Сатанизирай и владей!

Илияна Йотова на практика обяви Татяна Дончева за лъжкиня. Евродепутатката Йотова твърди пред в. „Труд” , че решенията в БСП „категорично” не се взимат на тъмно от тесен кръг хора. Точно обратното заяви Дончева, обявявайки, че напуска политиката именно заради „тъмните”решения на червеното ръководство в тесен кръг.

Ето така се разширява кръгозора на публиката за реалностите на управлението, основано на тесни кръгове, обръчи от фирми и много, много гравитиращи около тях лъжи…

Йотова, както е известно, не само не напуска политика, но и се класира на абсолютно сигурното като избираемост второ място в листата на партията за евроизборите. Което е решение на партийното ръководство. Как ви се струва, коя от двете има повече основания да лъже?

„Умилително” е как една другарка закопава друга с отровни подмятания, които включват задължителното лицемерие за това, колко цени същата, която тика с наслада в политическия гроб. Което си е втора лъжа ( това за уж добрите чувства към Дончева) в рамките на едно интервю.

А и него си го бива. В лъжичката с медените въпроси задължително се добавя и някое миризливо подмятане за силовата промяна на правилата за изборите, което били направили ( кои, интересно, някакви хора просто?) в стила на Костов. На това му се казва „обективен” журналистически въпрос. Онези (неназованите във въпроса) се оляха дотам, че чак другарят президент Първанов се почувства длъжен да се намеси, но на интервюиращата й е по-важно да изрови костите на вечния враг, набеден за универсалното зло.

Изобщо в нашата днешна журналистика вече е станало норма да се демонстрира „обективност”- ако трябва да кажеш нещо неудобно на човека от властта, задължително трябва да захапеш опозиционния враг. Това е догма като при мюсюлманите: при всяко споменаване на Аллах, задължително трябва да бъде добавено ( „милостивия и …и т.н.)- но с обратен знак. Правоверната журналистика се бори със сатаната-реален или не, но трябва да го има! Само така може да си осигури мястото в медийния рай, където властта пребивава адски удобно!

6 мнения за “Сатанизирай и владей!”

 1. След броени дни,преди да си сложа исторически известната на
  ц в я т кардиналска наметка,която толкова побърква и обърква тази на ума и опита,за което е необходимо времево сравнение използвано за английската трева но в социалистиечски петилетки,
  все ми се иска да й кажат на Т.Дончева,до прочете думите на сойта адашка от “Е.Онегин”,като замени само вековната вярност,но не към съпруга,а към България,за да я запомнят,когато от Йотова и спомен и папер няма да остане:
  “Я Вас любло,к чему скрывать…но я другому отдана и буду век эму верна…!!”
  Т.Дончева,а не Нора Крачунова ми се “явява” като Ламбовата но и с т и н /н/н а Йотова,измежду съучениците в гимназията,
  пръсннати на всеки километър,било до Драшков,или -коляно- до Г.Пирински,или до Юруков,за да ги употребят и захвърлят като носна кърпичка!
  Нора е само спомен,а струната на цигуларката,може и да застине в гробна тишина,но може и да се възроди,като Феникс от пепелта си,когато БКП няма защо да се вживява в балканска “Бръшлянена лига” докато не ги измете нашият Барак Обама….
  А за майтап,самата Нора си е спомен и за Петка,когато Чапаев излязъл от банята с тюрбоан на главата,за да чуе въпроса:
  “Василий Иванич,Вы как Дежавахарлал Неру?!
  “Не Неру,Патка,а Нору.. и как я ее джавахарлал,это не имеет значение…!!!!

 2. Udivitelno e, kak edna posredstvenost kato Iliana Yotova (imam predvid lichnostta, ne jurnalista, g-n Indjev da kaje kolko se gordee, che mu e kolejka) se izdigna tolkova visoko. V tazi partiq, imam chuvstvoto, ne znaqt v kakvo tochno vqrvat, no vqrvat v nego sas vsichka sila, zashtoto vqrata e dobre platena – s chuvali ot parite na neshtastnite danakoplattzi. Vsichki shefove na tazi partiq, v tova chislo i “poevropeychenata” rusofilka ot selo Ilianka, sa kato otvrateni ot braka si saprugi, krepqshti semeystvoto zaradi lichnata avanta. Gotovi za da razkasat vseki popadnal im stranichen, samo za da ne prolichi, che vzaimno ne se ponasqt. Eh, kak se radva elektoratetzat na tazi “selska” tishina i valcha krotost v BSP!

 3. все едно Дончева не е лъжкиня, само наивник би й се вързал, че наистина напуска политиката.

  Абе просто, хвани едната…

 4. Georgi – никакви тайни около издигането на др. Йотова- издигна се с открояваща се дори по комунистическите стандарти наглост и с миткане по някои важни за кариерата кревати. А – и с аграрно порноизлъчване на селянка от Сливница, което освежава отегчените от много фина цивилизация европейски леви фактори.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.