните как да си решат проблемите и с присъщата загриженост на гробокопач, който полага старание да си осигури работа, сочи като основен проблем на дясното пространството точно онова, което е емблема на ДПС: вождизмът и прекомерното его на лидерите.

И това при положение, че в случая с ДПС дори не може да се говори са „лидери”- там има само един единствен такъв!

Упреците срещу лидерите на десните партии не са нито новост, нито лишени от основание. Но е връх на падението именно от висшия ешелон на вождистката партия ДПС, която има абсолютно несменяем вожд вече 20 години, да се вайкат над чужди вождистки мавзолеи. Ако има политическо формирование, което да е 100 процента представително за явлението „култ към личността”, това е именно ДПС.

Дори в неформални разговори, каквито като журналист съм водил, подчинените на Доган се произнасят за него със страхопочитанието на поданик, вперил покорен поглед към обожаемия началник. Да, партията ГЕРБ се олицетворява от Бойко Борисов, а в ДСБ Иван Костов е безспорен водач, заради което го обявяват за командир. Но нито единият, нито другият има „култовия” 20 годишен стаж на култа към личността на Доган, нито пък те могат да се мерят с него по ролята му на едноличен фактор в т.н. „голяма политика” през всичките тези години.

Но и това не е всичко. Явно самозабравянето на овластената ( по волята на вожда Доган) госпожа е толкова голямо, че тя най-сериозно обявява ДПС за …спасител на дясното. По думите й, понеже движението много стабилно стояло в центъра, периодично спасявало ту лявото, ту дясното. Типичен пример за 50 процента истина, равна на 100 процентна лъжа!

Човек трябва да е от друга политическа планета, за да не знае, как Доган и компания „спасиха” правителството на СДС през 1992-ра, например. Това, че изобщо се бяха коалирали със сините за малко, се оказа точно толкова „спасително” за демокрацията и демократите, колкото пактът „Молотов-Рибентроп” от август 1939 г. за Полша, част от която беше „спасена” в резултат на това от Сталин от нацистките му съюзници под формата на съветска окупация.

Полша, разбира се ( за да продължа аналогията, колкото и да е уязвима, като всяка аналогия) възкръсна, но с цената на огромни жертви. СДС- също. Разликата е, че поляците помнят „добрините” на „спасителите” си и по никакъв начин не биха допуснали повторение на историята.

Дали и сините у нас са способни на това усилие и да дадат отпор на гробокопачите си, сред които се появиха „спасители”, въоръжени с фалшиви печати, усмивки и аргументи, но с истинската подкрепа на Доган?

13 мнения за “Етем се прави на депесарски шут”

 1. Не е за вярване ,че и сметната палата издаде “дубликат” на вече издаден дакумент,без който не може да стане вписването в ЦИК.Такава бърза процедура по административно обслужване до сега едва ли има. Цялата държавна власт е впрегната в унищожаването на коалицията.:(

 2. “Политическата наглост на преялите с власт у нас е станала безгранична”. Няма как по ясно да се изрази поведението на водачите на единственната етническа секта в ЕС.
  Целта, която те методично преследват чрез подставени лица – Яне , Юруков , Радонов(обикновенни предатели), е да не оставят никаква възможност на Синята коалиция да организира своята предизборна кампания . Цената за това е без значение . Ако и този път успеят , смяната им ще бъде практически невъзможна , защото новата коалиция КГК (казачок-гюбек-с консерва) ще си натамъни законите – сразу по Путиновски . Дано не случи ! На избори! Да ги пометем веднаж за винаги! Г-н Инджев , продължавайте в тази посока , ставате все по интересен. Вярваме Ви !!!

 3. Емел Етем едва ли е предполагала каква е мечешката й услуга,
  каквато не се помни от времето на разчистване на сметките от
  Мохамед с юдеите от Арабия,МАКАР И ДА Е ЯСНО защо се държи като “Абу Бекр за “Догановото” стреме”!!!
  Ако не може да й дойде акъла,поради “Соколските благинки” би трябвало,
  поне да й е известно,че ако трябва в лоното на Синята Идея ще се появи и една “Зейнаб с опечен овен”,но Отечеството на лековерните българи,няма защо повече да бъде опитно поле за президентска недалновидност,
  поради исторически престъпни леви партийни последствия,с които е
  ….. ИЗКОПАН И Е ЗЕЙНАЛ………
  отворен гроб на българското племе и неговата държавност…
  Самата статия е и самият Връх,но и с него вече като че ли не се изненадваме,макар събититята,да бързат и………..този коментар считайте з а
  —-П О В И К В А Т Е Л Н А—–
  на Историята,тъй като още от 1629 г. и Франция и Америка “са ми длъжници за съхраняването” на Quebec City и на франкофонската култура,която види се ще ни потрябва…не след дълго!!!

 4. Господин Инджев не е политически наивен човек… и си мисля, че е наясно относно бъдещата липса на СДС и ДСБ в следващия парламент…?! Истината е, че силните на века/не на деня/ ни разбиха за- винаги… Нашият крах се корени -в изначално лошия материал с който бяха замесени нашите лидери, а именно подставени политически лоялни на партията майка кърмилница(БКП) лица. Това е истината… не сте, ли съгласен? 🙂

 5. Г-н Инджев,
  тоя път ама абсолютно не сте прав, че Емел Етем се “прави” на депесарски шут; тя си е такъв открай време. Явно не и е лесно на жената , и си мисля че трохичките от милиардите които Доган управлява в нейната панияка са малка цена за тези изяви. Но както знаем, шутовете никога не са били добре платени. Много хора си мислят, че т.н. икономическа криза е причината за състочнието на нещата. Аз си позволявам да изкажа еретичната мисъл, че икономическата криза не приюина, а е резултат от други сбъркани модели и главно незачитане на природните закони. Дано не съм добър пророк, но трудните времена още не са тук. И ако Доган и такива като Емел около него си мислят, че ще им се размине…но това е една друга тема. Бъдете жив и здрав.

 6. Малко хора си дават сметка, че България се връща в годините след 9 Септември 1944. С лъжи, измами, насилие и убийства НКВД и обезумели насилници от български произход с руско гражданство унищожават опозицията и вкарват Балгария в 45 годишно деградиране.
  Хора, опомнете се. Имате прекрасна възможност да се оттървете от ФСБ, Путин, БСП, Гоце, Доган и сие. Те ви показват от кого ги е страх и за кого трябва да гласувате.

 7. predstaviam si kak Dogan bei se gleda v ogledaloto i si kazva… kakyv selendur biah kakyv golemec stanah… ashkulsum

 8. As Y o u r E m i n e n c e,
  Mr.P e t r o v,Сия,….no matter how much historically the Left Bulgarian elite might be understood as a wrong intention historically,personally,I enjoy very much the messages of any SOS humor and wish only assure you how much it coincide with Nations Sets sights on Building US Sane Economy also,as announced in New York Times by their President,who face challenges world wide,but his National and Party Staff might be observing events,as they evolve in Euro Asia and partially in a crucial geographical point as a little Bulgaria…
  Therefore satire and health h u m o r are “w a n t ed!!!

 9. Майор Етем, депесарският шут,
  който скоро ще получи
  “шут в задника”,
  за да се приземи в следственото отделение.
  Само аз съм си набелязъл три точки,
  по които в една нормална държава
  “се лежи на топло”.
  Приятни безсънни нощи и кошмари
  от “грижа” за синята коалиция и дясното !!
  АНАДЪМО, “грижовна кадъно” ???

 10. На мен изказването на Е.Е. ми прозвуча в смисъл, че ако десните избиратели искали да имат парламентарно представителство, трябвало да накарат лидерите си да се съобразяват.

  С КАКВО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ??? С волята ня сопола сигурно. Ами само война за такива.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.