Сокола вижда мишки, мисли се за лъв

Може да е от глупост, но би могло и да е от трайно увреждане на спуканото ( като жлъчка) его, което го води до убеждението, че насреща си има глупаци. Най – вероятно глупостта, увреждането и лукавството на гузния властелин на „малцинството” говорят в един глас от устата на политика, за когото на базата на 20 години опит днес може да се каже без колебание: един вожд, една партия – две мнения няма!

Ханъми и господа, посрещнете Амеееед Дооогааан!

Напъна се Ахмед и роди мишка. На събор, аранжиран като политически старт на ДПС за евроизборите, Сокола се направи на лъв ( или тигър) и на жрец. От онези, древните, които за повече зарибяваща съзнанието на простоватите хорица мъглявина, прибягват до символиката от времето на пиктограмите в пещерите.

Понеже явно няма много високо мнение за слушателите си ( а май и толкова си може!) Лидерът откри предизборната кампания на партията си със заклинания за животни и за йерархията на хищниците между тях. Замеряйки враговете с метафори, той ги оприличи на мишки и плъхове, които се борят помежду си, но не са му равностойни. Защото се има за част от друга хищническа група- на лъвовете и тигрите.

„Не може мишка и плъх да се борят с тигри и лъвове”, казал той пред свои хора в село Пристое, община Каолиново ( известна с драмата на хората, подложени на репресиите на комунистическия режим при насилствената смяна на имената на местните жители).

Този човек се държи с избирателите си наистина като със суеверни същества, на които може да наприказва своите „мъдрости” безнаказано. В цивилизования свят злоупотребата с травмираните хора се смята за особено тежко престъпление. У нас тя се нарича „политика”.

Хората от община Каолиново, както и техните събратя от други части на България, са дълбоко травмирани от престъпленията на комунистическата диктатура. С тяхната болка си играе креатурата на същия онзи престъпен режим , която превръща слабостта на репресираните в своя сила. Чрез нея репресира демокрацията в България!

„Слабостта (им) прави силата ( му)” – това е антитезата на Сокола на всичко , което пише на фасадата на фасадната ни демокрация за съединението и силата. . Рядка птица ни е той- нощна, на която й се привиждат посред бял ден мишки и плъхове, но се има всъщност поне за тигър, ако не и за лъв ( почти като символ на държавата и държавността ни)!

30 мнения за “Сокола вижда мишки, мисли се за лъв”

 1. Ако акъла на Тато и Гоце са им стигнали,за да ни баламосват с удобна на дядо Иван единна “пост-социалистическа нация” -не стига- във времената на Барак Обама с глобализъм и отговорност на държави и народи към други!
  С “еднонационални” държави, постоянно и “чукани” и очуквани “накриво” в противоречие с действителонстта,да те ебават
  и турци и цигани,най-малкото което не ни трябва – още по-малко – е постоянната помпозност,
  патриотариството и кича на всякъде с биенето на нашенсксия тъпан до спукване.
  Не нужно,да се скъсваме под път и над пъти,за да каляме и охулваме век и кусур,както своя и знатен,така и пролетарския партиен елит от “величия”,
  посветили живота си на умело въртене на държавното кормило с добра ориентация в международния ланд шафт,а да ги тачим,ако са посветили живота си на стремежа за просперитет на България и нейните граждани.
  Най-независима миналия век, бе “гладна” Албания,а сиромашка България,се напъна с “дневни” и за Черна гора,да завладее през 1916-1918 половината Сърбия и цяла Добрдужа до устието на Дунава и Черно море п р и б у т в а й к и в о б о з и т е няколкостотин хиляди турци и още толкова цигани,в т.ч. и добри икадърни хора,за да сме били единни.
  Но Сокола сам си вкара гола!
  Ако Тато не е бил научен работник,
  историк,Гоце какъв ще да е, за да изтезава по “троянски” и своята партия и народ,сякаш някому, като -тесночели “татарски” глупендери- сме притрябвали отново,било на “Петербург” или на “швабите”
  Не стига,че с дълбоко ешалонирана “батарея” ни обстрелват по “мозеровски” но и другият потенциално кадърен съюзник на един “прост” пожарникар,но с исторически
  усет,едва-едва се ослушват,за да разделят “бащината дружина” и “КОРИГИРАТ” МАЛКО ИКОНАТА КУБРАТ,ПО ВЪПРОСА,за ПО коЙйто чака И ЧЕЗНЕ БЪЛГАРСКИЯТ народ:
  ДА,ЕДИННА БЪЛГАРИЯ,НО С ВЯРА В БОГ И С У М Е Н И Я!! …другарю кадровик!!!!
  България,ефенди не е въпрос на три морета,а на три дадености от Бога,та били те и негри,а не мулати!!!!!

 2. Г-н Инджев, това е обида за животните. Те – лъвовете, тигрите и много други са животни с достойнство. Когато усетят края си, не отиват да хапят другите себеподобни, а се оттеглят далеч, някъде на тихо и закътано място да дочакат края на дните си. Такова едно място, много подходящо за сокола е клетката – може би пазарджишката.

 3. Доган проявява изненадважо безсилие, държи се като много уплашен човек – бърза да вкара етническата карта в игралното поле, инфантилни зооморфни абегории, Европа – поле за разгръщане на ДПС активистите … много невнятни брътвежи!
  За мен има две възможни обяснения: а) Голям страх; б) продължителна злоупотреба с алкохол (при такава клинично са описани халюцинации с мишки).
  Единствено не ме изненадва гаврата с българските турци – той я прилага вече 20 г.

 4. …и пак ще има заблудени, които ще гласуват за него !

 5. #Кардинал Ришельо
  Ти си луд бе човек…има други места по -подходящи за такива като теб !

 6. Ако подкрепиш СТАНИШЕВ, получаваш ДОГАН!

  Г-н Инджев, съжалявам че хората, които не ползват Интернет, не успяват да се информират от блога Ви, като и от това, което предоставя като ЖУРНАЛИСТИКА голяма част цялата блогърската общност.
  Радвам се, че все още се намират хора като Вас и това, което ме обнадеждава е, че сякаш малко по малко в тази страна започва да се събужда нещо като Гражданско общество и Вие сте едно от неговите лица.
  С уважение!

 7. Благословени бъдете всички,дори с “щипещите” като малките ми вълнисти папагалчета,но дано за Генерал и за
  Командир,не стане нужда да бъдат съпикасвани,а “тътените” ги усешат и сколите в гнездото си,докато има от онази сол поморийска за тъпите водачи
  на “презареждащ” к о м о с о м о л!!

 8. В друг блог прочетох, че на събора на Демир баба теке имало 15 000 активисти.ИЗМАМА И ЛЪЖА!!!Бях там, бяха десет пъти по-малко със продавачите от окол 300 сергии и собствениците на люлките и виенското колело в това число.Била съм на всички Доганови събори от 1991 година досега.Е, за сведение на пишещи и изчисляващи-мястото, където се провеждат не е надувно и повече от 8-10 хиляди не може да събере,и то-ако са ваблъскани като сардели и стоят на 1 крак.Имаше време, когато ставаше точно така, но на 16 май 2009 година не беше тоя момент:).Поразително беше и поведението на повечето дошли на събора-хората си купуваха кебапчета, рахат локум и бира, люлееха си децата на люлка и после си тръгваха без да дават ухо на говорещите.Естествено железобетонния електорат си стоеше около временната сцена, слушаше, викаше и ръкопляскаше на подходящите места.Защо го разказвам тука ли!?Знам, че блога на г-н Инджев се чете от много хора-интелигентни, мислещи и анализиращи.Искам да знаят този факт.Искам господин Инджев да го знае.Искам ВСИЧКИ българи да го знаят!Вместо да се съобразяваме с въображаемата “огромна” подкрепа на Доган от страна на турското население-да видим има ли я изобщо тая подкрепа!!!Лъв, тигър, съсел, сокол, патка, пуяк…изберете си най-подходящото:))))И-ЗА БОГА,БРАТЯ БЪЛГАРИ, ГЛАСУВАЙТЕ!!!За когото искате-ако не искате да ви управлява политик с животински манталитет, който да ви пъди от собствената ви страна!!!

 9. Гледам, че не съм казала много ясно колко души да били на събора на Демир баба теке тази година.Бяха около 100-максимум 2000.Това е.

 10. Дали е много трудно да се финансира едно отпечатване на една семпла брошура на български и турски, в която кратко и ясно (ако въобще може да е кратко) да се опишат престъпленията на това нищожество? После просто да се раздаде безплатно навсякъде, където има електорат?…

 11. Не забравяйте, че на откриването на предизборните си кампании другите партии събраха по около 10 хиляди човека, а Доган – над 50 хиляди. На първите евроизбори БСП и ГЕРБ вкараха по петима депутати, а Доган – четири, като разликата в гласовете не беше много голяма. Кой е виновен – Доган или тези от вас, които отказаха да гласуват?
  Спомнете си думите на Карбовски: “ДПС взе почти една четвърт от 30 процента гласуващи. Това означава само едно – една четвърт от 30% са 6-7% от хората, които имат право да гласуват у нас. Това винаги е бил ресурсът на ДПС. Партията на Доган просто участва в мач, в който електоратите на другите партии не се явиха. И точно тук българите влязоха в своя апоплектичен страх: “Турците управляват!”. И така е, и не е така. Не турците управляват, а българите абдикираха от държавата си – досега като партии, от неделя и като електорат. Българите са известни с това, че могат да се разсърдят на друг етнос заради това, че ражда повече деца (циганите примерно). Известни са с това, че ако една плашеща ги партия вземе каквото може от избори, българите ще си кажат – ето, робството иде. А робството не е турско, то винаги е било българско.
  Най-българското робство е да не правиш нищо – 18 години да не смениш политическата класа, докато електоратът на Доган набъбва и узрява.”
  http://v3rmin.blogspot.com/2007_05_01_archive.html

  Вчера Бойко каза, че трябва да гледаме на тазгодишните избори като на мач с две полувремена /за ЕС и за НС/. Трябва да водим убедително в първото и да ги бием яко във второто. А това става с гласуване.

 12. Докъде може да достигне перверзията на самозабравилите се ? Доган(държавата му принадлежи)- ” На когото не му харесва, да отиде да живее където поиска ” . Наистина , увреждането е трайно !!

 13. Никакъв лъв не е т.нар. “сокол”, а един страхлив плъх,който от време на време излиза от дупката и хапе.Много дълго време се е крил в дупката,обаче,та не може да проумее,че хората не мразят турците,а него конкретно и цялата му пасмина.Съгласна съм с Troyl,че са налице клинични белези на хронична злоупотреба с алкохол и ВЛАСТ!

 14. Истината е само една-да гласуваме против тези,които окрадоха нас и страната ни в продължение на цели 8(осем) години!Да ги вкараме в затвора,пък после да ги оставим на една рота загорели трудоваци-те си знаят работата…Ех,че свадби ще падат-то и за Руменчо,то и за Амед,то и за Емелчето ще има кеф!!!Да гласуваме заедно и всички!Да гласуваме!Против тях,заедно и единни!

 15. Как да не си бесен,когато,както казва Киров и други………. И сме заварени като гяурски овце в кошарата,докато не се убедиш,че посочените в преса и телевизия е-мейли не са верни или манипулирани…
  Бил настоявал Димитър Бранков,
  коскодажми ти зам на Българската стопанска камара/news.bg-17/05/09/ за промени в пенсионната система,които съвпадат с последен отговор до американския президент по социални въпроси в частта пенсии,образование и здравеопазване…и т.н.
  Дано и,протестиращите тия дни млади учени завърнали се от чужбина,главно от САЩ,се завръндисат около блока на Иво Инджев,тъй като “цъфнахме” до там,че …само тук се чува свободна реч сред океан от наистина!!!! трайно увреждане….

 16. Жалко, че пак се говори за възродителен процес. Този път под шапката на ЕС. Не зная дали все още се плашат неговите хора, защото все пак и една заплаха, която не се материализира с времето – девалвира. Но това са теории. Гласуването му е майкат!!! иди, гласувай, и ще видиш промяната…

 17. Нормално е на Иво и на другарчетата му,/и на командира му най-вече/ да не им се харесват изявите на политическите им опоненти. Но щом като те са толкова загрижени за народа и за демокрацията, питам ги аз тях, направиха ли нещо за да излезе наяве истината и виновниците за така наречения `възродителен процес? Какво демократично сториха те по този въпрос? Защо често негласно, а и не рядко дори и явно, самите те `най-демократично` поддържат тезите на `партия атака`? Щом имате такова недемократично отношение към част от съгражданите си, напълно е нормално, те да си отстояват, както правата, така и задълженията си към род родина и татковина.

 18. “Може да е от глупост, но би могло и да е от трайно увреждане на спуканото ( като жлъчка) его, което го води до убеждението, че насреща си има глупаци…”

  Г-н Инджев, той наистина има насреща си глупаци. Гледайки ги как вече 20 год. го преизбират под строй, говорейки им като на малоумни, няма за какво друго да ги смята.

  Всеки политик на негово място би стигнал до този извод, и би правил същото.

  Видно е, че тактиката е елементарна и работеща. От БСП също са го забелязали. 😉

 19. Не знам попадат ли тук читатели от въпросното малцинство – грамотни и в състояние да мислят. Искам да ги попитам какво точно кара турците в България да гласуват за Доган. Казвали са ми: страхът, че можело да се повтори това, което дядо Тодор направи със смяната на имената. Странно е изобщо да го помислиш, па още по-малко да го повярваш. Първо сега никой не може да си го позволи, на никого не върши работа и е тъпо. Второ Доган и няколкото несменяеми подпухнали от преяждане и надуване муцуни около него са сред най-заслужилите служители на “възродителния процес” и “уплашените” им гласоподаватели трябва съвсем да са изкуфели от уплах да не го разбират. Относно казаното от други преди мен в коментарите – да, истината е в това колкото се може повече народ да отиде да гласува, независимо от машинациите на в момента управляващите и вместо да мрънкат, хората да станат граждани и да разберат, че много зависи от тях и като не искат животът и държавата им да пропадат пред очите им и някакъв си Доган да им вика да си ходят, трябва да спрат безучастно да наблюдават. И не се успокоявайте с аргумента, че всички са маскари, поне Доган и неговата мафия може да бъде изметена с гласуване, точно заради елементарния трик, на който залага – негласуващи българи и послушни турци. Другите маскари, дето са в далаверата и го направиха император на уплашените, сами ще го зарежат, защото без стабилно място в изборните власти не им върши работа. Така може и техният ред да дойде.

 20. Крайно време е тоя нахалник ( Доган )да бъде изритан от политическата сцена .. а това ще стане с гласуване на колкото се може повече българи ..

 21. Нека,избилата чивия на един малък подвеждащ “Ив” с -чо,счел за необходимо,да се изрепчи,като мизерно червейче,да се
  справи,ако не го мързи и с анализи на Института по балканистика в БАН и преподавана история във Великотърновския университет….за да ги прати и тях като луди учени,защото са по-пиперлии и от мен…

 22. Уважаеми, г-н Инджев, с респект към всичко, което пишете и винаги чета, си позволявам да не се съглася с Вас в случая. Аз съм от хората, които винаги са гласували до сега- от 90-та година насам, веднъж за СДС с цялата си любов и надежда за промяна и от там нататък, в повечето случаи като отрицателен вот, но задължително гласуваща. Оказа се, че Доган е най- добрия политик в нашата територия/ няма да употребя думата “държава”/, колкото и да не ми харесва това. Да, той единствен, каквото е казал до този момент и го е направил. Не съм гласувала за него, заради онези 500 години, но ако тогава са ни превзели и тъпкали със сила, сега се предадохме сами- на онова килимче през Босфора… Да, наистина е лъв за нашите географски ширини и пак ни каза къде ни е мястото- в ъгъла, защото ние сме мишки, без собствено мнение, нямаме гражданско общество, не се обичаме и уважаваме, нямаме каузи и си заслужаваме битието!

 23. Дълбок п о к л о н на – J. -, че благодарение на нейния горепосочен линк….се докоснахме до отговора: защо за И в о, тук “присъствуват” одухотворени хора…
  Минути преди ме осени желание,да добавя нещо,което “висеше” още във връзка с началото по “Здравей свят” от 31 март 2008 г.!!!
  А,ако Вие се стори невероятно проверете го по секунди,след този коментар!!!!

 24. Господин (или другарю, както Ви харесва) “Някой си”, не съм прочел досега нещо написано от господина Инджева, което да пропагандира “Атака”, да е “недемократично” или да е насочено срещу турския етнос в България. Напротив, изчел съм всичко написано тук и съм на точно обратното на Вашето мнение. Но… може да съм пропуснал нещо. Бихте ли бил така добър да ми посочите къде точно да намеря написаното, което според Вашето изказване изобличава авторът на тези есета като вълк в агнешка кожа (който всъщност изпълнява заръки на тайнствен командир!? Е, не е толкова тайнствен, всички знаем кой е виновен за каквото и да е – Иван Костов, разбира се)? Предполагам, че няма да Ви затрудни да откликнете на скромната ми молба. Както е известно, господин Инджев пише и доказателствата за мерзкото му двуличие със сигурност съществуват черно на бяло.
  Предварително Ви благодаря сърдечно!

 25. Аз съм от това малцинство,но никога не съм гласувала за ДПС.Не съм гласувала 8 години,сега ще гласувам.Време е.С мен са и 4-те ми деца.Зная,че това малцинство не се страхува от нов “възродителен процес”.Може и трябва да се намери път към тези хора.Пиша”това малцинство” защото аз отдавна не съм “малцинство”,”етнос”,нечий “електорат”.Аз съм човек и само това има значение.

 26. До Асиа: Уважаема госпожо! Свалям Ви шапка за това, което сте написала! Дай Боже повече хора като Вас и децата Ви! Независимо от “етноса”…

 27. Доган е жалък съсел в ръцете на кагебистката мечка, която го е пуснала да шета из България за да държи гласовете на българските турци и да ги насочва в полза на подвластната и бесепарска шайка.

 28. Г-н,”Някой си”, или г-н Никой,
  Вашият постинг ми мирише на Богомил Райнов, но ми напомня и Достоевски: – “ние клахме, ние крадохме и насилвахме, а вие, изверги, не ни хванахте”… – в същност това казвате Вие. Дружният с комунистите преди и сега Доган ни казва същото и, защото го казва открито, смятам, че много се е уплашил за сараите си – реалните – и за въображаемите, в които прекарва по-голямата част от самотния си живот.
  П.П. Уважаема, Ася, гласувайте! Така смятам да направя направя и аз.

 29. Не знам защо – изглежда вината е моя, един опит постинг не излезе, но в случая стана и по-уместен след този на Асиа. Та, вчера писах:

  Извинете натрапчивото ми второ постване г-н Инджев, но за посетителите на блога може да е любопитно (а и многозначно) едно обстоятелство свързано с мястото на въпросната “изява” на “философа-разузнавач”.
  Т.нар. Демир баба теке е само един от културните слоеве в този район – археологическия резерват Сборяново. Това място е култово за всички етноси и култури живели по нашите земи – траки, първобългари, славяни, турци – засвидетелствано с археологически артефакти.
  Специфична особеност е, че Демир баба теке е култов център на алианите – шиитската мюсулманска общност у нас. Именно при шиитите, за разлика от сунитите, съществува практиката на почитание на “Светци” и техните гробове и мощи – тук е Демир баба (Железния баща).
  Фиксирам горното за да се изведе още по-ясно абсурдността на догановото поведение и зоологически визии – на едно сакрално място, съчетало практически многообразие и хилядолетна културна приемственост, жалкото човече, което и студент не могло да стане без машинациите на ДС, се възправя и ни обяснява, че който не го харесва може да отиде и да живее другаде!??
  Ако имитираме “интелектуалните напъни” на другия смешник от ДПС Лютви Местан (агент Павел), трябва да заключим, че Доган “символично се обезсмисли, с което обективно осмисли своята безсмисленост”.

  За любопитните относно Демир баба теке: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%B0_%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B5

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.