Медведев ръмжи срещу НЛО

Руският президент Дмитрий Медведев отправи предупреждение към НЛО ( Неидентифициран луд обект). Защото само на луда държава би й хрумнало да напада Русия. Но Медведев реши за нужно да изръмжи на НЛО – Русия щяла да отвърне на всяка агресия.

Няма такъв съвременен Наполеон или Хитлер, който да си мечтае да нагази и да загази в необятните руски земи, които от десетилетия са шпиковани с хиляди бойни глави с ядрено оръжие – главният национален стратегически капитал, в който е вложен гигантския ресурс на най-богатата на природни ресурси държава в света ( чиито народ живее спрямо буквално лишените от ресурси Япония, Южна Корея или Холандия направо като просяк).

Ако ли пък предупреждението е насочено към ( трудно забележимата на картата) Грузия, това прави ръмженето на руската мечка още по-неадекватно. Какво се постига с него? Ако толкова омразният в Москва грузински президент Саакашвили наистина е толкова луд, за какъвто го обявяват явно, то кой може да вразуми луд? Доктор Медведев ли?

Епизодът си заслужава вниманието не толкова поради своята куриозност, колкото като индикация накъде върви и докъде е достигнала в развитието си руската управленска доктрина. Очевидно е, че марширува на място. Нужни са й паради и парадиране с мускули. Населението, както сочат последните социологически изследвания, харесва това перчене – 77 на сто от анкетираните руснаци заявили, че си искат военните паради от времето на СССР.

И е някак си трудно човек да махне с ръка и да каже : „ абе, остави ги, да си се оправят”! Русия е прекалено голяма и настръхнала за бой, за да се правим, че това няма значение. Има- но не като бъде предизвиквана ( тя май само това и чака) , а като получава сигнали за единство на демократичния свят пред този род поведение. Ние нали сме уж част от него?

14 мнения за “Медведев ръмжи срещу НЛО”

 1. А от мен-русофоба- едно стихотворение на М. Лермонтов. Един от онези велики руснаци, които заслужават поклон до земята не само като поети, писатели, мислители, но и като достойни, нравствени и честни хора, които безпощадно са казали истината за отвратителната си държава.

  Прощай, немытая Россия,
  Страна рабов, страна господ,
  И вы, мундиры голубые,
  И ты, им преданный народ.

  Быть может, за стеной Кавказа
  Сокроюсь от твоих пашей,
  От их всевидящего глаза,
  От их всеслышащих ушей.

 2. Има почтителна молба от Негово Преосвещенство към Стамбо в чест и на Деня и на същия този предан,но и православно мислещ народ,да добави стиха за “Бородино”в който в отговор на момчето,дадото казва:
  “Были люди…..богатиры!!!!!!не вы!”
  Така и “за стеной Кавказа поймуть,что н а ш б л о г демократический в два раза!!!!”

 3. Цената на нефта, въглищата, желязото и всички други суровини драстично падна. И на руската мечка започна да й пари под лапите… До кога ли ще утрае??

 4. hahahah doctor Medvedev… tova mnogo me razsmq:))) kak taka Goceto ne e bil na ploshtada v Moskva da razmahva bairaka za parzenstvata?

 5. Именно заради тези атомни бомби се отлага голямата война.Иначе евреите отдавна да са въвлекли Русия в една такава война.Но ги е страх,че войната ще е много краткотрайна.

 6. Необходимостта от съкрушителна победа над световния империалистически заговор, с наближаването на президентските избори в Русия ще става все по-“историческа”, но това вече сме го виждали.
  За съжаление нашите “путинисти” водят същата абсурдна и безчестна битка със собствените си граждани, поставяйки в ролята на “чеченци” и “грузинци” всички, за които придобитата неотдавна европейска идентичност има някакъв смисъл.
  Приетите в последния момент дискриминационни промени в изборните закони потвърждават за пореден път, че, до сърцата на днешните управляващи, Кремъл стои много по-близо отколкото Брюксел.
  И, защото са… интернационалисти, ръководителите на БСП многозначително избраха да се включат в надпреварата за места в Европейския Парламент не на 8-ми май, а на другия ден…
  Но използването на фалшиви исторически паралели е отживяла практика и не гарантира успех.
  Пред урните, обединените в Синята коалиция, демократично мислещи българи ще заявят открито волята си за ново политическо летоброене и това ще бъде гаранция, че поводите да свързваме имената на Станишев и Доган с политическия живот на България, ще бъдатат само дати от един остарял политически календар.

 7. Г-не Инджев!Когато толкова лицемерно кряскате срущу силата,бих ви припомнил една ваша статия в “24 часа”.Тя носеше “уважителното”към благата дума заглавие”За рая и силата”.Няма как да избягате сега-статията е от лятото на 2003г.и всеки,който иска,може да я прочете.Там се гаврехтеэ( с тези,сред тях и аз,които бяхме срещу войната в Ирак.Сега май ви се върна!?Не искате да я предизвиквате?Ясно!След като има Ту-160,най-мощният стратегически бомбардировач,плюс “Топол” и “Топол-М”,наистина не е здравословна да се предизвиква.То май и Шимон Перес мисли така.Според него Иран,въоръжен с ядрена бомба,вече не е такава заплаха.Просто ще се прилага ядреното сдържане,познато още от 1957г.,когато Хрушчов въведе първите Ту-95 и американската недосегаемост свърши.Брей!А по-рано Иран беше враг на културата,нищо,че е една от най-древните култури в света.Що се отнася до единството на цинилизования свят,САЩ и НАТО,то вече не е толкова важно.Просто Русия,Китай и Индия вече са центърът на света-икономически,а донякъде и военен.Генерал Джан Джъюен,командващ стратегическите китайски ядрени сили,заяви,че те ще се увеличават барабар с новите DF-31A,които са мобилни и твърдотопливни.Затова и иначе КНДР спокойно си изстреля ракетата над Япония и въпреки гръмкита закани нищо не се случи.В новата ядрена надпревара,в която вече се включи Австралия,тя скоро ще стане ядрена държава,САЩ няма да победи.Превантивна ядрена атка пък би била самоубийствоТу-160,”Топол”,”Топол”,DF-31A.Затова Кисинджър,убиецът на 3 милиона виетнамци желае свят без ядрени оръжия.Много тъп номер между другото.А на вас ,г-н Инджев, къде ви беше съвестта през 2003г?

 8. Г-н Боян,

  Щом ви се привижда нов център на света и това толкова ви харесва, кланяйте му се, ваша воля.Но не ми казвайте какво и кога да пиша. ( а и не ми вменявайте лицемерие, защото не съм се отказал от вчерашни позиции заради някаква днешна привилегия). Войната в Ирак тепърва ще бъде оценявана – близките на милиони избити и прогонени от Саддам иракчани ще го направят в по-спокойно време.
  А предизвикването на Русия никога не е било здравословно не толкова заради оръжията , за които с такава любов се произнасяте, а поради факта, че Русия друго може и да не умее, но да страда и да се самоопределя като жертва ( което , уви, там е начин на живот), превъзходно може- нещо повече, липсва й в мирно време. На кого му трябва да се захваща с такова чудо и да играе тази игра?
  Но съм забелязал, че нищо не вбесява така несъгласните ( като вас) както някоя крива дума за Русия…Може да съм писал каквото и да е по адрес на каквато и да е война, но не приемам лично и “патриотично” каквито и да е упреци към някаква чужда държава, дори и да ми е симпатична- каквото и да ми вменявате.
  При следващи обидни квалификации по адрес на пишещия в личния си блог, по-добре не си правете труда да “блеснете” отново- няма да ви се получи.
  И още нещо: имате неосъзнат проблем! От една страна явно ме смятате за нищожество ( в сянката на собственото си величие, сигурно), но пък следите и дори колекционирате с някаква мрачна гордост ( от познанията си ) моето творчество.По-добре се определете и ще ви мине- нормалните хора не ходят на гости там, където ненавиждат домакините.

 9. Другарю подпольковник Боян!
  (застанал съм “мирно” и отдавам чест)
  Аз съм само един недоучен ефрейтор…
  Две години (за съжаление) бях войник в “родната казарма” и видях колко струвате – нищо!
  Добре, че ядрения бутон не е във вашите ръце – сигурно щяхте да го натиснете без да се замислите!
  То за мислене трябва мозък, но не плосък!
  Руската мечка остана без пари и сега си показва зъбите и ноктите.
  Доста са изхабени обаче!

 10. Като мл.сержант,чинно заставам да Вас Петров, за да отдадем “чест” на подполковник Боян,макар че сравнения по сан,опит
  и исторически познания,/с друг времеви и географскси аршин!
  м о г а т – ако въобще би било възможно!!! – да”смрачнят”
  сбърканото му чувство за гостоприемство/стига въобще му е познато?/
  Въпросът е,че не им…….. “минава”,драги ми г-н Инджев,след
  “прибраните нокти” при Хрушчово,до “звездния” урок на Рейгън след … нищо старо не са забравили,но и нищо ново не са научили в заразителната си истерия,като резултат от импулсивна,т.е. първосигнална реакция….!!!

 11. Защо обръщате внимание на хора, които умират от кеф, че две източни деспотии (и двете в същността си едновременно феодални и робовладелски) имат физическата възможност да унищожат света? Ами за мен озлобеността срещу САЩ, Западна Европа и въобще “Запада” като понятие е признак на завист, комплекси и направо стига до психическо заболяване при някои индивиди. Ще им се някой да “набие” тези които живеят добре и имат успехи различни от вдигането във въздуха на тежък бомбардировач (не че Запада няма такива неща, ама не се хвали по паради с тях). Подобни хора са неспасяем случай – не се хабете с тях.

  П.П. Поздравления за прекрасния блог г-н Инджев!

 12. Uvajaemiqt g-n Boyan sigurno kara ruska kola, ima ruska peralna mashina, ruski televizor i ruska kafevarka, sled kato Rusiq e ikonomicheski tzentar na sveta. I az zapochvam da mislq, che prez 1990 g. novinata, che znamenitata raketa Skat, edinstvenata preminala protivoraketnata zashtita, e ranila 9 neshastni gotvachi v edna kuhnq v tila na amerikantzite, e zlostna kleveta. Mnogo zlostni ezitzi govorqt, che kolkoto i moshtno da e edno orajie, shtom e upravlqvano ot operator sas sapruga ruskinq i nachalnik, izdignat po politicheska liniq, gubi 75% ot efektivnostta si. Kato spomenah ruskinq, ta se setih – idete, g-n Boyane, vav Free Shop-a na koeto i da e Zapadno letishte da vidite kak ruskinite gromqt imperializma bez nikakvi “Topol”-i.
  A g-n Indjev nie si go haresvame, toy kato 5-godishno dete moje i da e ponabil nqkoe sasedche, no da podchertavame s tozi fact virtualnata mosht na ruskoto orajie mi izglejda prekaleno…
  Ne vijdam druga strana v savremenniq svqt, tolkova obezpokoena za sobstvenata si teritoriq kato Rusiq, che s 80% ot natzionalniq si dohod da brani teritoriqta si i ostanalite 20%. A inache Tupolev – 160 edva li shte nadhvarli rolqta si na senzatziq ot nqkoe avio-show po sashtiq nachin, kakto v edno revyu na lqtnata moda bi izglejdal edin natrufen eskimoski kostyum.

 13. Подозирам, че въсторженият комсомолец
  БОЯН е синчето на Венцеслав Начев от “Нова зора”. Няма отдих за комунофашистите!

 14. Слава Богу, че не сме тръгнали по техния път на развитие! Позорен път за всяка цивилизована държава! Русия и до ден днешен си остава “страна рабов, страна господ” както е казал Лермонтов пртеди повече от 150 години. Държава, я която на практика трябва да си “някой” или “човек на някой” за да живееш добре. Ще кажете, че и в България е така? НЕ! В България всеки има право да развие свой бизнес, ако иска да го направи, и да печели. А я се опитай да развиеш бизнес в Русия? Веднага ще дойдат мутрите и ще ти наложат рекет, дори да си открил малко павилионче за закуски! Всички чиновници поголовно ще ти искат подкупи! Дори и 100 евро да получиош по валутна сметка от чужбина, веднага ще те извикат в органите за сигурност да даваш обяснения от кой са (естественно ако не си “нечий човек”):) Нормалните хора отдавна са заминали от Русия- кой за Щатите, кой за Германия, кой за Израел – слава Богу , че поне сега това е възможно, а не като СССР зорлем да се правиш на евреин за да те пуснат в Израел. 3% супербогати- 97% тънат в мизерня- като в Индия или друга идиотска азиатдка държава! И освен всичкото- с претенции за суперсила! Масово продължава доносничеството, страхът от репресии и други подобни “прелести” Блратя българи, слава Богу, че сме в НАТО и ЕС! Това е имунизация срещу връщане към отвратителния руски модел на развитие! Въпросът не е до комунизъм, или демокртация, въпросът е в нормалния и руския начин на живот.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.