Поднесоха цветя и изненади пред паметника на несъществуваща държава в София

На паметника на съветската армия днес бяха поднесени цветя и изненади. Цветята са за празнувания ( обикновено на 9 май) в СССР и в Русия ден на победата над Германия във Втората световна война. Изненадите пък бяха поднесени от руското посолство, което е решило да поднесе цветя ден по-рано и така ( нарочно, или не, това така и не разбрахме) влезе в крак с евроатлантическата традиция победата на националсоциализма в Европа да бъде отбелязвана на 8 май.

Разбира се деликатната истина, че сталиновият социализъм беше сред победителите на хитлеровия националсоциализъм не е нещо, което можете чуете като факт в тази празнична обстановка- нито тук, нито в Москва.

Онова, което никак не е изненадващо е, че промяната в церемонията най-безцеремонно не беше обяснена в новините на БНТ. Така решили, така постъпили руснаците.А заедно с тях и министърът на вътрешните работи Михаил Миков, евродепутати и други другари, които набързо са били мобилизирани за събитието, начело на което крачил „самият” ( както наблегна БНТ) посланик на Русия, н.п. Исаков.

Това щеше да е просто дребна подробност от съветско-руския пейзаж тук. Но! Оказва се, че изненадан е бил и българският вицепрезидент Ангел Марин.

Да не би да си мислите, че като са го изненадали само ден по-рано със заявката, той се е засегнал, или пък се е оказал” възпрепятстван” да участва? Нищо подобно. Човекът тутакси си променил програмата и хей го на, усмихнат и щастлив на мероприятието пред камерите на БНТ.

Спазвайки съзаклятнически тайната за необичайното изтегляне на поклонението с ден по-рано ( на него поне, като на верен другар , сигурно са му обяснили причината), българският вицепрезидент така и не ни осветли какво знае по-въпроса. Обаче сподели, че има право повече от другите да бъде на церемонията, защото си го е извоювал. Разказа ни, че лично е участвал „в защитен вал”, охранявайки ден след ден „този хубав паметник да не бъде погубен” в годините, когато имало такава опасност.

На такъв участник в защитен вал около хубавия паметник и посред нощ да му свирнат ще скочи да поднася цветя където му кажат. В това няма съмнение. Те му бяха свирнали да участва в защитния вал срещу приемането на България в НАТО, поради което президентът Петър Стоянов го отсвири като командващ ракетните войски на страната. Но после червената тръба свири сбор, Първанов смени партийната концепция, НАТО получи одобрението на БСП, а Марин от дисциплинарно уволнен за неподчинение генерал се превърна във вицепрезидент на натовска България.

И какво излиза? Н.п. Исаков е в състояние да мобилизира за 24 часа българския вицепрезидент, министъра на вътрешните работи и депутати като подкрепяща група за церемония на една чужда държава пред паметник на армия на несъществуваща, саморазпуснала се държава ( това че Русия се изживява като наследник на СССР и че смята съветският паметник за руски, макар в България окупацията да е осъществена от Трети  украински фронт – е техен проблем)..

В дипломатическата практика е прието посланиците да бъдат викани на разговори на съответното ниво ( в зависимост от казуса), но у нас един посланик привиква и нагажда към програмата си висши представители на властта в страната домакин. И защо? Ами много просто, защото е посланик на Русия. Това обяснява всичко – не за Русия ( тя би постъпила така и в Вашингтон, ако имаше кой да й се върже), а за любителите на „хубавите съветски паметници” у нас.

25 мнения за “Поднесоха цветя и изненади пред паметника на несъществуваща държава в София”

 1. НО ПРОЧЕТЕТЕ ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ:
  “Министърът на вътрешните работи Михаил Миков, български евродепупатите, членове на ВС на БСП и граждани поднесоха цветя пред паметника на Съветската армия в София.
  Поводът беше капитулацията на фашистка Германия във Втората световна война, предаде БНТ. Изненадващо събитието се състоя днес, вместо на 9 май по предложение на посолството на Руската федерация у нас. Начело на голямата руска делегация беше самият посланик на страната у нас – Юрий Исаков.
  Доста от дошлите пред паметника бяха учудени защо традиционното за 9-ти май поклонение е изтеглено с един ден. Самият вицепрезидент ген. Ангел Марин бил уведомен вчера следобед за промяната на датата и се наложило да прави промени в програмата си, за да участва.
  Всички от голямата делегация на руското посолство у нас носеха на реверите си от лентата на най-прочутия в Русия почетен знак – Георгиевският кръст за храброст. Тази практика се въвежда преди 4 години по случай 60-ата годишнина от победата над хитлеро-фашизма като знак на почит към загиналите руски воини по време на Втората световна война.
  Пред паметника бяха двама български генерали – един вицепрезидент и един бивш командващ на Военновъздушните сили – ген. Китан Русанов.”

  ПОЗОР!КРЕМЪЛСКИТЕ КЛОЗЕТОЛИЗЦИ ПО НАРЕЖДАНЕ НА РЕЗИДЕНТА НА ГРУ И КГБ НЕ ТРАЯТ ДА ЛИЖАТ САПОГИТЕ НА МОНГОЛОИДНИЯ ОКУПАТОР!
  КАКВА ЕВРОПА!ПРОРОК ИЗЛЕЗЕ ПИЯНДУРИНЪТ ЕЛЦИН КАТО КРОТКО СИ НИ ПОКАНИ в ОНД-2- ЧЕ ТО МЯСТОТО НИ Е ТАМ!

 2. “…и граждани…” – :)) тях кой ги уведоми за промяната? Май са дежурили с поглед с надежда отпраен на североизток.
  И докога руснаците ще обсебват “победата”. Не случайно тази война е “световна”.
  Гнусна и жалка история.

 3. Каквото и да си говорим, 27 000 000 руснаци са загинали през тази световна война, което е общо взето половината от всички загинали.

  От тази гледна точка, не мога да ги обвинявам, че обсебват победата.

 4. А иначе как без помощта на тази Русия ще продължават да ни управляват най-нагло и безцеремонно?Та затова така подлизурстват Гоце и компания.

 5. Аз продължавам да мисля, че да си подлизурко, страхливец и гъзоблизец е много по-трудно от това да си достоен човек, въпреки че на пръв поглед изглежда обратното.

 6. Паметниците приживе, както знаем, не са най-добрия пример за подражание. Обикновено с тях се сдобиват хората, преселили се в един не толкова розов свят, какъвто е нашия. Никак, ама никак не се притеснявам от това, че на войниците, положили костите си в една страшна касапница, наречена Втора световна война, е вдигнат паметник в някаква си София и че там в определен ден се поднасят цветя. “Кому са притрябвали цветя, щом е умрял? Никому”. Констатацията, както сигурно знаете, е на Дж. Селинджър. Няма как обаче да се съгласим напълно с него, защото цветята за мъртвите са притрябвали и то много, на мнозина от живите. Някои правят от тях политика, други – сензация, трети правят бизнес, четвърти – тор за други цветя, пети намират повод да заявят позиция и т.н. Всички заедно произвеждаме тази посредствена шумотевица, от която на мъртвите сигурно им се повдига.
  Ако се вторачим като овни на зелена коприва в заглавието на статията на Иво Инджев за “несъществуващата държава” СССР, като нищо можем да пропуснем, че и Британската империя вече не съществува, и Царство България, и Чехословакия, и…
  Питам се, обаче, за кого точно е построен въпросният паметник – Съветската армия е създадена едва през 1946 г., при това военноморският флот, погранични войски и др. структури с реален военен принос не влизат в нейния състав. “Работническо-селска червена армия” е “нещото”, което набучи онова “нещо” където му е мястото. На бойците и командирите, сражавали се по бойните полета на тази ужасна, мръсна, жестока, унищожителна, безчовечна и уродлива война – вечна памет и мир на праха им. Те отдавна са станали на прах,нали знаете и им е все едно ще ги поменем или ще се правим на серсеми. Ами ние на какво сме станали?

 7. Ало, Иво, “Украинският” фронт, който ти е паднал на мушката, е Трети, не Втори – както си го написал. То е имало и “Белоруски” фронтове, нали знаеш, не изпадай в повече подробности, че ще ти се види червеното на едно конфузно място. Един даже се е казвал “Западен”, да не напишеш някъде, че въздушната му армия е била френска – “Нормандия-Неман”, а танковата – “Фон Бок”!
  Баташкото тарикатче Марин го уволниха дисциплинарно, защото миг преди да го натирят за пределна възраст бил казал, че командата “бегом към НАТО” е нездравословна за Българската армия. Тъй като това е политическо изказване, уволниха го справедливо, за нарушаване статута на деполитизирания офицер и му осигуриха два мандата “виц”. Излезе още, че всички други, които викаха “Не е вярно, здравословна е!”не са правили политически изказвания и като “деполитизирани” – оставиха ги на изживяване до навършване на възрастта. Но прави излязоха, посочените момчета, ако си гледал парада на Гьоргьовден. Толкова здравословно им се отразило НАТО, че нямаше един войнишки блок, който да върви “в крак”. Не вярваш ли?

 8. Още З. Стоянов е казал за тези българи „дето лижат руския сапог,подметка…г.з„ и въобще всичко дето е руско. Рубладжаии.
  От 150г. насам те винаги са на хонорар или заплата с премии за празниците, като този, към руското посолство в София. Те не са държавни служители на България , а на путинова Русия.
  Срам и резил.

 9. Г-н Иванов,

  Наистина уважавам мнението ви, но не с всичко съм съгласен. Особено с аналогиите.

  Чехословакия се разпадна доброволно и миролюбиво, давайки пример за уникален случай за цивилизован развод в световната история.

  Великобритания може и да няма статут на империя, но изобщо не се е разпадала. Тя си се казва така и днес. Британците проявиха достатъчно зрялост, за да проумеят, че завоеванията им от предишните векове не си струват жертвите “на всяка цена” да бъдат задържани против волята им като поданици. Великобритания се раздели с тях като метрополия, но си остава Великобритания.

  Русия е единствена в света важна държава, която в наше време брани ( понякога с истеричен ентусиазъм) статута си на велик колонизатор на огромни територии – защото за Москва териториалните придодобивки продължават да бъдат адски важни, точно както през 19 век и преди това. Икоето е доста по-тъжно, този манталит на Русия се споделя от мнозинството руснаци- именно то прави възможен възходът на автократи като Путин.

  СССР се сгромоляса под тежестта на собствената си (икономическа, социална, етническа и т.н.) неадекватност на тоталитарния режим и се прероди в Руска федерация, която тъгува по имперското величие от времето на диктатурата. Процесът на разпад беше съпроводен с безбройни “локални конфликти” ( както за удобство на гнусливия останал свят се наричат гражданските войни)- от Нагорни Карабах ( с въвличането на Армения и Азербайджан) и Приднестровието, през Чечня, кървавите бунтове в Централна Азия, окървавената ( от агенти на КГБ) балтийска периферия и , разбира се – Кавказ, с инспирираните конфликти в Абхазия и Южна Осетия, провокирали Грузия и улестили Русия да покаже как се бият малки съседи за назидание на по-големите ( като Украина).
  А иначе, за да отговоря и на други коментароти по темата, смъртта на милионите руснаци в ужасната война е огромна трагедия, но и в много голяма степен вина на собственото им кръвожадно ръковдство, което обезглавява армията си в идеологически мотивирани касапници в навечерието на войната и откровено сътрудничи в побратимите националсоциалисти в Германия с надежда да ги насочи към гърлото на същите онези британци ( и други европейци) чрез пакта на Молотов-Рибентроп. СССР плаща цената на тази политика по обичайния за Русия начин: с кръвта на десетки милиони ( нищо незначещи за Кремъл) нещастници.
  Някой ден критична маса руснаци ще го разберат и ще преосмислят своята история сами. Почти го направиха при Елцин ( който призна вината на СССР за едно от най-отвратителните престъпления във войната с масовото убийство на хиляди вероломно арестувани полски офицери).
  Има надежда.

 10. Ало Иване,

  Не ми зяпай конфузните места, че ще ти проличи що за Иванов си – от онези, които гледат под лупа да хванат врага в някаква грешка, че да си начешат комплексите. Не те познавам и не ми говори на ти.

 11. Нека да говорим от първа ръка. Живея с подполоковник от армията, комшия в съседната къща, пием си ракията заедно и като се напием се псуваме на политици.Много. Ама без да развалим моабета. Та той е уволнен по времето на Д. Луджев/помни ли го някой/ министър на отбраната в правителствето на И. Костов.Този подполковник е Бивш шеф на артелирийския полигон в с.Змеево, Старозагорско. само за статистиката, това е едно разстояние от трийсет линени километра по билито на Средна гора от да речем Стара Загора до с. Бузовград, до Казанлък. Полигон. И този подполковник е уволнен защото този Луджев бил толкоз пиян , че не разбрал че има учение , а го отменил, че искал да стреля козите на селяняте, дето пасат по гората.
  Искам да кажа, че НАТО е добра алтернатива, но тази полюция на войнско достойнство на този парад е една циркаджийница.
  И България, като една достойна държава, каквато не е, винаги е имала армия, национална и без да се съобразяват с путин или нато.
  България трябва да има войска която да има свобода да прави каквото си иска, но единственно и само за България и в рамките на нейните и на съюзниците и интереси. И винаги да има решаващ глас и отношение в тези организации, а не да бъде девета дупка на кавала. Това ни лишава от достойнство и самочувствие.
  И така, до някъде съм съгласен с Иванов.
  Но като визия мисля, че ако някой гледа парада на Испанската армия на 12 октомври, деня на конституцията след режима на Франко/защо ние нямаме ден на конституцията/ пред кралския дворец и 12 метровото испанско знаме развято отгоре, ще разбере, какво е НАТО И какво е да имаш достойнството да си негов член, а не някакъв развален самолет и два джипа втора ръка.
  Пък да не говоря за старите оръдия от Кримската война, впрегнати в каручки ,дето всеки първи вторник на месеца ги разкарват разни хусари на коне , с униформи, ескорт и облекло ал а 1856г. по Бейкър стрийт към Бъкингамския дворец, това са около 3 км. и обратно, образуват задръствания, в които всички си чакаме реда в колите да се махнат и закъснението се пише на кралицата.
  Това е традиция. Това е армия.

 12. Ало, господин Иво, не зная как така се досетихте, че аз съм “оня” Иванов, комплексарът, при който се учихте на занаят като степендиант на ДС в Москва. И който ви позвъни по телефона, да предупреди, че връзката Ви с Регина ще означава край на кариерата Ви като външен разузнавач, също така “оня”, който… Е, бивол за мезе не бива! Има ли някой който да е повярвал на дивотиите, които анонсирате за себе си?

 13. @Веско, споменаването на цифри като брой ЖЕРТВИ е съвсем неуместно. Това не е състезание “кой е по по-най”.
  Това, което аз имам в предвид относно “обсебването” на “победата” от Русия е, че армията на тогавашния СССР е многонационална държава и е некоректно да се казва че са загинали едва ли не само руснаци. Най-малкото защото по това време самата Русия е ФЕДЕРАЦИЯ (РСФСР) с няколко автономни републики и области и многобройни етноси и народности.
  Но това (уви) са само подробности.

 14. Ало , господин Иванов,

  Много ти благодаря за напомнянето, че връзката ми с ДС е била прекъсната по мое собствено желание – като такъв познавач на материята се запитай, дали има много подобни случаи? Или поне още един? Само че разполагам с документ, в който изрично пише, че не мога да бъда препоръчан за работа в службите, където наистина никога не съм работил и не се нуждая от твоята ( неволна макар) подкрепа в потвърждаването на този факт, който съм съобщил на висок глас още преди двайсетина години- знам, че точно това не можете да преглътнете и ровите “конфузните ми места”, за да ме изкарате един вас. Какво по-голямо дискредитиране от това може да има за човек, който публично ви се противопоставя вече две десетилетия !
  Останалото, което ми дадоха да прочета като досие , съм разказал сам ( това също ви вбесява). В досието обаче липсват точно нещата, които могат да ме преставят в днешно време в съвсем друга светлина – например скандалът ми на политическа основа с главния съставител на досието – нито дума за моята “антипартийна позиция”, изразена на последната ми среща с него в София след края на мандата ми в Бейрут- дали е възможно той да е премълчал за него пред началството и да не е съобщил за моя гаден антикомунизъм в писмен вид? Ако е писал ( което 100 процента сигурно), защо това не е отразено в досието ми? Ясно е.
  Не съм си казал последната дума. Заровили сте дълбоко доносите и доносниците срещу моя милост от края на 80-те години, но ще ги изкопая, повярвай ми.
  Един доносник дори го внедрихте в семейството ми като приятел- през вечер пристигаше и от вратата се осведомяваше за някой нов виц за Тодор Живков и защо мразя толкова Ненчо Хранов, зам.директора на БТА, който отговаряше за службите в агенцията ( това беше човекът, който ме извика да ми каже, че ми се оказва огромното доверие да замина за Бейрут, въпреки че не съм партиен член).
  Защото, Иванов, когато ме канят в една телевизия уж да ми честитят рождения ден ( преди малко повече от месец), но всъщност, за да ме закопават отново по темата за досиетата с въпроса защо не съм си бил признал още през 1989-та година , това е толкова гадно, че ми дава основание да кажа: през въпросната година публично и пред стотици хора в НДК поисках оставката на Тодор Живков. Такива като теб ( особено ако наистина си имал някакво отношение по служебна линия към моята персона) сигурно са били мобилизирани да душат- е, само ме спряхте от екран и ефир, беше вече късно за концлагери.
  Щеше да звучиш автентично, ако не лъжеше тъпо за някакво мое обучение и стипендиантство – стипендиантите са получавали ( сигурно) стипендии, а ти вероятно си си изкарвал хляба цял живот с козиурване и маршируване в унизителни пози пред разни началства и затова си насъбрал злъч към някой, който е имел волята да не го направи, да се откаже в зародиш ( въпреки изкушенията с пари, пътувания и власт на тайните пагони). Ако кракът ми беше стъпвал по тези ваши бърлоги, отдавна да ме бяхте “изобличили” като лъжец, но понеже не можете, се задоволявате с тъпизми като тези, които си написал за “занаята” и обучението ( между другото, това е явно стандартна лъжа – в досието си с изумление видях твърдение, че съм обучен преди да замина за Ливан- аз дори не знаех да карам кола и се наложи да се уча в движение, в резултат на което , разбира се, катастрофирах няколко пъти – толкова бях “обучен”). Защото, Иванов, мен ме пратиха като пушечно месо да запълвам кадровата дупка в Бейрут, след като разни кадрови ченгета са отказали един след друг ( а после изпозаминаха по лъскави столици да шпионират западния враг). Това съм го зявявал много пъти и не съм чул някой ( като теб) да ми опонира и да се засрами. За целта сте ми предоствили “статут” на “секретен сътрудник” ( което, като подробност, която изобщо не ме интересува, наистина наистина научих едва от досието си ), което предполагам, че във вашите редици е нещо като чавдарче между партийни хиени. “Сътрудничеството ми” , както видях в досието, се състои в непрекъснати донесения къде съм бил, какво съм казал, какво ще ми бъде казано, кога заминавам и се връщам и т.н. Повече прилича на това да съм шпиониран, отколкото аз да съм шпионирал някого ( а и, повярвай, колкото и да ти е трудно, нистина не съм- сигурно съм бил толкова “обучен”, че не се е очаквло от мен друго, освен да служа за примамка, защото май единственият истински интерес на великото разузнаване в моя случай е бил моят контакт със западни журналисти – имената им са изписани ( с доста правописни грешки) на първата стрница на досието ). Че те за тази цел можеха да пратят някой от опитните си другари разузнавачи, що им трябваше момче с арабски език?
  В университета съм учил само онова , което се преподава там и никога не съм ви виждал тайните обиталища, където сте изучавали онзи занаят, с който толкова се гордеете. А хляба съм си изкарвал само и единствено с публична дейност като журналистика и превод – лъжата на “Стандарт” за това, че съм получавал бил заплата, основана на констатацията на комисията по досиетата за “разходи, извършени във връзка” с мен е типична за това, как действате ( в досието ми има бележки за разходи- касови бележки за това как някой пил кафе с мен и си приложил после документчето да му се признае разходът – може и да си бил ти, знам ли).
  Не видях в досието си случката с пиенето на кафе на крайбрежната улица в Бейрут с един шеф от посолството, който някак лекичко ми предложи да му казвам кой какво говори ( от българите, естествено). Когато получи мълчаливият ми отказ, никога повече не повдигна въпроса. Дали е пропуснал да отбележи тази подробност , че не ставам за доносник? Едва ли. Но такива неща вие криете, защото не ви изнася. И защото сте подлеци.

 15. Г-н Инджев,”висящите” между нас дискусионни въпроси,не са по п р о т о к о л н и в ъ п р о с и,а накъде да върви България!
  Тя се озорва и с постоянно,
  възпройзвеждащи се,но не
  далновидни елити след Освобождението,когато и простичко
  и простовато и просташки в Учредителното събрание са преобдавали:
  -крайните чувства,както и -фатални грешки;
  -и недоразумения;
  каквито са тези от последните 20 години на
  леви и ранни седесари,за които
  царят бе “любима” играчка…
  Сега!!!…в т.ч. и според 24 ч. и И.Гарелов, нещата вече не стоят така ….
  Ако в коментарите по Вашата статия,проличава “кой що е!” моят призив към Вас,с увереността,че няма като един “палав”генерал да се кичите с още един
  …… “v i c e”………………
  /който само му е липсвал/,
  най-добри би било,а да продължите курса на активна опозиционна политика настрана от “спретнатите набързо ментета”,тъй като и децата вече разбират -въпреки политическото шоу с НДСВ-че ползите от п р о д ъ л ж а в а щ и т е реформи на БСП,се изродиха от депесарското “мараба” на А.Доган,към демократичните сили,по повод със съдебния “мискинлъка” с тандема И.Костов-М.Диимтров …наподобяващ един друг тъжно-известен опит за регистпрация !!!!
  Кото икакъвто и да е чорбаджията на “24 часа” фактът,че допуска медийна изява “накъде бие сърцето на избирателите на НДСВ”,е твърде показателен,за да се налага,да не потърпим още малко за п р о я с н я в а н е на хоризонтите….
  Това,че с “подарения” му багаж Яне,не хули открито Бойко,а Бойко на свой ред,не се свени,да твърди,че се “е разбрал с И.Костов и т.н.” е само “п р и з н а к на изживена обида”,която и самият “командир” е “прекарал” с кабинета Д.Попов,за да проличи и перфразирания отговор на въпроса:”Накъде ни водиш,Господи?”
  Като иде реч за злополучни български елити е добре,да не се забравя,че в актива на сегашните от последните десетилетия има и др. поучителни примери за преминаваща световна слава с нерадостен край след преливащ оптимизъм и упоение от слава и охолство,при това и без да дочакат реабилитация,какъвто е случаят с наистина м а с т и т и учени….

 16. Ама как му се иска само един ден да се събуди,да се огледа в огледалото и да си каже,ето,това съм аз,Ivan Ivanoff от ДС.Махни се бе,Ivanoff!

 17. Пенсионирания подпольковник Иванов от шесто управление на ДС въоръжен с компютър и интернет продължава борбата на идеологическия фронт! Такива екземпляри като него щъкат по блоговете и се опитват да провеждат политагитация. Но са сбъркали аудиторията. Не се ли усещат, че са смешни и миришат на ченге от километър?? Да агитират на пейката пред блока – там простотиите им по-лесно ще минат!

 18. Ало Иванов , донасям че губим битката . Много инат момче се оказа този Иво , пък и времената когато можехме да го привикаме май минаха ,а да го върнем в правия път с клевети и дрън , дрън чи пляс , нещо не се получава . Пък да не се сети ,че Б-я е на първо място(някъде все трябва да не сме на последно)по брой камунистически паметници , и че Някои от тях са направени преживе, пък на други убити от нашта власт ,се постарахме да няма . Предлагам да спрем с интригите и биенето на чувства , щото май него повече го тачат от нес. Питам , докога трябва да се кланяме на наште паметници и на наште Другари . До живот, или и след това ??? С този въпрос слагам край на донесението.(засега!)

 19. Ало, ало, Иванов!! ДобрЮтро! Имаме проблем – много хора прогледнаха, пенсионерите не вярват вече и на Масларова!! На Орешарски и Станишев пък – хич! Изпрати хонорара за доноса на банковата ми сметка на Карибите – знаеш я. Нали заедно с теб ги откривахме… 😉 Утре пак ще ти донеса, ‘щото живота стана скъп и минималната масларка не ми стига до никъде!

 20. На Ivanoff му се иска и още нещо….Например да се затворят границите,да се спре интернета,и защо не да се отворят отново Скравена и Белене.Все пак враговете на властта са нараснали значително в последно време.И тогава такива като него ще бъдат най-после забелязани.То не че и сега на основни позиции във властта не са неграмотни и прости хора.

 21. Не мога да разбера защо на това се гледа като новина.Нашите хубавци от БСП и др.си умират от удоволствие когато ги привикват руските държавни служители.Имам чувството,че дори пазачат на Кремъл да свирне на Първанов и компания,”за по една водка” веднага ще оттърчат при него.Какво остава за посланик или пък самия “месия” Путин.А после тази среща ще се представя за някъкъв глобален форум.

 22. Драги г-н Инджев,върви вече 20-я коментар и ще се въздържа,да цитирам все по-големия брой прогледнали,които са застанали
  зад Вас,а дори и такива,които се оглеждат с неподправена любов към Българска войска и Отечество,
  което е близо до свидното разбиране на скъпите ни покойници “преминали в други полк…..” с примери от Сарсуела,Бъкингамския дворец и т.н.,когато е било и по-простО и по-ясно с три думи:
  ….ТРОН,БОГ И ОТЕЧЕСТВО….
  Като мл.сержант по-заслуги от Гранични воиски основното уставно положение за опазване на границата беше :
  Всяко важеско н а п а д е н и е н а й-н а п р е д с е о т б и в а,
  а (подир!!!) се върви по международно приетите правила…..
  Съмнявам се,че мнозина полковници
  биха могли да ми кажат,що е това “Шумнатица”,военни учения
  и военна стойка и осанка на български офицер преди техните колеги от Испания,Велкобиритания
  и т.н.
  Ако решат с радост ще посрещна
  и опровержения,защото ще съм споокен,че ЗАВЕТИТЕ СА ЖИВИ ПРИ такива,но не и У..
  ……и в а н о в ц и….
  и нека иначе да си пият ракията,но и чинопочитанието по духовна линия,да спазват в обръщенията, което е било и е тяхна съдба и живот!!!,
  с и г у р е н с ъ м!
  А Вие просто се пазете,знаете,че същата тази напаст души цяла България и се “храни” със собственитеси жалки представи,че ни е уязвила,дори с мизерна и неприсъща трудова заетост за едното оцеляване!!!
  E няма да стане,както казва и J o r o!

 23. За протокола: не са 27 милоона, а 20 (така твърдеше дори пропагандата на СССР). И не са руснаци, или поне не са САМО руснаци, а милиони белоруси (понесли най-големите жестокости на СС), украинци, молдовци, жителите на прибалтийските републики, а също така и милионите военослужещи в армията на СССР от неруски етноси, сражавали се за своята “родина”…

  Тези жертви не са паднали за да може 65 години по-късно за тяхна сметка да се провежда гнусна комунистическа пропаганда. При това и предателска!

 24. Чувствам се ужасно и в този блог да открия ченчета от 6-то – те просто нямат свършване и нямат ПРОГЛЕЖДАНЕ!
  Г-н Инджев, моля, продължавайте със статиите и анализите си, моля, не им се връзвайте и си пазете нервите и здравето – имаме нужда от вас.
  Искам само да споделя, че съм направо изплашена от случващото се в България – дали няма наистина да се окаже, чо това са “последните” избори в България…….. Толкова ми е мъчно за България и нашия народ-страдалец! Не го упреквам, че гласува не както трябва, упреквам само долните и продажни руски слуги и инквизитори на нещастния ни народ – комунистите и техните креатури…..
  Все пак много се надявам, тъй като нашият народ е жилав и умен, че ще му просветне един ден и дано този ден е утрешният ден.

 25. Нещо извън темата, сори. За форума и мненията – махна се Йов, пръкна се кардинал Ришельо. Същите разхвърляни думи, без ред и абсолютно никакъв смисъл. Ще трябва да го изтърпя, няма начин. Проблема е, че са дълги постингите и не винаги виждам ника отдолу. Но сега като видя че е кардинал намкойси и го подминавам като крайпътен знак. Докато не си смени пак ника…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.