Съвети от страната на съветите

Не знам дали сте забелязали, но нашите държавни началници ужасно обичат да ни съветват за неща, които никак не им прилягат като личен пример. Премиерът Станишев непрекъснато ми казва какво да кажа на моите (пет) деца. Дали ще е в коледно обръщение, или в някакво друго излияние ( като в реч за победата над националсоциализма), този ерген, женен единствено за партията, обича да ме наставлява: „разкажете на децата си…”. Не знам кой го съветва, но е нагло!

Човекът, който го направи човек ( в „голямата политика”) е същият. Изживява се като европеец, който учи българите как да станат добри европейци. Такъв ни е Г.Първанов, който цопна насред европейския проект на България някъде в средата на 90 –те години на миналия век и в края на откровено антизападната епоха на мимикриращата си партия.

Днес той направо ни се кара, че не сме достатъчно добри европейци. Европейският дебат у нас все още не се бил състоял, обобщи той по време на пресконференция. А пресконференцията, да напомня, е едно европейско нещо, на което се предвижда да се дават отговори. Ако има кой да пита. Но понеже няма кой да позволи, никой не си прави труда- пресконференциите на властниците у нас отдавна са се изродили в самодоволни монолози на нашите „европейски” думбази.

А щеше да бъде интересно да чуем отговори на някои въпроси. Например: кое й е европейското на президентската реакция на критичния филм на Би Би Си за инквизирането на български деца в Могилино, за който филм Първанов възкликна, че не бил правен с любов към България ( което не му попречи повече от година по-късно, съвсем като съмнителен „европеец” от миналия век, да отиде да се снима с недъгаво детенце от същия дом и да прояви показна милозливост).

А какво европейско има в бракониерските изяви на същия? Стрелбата по животно от червената книга в поразения от червената епоха Узбекистан европейско поведение ли е, или е също толкова червендалесто нахалство?

За съжаление в наглостта си да ни съветват именно по най-злополучните за собствената им практика въпроси нашите властващи другари се изявяват точно като наследници на онзи съюз, който се наричаше „съветски” – съюз, в чийто химн се твърдеше, че е нерушим, но се оказа саморазрушаващ се. Отломките от тази разруха съградиха нашия днешен „европейски дом”, от чиято камбанария ергените ни съветват как да си отглеждаме децата, а посредствените агитатори срещу НАТО и Запада се превърнаха в наши „европейски” наставници!

14 мнения за “Съвети от страната на съветите”

 1. Стрелбата по животни в резерват е идиотско занимание изобщо, а не само за тези от червената книга!
  Даже и с пушка от 100000 $.
  Но който си няма пи.ка – има пушка…
  А самият Първанов е в ЧЕРВЕНАТА книга – на изчезващите комунисти!
  Нашите деца ще преживеят настоящия социалистически идиотизъм, но Станишев свършва тук – в трамвая със “Серго” и пенсионера.
  Идват ИЗБОРИ!
  И всичко зависи от НАС!

 2. То най-лесно от всичко да се съветва. Не разбирам обаче защо ни съветват за нещо което не ние, а някой друг(най-често съветващият в случая) е надробил. Обаче това не означава, че и ние не сме виновни, че ги траем ама…
  Лозето не иска съвет, а иска мотика… Отдавна я откраднаха и продадоха и препродадоха обаче…

 3. Аз така си ги помня комунистите.Все съветват – как да се държим,какво е добро,морално и прочее приказки.А действията им,точно на 180 градуса.Така,че нищо не се е променило.Бившите управляващи комунисти пак управляват чрез децата си.Манталитета на втората смяна пак е същия.

 4. И за да се случи промяна трябва ние да я направим.

 5. Г – н Петров, за съжаление, нищо не зависи от нас. Вече е решено, кои “думбази” ще управляват след изборите.

 6. Мирянино Инджев!
  Синко,твоят блог е личното ти и неповторимо творение,докато непомторимата Вечност,т.е.Божията да свършека на света,
  …..н е о г р е е…………
  нашите земи,където племената земите по долния Дунав и Родопите,ще са ще са в състояние да,ди си избират времево нетленни измерения,за които хилядолетията,
  блестят само с известните 1-2, тези през 18-19 в.в.също с 1-2, докато за последния отрязък “кръстен” преход,аршините за измерения относно управляващ елит,
  са само тъжно-без-известни…… освен,ако ингилиските консерватори
  прочути още от С.Патрик,са ни помогнали с нещо,т.е. за “точата гега”,но не и за “изстарадия” овчарлък…..
  което не е шега работа,а само наша работа…………………
  описано от З.Стоянов…да не говорим нефелото сирище… като п о д к в а с к а!!!!

 7. Г-н Инджев,
  С бих се радвал, да установим контакт!
  Надявам се, има начин да се свържем, и да направим представяне на книгата във Варна!
  С поздрав Атанас Захов!

 8. Ще ми се Борис Петров да е прав. Аз обаче съм доста отчаяна по отношение бъдещето на българия. Мисля, че прегръдката им е желязна и няма спасение…
  Дано все пак Бог се намеси и не им позволи отново да “управляват”.
  Не забелязвам хората “да се вълнуват” от българската политика, не искат “да им гласуват” и знаем какво означава това. Дано да греша!

 9. Правя сравнение между кампанията за президент на Франция преди две години и сегашната у нас – нещата са трагични,разбира се,всеки знае в чия полза е подобно сравнение. Не мога да разбера наистина в каква страна живеем и какво си позволяват властниците…Толкова ли са сигурни,че нашият народ е овчедушен и прост,та по такъв елементарен и последователно тъп начин водят своите кампании? Ако такива политици се явят във Франция,то веднага ще ги линчуват,докато тук безнаказоно шестват и лъжат по телевизии,вестници…И куп продажни колеги им пригласят и ги превъзнасят…
  Просто всичко е не само тъжно,но и гротескно – и никой дума не обелва за елементарните човешки проблеми -не,България е рай,красота и…поле за медийни срещи на медии на българи-емигранти?!?Е,това не мога да го разбера – абе,те са избягали от немотията и фалша тук, а сега пак идват да слушат елейни слова и напътствия от тия,заради които всъщност са тръгнали да се скитат немили-недраги по чужбина…Е,тази българска сервилност и слабоумие не мога да го разбера. Немотия било,криза,ама държавата има пари за кампании – било изборни,било медийни…А народът,зашеметен и смачкан,очаква с нетърпение пак да пусне бюлетината за своите …гробокопачи…Да,БГ-идилия…

 10. За истински интелигентния и независим човек има нещо много перверзно (както преди, така и днес)да го съветват разни учени-недоучени недоносчета (с по 3-4 виШи, както е модерно днес сред партийната олигархия, едното от които задължително Право) с манталитет (а и с вид)на партийни секретари, пълномощници на ЦК на БКП, текезесарски бригадири, звеноводи и т. н. Боже, докога ще ни подлагаш на това изпитание?! Не страдахме ли прекалено много? Боже, помогни ни да ги изхвърлим на боклука на историята!

 11. Г-н Инджев , хубаво е че засегнахте темата за “пресконференциите” в България.
  Все пак каквито журналистите такива и “пресконференциите”.

 12. Признавам, че вече всеки коментар на тема Сирищничкия безклозетник (и поради това – структурни комплекси в личностното развитие, травми в детинството, Фройд, нали разбирате!)-страстен и неуморен лизач на кремълски кенефи-Гоце ми струва не само политически, граждански и морални, но и физиологични усилия. Погнусата е такова трудно преодолимо чувство. Но няма да спираме, точно защото ТЕ, начело с този негодник и на това се надяват- да ни опротивее всичко дотолкова, че наистана да се затворим и да замлъкнем.Е, няма да стане, таваришчи! ДОКАТО ГО ИМА ПОНЕ БЛОГА НА ИВО!

 13. Не само ни учат, но и поучават. При това от тяхната си логика. Да вземем например последният и много нашумял клип бойкостов. Само че защо не ни обяснят, какво е толкова лошо, ако получат Костов тези, които изберат Бойко. И коя точно България губи, ако те спечелят. Колко по-лошо би било, ако Станишев и Доган останат например. Или излизайки от логиката, че Станишев и Доган трябва да останат, то идването на онези двамата (заедно или по отделно) е лошо. Лошо за днешните управници, това е сигурно. Лошо може би и за нас, не знам, но дали все пак нашата България няма да спечели, все пак? По-малкото зло е винаги по-добро от по-голямото зло.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.